Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler daha iyileri sizlerin olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: merif@st

Teşekkürler daha iyileri sizlerin olsun

Güle güle kullan. Kazasız belasız.

Dostum eksozu komlemi değiştirdin yoksa ucuna ek susturucumu ilave ettin.

Birde taktırdığın cantların ve lastiklerin fiyatıyla markasını ve özelliklerinide yazarmısın. Yol tutuşu çok çok mu fark etti yoksa biraz mı :)
  • Egzos komple son susturucu olarak deişti latik tabanı genişlediği için yol tutuşu haliyle arttı Jantlar Finn Racing 17" Krom Lastiklerde kumho KU25 ölçüleri 205/40/17 h serisi hız lastikleri
    http://www.eksenauto.com/%E3%9Cr%E3%BCnlerimiz/jant/finn/finn_054_ch.html
    lastikler 600 tl tuttu
    jantlarında adedini 290 tl ye aldık
  • sevemedim bir türlü şu modeli... Kulanıyorum hemde 2007 den bu yana ama alışamadım.. :(
  • zevk meselesi bana göre yüksek olması çok hoşuma gidiyorrr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mga93

zevk meselesi bana göre yüksek olması çok hoşuma gidiyorrr...

+1
  • Arkadaşlar

Daha önce araştırmıştım ve görmüştüm ama şu anda bulamıyorum..

Aracım 1.3CDTI 69 BG.

Z13DT motor kodlu..

Bu aracın Z13DTJ 75 BG den fiziksel olarak bir farkı varmıdır?

2. olarak cemiyetimizde 1.3 CDTI 69 BG motorunu Chip yaptırmış 80-85 Bg Alan varmı ?

Kaça yatırdı ? Kime yaptırdı ? B-Tavsiye ederse oraya gidelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wwwengin
    Arkadaşlar

Daha önce araştırmıştım ve görmüştüm ama şu anda bulamıyorum..

Aracım 1.3CDTI 69 BG.

Z13DT motor kodlu..

Bu aracın Z13DTJ 75 BG den fiziksel olarak bir farkı varmıdır?

2. olarak cemiyetimizde 1.3 CDTI 69 BG motorunu Chip yaptırmış 80-85 Bg Alan varmı ?

Kaça yatırdı ? Kime yaptırdı ? B-Tavsiye ederse oraya gidelim..

bir combocu 92hp almıştı chiple. Hatta opel corsa başlığında mesajı war kontak bilgisini ordan edinebilirsin
  • Saolsın kardeş hızlı cevap için.. Heme irtibata geçmeye çalışıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazan2

Seviyorum Meriva' mı..

Ben de !
  • Genelde full depo ile 800 km yapıyorum ama ışık ilk yandığındaki değerdir. Işık yanarsa hemen fullerim hatta içinde 10 litre kalmışken fulllerim :)
    1.3 CDTI 75 beygir :) motor koduna bakınız. Y kodu da vardır :)

Meriva kullanmak bir ayrıcalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 22 Eylül 2009; 14:42:20 >
  • arkadaslar 2005 1.6 enjoy triptronik meriva almayı düsünüyorum ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker007

arkadaslar 2005 1.6 enjoy triptronik meriva almayı düsünüyorum ne dersiniz

sadece diğerler sınıflarına göre biraz çok yakar yaberin olsun :)
  • bende su anda 2000 1.2 corsa var ve sehir içinde 300 ile 340 arasında yakıyor merivanın agırlık ve 1.6 olusu birde otamatik olusu yakıtta etkili oluyor sanırım. arabanın içini cok begendim gayet ferah ve rahat performansıda okadar yaktıgına göre iyi olacaktır sanırım... peki sıralı tüp takılsa performansa nasıl yansır yakıtta önemli bir düsüs yasanırmı acaba?. bilginiz varsa lütfen bilgilendirirmisiniz?
  • Arkadaşlar. Arabanızdan sıkıldığınızı hissettiğiniz zaman oldu mu? Benim bundan önceki 3 arabamda hep oldu sıkıldım. Her gün aynı araba aynı motor sesi aynı dış görüntü. Hep bana monoton geldi. Ama meriva öyle mi ? Değil tabii ki. Bu arabanın eş değeri olarak piyasada dolaşan diğerlerine bakıyorum da hiç biri Merivam kadar farklı değil. Zannedersem bu araba beni bırakana kadar ben onu bırakmayacağım. Zaten daha taksitlerini ödüyorum ve 3 sene daha ödeyeceğim. Ufak tefek şikayetlerim yok değil... Mesela direksiyon kutusundan gelen cızırtı aldığımdan beri kesilmedi, ön takım kasislerde tıngırdıyor, arka koltuklar çok hareketli olduğu için boşken ses yapıyor. Ama olsun. Benim tüm araba severlere tafsiyem ufak tefek şeylere takılmayın. Servisler her arızayı giderdiklerinde yeni arızalara kapı açılıyor. Ön takımı yaparken direksiyon kutusunu bozuyorlar. onu yapalım derken ön paneli zedeliyorlar ve bu zincirleme devam ediyor. Arabanızdan bıktığınız anda 1-2 gün emanet arabayla gezin. Hatta Tofaş falan olsun. Abimde Alfa Romeo var Bababmda Skoda Octavia kardeşimde Ford Focus. Hangisini kullansam " I like my car" diyerek Merivama koşuyorum. Herkeze selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: muratgül

