Şimdi Ara

Önlisans KPSS hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bu yıl Dikey Geçiş Sınavına hazırlanıyorum. yani temmuza kadar sadece türkçe matematik kasıcam. temmuzdan sonra da kpss için genel kültür (tarih, coğrafya, vatandaşlık) kasmayı düşünüyorum.

Fakat benim gireceğim Kpss hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. aşağıda soracağım soruları yanıtlarsanız tüm soru işaretlerim ortadan kalkacak. şimdiden teşekkür ediyorum.

Öncelikle Kontrol ve otomasyon teknolojisi mezunuyum.

1) Kpss ye girdiğimde sadece Teknikerlik bölümlerini mi seçebiliyorum, yoksa dilediğim bölümü seçebiliyor muyum ?

2) Tekniker olarak atamalar için ortalama hangi puan aralığında bir şeyler almalıyım (2 yıl boyunca tüm atamalar için geçerli)

3) 1. atamada değil de 2. , 3. , 4. atamalarda atanmanın bir dezavantajı var mı (beklemek dışında)

4) Diyelim ki ben bursada yaşıyorum ama puanım başka bir şehire yetti ve oraya atandım. ileriki zamanlarda tekrar bursaya atanma şansım var mı ?

5) alacağım maaş ne kadar olacak :)

Yardımınız için tekrar teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar

• up
  • quote:

Orijinalden alıntı: leronamso

Merhaba arkadaşlar,
    Ben bu yıl Dikey Geçiş Sınavına hazırlanıyorum. yani temmuza kadar sadece türkçe matematik kasıcam. temmuzdan sonra da kpss için genel kültür (tarih, coğrafya, vatandaşlık) kasmayı düşünüyorum.

Fakat benim gireceğim Kpss hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. aşağıda soracağım soruları yanıtlarsanız tüm soru işaretlerim ortadan kalkacak. şimdiden teşekkür ediyorum.

Öncelikle Kontrol ve otomasyon teknolojisi mezunuyum.

1) Kpss ye girdiğimde sadece Teknikerlik bölümlerini mi seçebiliyorum, yoksa dilediğim bölümü seçebiliyor muyum ?

2) Tekniker olarak atamalar için ortalama hangi puan aralığında bir şeyler almalıyım (2 yıl boyunca tüm atamalar için geçerli)

3) 1. atamada değil de 2. , 3. , 4. atamalarda atanmanın bir dezavantajı var mı (beklemek dışında)

4) Diyelim ki ben bursada yaşıyorum ama puanım başka bir şehire yetti ve oraya atandım. ileriki zamanlarda tekrar bursaya atanma şansım var mı ?

5) alacağım maaş ne kadar olacak :)

Yardımınız için tekrar teşekkür ediyorum. iyi çalışmalar

1-hocam kpssde sadece kendi koduunuzdaki yani 3291 kodu olan bölümleri seçebilirsiniz, ve bir de 3001'den düz memurluk seçebilirsiniz ama puanları 84-85 civarı

2-hocam sizden 2012 den beri sadece 2 kişi atamışlar taban puan 88,63 de kalmış

3-beklemek dışında dez avantajı yok, hatta kendi şehiriniz olmassa diğer atamalrı beklemekde fayda var belki şehriniz elir atanırsınız diye

4-tabikide var, becayiş yada kurum içi atama oda olmadı dgs ile mühendisliğe geçer öyle kendi şehrinize gelirsiniz

5- kuruma göre değişir 2200 ile 2500 arası olur başlangıç maaşı

• Teşekkürler hocam. Eve gidince araştıracağım. 2 kişi olması çok ilginç geldi. Çok az değil mi ya 2 kişi. O zaman mumkunu yok atanamicaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leronamso -- 8 Nisan 2014; 19:15:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler hocam. Eve gidince araştıracağım. 2 kişi olması çok ilginç geldi. Çok az değil mi ya 2 kişi. O zaman mumkunu yok atanamicaz :)

hocam sakın ümidini kaybetme, ki 83-84 puana memurda olabilirsiniz, zaten kpss kolay bir sınav ama heyecan falan yapıyoruz düşük alıyoruz bence şimiden başlayın hem belki bu sene sizden baya alım yaparlar bir bakarsın, puanlar 80'ne düşer, türkiye burası her şey bir anda değişebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

quote:

Teşekkürler hocam. Eve gidince araştıracağım. 2 kişi olması çok ilginç geldi. Çok az değil mi ya 2 kişi. O zaman mumkunu yok atanamicaz :)

hocam sakın ümidini kaybetme, ki 83-84 puana memurda olabilirsiniz, zaten kpss kolay bir sınav ama heyecan falan yapıyoruz düşük alıyoruz bence şimiden başlayın hem belki bu sene sizden baya alım yaparlar bir bakarsın, puanlar 80'ne düşer, türkiye burası her şey bir anda değişebilir

hocam ben bu 3291 den kaç kişi atandığını, nereye atandığını vs nereden görüp bakacağım acaba ? bulamadım da :)

• quote:

quote:

quote:

hocam ben bu 3291 den kaç kişi atandığını, nereye atandığını vs nereden görüp bakacağım acaba ? bulamadım da :)

hocam alfa.com kpss yaz gir çok güvenilir bir site ordan sorgulayabilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mezun başvuru hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam alfa.com kpss yaz gir çok güvenilir bir site ordan sorgulayabilirsin

teşekkürler hocam.

• moral bozmak gibi olmasın ama alımlar düşücek. Sınav zorlaşıyor ales ttarzında gelicek deniliyor. Bide dershane hocalarını kadroya alma hesapları var. Düz memurluk icin 85 86 en az. 2012-2013 memurluk icin en şanslı dönemdi. Cok alım oldu. Bende önlisans kpss hazırlanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shakerr

moral bozmak gibi olmasın ama alımlar düşücek. Sınav zorlaşıyor ales ttarzında gelicek deniliyor. Bide dershane hocalarını kadroya alma hesapları var. Düz memurluk icin 85 86 en az. 2012-2013 memurluk icin en şanslı dönemdi. Cok alım oldu. Bende önlisans kpss hazırlanıyorum.

Teşekkürler hocam. Zaten dgs ye hazırlanıyorum. Kpss 2. Plan benim için. 2 ay da kpss ye hazırlanirim diyodum, biraz araştırınca vaz geçtim. :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shakerr

moral bozmak gibi olmasın ama alımlar düşücek. Sınav zorlaşıyor ales ttarzında gelicek deniliyor. Bide dershane hocalarını kadroya alma hesapları var. Düz memurluk icin 85 86 en az. 2012-2013 memurluk icin en şanslı dönemdi. Cok alım oldu. Bende önlisans kpss hazırlanıyorum.

Teşekkürler hocam. Zaten dgs ye hazırlanıyorum. Kpss 2. Plan benim için. 2 ay da kpss ye hazırlanirim diyodum, biraz araştırınca vaz geçtim. :D

tavsiyem, dgs sınavından sonra vatandaşlık cografyaa tarihe çalış, diğerlerini soru çöz ve gir al puanını. dursun yatsın kenarda belki lazım olur. mühendisler bile artık mühendislik ve özel sektörden ziyade memurluğa yöneliyor. özel sektör mühendisleri dansöz gibi oynatmaya başladı.. eskiden herkes makina mühendisi olmak isterdi, şimdi ayaklar altına düştü.

• ÇÖZÜM DERGİSİ DERSHANELERİ
    KPSS öğrencilerine Türkçe, Tarih, Anayasa, Matematik, Geometri, Coğrafya, Eğitim Bilimleri (Ölçme ve Değerlendirme, Rehberlik, Program Geliştirme, Öğrenme Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Öğrenim İlkeleri ve Yöntemleri) branşlarına yönelik dersler verilmektedir. Bu gruptaki öğrencilerimize doküman olarak Eğitim Bilimleri Konu Anlatımlı Modüler Set (6 adet), Eğitim Bilimleri Soru Bankası, Eğitim Bilimleri Yaprak Test Çek Kopar, Eğitim Bilimleri Deneme (10 adet), Genel Kültür Genel Yetenek Konu Anlatımlı Soru Bankası (5 adet), Genel Kültür Genel Yetenek Soru Bankası, Genel Kültür Genel Yetenek Yaprak Test Çek Kopar, Genel Kültür Genel Yetenek Deneme (10 adet) verilmektedir.

http://cozumdershaneleri.com.tr/

• son durum nedir hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.