Şimdi Ara

Önyüklemede Win 8 yerine 2 Linux çıkıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilk defa başıma gelen ve çözüm bulamadığım bir problem yaşıyorum. Yeni aldığım Asus x550jk dizüstüme Windows 8.1 kurmuştum bugün de Linux kurmak istedim. Hatasız bir şekilde Linux Elementary OS kurulumunu yaptım. EasyBCD programı ile de boot yapılandırmasını yaptım. Windows 8 ve Elementary OS diye ayırdım. Restart yaptığımda karşıma iki Linux işletim sistemi çıktı ve bir türlü çözüm bulamadım. ne Win 8 ne de Linux açılmıyor. Win 8 DVD ile ne sistem geri yükleyebildim ne de yenileme yapıp format atabildim. Önemli son projelerim ve dosyalarım var o yüzden sıfırlayıp işlem yapamıyorum. Hiç bir şekilde işletim sistemini de kullanamıyorum şu an Elementary OS demo kullanarak yazıyorum. Projelerimi P.tesi müşterime sunacağım ancak böyle bir sorunum var. Çözüm yolunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Fotoğraflar;

• sudo update-grub yaz tabi ubuntuda... sorun bitti... tabi winzort duruyorsa...
  • yardımın için sağ ol ama maalesef hata verdi.
  • sudo fdisk -l ile bak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef hic bir islem ise yaramiyor. Ben direk ubuntunun boot ekranini aktiflestiremez miyim acaba ? Bir care var mi arkadaslar illa harddiski silmem mi lazim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @grezimonk Windows kurulu bölüm yerinde duruyor mu anlamak istemiş. Eğer silmediyseniz bir şekilde Windows'u menüye eklemeye çalışırız. Ama önce aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırıp çıktısını paylaşın.

sudo parted -l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 19 Ocak 2015; 0:09:44 >
  • Ubuntu'da boot-repair adlı app'yi kurup sudo ile çalıştırıp dene istersen bende işe yarar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.