Şimdi Ara

OPEL ASTRA MI_ ELANTRA MI ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yakamoz0618

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

2011 Astra ve 2014 Golf sahibiyim; yakın arkadaşıma da iX35 aldığımızdan bayide Elantra yı deneme imkanım olmuştu; bence gayet güzel ve kullanışlı bir model ve bildğim kadarıyla hayli de ödül sahibi, yine de bir araçtan öncelikli beklentinizi yazarsanız daha faydalı açıklamalar gelecektir yoksa tahmin edileceği üzere herkes kullandığı markayı övecektir.

Bence her iki model de "keşke diğerini alsaydım" dedirtmeyecektir ancak bir iletideki "Elantra nın Insignia ya çeşitli açılardan fark atmasını" reel olmaktan biraz uzak bir ifade olarak bulduğumu da belirtmeliyim.

Elbette insigna kaliteli, ona bir lafım yok. Ancak eşim arka koltuğuna oturunca kafası resmen tavana değiyordu. İçi bunaldı. Çünki oğlan benim yanımda kızım ve eşim arka koltukta seyahat eder. Elantra ve astranın performanslar birbirine yakın olduğuna göre geriye konfor ve karizma kalıyo kalıyo oda elantarada fazlasıyla var.İçini de dışınıda astradan daha güzel bulduk.Ama millet opeli bana bir anlatmış kiii. Sanırsın Audi mercedes.Yahu alt düzey bir alaman işte.Seri sorunlarını zaten duyup okuyoruz. Ne diye bir astra için şamar atıyolar. Astra bu astra astra.

Bakın kendinizde diyorsunuz Astra bu Astra diye.Astra Opelin herşeyidir bana göre hocam ve kalitelide bir arabadır.F kasa ve G kasayı iyi bilirim gerçekten kaliteli arabalardı.H kasanın alt yapısını ve iç mekanını kullanan Opel Zafiraya sahibiz şimdi.Bu araçta kaliteli bir araç.J kasanın incelemelerinide izlemişliğim var oda iyi bir araç
    Yani demek istediğim Astra yabana atılacak bir araba değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

quote:

quote:

2011 Astra ve 2014 Golf sahibiyim; yakın arkadaşıma da iX35 aldığımızdan bayide Elantra yı deneme imkanım olmuştu; bence gayet güzel ve kullanışlı bir model ve bildğim kadarıyla hayli de ödül sahibi, yine de bir araçtan öncelikli beklentinizi yazarsanız daha faydalı açıklamalar gelecektir yoksa tahmin edileceği üzere herkes kullandığı markayı övecektir.

Bence her iki model de "keşke diğerini alsaydım" dedirtmeyecektir ancak bir iletideki "Elantra nın Insignia ya çeşitli açılardan fark atmasını" reel olmaktan biraz uzak bir ifade olarak bulduğumu da belirtmeliyim.

Elbette insigna kaliteli, ona bir lafım yok. Ancak eşim arka koltuğuna oturunca kafası resmen tavana değiyordu. İçi bunaldı. Çünki oğlan benim yanımda kızım ve eşim arka koltukta seyahat eder. Elantra ve astranın performanslar birbirine yakın olduğuna göre geriye konfor ve karizma kalıyo kalıyo oda elantarada fazlasıyla var.İçini de dışınıda astradan daha güzel bulduk.Ama millet opeli bana bir anlatmış kiii. Sanırsın Audi mercedes.Yahu alt düzey bir alaman işte.Seri sorunlarını zaten duyup okuyoruz. Ne diye bir astra için şamar atıyolar. Astra bu astra astra.

Bakın kendinizde diyorsunuz Astra bu Astra diye.Astra Opelin herşeyidir bana göre hocam ve kalitelide bir arabadır.F kasa ve G kasayı iyi bilirim gerçekten kaliteli arabalardı.H kasanın alt yapısını ve iç mekanını kullanan Opel Zafiraya sahibiz şimdi.Bu araçta kaliteli bir araç.J kasanın incelemelerinide izlemişliğim var oda iyi bir araç

Kesinlikle haklısın.Astra yı yabana atmıyorum.Aksine en beğendiğim iki aracı yazdım farkettiyseniz. Honda coralla listemizde bile yok. Para sayacağız araştımadanda insan araca para veremiyor.Siz değerli üyelerin yardımlarıyla araçlar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.Tşkler

• Yeni Astrayı kullanmadım. Bilemem. Ama 10 yıl 0 km aldığım Astrayı kullanmıştım. Başıma garantisi dolar dolmaz bir sürü dert açtı ve bir türlü bitmedi. Araba biraz şans biraz da hesap işi. 2010'dan beri i30 dizel kullanıyorum. Bu 2. i30'um. Önceki de i30'um da sorunsuz, harika bir araçtı. 3. senenin sonunda otomatik vitesle değiştirdim ve bundan da çok memnunum.

