Şimdi Ara

==Opel MERİVA'cılar buraya== (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.977
Cevap
37
Favori
346.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkür ederim verdiğiniz detaylı bilgiler için. İlan yayından kalkmış; muhtemelen satılmıştır.

Meriva hakkında ikinci eli zayıf vb. deniyor. Uzun süre binmek için alacağımdan bunu sorun etmiyorum.

Aklıma takılan birkaç soruya da cevap verebilirseniz çok sevinirim:

- "Easytranic viteste sollamalarda araç seri hareket edemiyor" şeklinde yorumlara rastladım. Böyle bir durum söz konusu mu?

- 2008 modelde de direksiyon kutusundan ses geliyor mu?

- 2007 - 2008 düşük km'li Easytronic Meriva bakıyorum. 2008 model otomatik vites Meriva'ya hiç rastlamadım. Aracı nereden almıştınız?

- Bir de ön yan camlardaki A direği virajlarda görüşü engelliyor mu?

- Arka koltuklar kızaklı mı? Öne çekip bagaj derinliği arttırılabiliyor mu?

- Yakıt tüketimi nasıldır?

- Son olarak aldığınızdan bu yana gözlemlerinizi artı eksi özetleyebilir misiniz?

Çok sordum, vaktinizi ayırabilirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazimtanrikulu -- 27 Ekim 2014; 9:26:09 >

• Merhabalar,

2005 model Essentia aracımda 2-3 haftadır çözemediğim bir problem oluştu. Şöyle ki; Aracı çalıştırdığımda park lambaları kendi kendine düzensiz zaman aralıklarında yanıp yanıp sönüyor. Sanki sağ ve sol sinyalleri çalıştırmış gibi de ses geliyor. Ama yanan lambalar sinyal değil. Göstergede herhangi bir işaret de vermiyor. Bir elektrikçiye gösterdim. Dörtlü düğmesinden olabileceğini söyledi. Ama sanki dörtlüden değil gibi. Bu problemle ilgili fikri olan var mıdır? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • arkadaşlar meriva için şu yorum için ne dersiniz? otomatik vites meriva almayı düşünüyordum?

eksisozluk.com/entry/25342433
  • nazimtanrikulu N kullanıcısına yanıt
    Hocam o tikirti ne yazikki.opelin bi cok modelinde mevcut vectra,astra,corsa dahildir buna.Srhir ici tuplu 30 tl gazla150km gidiyorum nazik kullanirim 2. Eline zayifderler ama Samsunda yasiyorum sik sik takip ederim 1 ay olmadan hepsi satiliyor hocam ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeneralMetin G kullanıcısına yanıt
    Hocm insallh degildr ama beyin arizasi gibi duruyor..

• akrok A kullanıcısına yanıt
    Eski kasa hakkında tek söyleyebileceğim ,eski corsama benziyor başka bir fikrim yok,
    Ama son kasa 1.7 dizel otomatik meriva kullanıcısı olarak,
    dayanıklılık ve sağlamlık olarak cok memnunum.
    vites tam otomatik ,dolayısıyla konforlu,
    yakıt desen oda ortalama şehir içi 6,5-7 lt arası ,

Budevirde ve bu segmentte dizel otomatik olarak alınabilecek en ucuz 2. el araçtır bence meriva.
  • 1,7 dizel otomatik için çok iyi rakam ş . içi için
  • Nazim bey merhabalar,

Siteye bugün girdiğim için mesajınızı yeni gördüm.Ancak cevap yazabiliyorum.
    Evet ikinci elde zayıf deniliyor. Bu biraz bizim toplumumuz araç alışkanlıkları ile alakalı.
    Sedan kasalara ciddi bir talep var, avrupada da sedan araba bulamazsınız mesela. Araçların çoğu SW,MPV ,Hatchback kasadır.
    Bu tamamen aracın kullanımı amacı ile ilgilidir. Çocuklu bir aileniz var ise genelde MPV ve SW kasa daha küçük bir aileniz varsa yada tek yaşıyorsanız Hatchback kasalar kullanılır.
    Yani aracı amaçlarına hizmet edecek şekilde alırlar, bizde de tam tersi, desinler diye araç alınır.
    Bir sedan dan bir MPV ye bindiklerinde de oh be dünya varmış derler.
    Neyse bu konu çok su götürür.

