Şimdi Ara

Online Oyun Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Online oyunlarda kullanmak için herşey dahil şöyle bir sistem yapmayı düşünüyorum. Kalabalık kitlesi bulunan Guild Wars 2 gibi oyunlarda kullanacağım. Bu nedenle işi bilenlere sormak istiyorum. Ram 4gb yeterli olur mu ? Çünkü çok fazla kişi aynı anda bir haritada olunca sistem kasıyor bunun önüne ram i arttırarak geçebilirmiyim ? Ayrıca işlemciyi Intel ile değiştirsem daha mı yararlı olur ?

Amd FX-6300 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci
    -295,76 tl

Gigabyte GA-F2A55M-DS2 AMD A55 DDR3 1866MHz FM2 Soket mATX Anakart
    -119,30 tl

Kingston HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3 Ram
    -109,85 tl

Sapphire Amd HD7850 OC 1GB 256Bit GDDR5 (Directx 11) PCI-E 3.0 HD3D Ekran Kartı
    -395,17 tl

WD Blue 1TB 7200RPM 64MB Sata 6Gbit/s 3,5" Sabit Disk
    -156,33 tl

High Power ECO 600W Aktif PFC Yüksek Verimli Gerçek Güç Kaynağı
    -121,78 tl

Zalman Z3-PLUS(BL) USB3.0 Siyah Midi Tower Kasa
    -120,54 tl

AOC i2269VW 21.5" 6ms (Analog+DVI-D) Full HD IPS LED Monitör
    -345,43 tl

Toplam : 1700tl

• ram ile alakasi yok , cpu ve gpu ile alakali
    cogu online oyun tek cekirdek destekli , kullandigin islemci 6 core ama teki kullaniliyor oyunda enim tahminim boyle playclaw 5 indirip oynarken bakar misin kac core calisiyor
    ikinci olarak ekran karti tabiki etken , mmorpg oyunlarda max fps etkisi olmasa bile min fps ye etkisi oluyor , optimizasyon olarak mmorpglar sorunlu biraz
    islemcine o.c yapmadiysan yap diyecegim ama intel cpu lar mmorpg icin tek core gucu olarak daha iyi gibi , playclaw ile bir kac ss alirmisin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProcyoN

Online oyunlarda kullanmak için herşey dahil şöyle bir sistem yapmayı düşünüyorum. Kalabalık kitlesi bulunan Guild Wars 2 gibi oyunlarda kullanacağım. Bu nedenle işi bilenlere sormak istiyorum. Ram 4gb yeterli olur mu ? Çünkü çok fazla kişi aynı anda bir haritada olunca sistem kasıyor bunun önüne ram i arttırarak geçebilirmiyim ? Ayrıca işlemciyi Intel ile değiştirsem daha mı yararlı olur ?

-295,76 tl

-119,30 tl

-109,85 tl

-395,17 tl

-156,33 tl

-121,78 tl

-120,54 tl

-345,43 tl

Online oyun oynayacaksan İntel almalısın tek çekirdek performansı daha iyi

• ProcyoN kullanıcısına yanıt
    Oynadıgınız oyun max 2 cekirdek calıstırır. Bu yuzden kesinlikle intel bir işlemci almanız lazım. Eger bf4 tarzı multicore destekli oyunlar olsa idi kesinlikle fx6300 derdim. Ama size dusuk ping destekli anakart ve guclu cekirdekleri olan işlemci lazım.
    Muhtemelen oyun motoru 1 yada 2 cekirdek destekleyecektir. Yani sizin 8 cekirdekli FX8350 nizde olsa diger 6 cekirdek etkin olmayacaktır.
    O yuzden mmorpg oyunlarında amd tavsiye edilmez. Forumda gecen gun konusu vardı amd den vazgecip 4670k almıslardı. Orda yazdıgımı sizede yazayım.

