Şimdi Ara

online satış vergilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Yurtdışından bir kaç site ile ilgili Komisyon oranında bazı özel koleksiyonluk ürünleri ve bazı XMLürünler üzerinde anlaştım.Bunun için yazlılımca da kod yazımı için fiyat tada anlaştım.Bu hafta içinde vergi mükelefiyeti işlerini halletmeyi düşünüyorum.

1-)Türkiye'den XML Üzerinden gelen ürün satılırken komisyon üzerinden nasıl bir vergilendirme yapılıyor?
    2-Yurt dışından kolleksiyonluk ürün gelirken komisyon vergisi ve diğer vergiler nasıl olur.
    3-)Türkiye'den çıkan ve yurtdışına giden ürünün vergilendirmesi nasıl yapılıyor?
    4-)Vergi mükelefiyeti alabilmek için ikametgahtan başka gerekli olan şeyler nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkandtr -- 29 Şubat 2016; 3:21:11 >

• Arkadaşlar aranızdaki tecrübeli arkadaşlardan yardımınızı bekliyorum
  • Merhabalar;

Öncelikle hangi şehirde ikahmet etmektesiniz.
    Benimde sizin gibi bir mükellefimiz (müşterimiz) var isterseniz size yardımcı olabilirim
  • komet19 K kullanıcısına yanıt
    Merhaba İstanbul kavacık'ta ikamet ediyorum
  • İsterseniz sizi bir gün ofisde misafir edebilirim daha detaylı konuşabiliriz
  • Online satışta yani eticaret sitesinde yapılacak satış veya ticari işlemleriniz aynı yerel işletmelerde olduğu gibi vergilendirilir. Ayrı bir oran veya vergisi yoktur.

Adiler adi firma sahibi olursunuz (Toplumda şahıs şirketi derler ama şahıslara şirket olmaz. şahsınıza ait firma olur) Yok bir şirket kuracaksanız o da olur. farketmiyor.

Olması gereken sadece vergi dairesinde bir kaydınızın olması tabi bu arada bunu tek başınıza yapamazsınız illaki bir muhasebeciniz veya malimüşaviriniz olmalıdır.

E-ticaret hakkında detaylı ve daha fazla bilgi için web sitemizdeki eticaret makalelelerimizi okumanızı tavsiye ederim.

https://www.dayneks.com/blog

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Satışta Mtv ödeme durumu
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.