< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koftemofte -- 28 Temmuz 2018; 18:52:13 > |
Ucuz Bilet Fırsatları (Kişisel Bilet Alım-Satım Ana Konusu)
-
-
uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya) -
Ben suanda rotami Avrupaya cevirdim, acikcasi uzakdogu tarafini pek bilmiyorum. Ancak bunlar kadar ucuz olmaasada ( e haliyle mesafe cok uzak) muhakkak ucuz havayolu sirketleri vardir. Bence oncelikle TRye sefer yapan sirketleri bulman, sabiha gokcen yada ataturk havaalani sitesinden o havaalanina inen sirketleri arastirabilirsin. Ben myair ve easyjeti bu yolla buldum. Mesela myairin ortak sirketi ryanair ( ismini tam hatirlamiyorum sitesinden direk linki var) var, o tum avrupa icinde bir suru noktaya ucus var. Yani aslinda ABde yasasak inanilmaz fiyatlara avrupayi gezme sansimiz var.
quote:
Orjinalden alıntı: greenflash
uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya)
-
konu için çok teşekkürler. çok faydalı olabilecek bir konu olmuş.
yalnız neden bunlar bu kadar ucuzlar, diğer uçuşlardan farkları nelerdir? gerçi ucuz olsunlar da beni oraya götürmeleri yeter, başka bişey aramam. bir de vergi mergi ile toplamda ne kadara maloluyor bize?
teşekkürler. -
Dedigim gibi TRdeki havayolllariyla ayni mantikla isliyor. Mesela Anadolujetle ilk 29 koltuk 29 YTL vergileriyle birlikte 59 YTLye geliyor, ama mesela londraya gitmek istiyorsaniz mesela bir iki gun sonraasina biet alirsaniz 250 euroya geliyor, ancak 1 ay sonraya bilet alirsaniz 45 Euroya araliga alirsaniz 22 euro falan geliyor ama mesela cumartesi gidip geliyim derseniz daha onceden almaniz gerekir en cok talep edilen yerler mesela, demek istedigim butun ulkelerin vergileri farkli ama onceden alirsaniz 100 - 150 Euroya gidis gelis bilet alabilirsiniz rahatlikla e buda zaten TRdeki otobus fiyatlari gibi bisey.
Bu havayollarinin farki discount indirim havayollari olmalari, Business classlari yok, az kisi calistiriyorlar, ikram olarak fazla bisey yok. Tamamen ucuz olmasi icin yapilan havayolllari. Mesela biletin flexible (tarihi degistirilebilen) olmasi icin, 1den fazla bagaj goturmek icin, speedy boarding icin, PGsdeki gibi online check in icin vb paralar aliyorlar. Yani ben yerimi belirlemem hangi tarihte aldiysam kesin o tarihte giderim. ucaga ilk cagrilip rahat yerlesmek benim icin onemli degil diyorsaniz, coook ucuza ucabilirsiniz. Sonucta bu ozellikler insanin hayatini kolaylarstirici ama olmasada olur denebilecek ozellikler.
Size bir anektod anlatayim, birkac yil once 20- 21 yaslarindaydim sanirim, 19 yasinda bir hirvat kizla tanistim. Ya naber neden TRye geldin falan diye sohbet ederken, kizin avrupada heryeri gezdigini ve TR ilginc bir ulke oldugu icin birde buraya geldigini ogrendim. Avrupada gecler 20 yasina gelene kadar bircok ulkeyi geziyor. ( Vize derdi yok, zaten trenle bile gidebiliyor tabi) Ama bu tip havayollarida onlara cok yardimci. Antalyada tatil yapacaginiz paraya yurtdisindaki bir ulkeyi gormus oluyorsunuz.
Biz turkler malesef, belli bir yasa geldikten sonra italyaya Turlarla gidiyoruz. Ama artik bu degismeye basladi diye dusunuyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: germinall
konu için çok teşekkürler. çok faydalı olabilecek bir konu olmuş.
yalnız neden bunlar bu kadar ucuzlar, diğer uçuşlardan farkları nelerdir? gerçi ucuz olsunlar da beni oraya götürmeleri yeter, başka bişey aramam. bir de vergi mergi ile toplamda ne kadara maloluyor bize?
teşekkürler.