İlk sorunuzdan başlayayım,

Aracım 1,6 benzinli 105 BG, Otomatik vitesli araçlar sizin gaz pedalına basış şiddetinize göre tepki verir.
    Örneğin kullandığım araçta yukarı eğimli bir yolda giderken sollamaya çıktığımda, eğer ani hızlanmaya ihtiyaç duyarsam, hızlı bir şekilde ayağımı gaz pedalından çekip,
    aynı anda pedala sonuna kadar basarsam ki bunun adı "kick down" diye geçer, araç sizin güce ihtiyaç duyduğunuzu anlar hemen duruma gör 1-2 vites vitesi küçültür ve gayet
    seri bir şekilde sollama yapmama imkan verir, yani bence bu sınıf bir araç için aracım gayet seri hareket ediyor.

Benim aracımda direksiyon kutusundan bir ses gelmiyor, ama gelenler var diye bende okumuştum.

Aracımı internet üzerinden bulmuştum.

Ön camlardaki A direği için, şunu söyleyebilirim, işim gereği çok fazla modelde araç kiralayıp kullanıyorum, her aracın kendine has bir karakteristiği var, sürekli
    bindiğiniz aracın dışında bir araca oturduğunuzda bazı özellikleri garip geliyor, buda öyle bir şey, ilk başta farklı gibi geliyor sonra alışıyorsunuz, ben bir dezavantajını görmedim.

Arka koltuklar kızaklı ve sırt dayama kısmının eğimini iki farklı şekilde ayarlayabiliyorum.

Yazın şehir dışı kullanma şansım olmuştu, bu yakıt indirimleri olmadan önceydi, çok agresif kullanmadım 120 km hızı geçmemiştim, 35-40 Kr arasında yakmıştı.
    Şehir içinde ise 45-50 kr civarında yakıyor.

Son olarak , aracı eşimde sıkıntısız bir şekilde kullanıyor, oturumu yüksek, trafikte daha rahat oluyorsunuz, bagajı rahat, araca yolcuların binmesi de çok rahat, içi ferah uzun yolda darlanmıyorsunuz,
    model yılına göre emsal model yılında ve fiyatlarında ki araçlardan daha konforlu ve güvenli.

Bir örnek olarak, şöyle söyleyeyim son model diye alınan araçların bile arka frenleri kampanalı iken bu araç da arkalar disk fren.

Birde bilemiyorum bu arada araç aldınız mı, ama ev almak için bir kredi başvurum var düşük bir ihtimal ama istediğim miktarın altında bir onay gelirse ben bizimkini
    elden çıkarmak zorunda kalabilirim, bakalım hayırlısı.

İyi günler.

• honestwriter H kullanıcısına yanıt
    Hocam evet tip olarak benzerdir,ama ic hacmi merivanin astralardan daha genistir bunun garantisini veririm size,1.81 boy 80 kg biri olarak arkaya oturdugum zaman cik rahat kaykilarak oturuyorm bagaj hacmi kucuk gorunur ama aracimla 2 aile 3 u cocuk.7 kisi cokrahat tatile gidipgeldik..Evet bu dreksyon tkirti muhabbeti bende var,ama araca bir zarari olmuyor..

• 4 aylık OPEL MERİVA kullanıcısıyım

tecrübelerimden sonra paylaşım ve yorumlarda bulunmak istedim.

öncelikle herkese Allah kaza bela vermeden güvenli sürüşler dilerim

aracım 2004 model

yarı otomatik 1.6 esentia

opel meriva

135 bin km

alırken km yi önemsemedim çünkü 300 bin km üzeri ilan vardı , ustada motor a çok iyi dedi

şanzımandan korkuyorumdum nazar değmesin hiç bir sıkıntı çıkarmadı

aracı aldığımın ertesi günü sabah eps ışığı yandı direksiyon sertleşti kenara çektim , kapat aç düzeldi

opel meriva direksiyon sertleşme prroblemi eps problemi kronikmiş sonra öğrendim

internette araştırdım morlaim bozuldu

istanbulda olmam avantajdı ama bütçem kalmamıştı

ve sahibine çok sinirlenmiştim

2. gün sabah aynı hatayı yaptı

moralim çok kötü olmuştu

en çok güvendiğim olay kimseyi al satta kandırmadığımdan helal para ile alınan bir şeyden büyük sıkıntı çıkmayacağıydı

ama 2 bin 3 bin tl fiyatları servis telaffuz ediyordu

neyse aracımın kısa park lambalarının birinin yanmadığını fark ettim.

onu değiştirdik , yeni taktığımız lamba da kesti

tekrar lamba yı dğeiştirdim ve eps nin elektrik akımı ile ilgili arızalardan düzensizliklerdne kaynaklanabildiğinide okumuştum.

