Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim. .enistemin 2008 merivasini kullanıyorum. .75 bg bile gayet güzel kaçıyor valla..90 lik gayet yeterli olur bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gürkan bey,
    Tıkırtı sorununu çoğu özel ve yetkili servis, tamiratla giderme yoluna gitmeyi tercih etmiyor, çok meşakkatli ve sonunda direksiyon sistemini de kolay kolay toparlayamıyorlar.
    Dolayısı ile direksiyon kutusunu ve tertibatını komple yenisi ile değiştiriyorlar. Buda 2500 tl ile 3500 tl arasında değişiyor. Özel servise gidiyorsanız onlar ikinci el ama gene orjinal çıkma parçalar bulabiliyor. Böyle olunca 1500 tl ye çözülebiliyor. Denilen şu tıkırtı ile başlıyor sonra tamemen arızata dönüşüyor ve eninde sonunda değişmesi gerekiyor.
    Ama internette izmir karabağlarda bir özel servisin bu işi çözdüğüne dair bazı yorumlar okumuştum, okuduğuma göre ses yapan parçaların plastik tıkırtı burcu denilen bir parça olduğu, bu servisin, bunları tornada yaptırdığı prinç olanlarla değiştirdiği yönünde. Bu vesile ile bunun doğrulunu bilen arkadaş varsa cevap yazarsa iyi olur.

Su ile ilgili bir yorum yapamıyacağım ama su bu iğne deliği olsa yolunu bulur.

Yakıt ile ilgili olarak bende 2008 enjoy easytronik var 110bg tüplü değil yani 35kr ila 45 kuruş arasında değişen bir aralığı var kullanıma göre değişiyor Ben çok km yapmıyacağı için tüp taktırmayı
    düşünmüyorum. Ama bence 25 kr gayet iyi, dizel araç gibi yakıyor neredeyse.

• Cevabınız için teşekkür ederim. Demek ki tıkırtı sorunun bulaşmamak en iyisi.
  • Slm arkadaşlar bende oldum olası zaten bu tarz araçlara hastalık derecesinde bağlıyım ve aşırı hoşuma gider şuanda meriva scenic gibi bikaç türden opelin kalitesine dayanarak meriva yı tercih ediyorum fakat yakıt konusunda aşırı olduğunu söylüyorlar şimdi sizden ricam güncel olarak 1.6 enjoy modelinin lpgdeki yakıt tüketim rakamlarını yazarmısınız 1.6 enjoy 2005 2006 model civarı görüşlerinizi yazarsanız sevinirim teşekkürler.
  • 2005 meriva enjoy tüplü uzun yolda 25 kuruş civarı yakıyor. Acaba fazla mı yakıyor diye araştırma yaptım. Normalmiş galiba. Ama şehir içi yakıyor birazcık. Hesap etme gereği duymadım.
  • Ben özellikle şehir içinde relax şekilde kullanıyorum müzik dinlemek için tesisat yapıyorum aile aracı yani bagaj hacmi büyük ve donanımlı bir araç tercih sebebim bu şehir içi yakıtı lpg düz viteste nasıl şuan birtane var fiyat çok uygun geldi bana 17750 yazılmış pazarlıklar sonucu bişeyler olur piyasası 22 23 civarı alsam mı almasam mı kararsızım yakıt kurcalıyor kafamı. Acele bikaç cevap alırsam alırım diyorum yoksa 1.3 multijet doblo aramaya devam edicem :))

• s.a 2004 1.6 meriva cozmo düz vites 50tl gaz aldığınızda bu hava koşullarında şehir içi normal 171km bitiyor . bende simit tank var fullersem 421 km bitiyor .
    ope... gaz fiyatları ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atacan38 -- 18 Haziran 2014; 7:08:49 >
  • 2004 meriva cozmo ön paneldeki sensör benzeri şey nedir. arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atacan38 -- 18 Haziran 2014; 7:13:46 >
  • Aynadaki ambians ışığı için ışık sensörü diye biliyorum.
  • İyi geceler arkadaşlar. Kusura bakmayın bir konu hakkında bilgilerinizi almak istiyorum. Malum kıştan çıkıyoruz ve baya da yağmur yağdı. Arabayı yıkadıktan sonra ön şoför paspasının ıslak olduğunu fark ediyordum ve su girmiştir diye önemsemiyordum. Şu aşırı yağmurlardan sonra aracın paspas altını bir açıp bakayım dedim orası resmen göl olmuş. Suyu boşalttım ve bir kaportacıya götürdüm su tahliye kanalları tıkalıymış açtık ve polen filtresinin de takılı olduğu yerde frenin bağlantısı olan bir şey varmış onun kenarı hafiften delinmiş orayı silikonladık ve ön tarafa su girişi kesildi. Bugün de sol arka tarafta gizli bölmeyi açtım orası da su olmuş. Nedeni ne olabilir acaba? Daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi? Sadece gizli bölme de var. Bölmenin kapağında veya bölmeyi kapayınca oraların etrafında yok.
  • skytion S kullanıcısına yanıt
    hocam bahsettiniz tikirtiyi samsundada oto garanti diye bi yer yapiyor ve aynen soyledginiz gibi pirincle degistiriyorlar 250- 300 tl civari bsey istiyolar ve 4-5 yil da garanti veriyolar..o tikirti sesden baska bi problem vermiyo zaten sesi yapanda gevseyen plastik psrcalar.Bu tikirti corsa c ve combolardada mevcut zaten.Sehir ici 40 tl ile 150 km den fazla yapiyorum.Gercekten sorunsuz saglam arac oldugunu dsunuyorm..

