Şimdi Ara

OPEL ASTRA MI_ ELANTRA MI ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insignia ile kıyaslyan bile olmuş elantra kötü bir araba değil ama kalite anlamında astra üstün gelecektir her türlü
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

Bence Elentradır. Birde şunu hep söylüyorum herkes ezbere konuşuyor. Opel Almandır, öyleyse sorunsuzdur. Yok öyle bir şey. Bu sözü Mercedes için söyleyebilirsiniz, BMW için hatta DSG hariç Wv için söyleyebilirsiniz ama OPEL için söylendi mi komik oluyor. Etrafınızda küçük bir araştırma yapın (Özellikle Astra F ve G kasa hatta H kasa, Vectra B ve C kasa) İnsanların ocaklarına nasıl incir ağacı diktiğini görürsünüz bu araçların.

Saydığınız araçlar arasında Vectra B hariç kronik problemi olan bir araç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion9 -- 2 Mayıs 2014; 20:11:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Ağır konuşmayalım arkadaşlar alınmasın diyoruz ama olay budur işte. Yukarıda bir arkadaş da yazmış Elentra oyuncak gibi. Ben de yazdım biraz daha açayım. Şirket makam aracı diye yurtdışında Elentra aldı geçen sene .1 sene şöförlü ve %90 otobanda sürüldü söylemesi ayıp sadece sağ arka koltukta oturdum (Mısır ehliyeti almak istemediğim için ) Gün be gün aracın nasıl mutasyona uğradığını gözlerimle gördüm. İç trim sesleri gitgide arttı,üst süratlerde gezinmeye başladı, amortisörler sertleşti, arkada sarsıntıdan midem bulanır oldu ve araç kendini resmen bıraktı şase olarak. Kimse bana aldıramaz Hyundai ama dediğim gibi çok büyük fiyat avantajı vardır ekonomik nedenlerle tercih edenler olur. Ama böyle diğer önemli markalar ile aynı fiyata almak tamamen parasal anlamda intihar etmek anlamına gelir

Nasıl bu kadar emin ve rahat konuşuyorsun hocam anlamış değilim yoksa harbiden bu kasa Elantra böylemi benim 2004 model aracımda bile bu saydıklarının hiçbiri yok.Ciddi ciddi ben Elantra yerine başka bir aracamı biniyorum demeye başladım içimden.

• ilhan555 kullanıcısına yanıt
    Belki de, öyle ben daha eski kasaya da bindim ama çok kısa süreliğine o yüzden yorum yapamayacağım. Ben hiç bir markanın fanatiği değilim ihtiyaç ve maddi imkanlar doğrultusunda araç alırım. Şimdiki aracım Astra HB ancak imkanım olsa Mercedes veya Audi düşünürüm.Eskiden, Hyundai pazara ilk geldiğinde fiyatları diğerlerinden daha uygun ve aksesuarları da fazla idi, bakım masrafları da az diye tercih ediliyordu F/K otosu idi yani..Ancak şimdi işin cılkını çıkardı fiyat olarak, teknolojisi ileri değil az yakan ve aşırı sağlam bir araç değil prestij eksik öyleyse bu neyin fiyatı diye düşünüyorum. Yoksa amacım kimsenin aracını kötülemek değil..Her araçta kusur var aradıktan sonra..Alındıysanız da kusura bakmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Belki de, öyle ben daha eski kasaya da bindim ama çok kısa süreliğine o yüzden yorum yapamayacağım. Ben hiç bir markanın fanatiği değilim ihtiyaç ve maddi imkanlar doğrultusunda araç alırım. Şimdiki aracım Astra HB ancak imkanım olsa Mercedes veya Audi düşünürüm.Eskiden, Hyundai pazara ilk geldiğinde fiyatları diğerlerinden daha uygun ve aksesuarları da fazla idi, bakım masrafları da az diye tercih ediliyordu F/K otosu idi yani..Ancak şimdi işin cılkını çıkardı fiyat olarak, teknolojisi ileri değil az yakan ve aşırı sağlam bir araç değil prestij eksik öyleyse bu neyin fiyatı diye düşünüyorum. Yoksa amacım kimsenin aracını kötülemek değil..Her araçta kusur var aradıktan sonra..Alındıysanız da kusura bakmayın

Yok hocam estağfirullah alınmak değilde daha önce rastlamadığım duymadığım şeyleri duyunca şaşırdım.Ancak size hyundainin yeni araçlarında fiyatlarını şişirdiği konusunda hak veriyorum.Şuan cebimde 70.000 tl olsa bende sıfır bir Elantra yerine başka araçlara yönelirim ama söyledikleriniz bana abartı geldiği için tepkide bulundum.Kusurum olduysa affola hocam.

