Şimdi Ara

Online Oyun Sistemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kültürle cpu tek çekirdek performansida artmiyor haci.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biçak kemiğe dayaninca, mesaj sayisindan gem vurmuş arkadaş. ah be güzel kardeşim boş laf karın doyurmuyor. aksine ishal yapiyor. buraya yazan adamlarin bütçesi kisitli. tek bi şanslari var. ayni duruma fx 8320 ile benide düşürdünüz neyseki değiştirmeye gücüm vardida sistem çöpe gitmeden adam edebildim. başkasinin parasini harcamak kolay tabi anasini satiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

Ruhunun 80 yaşına kadar liseli kalacağının ispatı, mesaj sayısıyla hava atıyor adam.

bak bu sondu anlaman için diyorum kafayı sıyırsanda laf atmak için en ufak birşeyi arasanda cevap yok

ben kimseyi bloklamıyorum gene bloklamayacağım ama asla cevap vermeyeceğim bundan sonra asla... istersen kendini parala inandırıcılığın kadar konuşursun bizim icraatlerimizde ortada türkiyenin dört bir yanından birçok yaş grubundan insana yardım ediyorum bunları söylemek istemiyorum ama sizin gibileri susturmak için lazım yoksa mesaj sayısıyla tabiki adam olunmuyor orada anlaman gereken ne kadar çok farklı kişiye yardımcı olduğum. ama herkesde aynı algı kapasitesi olduğunu düşünmekte hata ediyorum galiba.

neyse hadi sonsuza kadar elveda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 26 Mayıs 2014; 15:30:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

La hadi ordan ezberci diye laf atıyorsun kendin okuduğunu ezberlemişsin asıl online oyun hemen intel öner yok ya... gene sentetik gene ezber gene kalıpların dışına çıkamama...

o paraya alınacak 6300 sanki pişman edicek. İntele göre düşük bir işlemci ve yok diyebileceğimiz özelliksiz bir anakarta mahkum bırakıyorsun adamı.

bunu alacağıma kesinlikle düzgün ve yükseltmeye açık bir anakartla 6300 alırım ileride 8320 veya 8350 ' yede yükseltebilirim rami ekran kartını vs.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4150-vs-AMD-FX-6300

buyur farkları burda tam net gözükmüyor o yüzden 4130 ile olanı atayım 4130 ilede 4150 arasında uçurum olmayacağını söylemeye gerek yok

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-4130-vs-AMD-FX-6300

hepsinde 6300 üstün hele oc olma potansiyeli açısından. sadece tek çekirdek performansında intel üstün o da zaten mimariden geliyor ama sadece tek bir özelliğe bakarak dediğim gibi güzel bir anakart + genel toplamda ağır basan 6300 almamak ne kadar mantıklı sen kendin karar ver...

http://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+FX-6300+Six-Core&id=1781

http://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-4130T+%40+2.90GHz&id=2035

yapmayın ya bunu para olsa zaten düşünmeden intel diyeyimde gidip adama i3 ün giriş seviyesini aldırmayın adam sonra ileride bunu geliştirmeye kalksa anakartıda ölü ee ?

genel toplamda kesinlikle fx6300 + G43 ağır basacaktır.

intel fanboyu diyorlardı şimdide amd fanboyu yaptılar 2 dkda. nereden saldıracaklarını şaşırmışlar. paraya göre öneri yapınız lütfen... sanki 6300 ile adam donacak kasılacak mafolacak hiç oynamayacak ha la en iyi fp lerden biri olan 6300' ü nasıl öldürdünüz hemen ya sanki phenom ha...

Öncelikle size saygim herzaman sonsuzdur ama bu sefer gercekten olmamis. Zaten İ3 4130 ile 4150 arasinda 5 lira fark var + 0,2 ghz ama yeri gelir fark yapar ve o islemci 6300'i cokluda ayni teklide mezarininin ustunu ciger. Cokluda yine avantajlidir cunku guc sarfiyati az. Son olarak 6300'im darbogaz olmadigi kartlari 4150'de darbogaz yapmaz hatta daha iyi performans verebilir yani.

