Şimdi Ara

Opel Astra vs Vw Golf (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
119
Cevap
1
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.3 cdti astra j ecoflex sport kullanicisiyim.

Artilari kendimce soyle;

Yol tutus muntazam seviyede tatminkar ozellikle su wats baglantisi sistemi bildigim kadariyla ust segment araclarda kullanilan bir sistem bi arastiriniz.

Yalitim, aracim dizel olmasina ragmen motor sesinin kulaklarda duymak isteyeceginiz "ben 2.0 motorum kerimcan gibi vur bana " demesine hastayim ancak kendisi 1.3

Konfor, bana gore tatminkar ancak süspansiyonu hafif sert .

Bunun disinda vergi filan ucuz fakat acigi lastik ebatlarinin buyuk olmasi ve ayni zamanda fiyatinin paralel olarak artmasi bu durumu gölgeliyor.

Yani astra j kisaca böyle benim icin insallah faydali olur sizin icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Bugün J kasa Sport 1.4T Astra'dan Golf 6 Highline 1.6 TDI'ya geçtik. Astra'ya göre ağır olacağını biliyordum. Düz viteste ESP olmayışını biliyordum. Bunları çıkarırsak geri kalan her konuda Golf'ü tercih ederim.

Hayırlı Olsun Hocam,Allah Kaza Bela Vermesin.
  • C segmentte açık ara lider golftür aksini söyleyen de trolldür

• quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

C segmentte açık ara lider golftür aksini söyleyen de trolldür

Hocam,bu söylediğinize dair herhangi bir testiniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

C segmentte açık ara lider golftür aksini söyleyen de trolldür

Bana daha çok siz trolmüşsünüz gibi geldi ama neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Otoban hızlarında vag grubunun opel karşısında şansı yok. Motorları limitlerde üretiliyor ve motor şişiyor uzun süreli kullanımda. 150 beygirlik golfü 140 beygirlik j Kasa Astra bile bu nedenle tokatlıyor 130'dan sonraki hızlarda.

http://www.zeperfs.com/en/duel4539-3085.htm

140 lık j kasa nasıl geçiyor 150 lik tsi ları acaba?Üstteki linkte verdiğim 140 lık motor bir de.O bile rahatça tokatlıyor j kasa 140 lığı.150 lik dsg leona bindim uçuyordu araba

• Eren tekinin karşılaştırmalı testi var hocam her iki aracı da kullandım golf çok daha iyi hocam

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Öyle olsun hocam sıkıntı yok vwye iyi diyen trolldür zaten foruma göre :)

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Golf segmentinde açık ara lider, aksini iddia eden de troldür diyince trol oluyorsunuz kusura bakmayın. Astra k, megane 4, ceed, 308, mazda 3 var bu segmentte, golf bunların hangisinden "açık ara" iyi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 12 Aralık 2016; 22:08:08 >
  • Hocam sen o iki aracı yor, 130dan sonra gazı diple j Kasa o zaman farkını gösterir.

Otobanda astra k'nın rakibi bu sınıfta atmosferik olmasına rağmen civictir hocam. Turbolu olanı gelince karşısında duracak araba yok bu segmentte Türkiye yollarında.

1,6 200 beygirlik astra bu değerlendirmenin dışında. Turbolu civicle bu 200 beygirlik astra otobanda kapışsa sonuç ne olur bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 12 Aralık 2016; 22:16:47 >
  • alacağım arabada ilk kriterim tam otomatik tork konvertörlü şanzıman olması ,,, bu şart sağlanmışsa diğer kriterlere geçebiliriz ,, hadi şanzımanı es geçtik fiyat,performans,yol tutuş,donanım, şekil şemal olarak astra üstün ,,, golfün plastiği daha yumuşak diyolla , mıncıklayınca yumuşacıkmış
    Pardon hocam bu saydığınız araçlar golften daha iyiydi :)

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Verecek cevabınız yok gördüğümüz gibi, boş beleş konuşmakla olmuyor hocam

• 1.6 dizelde astra j k hatta insignia bile demode geberik 1.6 tdi motorun içinden geçer.

• Golf iç mekan kalitesi, konfor, yakıt ve dsg'nin seriliği konularında astraya karşı önde ama iş maddiyata geliyor hocam o fiyat farkı golfü benim gözümde bayağı geriye atıyor. Astra daha yakışıklı, yol tutuşu direk alma sebebimdi, konforu konusunda golf daha iyi dedim ama bir tık aşırı bir farktan söz edemeyiz konforda jant ebatı da önemli tabi astra dynamic 17, golf comf 16 yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca opel trafiğimizi beyaz eşyaya çeviren firmalardan değil renk için fiyat farkı ödemiyorsunuz.