• jdmworks kullanıcısına yanıt
    Bana kalsa Elantra'yı Astra ile bile kıyaslatmam ama kıyaslayan adam Insignia ile bile kıyaslıyor... Çevre tepkisinden korkmasalar bir gün gidip Jaguar'la falan kıyaslayacaklar.

Astra tasarımda da, yol tutuşunda da, konforda da, verimlilikte de hepsinde daha önde. -Bence-
  • Vaudeville kullanıcısına yanıt
    ELANTRA İLE AYNI VİRAJA GÜNCEL ASTRA DAKİ WATTS BAĞIMSIZ SÜSPANSİYONLU ARAÇLA AYNI HIZLA GİREBİLİRMİSİN 1.6 CDTI 136 320 İLE 1.6 CRDİ 128 260(280)İ KIYASLAYABİLİRMİSİN AŞAĞI KALIR YANI YOK BÜYÜK Bİ YANLIŞ DİZEL MOTOR PERFORMANS ASTRA SÜRÜŞ DİNAMİĞİ YİNE ASTRA BARİZ ŞEKİLDE ÜSTÜN BİZZAT DENEDİĞİM İÇİN SÖLÜYORUM BOL KESEDEN SALLAMA YOK.!.
  • İsteyen istediğini seçer bunda bir yanlış yok.Çünkü bütçe ve zevk meselesidir.Ancak 75 bin astraya mı bağlarsın elentraya mı bana sorsalar tereddütsüz astra derim.Ayrıca kalite anlamında da astra bence üstün elentradan.Araç fena durmuyor ancak yüzü çabuk eskiyecekmiş gibi geliyor bana ama astrada böyle hissetmiyorum.Mesela İ30 ilk çıktığında gözüme çok güzel gelmişti ama şimdi sanki eski kasa bir araç gibi görünüyor.Ayrıca çabuk yıprandıklarını da düşünüyorum.Saygılar...

• Astra' yı tercih edin. Birçok açıdan daha kaliteli bir otomobil.
  • tica T kullanıcısına yanıt
    Çok doğru tespitler..i30 un dizaynı ilk anda hoş geliyor ama şimdi bir garip durmaya başladı değil mi? Bu çizgili takım elbise modası gibi ..moda iken gayet güzel giyiliyor ama geçici dönemsel bir moda 2 yıl sonra sırıtabiliyor üstümüzde .Ama düz bir takım almışsanız daha uzun yıllar tuhaf olmadan giyebiliyorsunuz..Astra'nın dizaynı böyle işte..10 yıllık Astra ya da gönül rahatlığı ile binebilirsiniz görünüş olarak ve çocuksu hissetmezsiniz arabanın dizaynını..Dayanıklılık konusunda ise zaten Opel tabi ki Hyundai den çok ileride bir markadır
  • Elantra nın kabini Astraya göre bariz ferah. Millet elantraya baya bir çemkirmiş yalnız, bende bindim bu araca öyle çok bir falsosunu göremedim, ben alırmıyım almam fakat bunun sebebi, çok çok iddialı tasarımından dolayı, beni çok yoruyor. Astrayı da gider ikinci el alırım.
  • Elantra kotu bir arac degil ama astradan daha iyi diyen arkadaslar kafa buluyor herhalde.

• i30 tasarımını çizgili ceketle ilişkilendiren arkadaşa lafım yok zevk meselesidir. bana göre de ister çizgili ceket, ister puantiyeli don gibi olsun hyundai tasarımları güzel.
    konforu kalitesi sağlamlığı hakkında şöyle düşünüyorum böyle düşünüyorum diye yorum yapmadan önce binin ve öyle yorum yapın bence, daha sağlıklı yorum olur.

size 1 hafta önce yaşadığım olayı anlatayım. yer: kahramanmaraş opel bayii . kayınbabama araç bakıyoruz astraya bakıyoruz. ''güzelmiş'' dedim. bir ara i30 lafı geçti. satış elemanı hanımefendi şöyle dedi: eğer astraya binseydiniz i30u almazdınız.
    ''hııı ..'' dedim
    opelden çıkıp peugeota girdik (maraş zabunoğlu) . satış elemanı beyefendi : i30 sizin mi? rengi de çok güzelmiş i30 iyi araba dedi..
    kulağına eğildim ''ben buradan araba aldırırım'' dedim

peugeot 308 dizel otomatik aldık

almancılar bu abartma ve aşşağılama işini çok seviyor nedense..

