Şimdi Ara

Opel Astra 1.3 CDTI Cosmo mu? Ford Focus 1.6 TDCi Style mı? Yoksa... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
17.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • astra tasarım bakımından focusa bin basar.55-60 lira vereceğin araba da biraz eli ayağı düzgün olmalı değil mi? focusun özellikle öndeki o üçgenler var ya (eşkenar mı,ikizkenar mı ) tam tasarım faciası!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 12 Şubat 2013; 13:50:35 >
  • bizde aldık focus style 2012 gayet memnunuz fiyat olarak iyi, Başka seçenek derseniz kia ceed gösterilebilir gayet dolu ve en önemlisi otomatik vites seçeneği başka türlü 55bin üstü fiyatlarda daha iyi bir araç bulunmaz benim görüşüm astra o motorla o para etmez afl far diye yanılmayın titanium x pakette de var ama 65 bini buluyor fiyat style pakette gayet yeterlidir otomatik parketme, katlanır ayna, cc, far yağmur sensörleri vs. kötü yanları bagaj biraz dar ama herkesin söylediği aracıniçinin dar olması yok millet nasıl bir araç kullanıyor anlamadım zaten 3+1 ayarında escalade olsa gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

Orijinalden alıntı: A380

quote:

Orijinalden alıntı: ciddi kedi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

opel yada honda dizeli bedava mı verecek yoksa ford dan ucuz mu olacak? ne diye beklesin adam? bi cazibesi olsun ki beklesin. focus 115 bg dizel den artısı olması lazım.

sence focus astradan iyi bir araç mı?

focus style diyorsun yani 115 bg lik bi araba bırakta 95 bg lik opel astradan iyi olsun bunu tartışmak bile anlamsız

he kardeş he

sıkışınca öyle he deyip geçmekle olmuyor bu işler

işte halep işte arşın

95 beygirlik astrayla nasıl olurda kalkıp 115 bg lik focusu tokatlıyosunuz?

bunu bi açıklayın

tokatlamıyoruz her konudan karşılaştırıyoruz

tamam karşılaştır o halde

95 bg astra ile 115 bg focus kapışırsa ne olur ? sonucu söyle?

drag mı yapıyoruz?
    o zaman focus alır tamam ama ben beğenmiyorum burada sana batan nedir onu anlamadım ben fordun arabasına binmiyorum sanane kardeşim?

beğenmiyorsam beğenmiyorum de çamur atma yok tokatlarmış yok bilmem neymiş yalan yanlış bilgi verme

95 bg lik hiç bi opel astra 115 bg lik focusu yada reno meganı clioyu fiat lineayı tokatlayamaz

opel astra ancak 90 bg lik toyota corolla tokatlar

lan takmışsın tokatlamaya opel'in 1.6 dizeli gelince görürsün sen tokatlamayı o zaman

lan olum olmamış çocuğa ne diye don biçersin adam sana 1,6 focus dizelle 1,3 astra dizeli kıyasla demiş

opelin 1,6 dizeli gelse ne yazar 200 bg mi olacak sanki oda eskisinden farklı olmaz tokat manyağı olur

yav he lan he yeter yeter şimdi küfür ettirtme bana 136 beygir 300 tork var yeni motorda
    sen git focus al sevmiyorum ben allah allah çattık yine forumun antenlerine

yiyorsa bi küfür etsene bakim sana küfürün kralını ederim görürsün

focusun yeni dizelide 145 bg 340 nm tork var sana o astranın motorunu eline verir

bana 95 bg lik hantal astranın olmamış motorun reklamını yapma olanı konuş

Hantalmış..Bizim Astra'yı kullan,senin Focusu tokat manyağı yapar,görürsün hantalı ;)

sizin yaşlar kaç lise terkmisiniz nesiniz fizik kurallarına aykırı bikere astra ile focus geçmek 1.6 motordan bahsediyorsunuz şehirler arası yolda bazen 1.3 mjet yada 1.3 cdti oluyor yolu veriyorum kiralık 1.6 95 hp focus ile izliyorum sadece öyle aman aman da zorlamıyor hatta geçen punto ile hafif gazladık 95 hp lik focusla (sözde 95 hp lik focusa gitmiyo derim ben ) dalga geçer gibi olunca bıraktım o da emniyetten hızını almış gitti (Salıverdim küçük enişteyi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teomanakyar -- 12 Şubat 2013; 14:02:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teomanakyar

quote:

Orijinalden alıntı: RutkayErg

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

opel yada honda dizeli bedava mı verecek yoksa ford dan ucuz mu olacak? ne diye beklesin adam? bi cazibesi olsun ki beklesin. focus 115 bg dizel den artısı olması lazım.

sence focus astradan iyi bir araç mı?

focus style diyorsun yani 115 bg lik bi araba bırakta 95 bg lik opel astradan iyi olsun bunu tartışmak bile anlamsız

he kardeş he

sıkışınca öyle he deyip geçmekle olmuyor bu işler

işte halep işte arşın

95 beygirlik astrayla nasıl olurda kalkıp 115 bg lik focusu tokatlıyosunuz?

bunu bi açıklayın

tokatlamıyoruz her konudan karşılaştırıyoruz

tamam karşılaştır o halde

95 bg astra ile 115 bg focus kapışırsa ne olur ? sonucu söyle?

drag mı yapıyoruz?
    o zaman focus alır tamam ama ben beğenmiyorum burada sana batan nedir onu anlamadım ben fordun arabasına binmiyorum sanane kardeşim?

beğenmiyorsam beğenmiyorum de çamur atma yok tokatlarmış yok bilmem neymiş yalan yanlış bilgi verme

95 bg lik hiç bi opel astra 115 bg lik focusu yada reno meganı clioyu fiat lineayı tokatlayamaz

opel astra ancak 90 bg lik toyota corolla tokatlar

lan takmışsın tokatlamaya opel'in 1.6 dizeli gelince görürsün sen tokatlamayı o zaman

lan olum olmamış çocuğa ne diye don biçersin adam sana 1,6 focus dizelle 1,3 astra dizeli kıyasla demiş

opelin 1,6 dizeli gelse ne yazar 200 bg mi olacak sanki oda eskisinden farklı olmaz tokat manyağı olur

yav he lan he yeter yeter şimdi küfür ettirtme bana 136 beygir 300 tork var yeni motorda
    sen git focus al sevmiyorum ben allah allah çattık yine forumun antenlerine

yiyorsa bi küfür etsene bakim sana küfürün kralını ederim görürsün

focusun yeni dizelide 145 bg 340 nm tork var sana o astranın motorunu eline verir

bana 95 bg lik hantal astranın olmamış motorun reklamını yapma olanı konuş

Hantalmış..Bizim Astra'yı kullan,senin Focusu tokat manyağı yapar,görürsün hantalı ;)

sizin yaşlar kaç lise terkmisiniz nesiniz fizik kurallarına aykırı bikere astra ile focus geçmek 1.6 motordan bahsediyorsunuz şehirler arası yolda bazen 1.3 mjet yada 1.3 cdti oluyor yolu veriyorum kiralık 1.6 95 hp focus ile izliyorum sadece öyle aman aman da zorlamıyor hatta geçen punto ile hafif gazladık 95 hp lik focusla (sözde 95 hp lik focusa gitmiyo derim ben ) dalga geçer gibi olunca bıraktım o da emniyetten hızını almış gitti (Salıverdim küçük enişteyi )

