Şimdi Ara

Opel Astra Classic 3 HB Otomatik- YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Opel astra classic III hb otomatik almayı düşünüyorum.
    Ancak kararsızım.Aracın kullanımı-otomatik vites performansı-yakıtı ve bilginiz varsa 0 km fiyatı vs. vs. diğer konularla ilgili olarak deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Şimdiden Teşekkürler...

• Aynı araç nişanlımda vardı. 2 sene kadar kullandık, herhangi bir problem çıkartmadı. Kullanılan otomatik vites Easytronic olarak adlandırılıyor. Vites geçişleri Opel'in yeni otomatik şanzımanına kıyasla (Active Select) çok fazla hissediliyor. Tepkileri yavaş kalıyor biraz. Onun dışında bir problemi yoktu.
    Şehirler arası yolda kullandık 1 kez Ankara-İstanbul arasında ortalama 6.4 lt/100km ile bitirmişti yolculuğu (110-120km hızlarla)
    Şehir içinde ise trafiğe göre, kullanım şeklinize göre tahmini 8-9 arası tüketecektir.
    Genel olarak bakacak olursak bence çok sağlam ve çok güzel bir araç. Tavsiye ederim.
    Ancak eğer bütçenizi biraz daha arttırabilirseniz yeni astrayı tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Astra Classic neredeyse 9 senedir piyasada ve eski yüzlü bir araç. Bu da tabiki çok tutulmasından kaynaklanıyor.

Opel sıfır 2013 fiyat listesi:http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/MY_2013_opel_fiyat_listesi_12.04.2013.pdf

• Hocam yorumunuz ve tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Diğer arkadaşlardan da paylaşım bekliyorum.
  • Selamlar,

Bu segmentte ki araçlara bakınca donanım ve özellikle sağlamlık açısından bizde bu arabada karar kıldık. Aslında niyetim corsa idi ama astra classic için fiyatları görünce biraz daha mantıklı geldi. Ne de olsa üst segment bir araç ve aşağı yukarı çok fiyat farkı yok arada. Kaldı ki bütün özelliklerini geçtim corsanın en full modelinde bile arka cam otomatiğinin olmaması biraz can sıkıcı. Bugün istanbul da bir bayiye girdim ve classic easytronic essentia modeli için az çok pazarlık değil hatta hiç pazarlık yapmadılar, bir kaç bayiyide telefonla aradım onlarda aynı şekilde kimse indirim yapmıyoruz zaten dip fiyat diyorlar. Zorunlu trafik sigortasınıda onlar ödeyecek şekilde zaten websitelerinde yazan anahtar teslim 37300 fiyat verdiler. Hatta ekstra park sensörü istedik ona da 250 gibi bir rakam istediler. Bende biraz düşünmek için zaman istedim, ekstra bir şey isteyecek kadar uzun uzun pazarlık yapmadım paspas karter koruma vs.. Bu aracı alırken, biraz limitleri zorlayacağız, dolayısıyla comfor paketlisini alamıyorum, belki komik gelebilir ama eşim sadece arka bagajda ki krom şeriti çok sevdiği için, bende onu kırmak istemediğim için yoğunlaştık, sonuçta ona alacağım arabayı. Mayıs ayında opel kampanya yapar ve fiyatlarda düşüş olur deniyor, eğer ki doğru ise 10 gün beklemekte fayda var bu konuda bilgisi olanlar varsa opel sahibi olsun olmasın paylaşabilirlerse mutlu olurum. Ha öyle ömrümü yollarda geçirmedim çok uzun km ler yapmadım, naçizane 12 yıllık ehliyetim var ama sürekli aktif araba kullandım ve bence bu araba comfort paketlisi olmasada her ne kadar yüzüde eskimiş olsa fiyatının gerçekten uygun olması ve sağlamlığı(özellikle) ile bence indirim bile yapmasalar değerini fazlasıyla hakkeden alınası bir araba. Yanlış düşünüyor isem lütfen uyarın beni. Baz donanım özelliklerinde ise 4 hava yastığı, esp, mp3 çalar, yokuş kalkış desteği gibi çoğu arabada olmayan özellikler var. Değerli yorumlarınızı bir an önce bekliyorum. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspas -- 22 Nisan 2013; 3:21:17 >