-
ya mesela simdi myaire baktim aralik ayinin 21i icin 4.99 Euroya bileti aliyorsunuz. 24 Euroda vergisi var. 30 Euroya milanoya gidiyorsunuz e insan bundan ucuzunuda isteyemez yani ayiptir. Ha bide neden ucuz, bu havayollari herzaman sehrin en az tercih edilen dolayisiyla en ucuz alan vergisi olan havayollarini kullanirlar. Mesela istanblda hep sabiha gokcenden kalkarlar. Mesela bir milanoda bir londrada 3 tane havaalani vardir sonucta bu ulkeler TR gibi degil, bugun istanbulun 5-6 kati turist geliyor romaya parise. Bu firsatlari kacirmamak lazim. -
Teşekkür etmeden geçemedim. -
arkadaşlar bu şekilde daha önce giden birisi var mı?
mesela milanoya gitsek, ordan havaalanından şehre nasıl gidicez vb. bilgilere sahip kişiler aydınlatırsa çok çok iyi olur. bikaç günlüğüne de olsa gitmek gezmek çok iyi olur. hele bu fiyatlarla. daha önceden hiç gitmediğim için hiç bilgim yok bu konuda. -
Arkadaşlar çok güzel bir konu olmuş bu konuda bilgilerimi paylaşmak isterim bu yaz ispanyadaydım baya bi yer gezdim Barcelona - Paris 10 euro Paris - Milano 15 euro gibi çok ucuz fiyata uçtum Ryanair sayesinde ..Ryanair neden bu kadar ucuz diye soracak olursanız bizim otobüsler gibi çalışıyor mantık olark uçakta istediğin yere oturuyorsun ayrıca bu firmanın havaalanları şehrin dışında mesela milano yu örnek alacak olursam Milan merkeze 30-45 dk. uzaklıkta bi havaalanı şehrin dışında yaparak uçak biletlerinide ucuza getiriyor şehrin dışındaki havaalanlarından merkeze ise 8 - 11 euro ya otobüsle geliyorsunuz ki size totalde 20 euroya uçak bileti masrafı çıkıyor buda avrupayı gezmek için çok ucuz bi fiyat.Başka sormak istediğiniz bi soru olursa yardımcı olmaya çalışırım. -
@koftemofte
beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim? -
quote:
Orjinalden alıntı: mendini
@koftemofte
beyaz rusya ya en uygun nereden bilet bulabilirim?
minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.
diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum. -
quote:
Orjinalden alıntı: overlord
quote:
@koftemofte
minsk e türkiyeden sanırım 2 şirket uçuyor. birisi thy ki o 600-700 ytl civarına gidiş dönüş bilet alabilirsin.
diğeri antalyadan belavia uçuyor. bileti nerde satılır bilmiyorum.
Aktarmalı gitsen?
Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur. -
quote:
Orjinalden alıntı: minnik
quote:
quote:
@koftemofte
Aktarmalı gitsen?
Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur.
hiç farketmez olabilir, tarihte önemli değil, şu an rahat hareket edebiliyorum.
airbaltic ile; riga oradan minsk oluyor. myair ın milan - minsk arası uçusu yok. ryan air ın da istanbul dan uçusu yok, ne rigaya ne de minsk e
yanlış mı bakıoyrum acaba, kontrol edebilirmisiniz.
-
Oldukça faydalı bir konu olmuş, umarım silinmez. -
thy miles&smiles'la alınan ödül biletlerde büyük indirim yaptı. 29000 mile japonya, kore ve şikago'ya gidilebiliniyor. ben hep avrupaya gitmiştim. kampanya sayesinde bu sefer değişiklik olsun ve vize istemiyor diye hiç aklımdan bile geçmezken kasım ayında japonya'ya gidicem.
http://www.thy.com/tr-TR/miles_and_smiles/news_and_special_offers/promotions/big_discount.aspx?utm_source=tr-TR&utm_medium=spot&utm_campaign=discount
quote:
Orjinalden alıntı: greenflash
uzak doğu için de kampanyalı fiyat veren şirketler var mı acaba (Kore, Japonya ve Avustralya)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 28 Ekim 2008; 20:47:51 >
-
Amsterdam'a gidiş hakkında bi bilgin var mı hocam ya da başka bir Hollanda kentine? -
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: minnik
quote:
quote:
@koftemofte
Aktarmalı gitsen?
Myair (milan) yada airbalticle (riga) bu 2 şehirden birine gidersin ordan ryanairler beyaz rusyaya..ki 100-150 euroya fln mal olur.
hiç farketmez olabilir, tarihte önemli değil, şu an rahat hareket edebiliyorum.
airbaltic ile; riga oradan minsk oluyor. myair ın milan - minsk arası uçusu yok. ryan air ın da istanbul dan uçusu yok, ne rigaya ne de minsk e
yanlış mı bakıoyrum acaba, kontrol edebilirmisiniz.
