Şimdi Ara

Opel Corsa D Kasa Lpg Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2009 model 1.4 tüplü corsa satın aldım. Önceki sahibi lpgde çok yaktığını bu yüzden benzinde bindiğini söylediğinde içime kurt düşmüştü ama aracı beğendim, içime sindi. Aracı satın aldıktan sonra lpg alıp düğmeye basmamla birlikte motor arıza ışığı yandı. forumda da önceden yazılmış, lpg fakir karışımdan dolayı motor ışığı yanar diye... araştırdıkça magnezyum alaşımlı eriyen subaplara kadar bilgi sahibi olunca "aman Allah'ım" diye çığlık attım :) Dün aracı rolantide çalıştırdığımda fark ettim; lpgde hırıltılı çalışıyor, benzine alınca rahatlıyor.

kısa keseyim; hemen bir çelik subap takımı alıp bir motorcuya 1 aylık maaşı bırakayım mı? yoksa böyle motor kol çıkarıncaya kadar kullanayım mı? ne dersiniz? Bi el atıverin ağalar, teşekkürler.

yazmayı unutmuşum; araç 239 bin km'de. lpg yıllar önce takılmış muhtemelen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastpatriot -- 22 Ağustos 2024; 15:49:30 >

• önce iyi bir lpg ayarı yaptırın...subap arızası varsa benzinde de arıza ışığı yanar...

edit: subaptan önce buji , bobin kontrolü de yapılmalıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wehby -- 22 Ağustos 2024; 16:9:49 >
  • Hayırlı olsun güzel güllerde kullanın.

"Lpgde çok yaktığı için benzinde biniyorum" güzel yalanmış sevdim.

Lpg enjektörünün çalışma sesinden dolayı bir miktar farklılık olur normaldir. Sese çok takılmayın.

İyi bir lpg ustasına kontrol ettirin. Lpg ayarı regülatör enjektör kablolar tesisat baştan aşağı kontrol edilsin. Kaçak falan olur çok tehlikeli. Kompresyon testi yapmadan sübaplarla ilgili hiç bir işlem yapmayın. En sağlıklı çözümü kompresyon testi verir.

Sorunları çözdükten sonra sübaplar gittiği yere kadar kullanın.

• wehby W kullanıcısına yanıt

ustam o günden beri hem benzin hem gazda sürekli yanıyor sarı renk motor arıza lambası.

• lastpatriot L kullanıcısına yanıt

motor kompresyon testi yaptırmadan , kesinlikle subap değiştirme olaylarına girmeyin...

kontrol sıralamanız.

1. lpg sistemi
    2. ateşleme sistemi
    3. kompresyon testi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.