Şimdi Ara

Opel Astra Sedan 1.6 CDTI 136 HP Testim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
2
Favori
20.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ilhan555

Civic dizelin 120 HP'ye göre iyi gittiğini düşünmeye başladım hiç test etmemiştim bugün iş yerinden erken kaçıp bir honda bayisine test etmeye gidicem.Bilgiler için sağolun.

120 hp'ye göre çok iyi bir hızlanması var. mutlaka git kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

quote:

Orijinalden alıntı: krom7

bu konuları okudukça saniye heaplarını gördükçe 4-5 ölümlü kazalara şaşırmıyorum Allah herkese akıl fikir versin.

Iyide bunu genele yayamazsin ki! Bazen guclu arac seni ani bir hareletle kurtulmani bile saglayabilir, mesele gucun kontrol edilmesi.
    Herkes az yaksin cok kacsin ister. Hadi onu birakin supersport araclari ne yapacagiz? O araclarda saniye cok daha onemli ve kazalarin buyuk cogunlugu ölümlü oluyor

Bu yazdıklarınızın 0-100 değeri 9.8 saniye olan ve 0-100 değeri 10.3 saniye olan iki araba ile ne ilgisi var?

0-100ü 9.8 saniye olan araba 10.3 saniye olan arabadan daha mı güvenli?

Benim demek istediğim zaten o değildi, daha güçlü olan araba tabi ki daha iyi sollama yapar ama bu kadar küçük farklar bir şeyi değiştirmez bu konularla ilgili bu kadar tarışılması anlamsız. Zaten yollarımızın hali belli. Demekki bundan 10 yıl önce kimse araba sollayamıyordu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krom7 -- 2 Nisan 2014; 11:25:44 >

• quote:

quote:

quote:

bu konuları okudukça saniye heaplarını gördükçe 4-5 ölümlü kazalara şaşırmıyorum Allah herkese akıl fikir versin.

Iyide bunu genele yayamazsin ki! Bazen guclu arac seni ani bir hareletle kurtulmani bile saglayabilir, mesele gucun kontrol edilmesi.
    Herkes az yaksin cok kacsin ister. Hadi onu birakin supersport araclari ne yapacagiz? O araclarda saniye cok daha onemli ve kazalarin buyuk cogunlugu ölümlü oluyor

Bu yazdıklarınızın 0-100 değeri 9.8 saniye olan ve 0-100 değeri 10.3 saniye olan iki araba ile ne ilgisi var?

0-100ü 9.8 saniye olan araba 10.3 saniye olan arabadan daha mı güvenli?

Benim demek istediğim zaten o değildi, daha güçlü olan araba tabi ki daha iyi sollama yapar ama bu kadar küçük farklar bir şeyi değiştirmez bu konularla ilgili bu kadar tarışılması anlamsız. Zaten yollarımızın hali belli. Demekki bundan 10 yıl önce kimse araba sollayamıyordu :)

Iyide 0-100 hizlanmasini savunan ben degilim. Ben esnek hizlanmayi savunuyorum 80-120 kmh 60-160 kmh gibi. Sollamaya cikarken 0-100 den cok bu dediklerim onemlidir. Su da ayri bir mesele arada yarim saniye var diye zannetmiyorum ki mevcut aracini degistirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muharrem.05 -- 2 Nisan 2014; 11:27:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 120 hplik bir araçla aynı tüketim değeri varsa 120 hplik diğer marka bir arabanın biraz daha iyi olması siizn için nedne bu kadar önemli?

Opel bu arabanın gücünü 115 hp olarak açıklasaydı o zaman başarılı mı diyecektiniz :)
  • @Krom7 aslinda ikimizde ayni seyi konusuyoruz

• muharrem.05 kullanıcısına yanıt
    Aslında ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz :)

Burda arkadaşlar sürekli ufak tefek 0-100 hızlanma farklarından arabaları değerlendiriyor bunu yanlışlığını söylüyorum.yaza yaza bıktım ama hala aynı tartışma.

Ha bir araba 0-100ü 9 saniye iken diğeri 10.5 saniye olur o zaman bir fark vardır anlarım.
  • krom7 K kullanıcısına yanıt
    Hocam siz lafı hıza mıza güvenliğe getirmişsiniz, Konu bahsi MOTOR karşılaştırması, muhabbet sohbet, Ferrari kıyaslamıyoruz...

Yeni bir motor, yeni bir dizel..Bunun hızlanma verilerini tartışıyoruz ne var bu kadar abartılacak anlamadım? İsterse 1000 Bg olsun akıllı kullandıktan sonra kaza yapma olasılığı?

Burada motor hakkında konuşuyoruz sadece..Bundan doğal ne olabilir ki? Test amacı da Motor üzerine zaten..
  • Hocam ben neyi abarttım anlayabilmiş değilim ama neyse :)

Yukarıda yazılan bir şeye cevap verdim biraz dikkatli okursanız görürsünüz :)
  • quote:

Hocam ben neyi abarttım anlayabilmiş değilim ama neyse :)

Aynı anda yazmışız hemen hemen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Hocam ben neyi abarttım anlayabilmiş değilim ama neyse :)

Aynı anda yazmışız hemen hemen :)

• Fiyatlar zaten yüksek de keşke biraz düşürseler
  • Fiyatlara çok kızılıyor ama diğer 1.6 dizel araçlar da farklı değil. Hatta Astra uygun bile bu motorla. Focus 115 bg motorla daha yüksek fiyata satılıyor, Civic desen öyle, Golf öyle. İ30 bile çok yakın fiyatlarda. Genel olarak piyasa çok yükseldi ama Opel değil günah keçisi sadece.
  • Bahsettiğiniz koşullar altında 7.5 gibi bir değer bence oldukça başarılı. Diğer husus direksiyonu çok yumuşak demişsiniz. Ben de aynı durumu Golf için düşünüyorum. Golf' den daha mı yumuşak? Gerçi belirli bir süre o yumuşaklığa alışıyorsunuz ve keyifli bir hal alıyor, o da ayrı bir mevzu.
  • Unvan olarak DH Dergi Editörü yazıyor, ancak yazının içeriğinde birçok imla hatası var. "vurarım", dahi anlamındaki de vs. Dergi editörü olarak bunlara dikkat etmeniz lazım.
  • quote:

@Krom7 aslinda ikimizde ayni seyi konusuyoruz

2015 de yeni kasa mı makyajlı mı gelecek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_gunner

Unvan olarak DH Dergi Editörü yazıyor, ancak yazının içeriğinde birçok imla hatası var. "vurarım", dahi anlamındaki de vs. Dergi editörü olarak bunlara dikkat etmeniz lazım.

Ah sadece "imla hatası" olsa keşke.

Ama içerikte de bir şey yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassey -- 2 Nisan 2014; 17:21:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu incelemeyi bekliyordum
  • Şu aracın tasarımını çok beğeniyorum.
  • Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ediyorum, her zaman ki gibi faydalı bir paylaşım emeğinize sağlık hocam.
    Hakkını yemeyelim şimdi bu motor gerçekten olmuş. Yeni dizel motorla birlikte Opel'in eli daha da güçlendi, zamanla diğer modellerde de göreceğiz zaten. Rakiplerinin satış rakamlarını ciddi oranlarda etkileyeceğini düşünüyorum.
  • Bence araç olmuş. Muharrem Abi incelemelerin gayet güzel ancak biraz daha ayrıntıya değinsen çok daha başarılı olur incelemelerin. Dergi işi sana emanet, kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.