Şimdi Ara

Opel'in sürekli Alman vurgusu yapması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
6.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her tarafı Alman olsa ne yazar. Reklam bence de ezikçe. Özellikle Opel'in diğer Alman markaları karşısındaki ezikliğini yansıtıyor. Biz de almanız abey bize de bi el atın dercesine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani bi reklam vardıya bi kız ile erkek vardı bi yere gidiyolardı. Annesi babası bizim arabayı alın demişti de kız "bizim koltuklar ısıtıcılı" gibi bi cevap vermişti sonra mal gibi "Alman teknolojisi" demişlerdi

O reklamdan sonra bende Opel diye bi marka yok.

• Opel markasi Almanya'nın en düşük kalitedeki otomobil markasidir. Kalitesiz demiyorum bakin.

Almanya opel için sen bizi en iyi sekilde temsil edemiyorsun gibi bir ibare kullanır hatta.

Alman teknolojisinden cok iyi yararlanmasa da sonuçta o bir Almandir ve ulkemizde bilinir ki Alman uretimi materyaller çoğu ulkeninkinden daha iyi bulunur.

Opel yonetimi de burdan yola cikarak bu Alman kalite etiketini kendi otomobillerine entegre etmek istemişler.

Keske biz Turklerde kendi adimizdan bu sekilde söz ettirsek de Türk uretimi teknoloji dunyada kalitesiyle bilinse.

• En ezik alman olduğu için alman vurgusu yapıyor.
    BMW - bayerishen motoren werke - Bayern motor fabrikaları
    Volkswagen - Halk arabası
    Mercedes - Kızının ismiymiş....
    wilhelm von opel - Hollandalı gibi duruyor hans olsaydı belki daha çok alman olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Emin misin? Bugün ABD Ay'a gidebiliyorsa, Uzaya çıkabiliyorsa bunların tamamını 2. Dünya Savaşı sonunda Nazi Almanya'sından öğrendikleri şeylerle olmuştur. Tıp bu kadar ileriyse ABD'de bunların tamamını Nazi Almanya'sının Yahudiler üzerinde yaptığı tıbbi deneyler sayesinde öğrenmiştir.

Almanya dediğin ülke, ABD kadar ihracat yapan bir sanayi devi. Onu bunu geç, adamlar radara görünmeyen uçak prensiplerini bile Almanlardan araklamıştır. Almanları bu kadar çok küçümsemeyin. Ben de sevmem çok ama adamlar işlerini iyi yapıyor.

ABD Ay'a belki beş belki on sene geç giderdi o kadar. SSCB'nin uzay programı için de aynısı geçerli olurdu.

Nazi Almanyasının bilimde ileri olduğu hurafedir. Bazı dallarda daha öndelerdir evet (roket teknolojisi gibi), ama diğerlerinde geridelerdir. Hatta roket alanında bile von Braun Goddard'dan çok etkilendiğini söylemiştir. Yani uzay kısmı bile şüpheli. Sonuçta ilk sıvı yakıtlı roketi bir Amerikalı 1926 yılında yaptı, Nazilerden çok önce.

Almanya gelişmesini ABD'ye borçlu, öbür arkadaşın dediği gibi. Hem de iki kere kurtardı ABD onları. Birinci Dünya Savaşının sonunda Almanya'da kıtlık vardı, ABD yardım göndermese kırılacaklardı açlıktan, savaşın son aylarında askerlerini besleyemez oldular. Hatta komünist devrimin eşiğindelerdi.

İkincisi de malum, diğer savaşın sonunda ABD inanılmaz miktarlarda yardım yaptı. Almanya'nın doğru düzgün askeri harcama yapmasına gerek kalmadı, tamamen ABD korudu sınırlarını, hala da koruyor. Türkiye'ye öyle yardım yapılsa, Türkiye'nin doğru düzgün ordu kurmasına bile gerek kalmasa Türkiye de Almanya gibi olurdu.

Alman İmparatorluğu ise gerçekten bir zamanlar süpergüçtü. Onu kendileri yaptılar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 24 Haziran 2017; 12:31:23 >

• Türkler araba yapsa, sürekli Türk gücü diye söylemez misiniz? herkes kendi ülkesinde üretimi destekler. Geçmişte Almanlar ne kadar kötülük yaptıkları doğru ama gel gelelim gerçeklere üretim konusunda bizden çok öndeler, üretim olsa keşke eğitim seviyesi, medeniyet, kültür say say bitmez. Bizimkiler daha kitap pahalı diye kitaba para vermiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C5CD639E -- 24 Haziran 2017; 16:26:39 >
  • Araba araştırırken bunları da aradım. Hyundai elantra alacağım veya opel astra dedim ama astra daha pahalı. Kadın diyor bizimkisi bir kere alman.