Yeni Astra da herhalde oldukça iyileştirilmiştir. Ama ben kişisel olarak hem distribütör hem kendi aracımdaki şanssızlığımdan bir daha asla almam. Herkesin kendi keyfi, kendi arabası... Hyundai'nin C ve üstü sınıf araçlarını gözü kapalı alırım... Elantra'da dizel olmak kaydıyla bu kapsamda. Ama 1.6 benzinliyi güç nedeniyle tercih etmezdim. Dizelse tamamdır.

Ancak bir öneride bulunmak gerekirse, piyasaya yeni sürülen bir motoru/aracı en az deneme süreci olarak 1-1,5 yıl almamak lazım. Bu sürede ne olup olmadığı ortaya çıkar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

quote:

quote:

Kesinlikle haklısın.Astra yı yabana atmıyorum.Aksine en beğendiğim iki aracı yazdım farkettiyseniz. Honda coralla listemizde bile yok. Para sayacağız araştımadanda insan araca para veremiyor.Siz değerli üyelerin yardımlarıyla araçlar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.Tşkler

Hayırlısı olsun hocam karar sizin en doğru kararı siz verirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: EaglesWing

Yeni Astrayı kullanmadım. Bilemem. Ama 10 yıl 0 km aldığım Astrayı kullanmıştım. Başıma garantisi dolar dolmaz bir sürü dert açtı ve bir türlü bitmedi. Araba biraz şans biraz da hesap işi. 2010'dan beri i30 dizel kullanıyorum. Bu 2. i30'um. Önceki de i30'um da sorunsuz, harika bir araçtı. 3. senenin sonunda otomatik vitesle değiştirdim ve bundan da çok memnunum.

Yeni Astra da herhalde oldukça iyileştirilmiştir. Ama ben kişisel olarak hem distribütör hem kendi aracımdaki şanssızlığımdan bir daha asla almam. Herkesin kendi keyfi, kendi arabası... Hyundai'nin C ve üstü sınıf araçlarını gözü kapalı alırım... Elantra'da dizel olmak kaydıyla bu kapsamda. Ama 1.6 benzinliyi güç nedeniyle tercih etmezdim. Dizelse tamamdır.

Ancak bir öneride bulunmak gerekirse, piyasaya yeni sürülen bir motoru/aracı en az deneme süreci olarak 1-1,5 yıl almamak lazım. Bu sürede ne olup olmadığı ortaya çıkar.

1,6 benzinli rampada zayıfsa düşünmek lazım. Artı olarak ben lpg de taktıracam çünki. Bu hayat şartlarında benzinliye binemiyoruz. Hocam rampada yokuşta vites düşürmemem lazım yada en fazla rampasına göre bikademe düşürülebilir. Ama rampada rahat araç sollayabiliyim.

• yakamoz0618 kullanıcısına yanıt
    Yok LPG düşünüyorsanız Hyundai motorunu önermem. Astra ne kadar uyumlu bilmiyorum. Ama LPG için en mantıklı yol benim görüşüme göre fabrika çıkışı lpgli olan Honda civictir. Her yönüyle (subaplar vs) uyum düşünülmüştür ve bence en uygun 0 km lpgli araç o olur. Hem garantisi de uzun ve garantiden çıkmaz.
    60 civarı bir maliyeti olur herhalde. Ama yokuşta performansı dizel gibi olmaz. Otomatik düşünmüyorsanız düz vites dizel i30'u düşünmenizi öneririm. Hem yakıtı uygundur, hem pazarlığa açıktır, lpgli Honda fiyatına aşağı yukarı gelir. Rampalarda sizi asla üzmez ve en baz versiyonu bile doludur. Mesele birkaç noktada değerlendirilirse:
    Baz modelin fiyatı muadillerine göre uygun, motor ve araç kesinlikle sorunsuz ve çok performanslı, düz vites istanbulda 6,5 lt yakar, bagajı 390ltdir ve 5 yıl ciddi garanti verir. Çamura yatmazlar. Tabi çok iyi pazarlıkla astrayı veya elantra dizeli o fiyata çekebilirseniz ayrı... Konuşun bir, çünkü Hyundai hem liste fiyatının altına iner hem de meslek indirimi gibi indirimleri vardır.
    Tabi muhakkak Astra dizel ikinci elde avantajlıdır. Ama tahminim o avantaj alış fiyatına yansır. Bir de garantisi düşüktür ve Hyundai kadar müşteri odaklı bir garanti sistemi yok. 10 sene az uğraşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EagleWing -- 11 Mayıs 2014; 12:04:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Elentranin dünyadaki satış sayısından haberiniz varmı ???

