Şimdi Ara

Opel Astra 1.3 CDTI Cosmo mu? Ford Focus 1.6 TDCi Style mı? Yoksa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
17.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir 55-60 bin TL arasında sıfır bir araç bekliyorum. 2013 model olmak koşulu ile aşağıdaki araçlardan hangisini önerirsiniz? Araştırdığım kadarı ile Astra'nın 1.3 dizel motora sahip olması forumlarda abartıldığı kadar aman aman bir performans kaybına neden olmuyormuş. Ayrıca Focus'un Astra'ya göre daha çok yaktığıda yine forumlarda söyleniyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi çok önemli değil. Zira 1300 silindir hacmine kadar 517,00 TL iken 1301-1600 arası silindir hacmi için 827,00 TL. 12 ayda 310 TL fark aylık 25 TL yapar.

Opel Astra 1.3 CDTI Cosmo (manual, sunroof yok), Liste Fiyatı: 60.341 TL, 2012 ve 2013 için aynı (03 Şubat 2013 tarihinde), pazarlık ile 56,500 TL
    Ford Focus Style 1.6TDCI 115PS 5K (manual, sunroof yok), Liste Fiyatı: 61.225 TL, 2013 model için (03 Şubat 2013 tarihinde), pazarlık ile 60,000 TL
    Ford Focus Style 1.6TDCI 115PS 5K (manual, sunroof yok), Liste Fiyatı: 56.420 TL, 2012 model için (03 Şubat 2013 tarihinde), pazarlık ile 55,400 TL

Bunların dışında hep Honda hayranlığım olmuştur ve bilinmeyen bir yakın zamanda Honda Civic 1.6 i-DTEC Hatchback dizel Türkiye'ye geleceği konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor vs. Biraz daha beklesem mi acaba? Araç Türkiye pazarına yeni gireceği için rekabet edebilmek için 60 bin üzerinde bir fiyatta olmaz diye tahmin ediyorum.

Fikirleriniz ve önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azulgabor -- 3 Şubat 2013; 20:12:19 >

• opel astra cosmo en üst donanım ve 95 beygir bir arabayken ford focus style ise orta düzey donanımda 115 beygir bir arabadır

opel astra cosmo ile ancak ford focus titanium x kıyaslanabilir

bu şartlar altında her türlü focus alınır arada 20 beygir güç var
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

opel astra cosmo en üst donanım ve 95 beygir bir arabayken ford focus style ise orta düzey donanımda 115 beygir bir arabadır

opel astra cosmo ile ancak ford focus titanium x kıyaslanabilir

bu şartlar altında her türlü focus alınır arada 20 beygir güç var
    focus
  • quote:

Orijinalden alıntı: azulgabor

Bunların dışında hep Honda hayranlığım olmuştur ve bilinmeyen bir yakın zamanda Honda Civic 1.6 i-DTEC Hatchback dizel Türkiye'ye geleceği konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor vs. Biraz daha beklesem mi acaba? Araç Türkiye pazarına yeni gireceği için rekabet edebilmek için 60 bin üzerinde bir fiyatta olmaz diye tahmin ediyorum.

bence hondanın dizelini bekleyeceğine opelin dizelini bekle:)

forumda konusu var 1.6 dizel opellerin geleceği söyleniyor..

opel 1.3 tavsiye etmem şahsi fikrimdir defalarca kez test ettim ve almaktan vazgeçtim evet ölü bir motor değil ama gerçekten cansız + olarak 1.6 dizeller gelirse ki gelicektir 1.3 dizellerin akibeti ne olur allah bilir o fiyatlar,o paralar gerçekten yazık olucak gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

quote:

Orijinalden alıntı: azulgabor

bence hondanın dizelini bekleyeceğine opelin dizelini bekle:)

forumda konusu var 1.6 dizel opellerin geleceği söyleniyor..

opel 1.3 tavsiye etmem şahsi fikrimdir defalarca kez test ettim ve almaktan vazgeçtim evet ölü bir motor değil ama gerçekten cansız + olarak 1.6 dizeller gelirse ki gelicektir 1.3 dizellerin akibeti ne olur allah bilir o fiyatlar,o paralar gerçekten yazık olucak gibi.
    Honda ile Opel in getireceği 1.6 dizeli bekleyin bence..