Yani adamların politikası bu. Türkiyede alman olması bir artı görülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeaHawk009

Hani bi reklam vardıya bi kız ile erkek vardı bi yere gidiyolardı. Annesi babası bizim arabayı alın demişti de kız "bizim koltuklar ısıtıcılı" gibi bi cevap vermişti sonra mal gibi "Alman teknolojisi" demişlerdi

O reklamdan sonra bende Opel diye bi marka yok.

reklam bu;https://m.youtube.com/watch?v=wCxVolbGebY&itct=CBAQpDAYByITCIyJrfzW1tQCFQnVHAoddPcBElITb3BlbCBhc3RyYSByZWtsYW3EsQ%3D%3D&client=mv-google&hl=tr&gl=TR Alman teknolojisi falan denmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dündü sanırım bende denk geldim o reklama. İtalyan biliyordum nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Şimdi doğruya doğru.Almanya'nın otomotiv sektöründeki en zayıf halkası Opel'dir.Ama rakiplerinin BMW,Mercedes,Audi ve dünyanın en büyük otomobil üreticisi VAG olduğunu unutmamak gerek.

Kia,Honda,Fiat vs sahiplerinin ise Opel'e laf atmasına sadece gülüyorum

Hyundai, Opeli yerden yere vurur.

Sen o mesajda ciddi miydin ?

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Bunda demese ne olur hani yokuş iniş sistemini tanıtan reklam vardıya ondan diyor Alman teknolojisi diye.

Teknoloji olarak hiçbir araç Japon markaların eline su dökemez.

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Naziler roket teknolojisinde iyi degildi "bence".

YouTube'ye V2 rocket fails yazarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

• quote:

Bunda demese ne olur hani yokuş iniş sistemini tanıtan reklam vardıya ondan diyor Alman teknolojisi diye.

Teknoloji olarak hiçbir araç Japon markaların eline su dökemez.

bunda demese diye birşey yok. ben söylediğin reklam için konuştum. Söylediğin şeyler bu reklam da yok opel senin için bitmiş ama neden bitmiş sende tam bilmiyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Tamamen yok olmuş taş taş üstünde kalmamış bir ülke mi? Bilimde nazi Almanya'sı evet ileriydi ama bugünkü konumuna tamamen ABD sayesinde geldi. ABD desteği ve imkan vermesi olmasaydı ekonomik ambargo koysaydı ne yapabilirdi?

Alt yapısı vardı ama savaşta tamamen kaybetti. Aynı imkanı bize verseydi tamam bir Almanya olamazdık ama bu günkü konumundan en az 2-3 kat daha ileri olurduk. Bize hep köstek oldu. Uçak araba fabrikası ne yapmaya kalkışsak hep engel oldu. Bu günkü halimizin sebebi %70 ABD %30 bizim beceriksiz siyasiler.

ABD'nin bu kadar güçlü olmasındaki nedenlerden biride arkadaşın dediği gibi nazilerin tüm şeylerine el koymasıdır. Bilim adamlarını bile ABD'ye getirdiler sen neyden bahsediyorsun ? Naziler çağ atlamışlardı, diğer ülkeler yerinde sayerken. Adamların tankları bile ne kadar gelişmiş olduklarının göstergesidir. ABD dediğiniz ülke geçmişte kendini toparlayamamış bir ülke. Almanlar o roketi bulmasa ne aya ayak basabilirdiler nede uzaya roket fırlatabilirdiler. Yok bulmasalar 10 yıl sonra ABD yine bulacaktı mantığını geç. Bulsalar o zamanda bulurlardı. ABD'nin şuanki teknolojisinin altyapısı nazilerden gelir ve bunu inkar eden hayatında hiç araştırmamıştır.

• quote:

Naziler roket teknolojisinde iyi degildi "bence".

YouTube'ye V2 rocket fails yazarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

O zamanda o roketi bulmalı bile çığır açan bir olayken, fırlatmada oluşan sorunlar umursanmalı bence. Adamlar roketi bulmuş sen fırlatmadaki sorunlardan bahsediyorsun. Bak mesela şuan Kuzey Kore fırlatma denemeleri yapıyor ama başarılı olamıyor, peki bu bunu başaramayacakları anlamına mı gelir ? Tabiki hayır, öyle olsaydı ABD korkmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Emin misin? Bugün ABD Ay'a gidebiliyorsa, Uzaya çıkabiliyorsa bunların tamamını 2. Dünya Savaşı sonunda Nazi Almanya'sından öğrendikleri şeylerle olmuştur. Tıp bu kadar ileriyse ABD'de bunların tamamını Nazi Almanya'sının Yahudiler üzerinde yaptığı tıbbi deneyler sayesinde öğrenmiştir.