Denedik ki böyle konuşabiliyoruz.Astra yazılımlı,stock değil.Focus'ta yeni kasa 115lik dizeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük konuşuyosun alıverirler yandan bırak yeni kasa 115 hp olanı focus2 90 hp olana yetiş ispatla herkes sussun yoksa burdan konuşmak güzel bencede
  • araba alırken bayaa bi araştırma yaptık volvo s40 corolla astra 111. yıl focus hepsi dizel volvoyu uygun km de ve uygun fiyata bulamadık arabaların hepsi 100 bini devirmiş ve 40 dan aşşağı yok . Corolla konfor olarak çok iyiydi fakat performans ve yol tutuşu olarak zayıf test sürüşü yaptım hatta ışıkdan kalkışta pejo 307 ile atışmıştık tokatladıydı pejo. Gelelim astraya 0 km 45 bin liraya anlaştık sanruuflu bilmem neli herşey var tip olarakda hoşumuza gitti pazarlıklar her işlem bitti tek bi onay vermem kaldı sonra bi araştırdık opelde çalışan arkadaşlara sorduk yoldan geçen opelcilere sordum hepsinin dediği şey araba çok hantal. şimdi focusumuz var 1.6 tdcı titanıum hb beyaz performansı tatmin edici yol tutuşu harika mazı dağını bilen bilir orda virajlara gaz kesmeden girebiliyorum dengesiz girdiğinz virajlarda bile araba yolunu buluyor ama tek sıkıntısı akis sesleri ve dengesiz rolanti
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

Gene başlamışlar opele plaka okutmaya.Hergün drug yapıyosunuz ya işe giderken.Hepinizin altında en az 2.0 turbo motorlar var,herkes astra 1.3 e plaka okutuyo.Araçları güvenlik,yol tutuş,donanım bütün özellikleri ile karşılaştıranlara lafım yok.Ama biri de demiş 95 lik astra ile 115 lik focus nasıl kıyaslanır diye.Sana göre araç kıyaslaması sadece ps ise zaten kıyaslanmaz. Bu araçtan üstün performans bekleyen zaten 1.4 T 140bg alır.Ondan sonra kıyaslarsın artık 115 lik focus ile

o zaman git 180 bg ecoboost focusla kıyasla gör bak bakalım ne oluyor

115 bg lik focus dizel olduğundan ancak dizel astra ile kıyaslarsın

benzinli arabayla kıyslayacaksan gidersin 180 bg ecboosstla kıyaslarsın

öyle yağma yok

lafın özü her şartta her yerde focus astrayı tokat manyağı yapar

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

Burada tartışılan nedir bu kadar anlamadım 95 lik Astra güçsüz işte 115 lik Focus tan bunu kabullenmek niye bu kadar zor anlamadım?136 hp lik Astra gelirse o zaman o daha güçlü olur Focus'tan sırf aynı markayı kullanıyorsunuz diye bu kadar subjektif olunmaz.Donanım için Astra , motor için Focus bu kadar!

astracı fanatiklerin gözü dönmüş adamlar kabullenemiyorlar astrayı bişi sanıyorlar niyeyse focustan tokat yemek zorlarına gidiyor

adama sormazlarmı madem astra iyi gidiyorda ne diye yazılımla mazılımla uğraşıyosun

kalkmış yazılımlı astrayla focusu geçtim diye seviniyor garibanlar

ulan o zaman şartlar eşit olsun focusuda yazılımlı yapalım o zaman görelim

biride kalkmış 140 bg astrayla dizel focusu kıyaslıyor

şartlar eşit olsun benzinli focus 180 bg ile benzinli astrayı kıyaslasanıza

adamlar tam fanatik olmuş astrayı bi b.k sanıyorlar ulan astra dediğin arabayı cliolar sümbüller puntolar lienalar tokatlıyor

focus dediğin araba bırak astrayı insignayı tokatlar

sanki onca millet yalan söylüyor bi yığın insan 1,3 dizel astra çekmiyor gitmiyor diyor hepsimi yalancı

bi allahın kulu çıkıpta niye focus gitmyor demiyor

• 60 bin bu arabalara verilir mi ?Hep ayni muhabbet focus mu gecer astra mi yok1.3 kaldirmaz... hocam 60 bin tlye gidin en bos en donanimsiz passati mondeoyu insignia yi alin ne bilim latitude alin hic deilse paranin hakkini verir en bos d segmenti en iyi en dolu c segmentinden iyidir.Millet olarak f/p a bakmadan aliyoruz her urunu ondan sonra yogun talebe gore boyle sisiyor fiyatlar iste

