Benim Astra H Sedan Easytronic aracim var. Bugun yolda giderken ilginc bir durum gerçekleşti. Arabayi calistirdim ve ilerlermeye basladim. Bir iki dakika gittikten sonra on paneldeki butun isiklar sondu ve 1 saniye sonra hemen geri geldi. Bu olay gerçekleştiginde arabada gaza basiyordum ve araba gaza tepki veriyordu (o esnada sollama yapiyordum). Araba hic silkelenmedi veya bir tepki vermeden yol devam etti. Ayrica bu olayda hiz ve devir kadranlari da 0 a kadar indi ama diger isiklarla birlikte 1sn. sonra tekrar geri geldi. Boyle bir durum basina gelen var mi? Veya ne olmuş olabilir.
Not: Bu durumdan sonra yaklasik 30 km yol gittim bir sorun cikarmadi araba
quote:
Orijinalden alıntı: isk_er
Arkadaslar merhaba,
Benim Astra H Sedan Easytronic aracim var. Bugun yolda giderken ilginc bir durum gerçekleşti. Arabayi calistirdim ve ilerlermeye basladim. Bir iki dakika gittikten sonra on paneldeki butun isiklar sondu ve 1 saniye sonra hemen geri geldi. Bu olay gerçekleştiginde arabada gaza basiyordum ve araba gaza tepki veriyordu (o esnada sollama yapiyordum). Araba hic silkelenmedi veya bir tepki vermeden yol devam etti. Ayrica bu olayda hiz ve devir kadranlari da 0 a kadar indi ama diger isiklarla birlikte 1sn. sonra tekrar geri geldi. Boyle bir durum basina gelen var mi? Veya ne olmuş olabilir.
Not: Bu durumdan sonra yaklasik 30 km yol gittim bir sorun cikarmadi araba
Benzer sorun benim başıma geldi,şöyle ki;Geçen yıl Astra H 2004 arabamın dörtlüleri evin önünde park halinde durup dururken yanıp sönmeye başladı.Geçtim direksitona kontağı çevirdim,ekranda ışık emaresi yok;ne abs ışığı,ne paanel ışığı ne arıza lambası ışığı.Bastım marşa çalıştırdım,araba gidiyor,çekişinde en ufak problem yok,ama kadranlar da oynamıyor.O halde dörtlüler yanar vaziyette özel servise gittim,bu tip sorunla karşılaştıklarını söylediler ve gösterge ekranını İstanbul'da bu işle uğraşan bir ustaya gönderdiklerini söylediler.Ustama güvendiğim ve dürüstlüğüne inandığım için arabayı bıraktım.380 lira masraf çıktı.Aynı durum Astra 1.3 CDTI sahibi bir arkadaşımın başına geldi,onun arabası garanti kapsamında olduğundan serviste değiştirtti.Ona da 1000 lira gibi bir masraf çıkarmışlar ama dediğim gibi garantili olduğu için değiştirtti.Bu durumu çok araştırmıştım zamanında ve bu sıkıntıyla karşılaşanın tek ben olmadığımı gördüm.Belki kronik bir arıza diyemeyiz ama Astra sahiplari karşılaşıyor bu durumla.Belki de sorun çok küçük ama büyük şehirde yaşamadığım için sanayileri gezip arıza ile ilgili detaylı bilgi sahibi olamadım ve bana 380 liraya mal oldu.Nisandan beri çok şükür başka sıkıntım olmadı. Seninki de benzer bir sıkıntı olabilir.Bilemiyorum.İnşallah masraf çıkarmaz.
Ben de bir kaç kez easytronicde sorun yaşadım, normal seyahat halindeyken devirle hız saati arasında vites bilgisini gösteren ekrandaki rakam ve harf birden gitti, ışığı sönmedi ama otomatik mi manuel mi olduğunu gösteren ve kaçıncı vitesinde olduğunu gösteren ekrandaki yazı tamamen kayboldu. O sırada gaza basıldığında boştaymış gibi devir yükselmesine rağmen çekişte en ufak bir artma olmadı, bir kaç saniye sonra kendiliğinden düzeldi. Tedirgin edici bir hata.
Konuyu hortlatıyorum ama aynı durum benim de başıma geldi. Sorun oluyor mu acaba sonradan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme