Şimdi Ara

Opel Astra H kalorifer sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 model Opel Astra H kasa aracımın kaloriferi geçen kış sorunsuz çalışıyordu.Yazında malum klima kullandık şimdi ise havaların soğuması ile sıcak konuma getirdim fakat serin hava veriyor. Bu arada 1 ay önce akü bittiği için kendi imkanlarımla aküyü değiştirdim. Değiştirmeyi başka akü ile ba
    ğlantı yapmadan değişim yaptığımız için araçta bir sürü problem oluştu. Otomatik cam kaldırma çalışmadı .direksiyon sertleşti.klima hava yönlendirme yani havayı yüze veriyorum cama üfleme gibi.Ama sorunlar aracı stop edip tekrar çalıştırmam ve bir süre kullandıktan sonra düzeldi.Şimdi bu sıcak hava çalışmaması bu nedenle olabilirmi diye düşünüyorum.Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra H Kalorifer Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Opel Astra H sahipleri, özellikle kış aylarında kalorifer sisteminde ısıtmama sorunuyla karşılaşabilirler. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Olası Nedenler:

• Arızalı termostat: Termostat, motorun çalışma sıcaklığını düzenler. Arızalı bir termostat, motorun aşırı ısınmasına veya aşırı soğumasına neden olarak kalorifer sisteminin düzgün çalışmamasına yol açabilir.
    • Hava kabarcıkları: Kalorifer sisteminde hava kabarcıkları oluşması, ısı akışını engelleyebilir. Bu, kaloriferin soğuk hava üflemesine neden olabilir.
    • Tıkalı radyatör: Kalorifer radyatörü, motorun ürettiği ısıyı havaya aktarmaktan sorumludur. Tıkalı bir radyatör, ısı transferini engelleyerek kalorifer sisteminin verimliliğini düşürebilir.
    • Arızalı kalorifer motoru: Kalorifer motoru, kalorifer sisteminde havayı dolaştırır. Arızalı bir kalorifer motoru, kaloriferin hiç hava üflememesine veya soğuk hava üflemesine neden olabilir.

Opel Astra H kalorifer sorunu yaşadığında, sorunu teşhis etmek ve çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Termostatı kontrol et: Termostatı test etmek için motorun ısınmasını bekle. Üst ve alt hortumların sıcaklığını kontrol et. İkisi de sıcak değilse, termostat arızalı olabilir.
    • Hava kabarcıklarını gider: Hava kabarcıklarını gidermek için aracını bir yokuşa park et, kalorifer sistemini çalıştır ve hava çıkana kadar bekle.
    • Kalorifer radyatörünü temizle: Birlikte verilen talimatları izleyerek kalorifer radyatörünü temizle.
    • Kalorifer motorunu kontrol et: Kalorifer motoruna güç gelip gelmediğini kontrol et. Güç varsa ancak motor çalışmıyorsa, motor arızalı olabilir.

Sorunu teşhis ettikten sonra, gerekli onarımları yetkili bir tamirciye yaptırmalısın. Bu sayede kalorifer sistemini düzeltebilir ve aracında tekrar sıcak bir şekilde yolculuk edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı sorun dün benim aracımda da oldu. Hiçbir şekilde sıcak hava gelmiyordu kaloriferden. Aracım 2011 model h kasa astra. Sorun, sıcak - soğuk havayı yönlendiren klapenin (kapakçık) plastik oluşu ve yönlendirme motoruna bağlantılı olan kısmının kırılmasından kaynaklanıyor. Servise gidilirse komple kalorifer ünitesini 5 bin TL gibi astronomik bir rakama hem de tüm ön konsolu sökerek değiştiriyor. Elbette küçük bir plastik için bu fiyatı vermek çok saçma. Opel bu konuda sınıfta kaldı maalesef. Ben araştırmalarım sonucu İzmir'de 6. sanayide Fikret Usta (Çetin Oto) ile bu meseleden kurtuldum. Fikret usta ön konsolu sökmeden kırılan parçanın motor bağlantısına metalden bir klips yapıyor ve sorun çözülüyor. Hem de 500 TL gibi bir rakama bunu halletti. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum. Opel'e kalsa 5 bin TL verecektim hem de arabamın orijinalliği bozulacaktı tüm ön konsol komple sökülecekti.

Bu sorunu yaşayan ya da ileride yaşayabilecek olanlara umarım faydalı olur. Ustanın adres ve telefonunu kendisinden izin alarak paylaşıyorum.

Fikret ÇETİN
    0-555-3016913
    Çetin Oto
    6. Sanayi Sitesi Buca / İZMİR

• yalıçapkını35 kullanıcısına yanıt
    Bende de ortaya hava vermiyor cama ve ayağa hava veriyor. Sağ ve soldan hava veriyor biraz ama ekranın altından hava hiç gelmiyor. Sıcak soğuk konusunda bir sıkıntı yok bu nedendir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ....
  • bende de aynı sorun oldu bugün götürdüm ustaya sıcak soğuk çeviren servo motor bozulmuş yenisini alacaksın dedi internetten baktım 2 bin tl civarında ufacık parça. bunun bir alternatifi olmuyor mu acaba?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Astra H Sorunlu Mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.