Arkadaşlar merhaba yakın zamanda bir araba almayı düşünüyorum.Bütçem ortalama 550 bin tl civarında.Fiat Punto 1.3 evo multijet yarı otomatik olan modelleri hoşuma gitti.Otomatik oluşu ve 95 hp oluşundan dolayı puntoya daha yakınım.Bunun dışında fiesta da 1.6 tdci modelleri manuel olanlarını düşünüyorum.Puntoya biraz daha yakın gibiyim ancak sizin de görüşlerinizi almak istedim. Bu iki araç arasından hangisini almalıyım? 550bin tlye kadar olan araba önerilerine açığım. |
Fiat Punto 1.3 evo mu Fiesta 1.6 tdci mı
-
-
Puntonun otomatiğini biliyorsanız ve kullandıysanız, buna rağmen puntoya yakınsanız puntoyu alabilirsiniz bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hiç kullanıp sürmedim.Sadece 75 likleri çok hantal kalır diye otomatiğine yakındım.
-
Ferahlık olarak punto daha iyi içide biraz daha geniştir. otomatik kullanmadım şanzımanı hakkında fikrim yok.
şehırdışında gidiş ataklık olarak fiesta daha iyidir. tek kişi kullanacaksanız fiesta alınabilir.
-
O zaman mutlaka kullanın. Fikriniz değişebilir. Acemi bir şoför vites atıyor gibi hissettirir vites geçişlerini ve bence kesinlikle konforlu değildir. Ben kendi araçlarımda tam otomatik ve cvt kullandım. Bu araçların konforunun yanına bile yaklaşamaz. Bu tip otomatik kullanacağıma manuel kullanmayı tercih ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbo7 -- 4 Eylül 2024; 16:53:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aslında bende ilk kez bu sınıf bir araba kullanacağım.Hep tam otomatik veya manuel kullandım.Okuduğum yorumlarda 75lik puntoların çok hantal olduklarından söz ettikleri için otomatiğe yöneldim.
-
2.el satış olarakta kafa kafayalar sanırım siz ne düşünüyorsunuz?
-
Canını seven punto almaz. EuroNcap testinden 0 (sıfır) yıldız alan araçtır kendisi.
-
Eğer makyajlı kasa fiesta bu bütçeye varsa fiesta alın. Özünde punto 2006 temelli bir araç makyajlara ve isim değiştirmelere doyamadı ki 450den fazlası puntoya verilmez. Temiz 2013 sonrası fiesta denk gelirse alınır geçilir. Kesinlikle daha tok bir araç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yahu 2006 yılında da 5yıldız almış bir araç. Regulasyonlar değişiyor. Merak etme puntoyla kaza yapınca ölme garantili bir şey yok. Düzgün bir araştırıp neyin ne olduğunu bildikten sonra yorum yapın lütfen. Arkadaşın bütçesiyle alacağı her otomobil 0 yıldız alır şuan teste girse. Hatta daha ileri gidelim 2010 başlarının en güvenilir aracı şuanki teste girsin o da 0 yıldız alır. Bilginize.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Eylül 2024; 0:12:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2003 yılında çıkan araç 2017'ye kadar hiç bir güvenlik güncellemesi eklemeden üretilmeye devam edildi. Çağa ayak uydurmayan vasat bir araç. Dediğim gibi canını seven uzak durur.
-
Yorum için teşekkür ederim.Son zamanlarda Peugeot 308 1.6 hdi otomatikler de dikkatimi çekmeye başladı onlarda hemen hemen bu bütçelerde. Düşünceniz nedir acaba 308 hakkında.
-
Puntonun otomatiği dualogic şanzımandır vites geçişleri sarsıntılı ve konforsuzdur ayrıca arıza çıkarmaya meyilli bir şanzımandır bilginiz olsun.
Otomatik şart değilse o bütçeyle daha temiz ve sorunsuz manuel araç bulursunuz. Fiesta da çok dar bir araç olduğu için ben olsam tercih etmezdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu b segmenti araçlar yerine çok daha oturaklı ve kaliteli c segmenti temiz bir Toyota Auris öneririm
Örnek ilan :
https://www.sahibinden.com/s/gpvuppaN
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pasif güvenliği gayet makul, modern darbe emici dizayn ve yüksek dayanımlı çelik teknolojisinden nasibini almış bir otomobil, sadece teknolojik asistan ve uyarıcı özellikleri eksik. bir de tabi onca yılın ardından airbagler iş yapar mı yapmaz mı muamma. ama araç kazasız ise monokok şasi güvenliği olarak gayet yeterli.
0 (sıfır) yıldız alan araçta yan airbagler kasıtlı olarak mevcut değildi bu arada.
2000li yılının başlarından itibaren yolcu güvenliğinden 5 yıldız almış tüm otomobiller belli bir standarttadır çarpışma güvenliğinde. 2000'ler öncesi vaziyet kötü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X