• quote:

Orijinalden alıntı: darkfire45

60 bin bu arabalara verilir mi ?Hep ayni muhabbet focus mu gecer astra mi yok1.3 kaldirmaz... hocam 60 bin tlye gidin en bos en donanimsiz passati mondeoyu insignia yi alin ne bilim latitude alin hic deilse paranin hakkini verir en bos d segmenti en iyi en dolu c segmentinden iyidir.Millet olarak f/p a bakmadan aliyoruz her urunu ondan sonra yogun talebe gore boyle sisiyor fiyatlar iste

çok doğru d sınıfı araçlar varken bu paralara c sınıfı alınmaz...En baz donanım olsa bile zaten yeterli donanıma sahip... 64bin'e Mondeo 1.6TDCİ Titanium veriyorlar...
  • Hocam keşke 64 bine mondeo titanium alınsa da alsak. kampanya falan mı var? fiyatı 73 bin küsür görünüyor da..trend i bile 67 bin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr79

Hocam keşke 64 bine mondeo titanium alınsa da alsak. kampanya falan mı var? fiyatı 73 bin küsür görünüyor da..trend i bile 67 bin..

Hocam yüksek meblağlarda liste fiyatına çok önem vermeyin Ford da.8-9 bin liralık indirimler bir kalemde yapılıveriyor eğer alma niyetiniz varsa bayiiyle görüşün derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 de liste fiyatı, 45bin olan focusII hb tdci aracımı 39600'e yine 2011 de liste fiyatı 66bin olan focusIII sedan titanium x aracımı 59 bine almıştım. Yani diger markaları bilmiyorum ama fordun liste fiyatı bisey ifade etmiyor benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dr79

Hocam keşke 64 bine mondeo titanium alınsa da alsak. kampanya falan mı var? fiyatı 73 bin küsür görünüyor da..trend i bile 67 bin..

Bayiler Mondeo 1.6TDCI'ler çok iyi indirim yapıyorlar, liste fiyatına bakmayın.

Forumda 62-63 gibi fiyatlara Mondeo 1.6TDCI Titanium alanlar var.
  • Evet bir tartışmanın daha sonlarına doğru yerimizi aldık

Aracımı almadan önce ben kendi fikrimi söyleyeyim size

Astra'yı seçmeden evvel vw , ford ve opele baktım diğer markaları sevmediğim için incelemeden göz attın fikir sahibi oldum sadece

Focus'un dizel motoru yeterli olabilir fakat donanım yok şöyleki 50 bin lira olan model de arka kapı kolları el ile çevriliyor ben böyle araba görmedim

Bir üst model sis farı jant kapı kolları elektrikli 55 bin lira

İçi çok hoş ama dışı o kadar cezbetmedi ve fiyatını donanımına göre çok yüksek buldum

Vw e baktım onlarında mağlum dizel modellerinin fiyatları çok yüksekti ve kasa değişeceği için yanaşmadım

Opelide vergi en alt sınıfta olması ve yakıt tüketimleri uygun olmasından dolayı aldım ,fiyatı zaten çok makul donanımına göre

Boş arabada almak istemedim o kadar para ver sadece dizel motor olsun konfor olmadıktan sonra şahinden ne farkı var diye baktım olaylara

Aradı hp farkının çok önemli olduğunuda düşünmüyorum aynı zamanda motor kullanıcısı olduğumdan , 3-4 saniye erkan olması 0-100 olarak beni tatmin etmiyor

7-8 saniye bile komik rakamlar bana göre.Son surat olarak astra ile 200 ü biraz geçtim focus ne yapar bilemiyorum

Ucuza konfor isteyenler almalı bence ve kalite olarak tek eksiği bana göre ses sitemidir başka beğenmediğim bir şeyi yok henüz

