Şimdi Ara

opel astra j 1,4 turbo OV Ortalama yakıt tüketimi değer nasıl sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şehir içinde Canavar (11,2LT) yakıt tüketimi olan araç şehir dışında neden bu kadar az yakıt tüketiyor.?

Arkadaşlar hepinize merhaba, geçen hafta bursaya gittim ve yolda giderken ekonomi yapmak istedim, çamlıca gişelerde kilometreyi ve yol bilgisayarını sıfırladım. 90-100'ü geçmemek kaydı ile bursaya gittim. Cruze açık halde, yolculuğun belkide 120 km falan cruze kontrol ile gittim. bayır aşağı inerken cruzu kapatıp ayağımı gazdan kestim kısmen. Yakıt tüketim değeri sizce nasıl? Dahada az olabilirmi?

resimleri ekliyorum
    [simage]
     opel astra j 1,4 turbo OV  Ortalama yakıt tüketimi değer nasıl sizce?
    [/simage]

• Bu araçtan bu yakıt tüketimini görmeyi düşünmezdim, çok iyi tebrikler ;)
  • Daha ne olsun
  • İstanbul'a gelirken dip gaz yaptığım ve ist. trafiğine girdiğim için o rakamlar artık hayal oldu 8,4 'e dayandı 11,2'ye tekrar gelecek gibi.
  • Tam otomatik vitesli araçların vites oranları uzun olduğu için uzun yolda az yakabiliyor. Örneğin düz vitesli bir araç 100 km/h ile 3000 devirde giderken, otomatik vitesli olursa 2500 devirde gidiyor.

Ama şehir içinde iş değişiyor tabii, dur kalklarda frene bassanız bile araç hep gitmeye çalıştığından fazla yakıyor. Bir de tork konvertörü performansı törpülediğinden kalkışlarda gaza daha fazla basmak gerekiyor yoksa araç gaz yemiyor.
  • çok iyi değer

giderken genelde rampa aşağı gelirken ayni şekilde kullansanızda bende 5 litreden yukarı olur

yinede çok güzel değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: tween25

İstanbul'a gelirken dip gaz yaptığım ve ist. trafiğine girdiğim için o rakamlar artık hayal oldu 8,4 'e dayandı 11,2'ye tekrar gelecek gibi.

Bende astra j 1.4 actıve select araç alıcam da , Aracınızın sehır ıcı sakın kullanımda ortalama kac yakıyor ve sehir içi bir depoyla kac km gidiyorsunuz ?

Tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrte

quote:

İstanbul'a gelirken dip gaz yaptığım ve ist. trafiğine girdiğim için o rakamlar artık hayal oldu 8,4 'e dayandı 11,2'ye tekrar gelecek gibi.

Bende astra j 1.4 actıve select araç alıcam da , Aracınızın sehır ıcı sakın kullanımda ortalama kac yakıyor ve sehir içi bir depoyla kac km gidiyorsunuz ?

Tesekkurler

bende yakın zamanda araç değişimine gitmeyi düşünüyorum bu konuda bizi aydınlatırsanız çok iyi olur teşekkürler....

• benim de kendi tecrübem uzun yolda sakin kullanımda 5 litre, biraz daha hızlı gideyim derseniz de 7 litre civarında
    şu an hiç sıfırlamadan ortalama tüketim 8.6 lt – ortalama hız 30 km – ağırlık istanbul
  • su naki ortalama hiziniz kac onuda göreseydik iyi olurdu
  • bu arabadan bu değeri görmek gözlerimi yaşarttı hemde otomatik, yakın zamanda bende aynı aynı arabadan aldım ama henüz 9.9lt/100km altına düşemedim gerçi araba henüz 200km de aldığım bilgilere göre istanbul trafinden 8lt/100 görmek mümkünmüş ancak ben o değerleri görebileceğimi sanmıyorum 4.4lt mükemmel bence
  • Bende manuel astra sports tourer var sehır ıcı dısı karısık 100km yolculuktan sonrakı ortalama tuketım degerım 5.5 lt. hızım 5 ve 6.vıteste 90-110-120-130 arasında degısıyor. sehır ıcınde 7,5 lt fazlasını hıc gormedım sahsen fazlasıyla memnunum hb den daha agır olmasına ragmen tuketım degerlerı bence cok ıyı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 20 Şubat 2013; 13:27:31 >
  • Cruze hocam Cruze?

Sizin araç Opel mi yoksa Chevrolet mi?

Yazmayı bilmiyorsanız Türkçe konuşsanız ya!

"Hız sabitleme" deseniz ya.

Cruze'müş!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi 8,5 la 9,5 arası yakıyorum. (İstanbul trafiğinde)

Aracım O.V. 1.4 Turbo
  • quote:

Şehir içinde Canavar (11,2LT) yakıt tüketimi olan araç şehir dışında neden bu kadar az yakıt tüketiyor.?

cevap sorunuzun içinde gizli.
    şehir içinde devamlı gaza bas çek bas çek arabanın benzin içmesi kadar doğal bir şey olamaz.
    şehir dışında tek ayar gidiyorsunuz ve az tüketiyorsunuz şekil a da görüldüğü üzere.
    tüketimi aşağı düşürebileceğinizi pek sanmıyorum bu değer mükemmel zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Cruze hocam Cruze?

Sizin araç Opel mi yoksa Chevrolet mi?

Yazmayı bilmiyorsanız Türkçe konuşsanız ya!

"Hız sabitleme" deseniz ya.

Cruze'müş!

Güzel tespit :)
  • Araç opel astra cruze değilde, hız sabitleyici diyelim, araç ortalama hızını sıfırlamadım. 30 larda bişey gösteriyor şu an yaklaşık 160 km gittim mesafem bu, Araçla 100 km'nin üstüne hiç çıkmadım belki nadirdir ama çıkmadığıma eminim yoksa bu kadar düşük tüketimi yakalayamazdım. Bu seyeahatın büyük bir çoğunluğu hız sabitleyici ile yaptım onuda not düşelim.

Araç şihr içinde ilk aldığımda 14 'leri 16 ları görüyordum. şimdi ortalama düşmeye başladı biraz havalar ısındıda, 11,2 gösteriyor orta/sert kullanımda yavaş giderseniz belki biraz daha düşebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 20 Şubat 2013; 19:08:47 >
  • Dediğiniz gibi 1.4 turbo lar uzun yolda gerçekten az yakıyor. Mesela bu da benim aracımın tüketimi uzun yolda benimki düz vites olduğu için tüketimde biraz daha avantajlı

opel astra j 1,4 turbo OV  Ortalama yakıt tüketimi değer nasıl sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.