Şimdi Ara

Opel Corsa fren ve direksiyon kilitlenmesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçen gün otomatik opel corsa benzinli aracımla yokuş aşağı inerken birden direksiyon aşırı ağırlaştı ve fren sertleşti, zar zor durabildim. Tanıdık bi ustaya gösterdim sorun yok dedi ve ben kullanmaya devam ettim hemen ertesi gün hafif yokuşlu bir yolda ilerlerken arabanın motorundan zorlanır gibi yüksek ses geldiğini fakat arabanın ilerlemediğini farkettim, yani en ufak bir hızlanma yoktu. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yetkili servise de götürdüm bilgisayara falan bağladılar ama hiçbir şey çıkmadı, ama büyük bir sorun bu bana göre. Boş olmayan bir yolda yüksek bir hızda da gidiyor olabilirdim. Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunu çözüme ulaştırabildiniz mi bilmiyorum ancak Corsa C kasalarda EPS denilen bir sistem var elektrik destekli hidrolik direksiyon sistemi, bu sistem bazen hata verince destek devre dışı kalıyor ve mekanik yani hiçbir desteği olmayan şahin doğan direksiyonuyla başbaşa kalıyorsunuz. Bunu birkaç kere daha duymuştum. Fren ve motor gücü konusunda birşey diyemeyeceğim fren de belki bununla alakalıdır ya da belki hidrolik pompasında bir sorun olabilir.

İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.