Arkadaşlar. Arabanızdan sıkıldığınızı hissettiğiniz zaman oldu mu? Benim bundan önceki 3 arabamda hep oldu sıkıldım. Her gün aynı araba aynı motor sesi aynı dış görüntü. Hep bana monoton geldi. Ama meriva öyle mi ? Değil tabii ki. Bu arabanın eş değeri olarak piyasada dolaşan diğerlerine bakıyorum da hiç biri Merivam kadar farklı değil. Zannedersem bu araba beni bırakana kadar ben onu bırakmayacağım. Zaten daha taksitlerini ödüyorum ve 3 sene daha ödeyeceğim. Ufak tefek şikayetlerim yok değil... Mesela direksiyon kutusundan gelen cızırtı aldığımdan beri kesilmedi, ön takım kasislerde tıngırdıyor, arka koltuklar çok hareketli olduğu için boşken ses yapıyor. Ama olsun. Benim tüm araba severlere tafsiyem ufak tefek şeylere takılmayın. Servisler her arızayı giderdiklerinde yeni arızalara kapı açılıyor. Ön takımı yaparken direksiyon kutusunu bozuyorlar. onu yapalım derken ön paneli zedeliyorlar ve bu zincirleme devam ediyor. Arabanızdan bıktığınız anda 1-2 gün emanet arabayla gezin. Hatta Tofaş falan olsun. Abimde Alfa Romeo var Bababmda Skoda Octavia kardeşimde Ford Focus. Hangisini kullansam " I like my car" diyerek Merivama koşuyorum. Herkeze selamlar...

valla bende 1.3 CDTI sport paketimle çok mesut ve bahtiyarım. bu ay yıllık bakımı geldi.

Direksiyondaki flash diskini siprey yağlama ile işlem görsün ses kesilir :) tabi bunu sen yapamazsın :) ustalara bırak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: muratgül

Arkadaşlar. Arabanızdan sıkıldığınızı hissettiğiniz zaman oldu mu? Benim bundan önceki 3 arabamda hep oldu sıkıldım. Her gün aynı araba aynı motor sesi aynı dış görüntü. Hep bana monoton geldi. Ama meriva öyle mi ? Değil tabii ki. Bu arabanın eş değeri olarak piyasada dolaşan diğerlerine bakıyorum da hiç biri Merivam kadar farklı değil. Zannedersem bu araba beni bırakana kadar ben onu bırakmayacağım. Zaten daha taksitlerini ödüyorum ve 3 sene daha ödeyeceğim. Ufak tefek şikayetlerim yok değil... Mesela direksiyon kutusundan gelen cızırtı aldığımdan beri kesilmedi, ön takım kasislerde tıngırdıyor, arka koltuklar çok hareketli olduğu için boşken ses yapıyor. Ama olsun. Benim tüm araba severlere tafsiyem ufak tefek şeylere takılmayın. Servisler her arızayı giderdiklerinde yeni arızalara kapı açılıyor. Ön takımı yaparken direksiyon kutusunu bozuyorlar. onu yapalım derken ön paneli zedeliyorlar ve bu zincirleme devam ediyor. Arabanızdan bıktığınız anda 1-2 gün emanet arabayla gezin. Hatta Tofaş falan olsun. Abimde Alfa Romeo var Bababmda Skoda Octavia kardeşimde Ford Focus. Hangisini kullansam " I like my car" diyerek Merivama koşuyorum. Herkeze selamlar...

ben galiba yavaştan meriva'mdan sıkılmaya başlıyorum. ucuz parçalar ve işçilikler gözüme daha iyi görünmeye başlıyor sanki. (bunda ESKİŞEHİR OPEL ALPATA'nın büyük katkısı oldu sağolsun...)1 sene içinde tekrardan kalorifer hortumu patlattım. güya ben patlattım ama nasıl oldu bilmiyorum. servisin elini attığı yerde birkaç aya kalmıyor başka arıza çıkartıyor. parmak kadar boru için işçilikle beraber 110 lira ödemek de insanın canını sıkmaya yetiyor.

İnsanoğlu işte birşeye alışmaya görsün, sıkılıveriyor...

bundan sonraki araba tercihim kesinlikle opel olmayacak bundan eminim.

• yaw 24 ünde kasko bitiyor ayın 30 unda da yıllık bakım iflas ettimmmm
  • 1.3 CDTI motorlar içerisinde en yüksek TORK a sahip bizim model mi ????? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mga93 -- 19 Ekim 2009; 10:22:22 >
  • 2008 meriva essentia aldım bir tıl sonra atiker lpg taktırdım on bin klm' geçti hiç bir sıkıntı yok.
    -merivacıların dikkatine tiwinport motorlarda klep olduğu ve rolantide kapattığı için lpg sistemi kesinlikle
    monifolt sökülüp kleplerin önüne enjektörler monte edilmeli(patlama yapmaması için).
    -elektrik sistemi kolay oluyor diye bobinden veya beyinden alıyor buişlem arabanızı hem kasar hemde biraz kullandıktan sonra arıza ışığını yakar .
    -bunlara dikkat edip iyi bir usta bulursanız ister 990 ister 2200 sistem fark etmez güvenle taktırabilirsiniz saygılar ve sevgiler...

==Opel MERİVA'cılar buraya==

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.