6300<4150.

• Şimdi MMO da niye hala AMD diye ısrar ediyorsunuz anlamıyorum. Ben yıllardır MMO oynuyorum yukardaki mesajımda da belirtiğim gibi hem amd hem intel işlemcilerle raid yapmış biri olarak hemde guildimdeki diğer raider arkadaşlarında yorumlarına dayanarak AMD sağlam bir boss karşılaşmasında genelde çuvallamıştır. Oynatmaz demiyorum ama çile çektirme ihtimalini göz önünde bulundurmakta fayda var. İntel bu konuda gerçekten sorunsuz bir raid / pvp performansı veriyor. Kırda bayırda gezen social takılan farm ile uğraşanlar için AMD sıkıntı çıkarmaz ama ben ciddi anlamda raid ve pvp yapıyorum 3-5 FPS bile benim için önemli dps de geri kalmayayım healingde sorun çıkmasın ama benim yüzümden tank yatmasın diyorsan İntel :)

Aşağıda vereceğim linkleri incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız bu arada o linkteki değerler raid yada pvp ortamında ölçülmemiştir yani WoW da FX6300 79 FPS yazdığına bakma raid esnasında 10-15 lere kadar düşecektir o FPS

World of Warcraft

http://www.anandtech.com/bench/CPU/62

Guild Wars 2

http://www.tomshardware.com/reviews/guild-wars-2-performance-benchmark,3268-7.html

• elveda yakışıklı. milletin parasını çarçur etme diye peşindeyim artık. yanlışını yakalarsam basarım şamarı ona göre

• Yardımlarınız için gerçekten teşekkür ederim kesin olarak intelde karar kıldım. Ayrıca önerlien asgard kasanın 500w güç kaynağı yeterli gelir mi bilmiyorum. Usb ses kartı falan da kullanıyorum. Hem sürekli max. güçte çalışması sıkıntı yaratabilir belki.
    Bir de monitör ile ilgili düşüncelerinizi alabilirsem çok iyi olacak. 350tl civarı bir monitör düşünüyorum. Dvi çıkışlı olmalı. Şu monitörü düşünüyorum görünüşü hoşuma gitti. Ayrıca IPS olması bir artı özellik olmalı :

AOC i2269VW 21.5" 6ms (Analog+DVI-D) Full HD IPS LED Monitör
    -345,43 tl

Ayrıca yapacağım sistemin son hali şu olacak sanırım. Belki anakartı daha uygunuyla değiştiririm.

4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram

HD7850 DUAL-X OC GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı

Core i3 4150 Soket 1150 3.5GHz 3MB Cache 22nm İşlemci

H81M-HD3 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI&DP Anakart

3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProcyoN -- 26 Mayıs 2014; 16:29:50 >

• ProcyoN kullanıcısına yanıt
    yerinde bi karar olmuş.
    oyun için ips monitör önermiyor kimse. ayrıca anakarta biraz daha bütçe ayırmanı tavsiye ederim.
  • Asgard Psular iyi değil yazdığı watt değeri vermiyor , dün konusunuda açtım dayanamadım
    http://forum.donanimhaber.com/m_92326913/f_//tm.htm#92326913

shagunz dediği gibi olsun elde olan bir testi koydum zaten guildwars 2 adı geçen fazla test inceleme yok ^^

1280x1024 çözünürlük biraz haksızlık olmus AMD için 1080p altında intel bariz önde ama olsun fikir olabilir

Online Oyun Sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Concerve -- 26 Mayıs 2014; 17:52:02 >