Elantra fren konusunda biraz zayıf kalıyor testlere bakınca. Performans olarak ise çok fark olmaz zaten.

Hocam Türkler'de bu 'Alman' hastalığı devam ettiği için karşılaştırılan aracın bir önemi kalmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Evil Dead

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Elentranin dünyadaki satış sayısından haberiniz varmı ???

Elantra fren konusunda biraz zayıf kalıyor testlere bakınca. Performans olarak ise çok fark olmaz zaten.

Hocam Türkler'de bu 'Alman' hastalığı devam ettiği için karşılaştırılan aracın bir önemi kalmıyor.

Evet malesef öyle bir hastalık var. Reklamlarda artık iyice suyunu çıkardı bu konuda.

• Astranin bir cok versiyonu var astra derken bu göz önüne alınmalı civic lpg de iyi olabilr ama bagaj küçük lpg de iyice kuculur bende astra g kasa var bende elantra alip lpg taktirmayi düşünüyorum 40 bin bandında en mantıklı araba elantra gibi duruyor araç değiştirmek ne zor şeymiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elantra gdi motor. Her ne kadar buna da LPG takılıyorsa da pek tavsiye etmiyorlar. Motor garantiden çıkar ve zaman içinde bir takım sorunlar oluşur. Mutlaka LPG takılacaksa ilgili parçaları elden geçmiş bir atmosferik motor en doğru tercih olur. Tabi bu benim görüşüm... İsterseniz bir servisle görüşün, artı eksi ne olabilir diye sorun. Öyle yapın.

• quote:

quote:

Insignia nın eğimli tavanı yüzünden arka koltuktaki yaşam alanı hissi Astra dan çok farklı olamıyor, bahsettiğim Golf ü 193cm kardeşim kullanıyor ve Insignia da başı arkada tavana değmese de D sınıfının olması gerektirdiği kadar ferah olmadığı ve bu açıdan Astra dan da çok farklı olmadığını düşünüyoruz, ha araç yol üzerinde engin bir tecrübeye sahip Alman olduğunu sürüş dinamizmi/konfor dengesi ile sonuna kadar hissettiriyor orası ayrı, eğer arka alanda bir Passat - Mondeo kadar geniş olsaydı bugün premium D Alman lar arasında seçim arefesi yaşamıyor olurdum sanırım!

Bunların dışında ek bilgi; Opel Almanya da seri üretimi başlatan eski bi firma ve 80 lerin ilk yarısına kadar lüks sınıfta Almanya da Mercedes e çok yakın bir pazara ve imaja sahipti, günümüzde ise GM in kötü yönetimi yüzünden yaşadığı sallantıyı Insignia ve Astra J projesi ile yeni yeni atlatan ve tekrar o yıllara döneceği sinyalini yakın süre içinde peşpeşe açıklayacağı motor/şanzıman ve yeni modellerle veren bir marka, diğer yanda ise global manada çok güçlü ancak otomotiv konusunda gitgide gelişse de hala tecrübe eksikliği olan bir Koreli var, seçiminiz hakkınızda hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 12 Mayıs 2014; 0:32:00 >

• astranın turbo benzinlileri perfonsmanlı ancak tuketimi de aynı ölçude berbat. Elantra ise abd de 10 yıl garantili olarak satılan bir araba. Avrpada ise 7 yıl garantili hyundai ve kialar. Elantra şu anda dunyada en cok satan 3. araç oldu. Astra ilk 10da yok. Astra ile Cruze kardeştiler. Cruze ondan 15 bin tl ucuza satılıyordu. Şimdi meydan Astraya kaldı. Ama o paraya değer araba olacağını sanmıyorum. Ön konsol yumusak olsun ben surekli orayı burayı elliyorum falan diyorsan astra al. Kalite ve sorunsuzluk arıyorsan elantra al. Dizel dusunursen iki motorda iyi. Karar sana kalmıs. Keşke Cruze olsaydı gozun kapalı Cruze al derdim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.