Şimdi Ara

Opel astra neden hala sert? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
8.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Önce sorduğum soruya cevap ver. Anca kaçıp sağa sola laf atıyosun. Sadece işine gelen mesajlarımı görüyorsun yoksa yüksek kültürlü arkadaş:) Yoksa kültürün ve bilgin mi tükendi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s700 -- 24 Temmuz 2018; 19:58:58 >
  • astra j sport hb 1.6 cdti 136 kullanıyorum fucasada bindim açık ara astra çok iyi yol tutuyor araçta spor şasi var
  • s700 kullanıcısına yanıt
    Düzgün bir üslup ile sorulan her soruya cevap veririm

Kahvehane ağzı ile konuşan insanları sevmem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

Düzgün bir üslup ile sorulan her soruya cevap veririm

Kahvehane ağzı ile konuşan insanları sevmem
  • 2008 model astra h sedan kasa 1,3cdti cosmo paket araç kullanıyorum. Süspansiyon sertliğinin gerekçeleri vardır, tamam da direksiyon sertliğine ne demeli bu aracın? Kullandığım aracın direksiyonunda sıkıntı var desem, bu ikinci astra h aracım. Öncekinin direksiyonuda sertti buda sert.

(Benim gibi) Konfor çok önemli değil. Vergisi, yakıtı, bakım masrafları ağır olmasın diyenlerin aracıdır astra. Tabii bu bahsettiğim 1.3cdti için geçerli. Başka da bir esprisi yok. Boşu boşuna "şöyle iyi böyle süper fena sport motoru harika vs." övme girişimlerinde bulunmaya gerek yok. Bunların hepsi var olsaydı kimse lüks kategorisinde ki araçlara o kadar para saymaya gerek duymazdı. Eğri oturup doğru konuşalım, Alman yapımı şahin işte.

Not: Yazımın tamamı H kasa 1,3cdti araç için geçerlidir. J ve K kasa astra araçlarda deneyimim yok ve dolayısıyla bu araçlarla ilgili yorumum yok.

• Firmalar araçlarını tasarlarken pek çok müşteriye hitap etmeye çalışıyor. Focus ve astra yol tutuşta öne çıkarken golf, corolla, megane vb. Konfor odaklı olmaya çalışıyorlar. Standart bir kullanıcının bu araçların yol tutusunu sonuna kadar test etmesinin imkanı yok. Eğer yol tutuşlar tamamen test edilmek isteniyorsa esp kapatılır ve o zaman astra, focus vb araçların farkı ortaya çıkar. Diğer araçlar esp kapatılınca hiç hoş tepkiler vermez ve burada konfor diye övdüğünüz durum size yol tutamama olarak geri gelir. Eğer astranın konforundan memnun değilseniz ilk olarak jantlari küçültüp lastik yanaklarını büyütün. Hem büyük jant hem konfor imkansız. Geçenlerde Nissan qq içinde ayni seyleri yazıyordu bir arkadaş takoz gibi diye. 19 inç jantla ne yapsın o araba.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 18 inç jantlı Astra K kullanıyorum. Büyük jantlara rağmen konforu benim için yeterli. Daha konforlu araç istesem başka bakardım. Kimse zorla Astra aldırmıyor. Beğenmeyen almaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 30 Temmuz 2018; 13:0:7 >
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Bu segmentteki araçların hiç birinin arasında uçurum olduğunu düşünmüyorum. Yani astra çok kaliteliyken focus berbat değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -- 30 Temmuz 2018; 13:10:12 >
  • yumuşak süspansiyonlu araçlardan nefret ederim. şimdiye kadar tercihim hep sert süspansiyonlu araçlar olmuştur. bir tarih fırtınalı bir havada yumuşak süspansiyonlu renault 19 ile yol dışına savrulmamak için 2. vitese kadar düştüğümü hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 30 Temmuz 2018; 22:16:6 >
  • Gören duyanda focus u astradan yumusak sanacak kaciniz her ikisinide en az 500 km kullandiniz ? Ben her ikisinide 1000 lerce km kullandim

Her ikiside ayni ayarda sertlikte sayilir
    Her ikiside asagi yukari ayni yol tutusa sahip sayilir

Bir arabadan inip digerine bindiginizde oyle birkac saat kullanmayla anlasilmaz bu isler once yumusak dedigin arabaya bir gun sonra yok degil ya diyebilirsin fikir uretmek ve o fikrin dogru olmasi icin haftalarca ikisinide kullanmis olmak gerekir

Ben once aaa ford ne kadar iyi yol tutuyor dedim ama birkac gun sonra baktimki bir fark yok
    Tam terse focus sert demistim ama uc gun sonra baktim lastiklerde fazla hava varmis duzelttim o da asagi yukari astra ile ayni oldu

O yuzden millet hep limitli yorum yapiyor cogu zamanda yanlisa yonlendiriyor

• Opeller ezelden beridir sert ve kemikli arabalardir. Yolda doğru düzgün esnemezler bile. Avrupa yolları için uygunlar ama ulkemizde aşırı sert kaliyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Sen araba kullanma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bence bu yumuşak amortisör-süspansiyonlu arabanın virajda yan yatıp savrulması fazla abartılıyor. sanırsın ülkede ki her kes WRC ye hazırlanıyor, 140 la viraja giriyor. önemli olan güvenlik bence. sert süspansiyonlu araba bence model içinde bir opsiyon olmalı, tak tuk gidecem diyenler için.
  • Astra'nın süspansiyonu sert denmiş, kullanıcıların çoğu; o zaman alma, zorla mı aldırıyorlar, git Focus-Civic al sen ne anlarsın vsvs demiş.Hahahah la bu neyin kafası? Görende adam Astra alan bilmem ne çocuğudur demiş sanki tövbe tövbe.Ben şimdi Civic yol sesi alıyor desem şey mi diyecekler o zaman binme.

Vw-Dsg severler derneği ve TSI ile benzin üretiyoruz derneği ile günde bunun 10 katı dalga geçildi, daha bu tepki veren çıkmadı.Buradan kendilerine selam yolluyorum.

• Focus ve Astra yol tutuş ve süspansiyon birbirine yakın olsada. yalıtım olarak astranın daha önde olduğunu düşünüyorum ama arka oturma tarafındaysa astra bana daha dar gelmiştir.
  • Arka süspansuyonları cogu arabada artık sert bedlkı Fıat grubu falan yumusak ama maxım. guvenlık ıcın yapılıyor sanırım. Kıa Ceed var 2019 arka cıft noktadan tam bagımsız arac ewet sert yanaklar ınce ama yol tutusu efsne aracın
  • Astra k ilk ciktiginda almis biri olarak soyluyorum Astra k konfor yol sesi olarak berbattır.Inanilmaz yol sesi alır ve en ufak tumsekte takır tukur eder.

• makyajlı kasayı bekliyorum.

yumuşamıştır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.