Şimdi Ara

HYUNDAI İ20 1.2 ELİT BLUE mu? Skoda Fabia 1.2 TSI Style mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç alma aşamasındayım yorumlarınızı acil bekliyorum arkadaşlar....

İki araçta 2015 ve aynı km civarları. İki araçta manüel... İ20 cam tavan... Fiyatlar aynı gibi...

Hangisi tercih edilir sizce?

• Fabia.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabia kat be kat daha kaliteli bir araç.

• dsg'den patlarsan çok ağlarsın i20 heleki cam tavanlı ise kesin i20
  • LPG ıle ısın yoksa fabıa .. 1.2 atmosferık araba almam şahsen.Ama çok km yaparım dersen o zaman i20 olabilir

• rcpdrnc kullanıcısına yanıt
    İkiside manuel yazmış hocam

• fiyatları nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yılda 10 binden az km yapıyorsan fabia al ama satarken zorlanırsın. Yılda 10bini aşacaksan ve satarken zorlanmak istemiyorsan i20
  • İ20 nin iç malzeme kalitesi vasat tatmin etmeyebilir. Tasarım olarak bence fabiaya göre daha çekici ve güzel. Sınıfına göre geniş ve ferah bir araç. Hyundai nin motoru 1.2 değil 1.25 tir ve 85 beygir. Atmosferik motor lpg ye tam uyumlu. Fabia TSİ motoru lpg konusunda sıkıntılı benzinle kullanmak her baba yiğidin harcı değil. Fabia kullanmadım ama kardeşleri ibiza ve poloyu kullandım. Fabia tahminimce ibizadan iyi polodan bir tık daha az kalitede bir araçtır. Yine de tercihim i20 olurdu. Cam tavanda varsa kesinlikle i20

• İkisinin de içi geniş, i20'nin malzeme kalitesi belki biraz daha iyi olabilir fakat 1.2 atmosferik motor 1250 kglık arabayı kaldırmıyor maaleesef, yazın 3-4 kişi klima açık bir yere giderseniz yokuşlarda vitesi 5ten 3e alıp devir saatini 5.000 RPM'in üzerinde tutmanız gerekiyor, 1.2 TSI'da ise 1.400 devirden itibaren maksimum tork veriliyor, 1.700 - 2.000 rpm bandında gayet ideal bir çekişi var, 5. viteste gaza dokunarak hızınız arta arta yokuş çıkabiliyorsunuz.

İkisininde şehirlerarası tüketimleri birbirine çok yakın, fakat fabianın kasası daha hafif ve düşük devirlerde turbonun avantajı var, ben 1.2 tsi polo ile 80 ile giderken tüketimi 4 litrenin altına düşürebiliyorum. Karma tüketimim 36 hız ile 6.0 litre. Şehiriçi çok olağanüstü bir trafiğe girmediğiniz takdirde 7.5-8 litreyi geçirmeniz zor. Ha direk tüketimi sıfırladıktan sonra trafiğe girerseniz, yol bilgisayarında 12-13 litrede yazar

• Kafam karıştı ama Fabia daha ağır basmaya başladı. Genelde şehir içi az km yaparak kullanacağım. Şimdi şu takıldı aklıma Fabia yı satmak gerçekten zor mu olacak? birde bu araçların max. ederi nedir arkadaşlar gider ayak öpülme yelim :) km 20 bin civarı 2 araçta...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverdream -- 16 Temmuz 2017; 14:1:16 >
  • silverdream kullanıcısına yanıt
    Fabia genel olarak sinifinin en iyi araci deneyimledigim kadar.

• Burda fabia diyenlerinin hiç biri gidip fabia almaz sana söyleyeyim.Forumda bir araç öneriliyorsa bilki satışları yerlerde sürünüyordur.2.el de elinde patlar.

• Bir i20 style pan.acilir cam tavan kullanicisi olarak performansla fazla isim yok a noktasindan b noktasina sıkıntısız rahat konforlu gitmek istiyorum diyorsan i20.

Fabia da yakisikli ve tsi motor cok daha performansli i20ye gore.

Zor bir tercih. Ben i20yi tercih ettim ve cok da memnunum aracimdan.

Fabia da pişman etmez bence.

• bugün yılda 10bin km den az yapan insan sayısı çok az.i20 alıp lpg taktırmak istediğinizde 10binkmde lpg kitinin parasını çıkartır hatta taksitle taktırdığınızda anlamazsınız bile. Ben de şahsen 1.2 tsi motora binmek isterim ama yılda 10binden az yapmıyorum ve şuan aracımı satsam tsi motor alırmıyım? almak isterim ama gerçekler acı maalesef şuan benzin 5 tl seneye 6 tl olursa öbür sene 7 olursa.Hadi benzini es geçtim ve dedim ki performasnı çok iyi aracın e kardeşim zaten o benzin ibresinin düşüş hızı bana gaza bastırtmayacak kii20 ye lpg takarsam varsın 5000 devir çevire çevire çıksın bayırları umrumda bile olmayacak zaten %50 tasarruf yapıyorum.Ayrıca i20 fabia'yı aratmaz konfor ve kalite hissiyatında.
  • Lpg takacaksan i20 benzinli kullanacaksan fabia al.

• Fabia kullanıcısıyım valla zor seçim çünkü hiçbir araç tek başına üstün değil illaki bir fark var . İki aracı da biliyorum farklar şöyle :

Fabia :

Daha kaliteli dokunma hissi ve malzeme sunuyor i20 daha plastik bir araç

Daha performanslı

Daha konforlu

Servisi daha pahalı

Daha az bilinen daha az yolda görülen bir araç

Bazı donanımları i20 ye fark atıyor ( donanım listesini karşılaştırınız )

İ20 :

LPG avantajlı

Biraz daha geniş, ferah iç hacim sunuyor ( cam tavan şahane )

Servisler daha yaygın ve ucuz

Hyundai daha kullanıcı dostu bir firma

Satış adetleri daha çok dolayısıyla zebil gibi i20 var

Direksiyon yönlendirmesi hoşuma gitmedi i20 de

Yalıtım benzer seviyede

Frenleme dozlaması benzer

Aynı seviyede yakıt tüketimi var ama daha az performansı var

• quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Fabia kullanıcısıyım valla zor seçim çünkü hiçbir araç tek başına üstün değil illaki bir fark var . İki aracı da biliyorum farklar şöyle :

Fabia :

Daha kaliteli dokunma hissi ve malzeme sunuyor i20 daha plastik bir araç

Daha performanslı

Daha konforlu

Servisi daha pahalı

Daha az bilinen daha az yolda görülen bir araç

Bazı donanımları i20 ye fark atıyor ( donanım listesini karşılaştırınız )

İ20 :

LPG avantajlı

Biraz daha geniş, ferah iç hacim sunuyor ( cam tavan şahane )

Servisler daha yaygın ve ucuz

Hyundai daha kullanıcı dostu bir firma

Satış adetleri daha çok dolayısıyla zebil gibi i20 var

Direksiyon yönlendirmesi hoşuma gitmedi i20 de

Yalıtım benzer seviyede

Frenleme dozlaması benzer

Aynı seviyede yakıt tüketimi var ama daha az performansı var

fabia nin hangi donanımları fark atıyor? Anahtarsiz çalıştırma dışında, dijital klima dışında standart donanımda artısi var mi fabia nin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tsi ın hatrına şokella

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ikinci elde en fazla ne kadar eder araçlar ? Ne ödemek lazım en fazla?

Yakıt konusunda benzinde kalacağım. Çok fazla yol yapmayacağım zaten. Yakıt konusunda bariz Fabia daha iyidir diyebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.