Sizin onceliginiz killer ethernet destekli bir anakart olmalı sonra onda FX6300 degerinde bir intel işlemci alıp bu sekilde kombinasyon yapmanız olmalıdır.
    Fikir vermesi acısından ;
    http://www.donanimhaber.com/anakart/haberleri/ASRockdan-oyun-esnasinda-gecikmeyi-azaltabilen-Fatal1ty-B85-Killer-anakart.htm

Diger arkadasın konusunuda bulursam ekleyecegim.

Edit; Topladıgınız sistemde işlemci ve anakart uyumsuz. işlemciniz am3+, anakartınız fm2 soket.

Bu linkteki konuyu okuyunuz kafanızdaki soru işaretlerinin tamamının cevabı burda.

http://forum.donanimhaber.com/m_92005243/f_//tm.htm
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim. Konuyu da okudum orda tavsiye edilen işlemcilere falan da baktım ama çok pahalı onlar. 300tl civar f/p oranı yüksek intel işlemci ve uyumlu bir anakart ne önerebilirsiniz ? Overclock yapmayacağım ve 1700 bile bütçenin baya fazlası olduğu için anakartı mümkün olduğunca ucuz tutmaya çalışıyorum lütfen ona göre bir tavsiye yaparsanız. Tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProcyoN

Online oyunlarda kullanmak için herşey dahil şöyle bir sistem yapmayı düşünüyorum. Kalabalık kitlesi bulunan Guild Wars 2 gibi oyunlarda kullanacağım. Bu nedenle işi bilenlere sormak istiyorum. Ram 4gb yeterli olur mu ? Çünkü çok fazla kişi aynı anda bir haritada olunca sistem kasıyor bunun önüne ram i arttırarak geçebilirmiyim ? Ayrıca işlemciyi Intel ile değiştirsem daha mı yararlı olur ?

-295,76 tl

-119,30 tl

-109,85 tl

-395,17 tl

-156,33 tl

-121,78 tl

-120,54 tl

-345,43 tl

MSI 970 G43
    FX 6300
    GSKILL RIPJAWSX 4GB RAM 1866MHZ
    CORSAIR VS550W

bunları değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Mayıs 2014; 2:23:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam fx 6300 demiş yahu forumda hergün onlarca adama sistem öneriyosun. adamların istekleri ve doğrultusunda sistem öner, ezberden değil.
    dostum mmorpg oynayacaksan amd sistemden uzak durucaksın. bizzat sorun yaşamış, tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum.
    şu konuyu biraz kurcalamanı öneriyorum:http://forum.donanimhaber.com/m_91730845/key_fx8320+gtx+760/tm.htm
  • Pentium bile daha iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar;

MMO oynuyorsan ve aktif olarak Raid,PvP,BG,arena yapıyorsan intel işlemciden şaşmayacaksın. AMD olmaz demiyorum illaki olur ama 25 man gibi raidlerde sıkıntı yaşatır. Yıllardır mmo oynayan biri olarak hem amd hem intel işlemci kullanmışlığım var ve kesinlikle intel diyorum..

NOT: Dünyanın en iyi guildleri en iyi sistemleri kullanmalarına rağmen hiç bir zaman ULTRA ayarlarda raid yapmazlar. Sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun ULTRA ayarlarda raid yapmayınız good seviye raid ve pvp yapmak için ideal ayardır. Raid ve PvP dışında ayarları ultra yapıp farm yapıp güzel ormanlarda binek sürebilirsiniz :)
  • İ3 4150+msi h81m-p33 =430 TL'ye dediğin oyınlarda çok daha iyi performans alırsın. Fx-6300 diyen ezbercileri boşver. Güç tüketimi de düşüeceğinden Asgard 382 500W yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 26 Mayıs 2014; 12:56:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

İ3 4150+msi h81m-p33 =430 TL'ye dediğin oyınlarda çok daha iyi performans alırsın. Fx-6300 diyen ezbercileri boşver. Güç tüketimi de düşüeceğinden Asgard 382 500W yeterli olur.

bu adamı kesinlikle dikkate al, nokta atışı yapmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • La hadi ordan ezberci diye laf atıyorsun kendin okuduğunu ezberlemişsin asıl online oyun hemen intel öner yok ya... gene sentetik gene ezber gene kalıpların dışına çıkamama...