Airbaltic ile gitmeni tavsiye ederim. Ryanair Türkiye'ye çalışmıyor.
www.lot.com ada bakabilirsin ama pek uygunlu değildir.
@Doruk
Amsterdama Türkiye'den gitmek istiyorsan aktarmalı gitmeni öneririm önemli olan en yakın bi avrupa şehrine adım atabilmek bu kapsamda baktığımda İstanbuldan Milana Myair ile gidip.Milandan Amsterdama Alitalia sayesinde gidebilirsin ben bu yaz baya bi yer gezdim bu firmalar sayesinde . yada klm.com dan bak direk uçuşlar var. Ama pahalı bu firmalar başka bir güzergahla daha uygun fiyata gidebilirsin ama araştırmak denemek lazım.Ayrıca önemli bir tavsiyem her ülkenin kendi firması oraya daha uygun fiyata götürüyor gerçi bizim thy yi bunun içine alamıyorum :)
-
@ doruk
Amsterdama direk giden Pegasus var, aslina bakarsan baya bi avantajli soyleki gidis donus 200 Euroya geliyor onceden alirsan, aktarma isi biraz skici olabilir. Sonucta 100 Euroda 3 saatlik bi ucus icin cokta pahali degil, hem yerli mali yurdun mali de mi:) -
@ aycanata
ya o kadar mili nasil biriktirdin, bende 8750 mil var, bu kadar millede bir yere gidilmez sanirim. Ama ben hep ankara istanbul arasi ucuyorum Sole bir iki yurtdisi yapsam super olcak ama nerde -
Ustad valla beyaz rusyaya hangi havayollari gidiyor bilmiyorum ayrica arkadaslar birkac tavsiyede bulunmuslar ama belairle falan gitme hocam, adamlar hala antonov falan kullaniyorlar ( gerci ucaklar efsane, ama adamlar iyi bakim yapmiyor iste ) duser falan hocam, sen yine avrupa cikisli havayollarindan birini kullan.
quote:
@koftemofte
!!!!! DİKKAT !!!!!
arguncakmak nickli kişi dolandırıcıdır. Yeni nicki FOREVER_1907 dir. Dh Profili:https://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=567541 İndirimli uçak bilet satıp daha sonra biletleri iptal ediyor/iptal ediliyor. Forumdaki bazı arkadaşlar kendisinin çalıntı kredi kartıyla da işlem yaptığını söylüyor. Biletler bu nedenle iptal ediliyormuş. Farklı üyelikleri olabilir bu nedenle banka hesap bilgisinden ve cep numarasından tanıyın onu bence. Kullandığı hesabın iban numarası: Enpara - TR19 0011 1000 0000 0065 1661 24 - Beyzanur Aykut Başka birine bu hesaba para attırmış. Akbank - TR 31 0004 6006 9388 8000 1492 32 - Kerim Aykut Kullandığı numaralar: 05061493727 , 05531509089 , 05531533736 Bu hesaba para atmanızı isteyen ve bu numaraları kullanan kişiler dolandırıcıdır. Ben kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. |
sagolsun çok değerli yöneticilerimiz uyarı mesajımı silmişler ve 1 kişi dolandırılmış bile. YORUMSUZ.
|
unknown_123 demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
forum üyelerini uyarayim diye riskleri sıraladığım bir yorum yazdım, yorumum forum yönetimi tarafından silindi. ben yönetimde bu hırsızlarla ortak olan tiplerden şüpheleniyorum. bu konuda gayet ciddiyim. birde silinen yorum için sebep sorup şikayet oluşturdum, adamların cevabı, " konu ile alakasız yorum silinir diyorlar." yani diğer üyelere bilet alma risklerini anlatmak, alakasız konuya giriyormuş. sizin anlıyacağınız burada tuz da kokmuş. benim dediklerimi yalan olduğunu söyleyen yöneticiyede hodri meydan çekerim. |
Yönetim yarafından dolandırıcılar var dikkat edin dediğim için rahatsız edici mesaj cezası aldım!!!