• Aile arabası olarak kullanıyorum iki senedir gayet memnunum. Özellikle yol tutuşu ve konforu çok iyi. Vitese uyum sağlamanız gerekiyor. Alıştıktan sonra o da sorun olmuyor. Tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumumuz için teşekkür ederim. Peki dedikleri gibi her mayıs ayında opelde indirim oluyor mu bilginiz var mı? Yoksa bu fiyat uygun geldi yine alınır ama bu seferde mayıs ayında artarsa ondan tereddüt ediyorum çünkü opelde fiyatlar sürekli değişkenlik gösteriyor, geçen ay aynı araba için 38300 fiyat vermişlerdi, bu ay 37300, mayısta ne olur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaspas -- 22 Nisan 2013; 15:08:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaspas

Yorumumuz için teşekkür ederim. Peki dedikleri gibi her mayıs ayında opelde indirim oluyor mu bilginiz var mı? Yoksa bu fiyat uygun geldi yine alınır ama bu seferde mayıs ayında artarsa ondan tereddüt ediyorum çünkü opelde fiyatlar sürekli değişkenlik gösteriyor, geçen ay aynı araba için 38300 fiyat vermişlerdi, bu ay 37300, mayısta ne olur acaba?

mayıs ayında fiyatın ne olacağını bilmem.
    hangi şehirdesiniz onuda bilmiyorum ama ciddi ciddi niyetinize aldıysanız.
    istanbul bayilerini tek tek arayıp hangi şehirden aradığınızıda belirterek fiyat sorun.
    bence 36.500 e falan bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Yorumumuz için teşekkür ederim. Peki dedikleri gibi her mayıs ayında opelde indirim oluyor mu bilginiz var mı? Yoksa bu fiyat uygun geldi yine alınır ama bu seferde mayıs ayında artarsa ondan tereddüt ediyorum çünkü opelde fiyatlar sürekli değişkenlik gösteriyor, geçen ay aynı araba için 38300 fiyat vermişlerdi, bu ay 37300, mayısta ne olur acaba?

istanbul bayilerini tek tek arayıp hangi şehirden aradığınızıda belirterek fiyat sorun.

İstanbuldayım, inanın hepsinide aradım ama yok vallahi hiçbiriside tek kuruş inmiyor. Sonuçta araba alıyoruz, o kadar para verince insan biraz indirim bekliyor ama olmayınca olmuyor.. Hem sinir oluyorum ama hem de almak istiyorum, kötü bir durum:) Ne yapacağımı da bilemeden bekliyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

İstanbuldayım, inanın hepsinide aradım ama yok vallahi hiçbiriside tek kuruş inmiyor. Sonuçta araba alıyoruz, o kadar para verince insan biraz indirim bekliyor ama olmayınca olmuyor.. Hem sinir oluyorum ama hem de almak istiyorum, kötü bir durum:) Ne yapacağımı da bilemeden bekliyorum.

ankara bayilerini bir deneyin hocam istanbul arıyorum burada 37 ye veriyorlar daha uyguna verirseniz sizden alırım diyin.
    sonuçta ankaradan istanbula arabayı 150 tllik benzin ile getirirsiniz.

• bende şu sıralara bu arabayı almayı düşünüyorum. yorum yazan arkadaşlar şimdiye alacaklarını almışlardır. ama bana sorarsanız bu kaliteye bu fiyat çok uygun. şuan full'ü 39000 Lira ve birebir aynı özellikteki yeni astra hb 49000 Lira. sırf kasa yüzünden 10000 Lira çöpe atmaya değmez. tek kafaya takılan kasanın yüzünün artık eskimiş olması, ama inanın amaç performans ise 10000 Lira fark çok ekonomik ve mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emree44 -- 31 Temmuz 2013; 18:56:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emree44

bende şu sıralara bu arabayı almayı düşünüyorum. yorum yazan arkadaşlar şimdiye alacaklarını almışlardır. ama bana sorarsanız bu kaliteye bu fiyat çok uygun. şuan full'ü 39000 Lira ve birebir aynı özellikteki yeni astra hb 49000 Lira. sırf kasa yüzünden 10000 Lira çöpe atmaya değmez. tek kafaya takılan kasanın yüzünün artık eskimiş olması, ama inanın amaç performans ise 10000 Lira fark çok ekonomik ve mantıklı.

