Şimdi Ara

Online Apple Store'un ülkemizdeki açılışına günler kaldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
528
Cevap
6
Favori
15.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten güzel haber. Store'dan daha fazla sevindirdi,fiyatları ve açılışı merakla bekliyorum.
  • Fiziki Apple Storelarla Apple ın amacı zaten gösteriş.Adamlar online ı açarak yapılmak önemli olanı yapıyor.Peki telefonlar nerden gönderilir acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buda Voda gibi olur ilk Türkiye'ye geldiği zaman herkes seviniyordu beleş telefon dağıtıyor diye şimdi adamlar 1000tl lik cihazı 1500 tl ye ....... Anladınız siz onu

• quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

kapıda ödeme seçeneğide koysalar bari

fantaziye koş. tabii hatta kapıda senet falan yapıp 24 taksitle versinler :)

hiçbir ülkede kapıda ödeme diye bir şey yok ve türkiye'de de olmayacak tabii ki.

yahu yazmak için yazma dikkat ettim çoğu kişiyi bi küçümseme bi kendini üstün görme cabasındamısın nesin çözemedim seni hep bi dalga geçmeler falan

ben koysalar bari demişim apple şu şu ülkede böyle bi şey yapıyor bizim ülkede de çok güzel olur mu demişim ki bizim ülkede bazı mağzalar kapıda ödeme seçeneğinide koyuyolar (bknz : eksen bilgisayar) fantaziyle falan ne alakası var çok zor bi olay değil 10 lira 20 lira daha fazla verip kapıda ödüyorsun sanki hiç rastlanmayan bir şey demişim gibi saçma sapan cevap vermek için cevap vermişsin herkes kredi kartı kullanacak herkes internetten kredi kartıyla alışveriş yapacak diye bi kural mı var anlamadım her insan sizin gibi yaşamıyor kusura bakmayın

son olarak ödeme seçenekleri ne kadar fazla ise tüketiciye okadar güven verir sonuçta hala internet ortamından alışverişe güvenmeyen bi çok insan var kapıda ödeme seçeneği bu insanlara güven verir ha teknoloji marketi yok mu arkadaş gitsin tekonoloji marketinden alsın ozaman diyceksin ama malumunuz ilk zamanlar pek bulunan bir şey değil melet herneyse apple yapmayacak tabi ama olsa kötü mü olurdu büyük ihtimalle senin için dalga konusu olurdu neyse fazla uzattım tekrar kusura bakma kurduğum fantazi için

Ne alaka? Bu mesajimda neyi nasil kucumsemis olabilirim acaba. Bir fantaziye daha kos :)

Karsindaki insani tanimadan yorum yapman da pek hos, pek olgunca.

Apple satis yaptigi ulkelerde kapida odeme koymaz, taksit yapmaz. Avrupa ve amerikada kredi acar, krediyi alirsiniz belli taksit ile apple a geri odersiniz. Gerirse getirse bu sistemi turkiyeye getirir. Ben heryerde olani soyledim. Ve evet bundan fazlasini peklemek fantaziden ibarettir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• AppleCare'nin ülkemizde hizmete girmiş olması bile yeterli bence. Fiyatlarda bir değişiklik olmayacağı uzun süredir belliydi zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuc olarak ne zaman aciliyor online magaza arkadaslar?

• quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

Ucuz olacak diye umut bağlamayın derim

Apple store fiyatlarından hesaplarsak 16 gb 5s Fransa'da 699 Euro , İngiltere ' de 549 Pound . İki ülke ortalamasını 1800 lira olarak alalım .

Yukardaki iki ülkedede vergi oranı %19 . Bizde ise %18 kdv , %25 Ötv var . Biz bu 1800 Tl 'nin üzerine %25 ötv ' mizi koyalım . (1800 Tl ' de %19 lik fark ekli zaten)

Fiyat tam olarak 2230 Tl çıkmaktadır . Kimse hayale kapılmasın .

Eğer 5s'e 100 dolarlık zam gelmeseydi 1950-2000Tl civarı olacaktı ... Ödediğimiz paranın %43' ü devlete vergi , bunu unutmayın . O 100 dolarlık zam bize vergilerle tam 143 dolar olarak yansıyor!!! Bu sebeple Abd'de 100 dolar olan 16 gb 32 gb farkı , bizde 300 TL ...

Not: Apple'ın Abd sitesindeki fiyatları vergisiz fiyatlardır !!

699 euro karli satis fiyati. Bayiilere bu fiyattan verilmiyordur herhalde. Cihazi avrupa ulkelerinden alip satmayacaklardir herhalde :) ona gore fiyat belirlenir.