Ona göre kararınızı verirsiniz

• gerçekten dediğiniz fiyatlara veriyorlarsa d sınıf mondeo almak çok daha mantıklı bir iş..teşekkürler..
  • astranın tasarımı güzel tamam da focusun tasarımını da yerin dibine sokmaya gerek yok ki..Kendi fikrimi söyliyeyim focus hbin tasarımı astraya göre uygun renk ve jantlarda çok daha sportif durmakta.Ayrıca style donanım +style paket oldukça dolu ve bazı donanımları astranın cosmosunda bile yok.Mesela:otomatik park asist gibi..Donanım bakımından astra motor bakımından focus yorumlarına da katılmıyorum.Astra ile fiat kıyaslamıyorsunuz focus c sınıfında her nesliyle zirveye oynamış bir otomobil kesinlikle de kalitesiz değil.Ben bu kıyaslamada kesinlikle focus derim daha teknolojik donanımları ve daha mükemmel sürüş dinamikleriyle..
    Tasarım olarak videodaki focusa bir göz atın derim.Astradan çok daha güzel gözüküyor..:)
    http://www.youtube.com/watch?v=kRbFFGx1gqk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 17 Şubat 2013; 22:49:29 >

• Ben olsam hondayi beklerim,sabredemezsem astra alip yazilim yaptiririm

• focus alıpta yolda her goren hangi sirkette calısıyorsun sorularına maruz kalmak ıstemıyorsan bence astra al beyaz veya fume rengi cok yakısıyor focus şirket arabası
  • Tüm yorumları okudum, kimseyi yanıtlamak için yazmıyorum kimse üstüne alınmasın ama eski Opel ci olarak Astra ve Insignia da 1.6 dizel motor için 2016'ya kadar beklemeniz gerekeceğini üzülerek bildirmek isterim. Haber altta yeni motor ilk olarak Haziran 2013 de Zafira ile gelecekmiş, diğer modeller için bekleyenler boşuna beklemesin

Opel den 1.6 dizel sürprizi (tıkla)

Kısaca alıntılamak gerekirse Opel Türkiye'nin Genel Müdürü Özcan Keklik şöyle söylemiş:

"Yeni geliştirdiğimiz 1.6 cdti dizel motorumuz: ilk kez Haziran ayında Zafira modelimizle pazara sunacağız. Yeni dizel motorumuzun yanında 1.6lt 170hp benzinli ve otomatik motor seçeneğimizi de ilk kez Cascada modelimizle ilkbahar aylarında pazara sunacağız. Zafira 1.6 dizel, Insignia'ya göre daha düşük vergili bir seçenek olacak Diğer otomobil modellerinde ise dizel 1.6 seçenek 2016'dan itibaren pazara girmeye başlayacak. İlk aşamada Zafira 1.6 dizelin otomatik şanzımanı gelmeyecek fakat ilerleyen dönemde otomatik şanzıman seçeneği de sunulacak."

Beklemek isteyen bekler tabi ama hernekadar eski Opel Astra (G) 1.6 benzinli hayranı olsamda mantıksız hareket etmem, kullanan biri olarak 1.3 dizel motor Corsa yı anca kaldırıyor, kesinlikle Astra yı kaldırmaz eski (H) kasasında test edip nefret etmiştim, almadım, alan pekçok arkadaşım da ucuza elden çıkardılar. Otoyolda sollamaya çıktığınızda rampalarda alay konusu olursunuz, hatta hayatınız riske girer, bu 1.3 motorun torku 190 oysa Ford Focus 270 torka sahip zor anlarda bu 285'e çıkabiliyor, mühendis olmaya gerek yok mantıklı olmak yeterli, kuru fanatizm kaybettirir, hiçbiri babamızın oğlu değil, Türk şirketi de değil, kimi neyi savunuyoruz. Biz bilinçli olursak Opel de diğerleri de kendine çeki düzen verecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engintu -- 1 Nisan 2013; 15:13:46 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.