• İkisi arasında kesinlikle focus motoru yeter.sorunları içi dar bagaj küçük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

İkisi arasında kesinlikle focus motoru yeter.sorunları içi dar bagaj küçük
    Opel 1.6 dizeli bu yıl içinde gelicek sanırsam bence bekleyin, bekleyemem derseniz Opel Astra 1.3 Dizel Cosmo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

İkisi arasında kesinlikle focus motoru yeter.sorunları içi dar bagaj küçük
    opelin 1.6 dizelini bekle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ciddi kedi

Alıntıları Göster
    Performans aramayıp her ışıkta drag yapmıyor ve çok fazla yokuş olan bir yerde ikamet etmiyorsanız 1.3 cdti astra yeterli gelecektir. Yok beklerim diyorsanız opelin yada hondanın 1.6 dizellerini bekleyebilirsiniz ama fiyatları biraz tuzlu olabilir. Ben olsam 56500 liraya astrayı alırım vergi avantajı da cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Losangelos

Performans aramayıp her ışıkta drag yapmıyor ve çok fazla yokuş olan bir yerde ikamet etmiyorsanız 1.3 cdti astra yeterli gelecektir. Yok beklerim diyorsanız opelin yada hondanın 1.6 dizellerini bekleyebilirsiniz ama fiyatları biraz tuzlu olabilir. Ben olsam 56500 liraya astrayı alırım vergi avantajı da cabası.

Alıntıları Göster
    opel yada honda dizeli bedava mı verecek yoksa ford dan ucuz mu olacak? ne diye beklesin adam? bi cazibesi olsun ki beklesin. focus 115 bg dizel den artısı olması lazım.
  • quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahçelininmatematikhocası

quote:

+1

Alıntıları Göster
    focus style donanımı yeterli geliyor ise focus derim sonuçta 1.6 dizelin rahatlığı var, ki style donanımı gayet yeterli ve sadece model için 5 bin fiyat vermek mantıksız geliyor tabi siz bilirsiniz.

• quote:

opel yada honda dizeli bedava mı verecek yoksa ford dan ucuz mu olacak? ne diye beklesin adam? bi cazibesi olsun ki beklesin. focus 115 bg dizel den artısı olması lazım.

sence focus astradan iyi bir araç mı?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yorumlar için çok teşekkür ederim tekrar.

Ford Focus Style'a doğru kaymaya başladım ki ses yalıtımı konusunda sıkıntılu olduğunu okudum.
    Opel Astra'da kalkışta arabanın ağır kaldığı söyleniyor.

Bunlar tamamen göreceli şeyler. Sonuç itibari ile Ankara'da yaşayan biri olarka şehir içinde ve yokuşta çok kullanacağım bir araç. Şehir içinde draft yapacak halim yok. Ancak yokuştata tırmalamak istemiyorum. Yılda 4-5 kere uzun yol yaparım o kadar. Onun dışında hep şehir içi. O kadar para verdikten sonra 1.3 motora vermeninde anlamsız olacağını düşünüyorum. Arada 3-4 bin TL fark olsaydı şimdiye Astra Cosmo'yu almıştım. Araç almak çok karışık kuruşuk zor bir iş.

• quote:

+40...
  • quote:

quote:

Kötü mü peki Astra'dan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

quote:

quote:

Kötü mü peki Astra'dan?

evet, kötü
  • Cosmo Astra'nın AFL farı almak için bir sebep zaten.Ayrıca 95 hp yeterli gelmesse chip tuning yaptırıp Focus'a plaka okutabilirsiniz
    Hayırlı olsun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

evet, kötü

Hangi açılardan Astra daha iyi umarım tasarım falan demezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 5 Şubat 2013; 15:11:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz6

quote:

evet, kötü

Hangi açılardan Astra daha iyi umarım tasarım falan demezsin.

Alıntıları Göster
    Şu an için Ford Focus favorimdir. Ama Opel in 1.6 dizeli çıktığı zaman ortalık karışır söyleyim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.