Şanzıman konusunda herkesin bildiği şeyi tekrar edeceğim ama dsg çok iyi çok güzel ama kavrama arızası riski birçok kişiyi korkutuyor. Astra'daki tam otomatik şanzıman dsg'ye serilik konusunda yaklaşamasa da tatmin edici demicem gayet iyi artı olarak arızalanma riski daha düşük. Dsg hızlanma ve yakıt konusunda golfü öne çıkarsa da kullanıcısını da belki bir o kadar endişelendirebiliyor.

Arka diz mesafesi astrada çok iyi sınıfının en iyilerinden. Yol tutuşu otopark testini pek beğenmesem de alın arabayı piste gidin dedi and, opc değil normal astra için. Gerçekten yol tutuş ve performansı üst seviyede. Motora gelirsek cdti sahibiyim tdi ile karşılaştırmayacağım bile. Benzinli motor konusunda golfün 1.4 150'lik motorunun torku biraz daha iyi ama golfü o motorla almak yine daha pahalıya geliyor. Bagaj konusunda astra çok ergonomik değil. İç mekan kalitesi golfün daha iyi, kadife kaplama fetişleri için golf bulunmaz nimet:) Astra'da sevmediğim konulardan birisi yol sesini alması golf bu konuda daha iyi. Rüzgar sesinde fark yok.Astrada arka havalandırma kanalı yok, arka kol dayama yok bunların olmaması beni sinir ediyor. Keşke diyorum şerit takip sistemi, trafik işaret algılama opsiyon olsaymış da bunları koysaymışlar.

Çok uzatmayayım son olarak donanıma geleyim bu çok önemli anahtarsız giriş ve çalıştırma, ön çarpışma ikazı, 7 spor jant, şerit takip sistemi sadece uyarmıyor sizi düzeltiyor, trafik işaret algılama,yağmur far sensörü, cc vb. donanımlar kullanıcısını şımartıyor. Ben ek olarak fiyat olarak cazip olan geri görüş kamerası. kör nokta uyarı sistemi, katlanır aynalar eve otomatik park özelliklerini içeren gpp paketini almıştım. Ek olarak Astranın dillere destan ledlerini ne siz sorun ne de ben söyleyeyim almadım çok pişmanın içimde bir yaradır.

Demem o ki astra k kasa eksikleri olmasına rağmen benim nazarımda golften üstün bir araç ve daha ucuz. ikinci elde golf daha iyi olsa da golften sonra da ikinci elde astra ve leon iyidir diyebiliriz. İki araç arasında kalan arkadaşlar gidin test edin ve öncelikleriniz neyse ona göre seçiminizi yapın. İkisi de çok iyi araçlar keyif verirler bir kasada biri daha iyi sonrakinde diğeri daha iyidir rekabet olacak ki daha iyileri gelsin. Birini övmek için diğerini yermeye gerek yok kalpler kırılmasın yeter.

• Teşekkür ederim Hocam daha iyisi sizin olsun

İfadelerinize dikkat edin saygı sınırlarını zorlamayın

• Premium markalar dışındaki en iyi araba golftür.
    Her zaman astralar , i30 lar , meganeler golf ile kıyaslanır.
    Mevcut kasalar için konuşursak tasarımı sade , derli toplu ama kalitelidir. Aktarma organları iyidir. 110 beygir veya 140 beygir neyse onu güzel aktarıyor.

Astranın yol tutuşuna iyi diyorlar. Ben test ettiğimde düz yolda kullandığım için yorum yapamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Teşekkür ederim Hocam daha iyisi sizin olsun

Sağ olun Hocam,Allah Razı Olsun.
  • humerus06 kullanıcısına yanıt
    Yeni aracın hayırlı olsun kardeşim.

Bende Astra J 1.4T varken yakın arkadaşımda Golf 6 TDI vardı. (Şu an bende Golf 7 ve Insignia onda Golf 6 ve Passat var)

Yalıtımı, darbe emişi, malzeme/işçilik seviyesi ve haliyle ekonomi potansiyeli Astra dan iyiydi, Astra nın ise motor sesi, gene haliyle devirlenme isteği, yürüyen aksamının daha sessiz oluşu ve direksiyon - vites kullanımı daha keyifliydi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.