• bypoker B kullanıcısına yanıt
    Hocam 2005 enjoy sahibiyim egerki gitsindye gaza cok yuklenirsenz yakar ozellikle rampalarda sakin kullanmak lazim.Size sunu solim eski aracim 1.4 palioydu.Ondan daha aZ yakiyor.sehirvici 40 tl gazla 150 km den fazla yapiyorum.Sakin ha gidip ticari araclara girmeyin..

• Merhabalar, aracım 2005 Meriva 1.3 cdti Enjoy Sport Paket deri direksiyon yok 2007 modelle birlikte geldiğini biliyorum ben ayrıca follow me home ve araç camlarının kumanda ile kapanıp açılmasıda olmamakta bu dpnanımlar varmı yoksa aktif etmek gerekirmi ? şimdiden tşk ederim
  • yolcuturk Y kullanıcısına yanıt
    Meriva alacaksanız enjoy alın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_serez

İyi geceler arkadaşlar. Kusura bakmayın bir konu hakkında bilgilerinizi almak istiyorum. Malum kıştan çıkıyoruz ve baya da yağmur yağdı. Arabayı yıkadıktan sonra ön şoför paspasının ıslak olduğunu fark ediyordum ve su girmiştir diye önemsemiyordum. Şu aşırı yağmurlardan sonra aracın paspas altını bir açıp bakayım dedim orası resmen göl olmuş. Suyu boşalttım ve bir kaportacıya götürdüm su tahliye kanalları tıkalıymış açtık ve polen filtresinin de takılı olduğu yerde frenin bağlantısı olan bir şey varmış onun kenarı hafiften delinmiş orayı silikonladık ve ön tarafa su girişi kesildi. Bugün de sol arka tarafta gizli bölmeyi açtım orası da su olmuş. Nedeni ne olabilir acaba? Daha önce başınıza böyle bir şey geldi mi? Sadece gizli bölme de var. Bölmenin kapağında veya bölmeyi kapayınca oraların etrafında yok.

Cevabı bilen merivacı yok mu?

• Meriva lardaki direksiyon sorunu 100-400 tl arasında Çorum da sırf direksiyon tamiri ile uğraşan bir usta bu tamiri yapıyor.
    Benim sorum bu araçta fan kaçta açıyor. Fan çalışır halde araç stop ettirildiginde faninda durması normalmi.

• Arkadaşlar herkese iyi günler.. Ben Ankara da yaşıyorum ve bir meriva arıyorum. 1.6 enjoy easytronik km düşük ve sorunsuz lpg li bir araç arıyorum. Aracını satmayı düşünen sevgili arkadaşlar bana pm yolu ile ulaşırlarsa çok sevinirim. İl fark etmez ancak km otomatik olması lazım. Teşekkürler

• Bu arada 2004 2006 arası 26000 civarında bütçem var.

• izzet1 kullanıcısına yanıt
    ho am oparalara guzel temz bi meriva bulursn.gecen yil 2005 enjoy aracmi 21600 e aldmm.dreksyon tikirtisi harici sorunsz arac.tavsye ederm..

• merhaba arkadaşlar 2011 model opel yeni meriva aracım var ve yaklaşık 6 aydır garajda duruyor, aküsü bittiği için hiçbir tepki vermiyor. akü şarzı yapmalımıyım ya da ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım, bu araçlar akü takviyesi sırasında beyni yakıyor diye duydum da işin aslı astarı nedir yardım ederseniz sevinirim...
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.