Sen öyle san.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

quote:

Orijinalden alıntı: Emree44

bende şu sıralara bu arabayı almayı düşünüyorum. yorum yazan arkadaşlar şimdiye alacaklarını almışlardır. ama bana sorarsanız bu kaliteye bu fiyat çok uygun. şuan full'ü 39000 Lira ve birebir aynı özellikteki yeni astra hb 49000 Lira. sırf kasa yüzünden 10000 Lira çöpe atmaya değmez. tek kafaya takılan kasanın yüzünün artık eskimiş olması, ama inanın amaç performans ise 10000 Lira fark çok ekonomik ve mantıklı.

Sen öyle san.

Burası forum sitesi, chat sitesi değil. "sen öyle san" demişsin, bir fikrin varsa bunu belirtebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emree44 -- 6 Eylül 2013; 11:00:04 >

• bendede 2008 corsa 1.2 essentia var 51000 km de aralık ayında aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ve şimdiden model bakmaya başladım, 2008 de aracımı alırken astranın bu modelleri için sorun çıkartıyor yorumları vardı ama sonraki senelerde bunun giderildiğini duydum, şu anda ciddi ciddi aralık ayında bu aracı almaya doğru yöneliyorum ama açıkcası çok bilgim de yok bu konularda, sizce mantıklı bir değişim yapmış olurmuyum
  • quote:

Selamlar,

Bu segmentte ki araçlara bakınca donanım ve özellikle sağlamlık açısından bizde bu arabada karar kıldık. Aslında niyetim corsa idi ama astra classic için fiyatları görünce biraz daha mantıklı geldi. Ne de olsa üst segment bir araç ve aşağı yukarı çok fiyat farkı yok arada. Kaldı ki bütün özelliklerini geçtim corsanın en full modelinde bile arka cam otomatiğinin olmaması biraz can sıkıcı. Bugün istanbul da bir bayiye girdim ve classic easytronic essentia modeli için az çok pazarlık değil hatta hiç pazarlık yapmadılar, bir kaç bayiyide telefonla aradım onlarda aynı şekilde kimse indirim yapmıyoruz zaten dip fiyat diyorlar. Zorunlu trafik sigortasınıda onlar ödeyecek şekilde zaten websitelerinde yazan anahtar teslim 37300 fiyat verdiler. Hatta ekstra park sensörü istedik ona da 250 gibi bir rakam istediler. Bende biraz düşünmek için zaman istedim, ekstra bir şey isteyecek kadar uzun uzun pazarlık yapmadım paspas karter koruma vs.. Bu aracı alırken, biraz limitleri zorlayacağız, dolayısıyla comfor paketlisini alamıyorum, belki komik gelebilir ama eşim sadece arka bagajda ki krom şeriti çok sevdiği için, bende onu kırmak istemediğim için yoğunlaştık, sonuçta ona alacağım arabayı. Mayıs ayında opel kampanya yapar ve fiyatlarda düşüş olur deniyor, eğer ki doğru ise 10 gün beklemekte fayda var bu konuda bilgisi olanlar varsa opel sahibi olsun olmasın paylaşabilirlerse mutlu olurum. Ha öyle ömrümü yollarda geçirmedim çok uzun km ler yapmadım, naçizane 12 yıllık ehliyetim var ama sürekli aktif araba kullandım ve bence bu araba comfort paketlisi olmasada her ne kadar yüzüde eskimiş olsa fiyatının gerçekten uygun olması ve sağlamlığı(özellikle) ile bence indirim bile yapmasalar değerini fazlasıyla hakkeden alınası bir araba. Yanlış düşünüyor isem lütfen uyarın beni. Baz donanım özelliklerinde ise 4 hava yastığı, esp, mp3 çalar, yokuş kalkış desteği gibi çoğu arabada olmayan özellikler var. Değerli yorumlarınızı bir an önce bekliyorum. Saygılar.

hocam merhabalar bende bu araçtan almak istiyorum fakat yakıt konusunda endişeliyim siz aldınız mı dizel benzin(lpg) nasıl ve ne kadar yakıyor teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.