lambayı değiştirdikten sonra o gün bu gün 4 aydır bir kez bile direksiyon sertleşmedi eps lambam yanmadı

inşallah nazar olmaz daha da yanmaz

vel hasıl benzer problemlerde olan arkadaşlar önce servis yerine iyi bir elektrik ustası - iyi derken dürüst

aracın akü değerlerine ve eksik bir elektriksel sorununun olup olmadığına baktırın

aracımdan çok memnunum

kesinlikle herkese tavsiye ederim tam bir aile arabası tam bir istanbul arabası

yeni opel corsa ların uzunluğunda içi ise çok geiş ve ferah

önünüzdeki araçların tavanını görebileceğiniz yükseklikte yani jip gibi

1300 kg üzerinde ağırlığı olan oturaklı güvenlik hissi aldığım da bir araç

yakıtı istanbul içi trafikte 12 lt civarıdır

uzun yolda denemedim

daha önce naısl keşfetmediğimi hep düşünüyorum Meriva yı.

2. el olayına gelirsek önemli olan aracı piyasasına göre kaça alıp kaça satmak istediğiniz

24 bin tl lik merivaya 28 bin tl yazarsanız satılmaz her araç için bu böyledir

küçük şehirleri bilmem ama büyük şehirlerde oturmuş bir 2. el piyasası var

sienic , zafira , picasso , 3008 , meriva bunlar artık tercih edilen otomobiller

herkese keyifli kazasız belasız sürüşler

• arkadaşlar opel meriva 1.6 Enjoy, otomatik vites, Sport paket 2004 model, çift sunroof 110.000KM modelinin en full aracımı satıyorum.

araç tamamen orjinal hiç bir işlem görmemiş araçtır.
    tek kusuru sol arka kapanın boyanmasıdır. çocukların çizmesinden dolayı kesinlikle işlem yok. fotoğrafı mevcuttur bunun dışında araçta hiç bir işlem yoktur. lpg araç üretildiğinden beri taktırmadım, yakıt gayet güzel. arabanın tavanlarında bir tane dahil leke olmayıp, çift sunroofludur. ekspertize sokulabilir.

fiyat: 26.000
    yer: izmir
     ==Opel MERİVA'cılar buraya==

bahsettiğim çiziğin fotoğrafı.

https://store.donanimhaber.com/93/da/68/93da68d27254029e5f74b71712997d8d.jpg
     ==Opel MERİVA'cılar buraya== ==Opel MERİVA'cılar buraya== ==Opel MERİVA'cılar buraya==

• korkusuzlardan K kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun gule guleckullanin.Buralara benim kadar takilan yoktur,yeni birileri yazinca seviniyorum..:) Arac gercekten guzel aractir saglam kutuk gibidir,eps olayi yeni nesil bircok arqbada var zaten hatta punto ve accent eralardada var.Epsden ziyade direksyon altinda bi burç vardir o bozuk yolda tikitri tukurtu yapar asil kronik sorunda budur..Ama uzun yolu cok keyiflidir kazasiz belasiz surusmler..

• Beyler eski kasa merivamın kapıları kar yağdıktan sonra donuyor açılmıyor. Arka kapıdan girip kapıları içerden iterek açabiliyorum. Sizin de başınıza geliyor mu?
  • Sunroof var mı aracınızda? Varsa oradan sızan sular ön direkten kapıya akıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafakb -- 12 Şubat 2015; 20:46:23 >
  • sunroof yok.
  • iyi akşamlar arkadaşlar bende 2006 model Enjoy paket Meriva aldım..Cam rüzgarlığı almak istiyorum..ama her yeri aradım..Gaziantepte,,,internette kesinlikle bulamadım..nerden bulacağız bunu..en dandik arabaların bile her çeşiti var...bu aracın YOK.. Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...Kilis te yaşıyorum..
  • hash H kullanıcısına yanıt
    Hocam evet soguktan kaynakli yagmurla alakasi yok benimde basima geldi ama bi merivaya has bsey degil eski paliomdada oluyodu ve komsularin aracindada oluyor araci calisip isitinca havalandirmayi ve kaloriferi ful acip iceriyi iyice Isitin ben busekilde cozdum artik olmuyor..

• Federal779 kullanıcısına yanıt
    Hocam sahibinde,gittigdyor,n11 e bakin ben taktirmistim sanayiden almistim ama nettede kesin vardir..

• bakmadığımız yer kalmadı...Merivaya göre cam rüzgarlığı yok...ben bulamadım.
  • Federal779 kullanıcısına yanıt
    hepsiburada veya hızlı al a bak hocam bende bunlardan birinden aldım ama tam hatırlayamadım :)
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.