• Elantra daha ucuz ve dolu ise tercih edilebilir. Sedan olarak da gayet güzeldir. Manuel vites fazla da yakmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • G Man kullanıcısına yanıt
    Millet de biraz da kompleks var gibime geliyor. Hyundai son yıllarda çok düzeltti kendisini.
  • ben olsam astra alırım, tasarımı ve uzun yıllar eskimeyecek görünümüyle astra daha uygun bir seçim olacaktır, uzakdoğuluların tasarımdaki abartılıkları arabayı biraz oyuncağa çeviriyor
  • git 115lik dizel focus al ikisinin de ağız kokusunu çekme
  • quote:

Orijinalden alıntı: G Man

i30 tasarımını çizgili ceketle ilişkilendiren arkadaşa lafım yok zevk meselesidir. bana göre de ister çizgili ceket, ister puantiyeli don gibi olsun hyundai tasarımları güzel.
    konforu kalitesi sağlamlığı hakkında şöyle düşünüyorum böyle düşünüyorum diye yorum yapmadan önce binin ve öyle yorum yapın bence, daha sağlıklı yorum olur.

size 1 hafta önce yaşadığım olayı anlatayım. yer: kahramanmaraş opel bayii . kayınbabama araç bakıyoruz astraya bakıyoruz. ''güzelmiş'' dedim. bir ara i30 lafı geçti. satış elemanı hanımefendi şöyle dedi: eğer astraya binseydiniz i30u almazdınız.
    ''hııı ..'' dedim
    opelden çıkıp peugeota girdik (maraş zabunoğlu) . satış elemanı beyefendi : i30 sizin mi? rengi de çok güzelmiş i30 iyi araba dedi..
    kulağına eğildim ''ben buradan araba aldırırım'' dedim

peugeot 308 dizel otomatik aldık

almancılar bu abartma ve aşşağılama işini çok seviyor nedense..

O peugeot bayisindeki satış elemanı beyi hemen opel bayisi transfer etsin;bu işi iyi kapmış bence,şaka bi yana araçların dayanıklılığını öyle hemen içine oturup anlamak zor.Ha dizaynı beğenirsin,sürüşünü beğenirsiniz;alırsınız ama dayanıklılığını görmek için o araçla biraz vakit geçirmek gerekli diye düşünüyorum.Biz zaten hyundai genelindeki geçmiş araçlarından bize bıraktığı izlenimleri paylaştık.Bu da illa öyle olmayabilir veya bu hep böyle de gitmeyebilir.Her araca da aynı anda sahip olamayacağımıza göre herkesin tercihine de saygı göstermek gerekli. Bunda da hemfikirim.Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tica -- 5 Mayıs 2014; 20:51:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

2011 Astra ve 2014 Golf sahibiyim; yakın arkadaşıma da iX35 aldığımızdan bayide Elantra yı deneme imkanım olmuştu; bence gayet güzel ve kullanışlı bir model ve bildğim kadarıyla hayli de ödül sahibi, yine de bir araçtan öncelikli beklentinizi yazarsanız daha faydalı açıklamalar gelecektir yoksa tahmin edileceği üzere herkes kullandığı markayı övecektir.

Bence her iki model de "keşke diğerini alsaydım" dedirtmeyecektir ancak bir iletideki "Elantra nın Insignia ya çeşitli açılardan fark atmasını" reel olmaktan biraz uzak bir ifade olarak bulduğumu da belirtmeliyim.

Elbette insigna kaliteli, ona bir lafım yok. Ancak eşim arka koltuğuna oturunca kafası resmen tavana değiyordu. İçi bunaldı. Çünki oğlan benim yanımda kızım ve eşim arka koltukta seyahat eder. Elantra ve astranın performanslar birbirine yakın olduğuna göre geriye konfor ve karizma kalıyo kalıyo oda elantarada fazlasıyla var.İçini de dışınıda astradan daha güzel bulduk.Ama millet opeli bana bir anlatmış kiii. Sanırsın Audi mercedes.Yahu alt düzey bir alaman işte.Seri sorunlarını zaten duyup okuyoruz. Ne diye bir astra için şamar atıyolar. Astra bu astra astra.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.