Almanya dediğin ülke, ABD kadar ihracat yapan bir sanayi devi. Onu bunu geç, adamlar radara görünmeyen uçak prensiplerini bile Almanlardan araklamıştır. Almanları bu kadar çok küçümsemeyin. Ben de sevmem çok ama adamlar işlerini iyi yapıyor.

ABD Ay'a belki beş belki on sene geç giderdi o kadar. SSCB'nin uzay programı için de aynısı geçerli olurdu.

Nazi Almanyasının bilimde ileri olduğu hurafedir. Bazı dallarda daha öndelerdir evet (roket teknolojisi gibi), ama diğerlerinde geridelerdir. Hatta roket alanında bile von Braun Goddard'dan çok etkilendiğini söylemiştir. Yani uzay kısmı bile şüpheli. Sonuçta ilk sıvı yakıtlı roketi bir Amerikalı 1926 yılında yaptı, Nazilerden çok önce.

Almanya gelişmesini ABD'ye borçlu, öbür arkadaşın dediği gibi. Hem de iki kere kurtardı ABD onları. Birinci Dünya Savaşının sonunda Almanya'da kıtlık vardı, ABD yardım göndermese kırılacaklardı açlıktan, savaşın son aylarında askerlerini besleyemez oldular. Hatta komünist devrimin eşiğindelerdi.

İkincisi de malum, diğer savaşın sonunda ABD inanılmaz miktarlarda yardım yaptı. Almanya'nın doğru düzgün askeri harcama yapmasına gerek kalmadı, tamamen ABD korudu sınırlarını, hala da koruyor. Türkiye'ye öyle yardım yapılsa, Türkiye'nin doğru düzgün ordu kurmasına bile gerek kalmasa Türkiye de Almanya gibi olurdu.

Alman İmparatorluğu ise gerçekten bir zamanlar süpergüçtü. Onu kendileri yaptılar işte.

Nazi almanyası bilimde ileri olması hurafedir derken ? Bunu neye dayanarak söylüyorsun ? Atom bombasını bulmalarına ramak kalmıştı. Madem sıvı yakıtlı roketi buldular neden nazilerin roketini kullanarak uzaya gittiler ? Onu bulan kişiler, bunu bulamadı mı ? Tıptaki ilerlemelerini falan söylemeye bile gerek duymuyorum. Adamlar o zamanda robot yapmış sen bilimde ilerde değiller diyorsun şaka gibi.

Demek Almanyayı ABD kurtardı ve ABD Almanyanın sınırlarını korudu ve koruyor ? Naziler o zamanda o kadar çektirmiş ama adamlar yendikten sonra sınırlarını korumalarına ve toparlanmalarına yardım ettiklerini mi söylüyorsun ?

Tarihi biraz araştırmanı ve nazilerin bilime katkılarinı araştlırmanı öneririm. Ve özellille ABD'nin savaştan sonra nazilerin tüm askeri teçhizatlarını, bilim adamlarını vb. nasıl ülkesine getirdiğini araştırmanı istiyorum. Eğer nazilerin teknolojisinden etkilenmiş olmasalardı, bilim adamlarını ülkesine götürmezlerdi.

• ABD ve Japonya harici uçak gemisi olan ülke var mıydı 1945 de. ABD hava kuvvetleri, çok daha ileri, üretim gücünü, hammadde erişim gücünü vs saymiyorum bile. Tank ve roket gücü olarak zayıf ama nazi Almanya'sı roket daha emekleme aşamasında verdiği hasar çok düşük. Almanya İngiltere'yi bile yenemedi bile ABD üretim ve insan gücü beyin göçü vs Hiç bir ülke yarışamaz. Tüm buluşlar hep ABD tarafından yapılmıştır. Edison, Tesla, Markoni, Albert Einstein, wright kardeşler vs.

Almanya denizaltı ve tank konusunda ileriydi. Roket konusunda bir adım öndeydi. ABD ve Rusya da roket teknolojisi vardı. Nazi Almanya'sı gözünüzde bu kadar abartmayın. Ne ABD ile ne de Rusya ile başa çıkamazdı. Birisinin üretim ve beyin gücü diğerinin acımasızlığı ve insan gücü. Japonya Atom bombası yüzünden değil Kızılordu korkusu yüzünden teslim oldu. Japonya için ha 100 uçak 100 bomba ha 1 uçak 1 bomba değişen bir şey yoktu. Ama Kızılordu girdiği bölgede taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmazdı. Rusya yerine ABD yi yeğledi. ABD hem Avrupa'da hem de Asya'da savaştı.

Amerikan arabaları daha güçlü. ABD ve Kanada da satış yapamayan hiç bir şirket büyük olamaz. VW neden emisyon cezasına razı oldu. ABD ambargo koysun bak bakalım kaç gün dayanıyor.