o paraya alınacak 6300 sanki pişman edicek. İntele göre düşük bir işlemci ve yok diyebileceğimiz özelliksiz bir anakarta mahkum bırakıyorsun adamı.

bunu alacağıma kesinlikle düzgün ve yükseltmeye açık bir anakartla 6300 alırım ileride 8320 veya 8350 ' yede yükseltebilirim rami ekran kartını vs.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4150-vs-AMD-FX-6300

buyur farkları burda tam net gözükmüyor o yüzden 4130 ile olanı atayım 4130 ilede 4150 arasında uçurum olmayacağını söylemeye gerek yok

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300

hepsinde 6300 üstün hele oc olma potansiyeli açısından. sadece tek çekirdek performansında intel üstün o da zaten mimariden geliyor ama sadece tek bir özelliğe bakarak dediğim gibi güzel bir anakart + genel toplamda ağır basan 6300 almamak ne kadar mantıklı sen kendin karar ver...

http://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-6300+Six-Core&id=1781

http://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-4130T+%40+2.90GHz&id=2035

yapmayın ya bunu para olsa zaten düşünmeden intel diyeyimde gidip adama i3 ün giriş seviyesini aldırmayın adam sonra ileride bunu geliştirmeye kalksa anakartıda ölü ee ?

genel toplamda kesinlikle fx6300 + G43 ağır basacaktır.

intel fanboyu diyorlardı şimdide amd fanboyu yaptılar 2 dkda. nereden saldıracaklarını şaşırmışlar. paraya göre öneri yapınız lütfen... sanki 6300 ile adam donacak kasılacak mafolacak hiç oynamayacak ha la en iyi fp lerden biri olan 6300' ü nasıl öldürdünüz hemen ya sanki phenom ha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Mayıs 2014; 14:57:56 >

• ya birader adam oynayacagi oyunu soylemis pesin pesin, goz gore gore adama sorun yasayacagi bi sistem oneriyosun. o burun kivirdigin işlemci senin onerdigin 6300 yatirir kaldirir mmorpg de.FANBOYsun ya, açik ve net.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

La hadi ordan ezberci diye laf atıyorsun kendin okuduğunu ezberlemişsin asıl online oyun hemen intel öner o paraya alınacak 6300 sanki pişman edicek. Vasat bir intel işlemci ve anakarta mahkum bırakıyorsun adamı.

pazarda limon satınız , inşaatta biriket taşıyınız ama lütfen burada birşeyler soran öğrenmek isteyen insanlara boş kafanıza göre yanlış bilgiler vermeye çalışmayınız , kendinize başka meşgaleler bulunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

La hadi ordan ezberci diye laf atıyorsun kendin okuduğunu ezberlemişsin asıl online oyun hemen intel öner o paraya alınacak 6300 sanki pişman edicek. Vasat bir intel işlemci ve anakarta mahkum bırakıyorsun adamı.

pazarda limon satınız , inşaatta biriket taşıyınız ama lütfen burada birşeyler soran öğrenmek isteyen insanlara boş kafanıza göre yanlış bilgiler vermeye çalışmayınız , kendinize başka meşgaleler bulunuz

ağzından köpükler saçmayı bırak üstte verdim bilgileri oku az sen burda kıskançlıktan çatlasanda patlasanda birşeyi değiştirimeyeceksin anca konuşacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Concerve

quote:

bu adamida dikkate alin.

• Oynadığın oyunlarda i3-4150'ye anca fx-8320 falan yetişir, neden kullanılmayan çekirdek bir halta yaramıyor, fx-6300 nispeten güçsüz çekirdekli olunca bir veya iki çekirdek kullanan oyunlarda tökezliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soul calibur -- 26 Mayıs 2014; 14:57:02 >
  • bu arada 8350 alsada hiç bir fark olmayacak. tecrubeyle sabittir. aman kardeşim şu herifin upgrade vaatlerini sakin dikkate alma.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.