Bizimkiler karlı satmayacakmı

Ben avrupa apple store fiyatlarını yazdım . Tam anlamıyla fiyat o ölçüde olacak . Sadece bizdeki vergiyi koydum . Bizimkiler daha fazla kar edelim derse 2400 ' ede satabilir .

• quote:

Apple store fiyatlarından hesaplarsak 16 gb 5s Fransa'da 699 Euro , İngiltere ' de 549 Pound . İki ülke ortalamasını 1800 lira olarak alalım .

Yukardaki iki ülkedede vergi oranı %19 . Bizde ise %18 kdv , %25 Ötv var . Biz bu 1800 Tl 'nin üzerine %25 ötv ' mizi koyalım . (1800 Tl ' de %19 lik fark ekli zaten)

Eğer 5s'e 100 dolarlık zam gelmeseydi 1950-2000Tl civarı olacaktı ... Ödediğimiz paranın %43' ü devlete vergi , bunu unutmayın . O 100 dolarlık zam bize vergilerle tam 143 dolar olarak yansıyor!!! Bu sebeple Abd'de 100 dolar olan 16 gb 32 gb farkı , bizde 300 TL ...

bu iletiyi her fırsatta eklemek lazım zira kalın kafalı birsürü kişi bunu anlayamıyor

• Acaba Apple Türkiye için farklı bir fiyatlandırma dengesini belirler mi.
  • Yukarıda yazılanlar gibi vergiler yüzünden fiyatlar yüksek olacaktır ama umarım birazcıkta olsa fiyat farkı olur diğer sitelerden.
  • Güzel haber,umarım açılır bu ay sonunda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: inexo

quote:

bu iletiyi her fırsatta eklemek lazım zira kalın kafalı birsürü kişi bunu anlayamıyor

Matematiğe coğrafyacı gelmiş belli. Apple Türkiye, malı Avrupadan alıp satacak değil mi? Şu matematik ile ilkokulu bile geçemememiz lazım.

Not: Onun içinde vergi var sadece kdv yok. Amerikan hükümeti yıl sonunda ciklet almıyor Appledan, paşa paşa %30-40 vergi ödüyorlar.

• myfranco kullanıcısına yanıt
    hesap 3 aşağı 5 yukarı öyle. ne dersen de. araştırırsan euro olarak geldiğini görürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inexo -- 13 Ekim 2013; 22:55:17 >
  • Sunu soyliyim turkcell vidafone ve avea hersene apple ile anlasma yapip telefonlari ulkemize getiriyor dolayisiyla bu sen acilicak olan apple tr goz onunde bulundurarak fiyat politikalarini yapicaklardir bakin iphone icin soyluyorum turkcellin pesin satis fiyatiyla hemen hemen ayni olucak cunku acilisla arasinda pek bir fark yok dolayisiyla turkcel falan bunu goz onunde bukundurup satislarini mutlaka buna gore yapicaklardir aralarinda pek fark olucagini sanmiyorum ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannburak -- 13 Ekim 2013; 23:08:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cannburak

Sunu soyliyim turkcell vidafone ve avea hersene apple ile anlasma yapip telefonlari ulkemize getiriyor dolayisiyla bu sen acilicak olan apple tr goz onunde bulundurarak fiyat politikalarini yapicaklardir bakin iphone icin soyluyorum turkcellin pesin satis fiyatiyla hemen hemen ayni olucak cunku acilisla arasinda pek bir fark yok dolayisiyla turkcel falan bunu goz onunde bukundurup satislarini mutlaka buna gore yapicaklardir aralarinda pek fark olucagini sanmiyorum ben

+1

• Acaba GSM operatörüyle anlaşıp 5s i 2000 tl altı fiyata kontratlı satarlar mı ?

• İnşallah bankalarla anlaşıp peşin fiyatına taksit olaylarını koyarlar.
  • obiwanpazzini kullanıcısına yanıt
    zaten anlaşmaları operatörler kendi yapıyor amerikadaki gibi bir sistemin olucağını sanmıyorum dediğim gibi fiyat politikalarını takip ederseniz GSM şirketlerinin applestore trde fiyatların aynı olacağını göreceksiniz göz göre göre appletr açılacağını bile bile GSM şirketleri büyük fiyat farkları yapıcağını düşünmüyorum tek avantajları tarifeye ek seçenekleri olucaktır diğer taksitli alışveriş imkanı zaten store tarafından sunulacaktır..
  • en mantıklı tahmin inexo'nun tahmini. Eğer dolar hesabı yapılırsa bütün avrupa türkiye'den alır.(dolar / euro paritesi) Bir anlamı kalmaz. Türkiye'ye dolar hesabıyla geleceğini düüşnüyorum
  • 1700 e iphone 5 satıldı geçen ay
    5s te 2000 tl bandında olur .1900-2000tl civarı
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.