< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 20 Ocak 2025; 14:8:36 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Satışta Mtv ödeme durumu
-
-
satılan malın vergi borcunu satıcı öder, yani siz. Ödenmezse zaten satış gerçekleşemez.
-
O halde buna göre 2 dönemi de ödemem gerekiyor, öyle mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bildiğim kadarıyla Temmuz öncesi satış olursa sadece ilk vergi ödenmiş olmalı.
Kanunda geçen: Devir ve temlik sebebiyle Ocak ve Temmuz ayları içinde yapılacak kayıt ve tescil veya satış nedeniyle malik değişikliğinde vergi, bu değişikliğin yapılmasından önce ödenir.
-
1 Ocak itibarıyla kayıtlı sahibi ödeme yükümlüsü olarak kabul ediliyotr Eğer aracınızı 20 Ocak’ta satarsanız, satış tarihi itibarıyla noter tarafından yapılan sorgulamada ilgili yılın 1. taksit ödemesi (31 Ocak’a kadar ödenmesi gereken dönem) sistemde borç olarak görünebilir. Noterde satış işlemi sırasında borç sorgulaması yapılır ve ödenmemişse araç satışına engel teşkil edebilir. Ancak satış işlemi sonrası MTV borcundan alıcı sorumlu olacağı için, taraflar arasında anlaşma sağlanarak ödemenin kim tarafından yapılacağı belirlenebilir.
-
1 ocak-30 hazirana kadar araç kimdeyse o 1.taksiti öder.
1 temmuz - 31 aralığa kadar araç kimdeyse o 2. taksiti öder.
-
Yani ben 20 ocakta sattığım aracın mtv sini ödeyip, 21 ocakta da aldığım aracın yine aynı dönem mtv sini ödeyebilirim enayi gibi😀. Alacağım adama diyeceğim ki ben satarken mtv yi ödedim, sen de bana satarken aynı dönemi öde. Yok ben ödemem derse anlaşmaya bağlı. Bu kuralı sistemin bize bırakması saçmaymış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 20 Ocak 2025; 19:37:30 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Satarken de,alırken de pazarlığınızı bunu göze alarak yapacaksınız.1.taksidi ödemeden maalesef satis yapamiyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka0658 -- 20 Ocak 2025; 21:49:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X