Alman mühendisliği iyi mükemmeliyetçiliği kalitesi imajı yüksek. Ama tasarımları sıkıcı, monoton, dizel motorları verimsiz, şanzıman başarılı değiller.

Opel de GM çatısı altında buna vurgu yapıyor imaja oynuyor. 60 ve 70 lerde Japon malları da bu günkü çin malları muamelesini görüyordu. Hatta back to the future filminde buna sağlam bir gönderme vardır.

• ABD çok korkuyor gerçekten Lan daha Trump geçen ay dememişmiydi "o bizim için tatlı küçük bir kurabiye" diye. Zaten adamların dibinde Amerikan üsleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

ABD ve Japonya harici uçak gemisi olan ülke var mıydı 1945 de. ABD hava kuvvetleri, çok daha ileri, üretim gücünü, hammadde erişim gücünü vs saymiyorum bile. Tank ve roket gücü olarak zayıf ama nazi Almanya'sı roket daha emekleme aşamasında verdiği hasar çok düşük. Almanya İngiltere'yi bile yenemedi bile ABD üretim ve insan gücü beyin göçü vs Hiç bir ülke yarışamaz. Tüm buluşlar hep ABD tarafından yapılmıştır. Edison, Tesla, Markoni, Albert Einstein, wright kardeşler vs.

Almanya denizaltı ve tank konusunda ileriydi. Roket konusunda bir adım öndeydi. ABD ve Rusya da roket teknolojisi vardı. Nazi Almanya'sı gözünüzde bu kadar abartmayın. Ne ABD ile ne de Rusya ile başa çıkamazdı. Birisinin üretim ve beyin gücü diğerinin acımasızlığı ve insan gücü. Japonya Atom bombası yüzünden değil Kızılordu korkusu yüzünden teslim oldu. Japonya için ha 100 uçak 100 bomba ha 1 uçak 1 bomba değişen bir şey yoktu. Ama Kızılordu girdiği bölgede taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmazdı. Rusya yerine ABD yi yeğledi. ABD hem Avrupa'da hem de Asya'da savaştı.

Amerikan arabaları daha güçlü. ABD ve Kanada da satış yapamayan hiç bir şirket büyük olamaz. VW neden emisyon cezasına razı oldu. ABD ambargo koysun bak bakalım kaç gün dayanıyor.

Alman mühendisliği iyi mükemmeliyetçiliği kalitesi imajı yüksek. Ama tasarımları sıkıcı, monoton, dizel motorları verimsiz, şanzıman başarılı değiller.

Opel de GM çatısı altında buna vurgu yapıyor imaja oynuyor. 60 ve 70 lerde Japon malları da bu günkü çin malları muamelesini görüyordu. Hatta back to the future filminde buna sağlam bir gönderme vardır.

Tam bir ABD taraftarı. Şu yazdıklarının en ufak bir tanesini bile umursamadim. Çünkü o kadar belli ki ABD sevdası ile tutuştuğun, cümlelerine bile yansımış. Nazi Almanyası ile o zamanlarda hiçbir alanda yarışacak bir ülke yoktu. Uçak gemisine öncelik vermeleri neden acaba ? Gerçekten bunu birde burada belirttin mi ? ABD hava kuvvetleri mi ? Yok artık daha neler cidden şaka gibisin. O yüzden o zamanlarda devletler korkuyordu değil mi ? Rusya olmasaydı ABD sinek ısırığı gibi kalırdı yanında. Adamları yoran tamamen Rusyaydı ne ABD ne İngiltere ne Fransa. Ki verdikleri kayıplardanda bu anlaşılıyor. Sende kahraman Amerika masalına inanmışsın yürekten. Ya bu filmlerden kaynaklanıyor ya da ABD ye bir ilgin var. Adamlar sömurgelerini zorla savaştırmışlar sen hala ABD GÜÇLÜ, ABD SÜPER diye bas bas bağırıyorsun. O kadar aktif rol alan Rusya ama ganimete çöreklenen ABD vs. oldu. Garip değil mi ? ABD'nin yıllardır milletin beynini yıkaması sonucu oluşan sonuç bu. Vietnamdan çıkamayan ABD liler mi güçlü ? ABD nin tek kazandığı yer filmlerdir. O yüzden mi Kuzey Kore gibi bir ülkeden korkuyorlar? Bak ne oldu ? Adamlar hala denemeye devam ediyorlar ve ABD ancak konusuyor ordan doğru. ABD dediğin ülke ancak arkadan savasıp, ganimeti alma amacı güdüyor. Birde o kadar övmüssün gören, duyanda ABD Almanyayı yendi sanacak. Dahada cevap verme buna nasıl beyninin yıkandığı belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyommm -- 25 Haziran 2017; 7:5:10 >

• çekoslavak skoda sırf vw satın aldı diye alman oluyorsa opel hayli hayli alman olur.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.