Onlarda haklı adam bedavay bilet alma peşinde bıraksana dolandırılsın!!! Suç bizde |
Arkadas kesinlikle DOLANDİRİCİDİR. Parayi gonderene kadar her mesaja aninda cevap veren adam, 130 lira gonderdikten sonra mesaji gordugu halde cevap vermiyor. Sakin alisveris yapmayin.
|
Konu kaba tabirle patlamış durumda, kötü deneyim yaşayıp başı ağrıyan arkadaşlar kızmasınlar ama işin buraya gelmesine bir sebepte akla izana gelmeyen indirim oranlarını sorgulamadan böyle alışverişlere girişmeleri olmuştur, bedava peynir ancak fare kapanında olur, burada bir kişinin bir bileti normal fiyatının bir miktar altına satmasının sebebi ancak mil/puan kampanyalarından kazandığını paraya çevirmek ya da banka kredi kartının puan avantajlarını küçük bir komisyon karşılığında kullandırarak cüzi bir şeyler kazanmak ya da süresi dolacak mil/puan yanmasın diye uyguna vermek vb. gibi sebeplerle olabilir. Zamanında buralarda bir çok kredi kartı bulunan aynı zamanda otobüs, nakliyecilik vs gibi sürekli çok harcama yapıp kartına sürekli yüksek puan kazanabilecek işlerle uğraşan arkadaşlar oldu o zamanlar indirim miktarları da biraz yüksek olabiliyordu, şimdi ne o eski işler ne o eski kampanyalar var, üstelik bankaların bir çoğu farklı soyadına bilet alamama, yıllık belli bir puan miktarının üzerinde harcama yapamama gibi kısıtlamalar getirdi. İşini düzgünce yapan arkadaşları tenzih ederek söylüyorum şimdi buralar böyle tokatçı tiplere kaldı. İlan açıyor, acenteyim diyor telefon numarası yabancı şüpheli davranışlar var, ciddi indirimler yapıyor ve siz hala bunlara inanarak işlem yapıyorsanız ben de kimseye bir şey demek istemiyorum, bizim ülkede ki bütün dolandırıcılık olaylarının çok büyük bir kısmı bir ürünü/hizmeti piyasa değerinin çok altına alınıp satılmaya çalışırken yaşanıyor. Bence bu konu kapanması herkes için en hayırlısı olacak. |
@OttomanWizard nickli eleman tarafından 3200 tl dolandırıldım. Hesabına para gönderdiğim kişi Murat Yaşar. Nickin arkasına sığındığından kim olduğu belirsiz bu kişi teknik takiple artık ortaya çıkar. Bu @OttomanWizard 2016 yılında üye olmuş. Profil sayfası dürüstlükten dem vuran giriler ve imzası Hz. Ömer sözü. O Hz. Ömer'in adaleti inşallah seni bulup çarpar da hem bu dünyada hem öbür dünyada hak ettiğini yaşarsın. Bundan sonrası savcılık işi. Benden de foruma duyurması ve forumdaşların bunu yayması kalmış. |
1. forumda işlem yapmadan önce karşı taraftan aldığınız iban bilgisindeki bilgileri
- "ad soyad" donanımhaber - "ad soyad" dolandırıcı - "ad soyad iban no" şeklinde google'da aratın. çünkü bu işleri yapanlar hep aynı şahıslar. 2. benimle veya diğer arkadaşlarla işlem yapanlar da mutlaka enpara veya teb hesaplarındaki hızlı işlemlere bu ibanları forum nicki ile kaydetsinler. bir daha teklif aldığınızda mutlaka ad soyad bilgisini kayıtlı işlemlerdeki isimle tutuyor mu kontrol edin. başka isimle verilen ibana no'ya para göndermeyin. 3. forumda güven kazanmış kişileri küstürmeyin. bugün lazım olmaz ama yarın, daha sonra o adamlar size daha çok lazım olacak. satıcı çok, alıcı yok kafasında kişiler var. tam tersi "güvenilir" satıcı "çok çok az". 15-20dk bilet kontrolü yapıp, uğraşıp mesaj atıyorum. "teşekkür ederim, fiyat fazla geldi" yazmaya bile eriniyor. cevap yok? çakıyorum bloku. bir daha benimle işlem yapmasın, bana mesaj dahi atamasın bu kişi. 2-3 hafta sonra dolandırıldım diye konu açıyor. biz burada meşrebimizce iş yapıyoruz. iki kelime: "pahalı geldi" yazmak zor değil. hayvan değiliz, insanız. |
Evet bahaneler aynı hep: bankadayım, sıradayım, sıra gelmiyor, kimsenin parasını yemem dürüstüm, şarjım bitti, yoldayım, sıkboğaz yapıyorsun sen, stres yapma paranı atacağım, liste uzar gider ... ... ipe diz. |
Benzer içerikler
- joma krampon alınır mı
- yurt dışından gelen para hesaba geçmedi
- hepsiburada ref 001 hatası
- ucuz kot pantolon nereden alınır
- asya türkiye beden ölçüleri
- telefon iade edilir mi
- amazondan nasıl alışveriş yapılır
- amazon müşteri hizmetleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X