• Concerve kullanıcısına yanıt
    dostum bu oyunun normal seyir performansı. mmorpg yoğun karelerde işlemcileri zorluyor. bu benchmark testleri biraz yanıltıcı.
  • MMO'lar tek veya çift çekirdek kullanır ön yargısını bir kenara bırakın artık. Söz konusu Guild Wars 2 çok çekirdekten gayet de faydalanıyor.
    Kullandığım işlemci i5 2500k, 4 çekirdek de ortalama %70'ten fazla kullanılıyor. Buradan tek çekirdeği iyi işlemci değil, toplam gücü iyi işlemci gerekir sonucu çıkıyor.
    Yani aslında i3'ler sadece tek çekirdek performansında değil genel olarak FX'lerle kapışır. BF, Crysis gibi oyunlarda full detay yapılan karşılaştırmalarda "ooo FX6'lar i7'lerle yarışıyor canım 2-3 fps fark var" tamamen boş bir yaklaşım. Sınırları belirleyen şey ekran kartı çünkü bu oyunlarda, işlemciler bir yere kadar güçlü olsa yeter.
    Oysa ki MMO, RTS, Moba türü oyunlar doğası gereği işlemciye yüklenir ve işlemci farkı da burada belli olur full detay BF4'te değil. Intel alanların hepsi yahudi, enayi ya da fanboy olamaz değil mi? Demek ki fiyat farkını hak ettiren birşeyler var...
     Online Oyun Sistemi

• Anakart olarak MSI H81M-P33 da karar kıldım. Overclock yapmayacağım ve ekstra pci slotu kullanmayacağım için yeterli gelir diye düşünüyorum. İşlemci ve ekran kartı ile uyumlu ise tabi.
    Hiç bir sorun çıkmaz, %100 uyumludur.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    dostum nato mermer nato kafa. anlatamıyosun adamlara. kimse amd yi kötülemiyor burda, fakat ben bidaha tercih etmem. ve bana sorarsan amd iyiki var çünkü rekabet ortamıyla intelin fiyatlarını dengeliyor. piyasadaki rolü büyük.
  • Bu sistemi High Power Plus 500W 80+ psu ile kullanabilir miyim ? 12v dan 40 amper 400 watt verebiliyor. High Power 600W ile aynı değerler.
    psu da öyle dandik markalara kaçmamanı öneririm. vs 550 işini görecektir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/vs-serisi-550w-guc-kaynagi.html
    bütçeni biraz zorlayıp vs 650 almanı öneririm yinede.
    http://www.vatanbilgisayar.com/vs-serisi-650w-guc-kaynagi.html

• quote:

quote:

Ruhunun 80 yaşına kadar liseli kalacağının ispatı, mesaj sayısıyla hava atıyor adam.

bak bu sondu anlaman için diyorum kafayı sıyırsanda laf atmak için en ufak birşeyi arasanda cevap yok

ben kimseyi bloklamıyorum gene bloklamayacağım ama asla cevap vermeyeceğim bundan sonra asla... istersen kendini parala inandırıcılığın kadar konuşursun bizim icraatlerimizde ortada türkiyenin dört bir yanından birçok yaş grubundan insana yardım ediyorum bunları söylemek istemiyorum ama sizin gibileri susturmak için lazım yoksa mesaj sayısıyla tabiki adam olunmuyor orada anlaman gereken ne kadar çok farklı kişiye yardımcı olduğum. ama herkesde aynı algı kapasitesi olduğunu düşünmekte hata ediyorum galiba.

Bu da sana son kapak olsun koçum, Watchdogs sonuçları, i3 4150'nin bir alt işlemcisi 4130, fx6300'ün bir üst işlemcisi fx-6350 ile aynı fps'yi alıyor.
     Online Oyun Sistemi

• Ekran kartında da kafam karıştı. Şu ikisi arasında gidip geliyorum. Nvidia alana watchdogs oyunu hediyeymiş bir de.
    HD7850 DUAL-X OC
    GTX650Ti Boost DirectCUII O.C
    Watchdogs'u zaten orijinal alacağım dersen Gtx650 ti boost, yok hayır dersen Hd7850 1080p'de %3-4 daha iyidir, ikisi de üzmez, f/p kartlarıdır.
  • quote:

quote:

quote:

Bu da sana son kapak olsun koçum, Watchdogs sonuçları, i3 4150'nin bir alt işlemcisi 4130, fx6300'ün bir üst işlemcisi fx-6350 ile aynı fps'yi alıyor.
     Online Oyun Sistemi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.