Şimdi Ara

Opel Astra Garanti Bitiminden Sonra İlk Bakımı Yaptırdım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç 1.3 dizel 2012 model astra. Aracın garantisi biteli 5 ay olmuştu. 60 bin bakımı gelmişti. Yetkili servisten fiyat aldım, klasik yağı, filtrelerin değişimi için 500 tl dediler. Ben de önce Libadiye caddesinde ki OpelTech'e gittim. Çok sıra vardı, fiyat olarak yağ gm 5W-30, filtreler yan sanayi olmak üzere 200 tl istediler. Uygun geldi fiyat ama sıra bekleyemedim, gittim Bostancı sanayisine. Meşhur Bostancı Opel'e gittim, 280 tl istediler. Tanıdık bir usta vardı ben de önce Opel parçacı buldum. GM 5W-30 yağ, bosh mazot ve yağ filtresi, şimdi ismini hatırlamadığım w ile başlayan alman markası olduğu söylenen hava ve klima filtresini 110 tl'ye aldım. Yağ'ın kutusu gayet orjinaldi, yağ da çakma olabilir mi bilmiyorum ama bosh'lardan çok da emin değilim, sahte de olabilir. Adamların söylediğine güvenip aldım. Neyse tanıdık bir usta vardı. Ona da götürdüm arabayı. 70 tl'de işcilik verdim, değiştirdim. Ufak tefek başka bakımlar da yaptı. 1,5 saat sürdü. Velhasıl 180 tl'ye mal oldu bana.
    Servis dışında bakım yaptıracaklar için bir fikir vermiştir sanırım bu fiyatlar.
    Fren disklerinin 4-5 bin km sonra değişmesi gerektiğini söyledi benim usta. Yine parçayı ben alıp götüreceğim sanırım, böyle daha uygun fiyatlı oluyor. Ama şu orjinallik konusuna kafam takıldı. Fren önemli malum. Hangi marka alayım ve orjinal olduğunu nasıl anlayabilirim?

• Ben de bu sefer bakımda parçaları kendip alıp yaptırmayı düşünüyorum.Parçaları nerden aldın öğrenebilir miyim?
    Fren için uygun olsun diyorsan Trw'yi öneriyorlar Alman malı sonuçta ama çakma olayını bilmiyorum Çin'de yaptırdığı olabilir belki ona dikkat edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Ben de bu sefer bakımda parçaları kendip alıp yaptırmayı düşünüyorum.Parçaları nerden aldın öğrenebilir miyim?
    Fren için uygun olsun diyorsan Trw'yi öneriyorlar Alman malı sonuçta ama çakma olayını bilmiyorum Çin'de yaptırdığı olabilir belki ona dikkat edilebilir.

Bostancı sanayideki opel parçacısından aldım. Trw'yi duymadım hiç, fren değişimi sırasında aklımda olsun ama teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 4 Servis Bakım Maliyeti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.