Şimdi Ara

Opel mi megane mı???? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bakım deyince bende opelle ilgili bir şeyler yazıyım dedim sene 2007 -2004 model astra elegane 15.000km bakımına götürdüm yağınıda kendim götürdüm bakm işçilik+kdv 250tl tutmuştu.
  • bunu sormanız bile hata tabiki alman opelllll::))) üstün alman teknolojisi yanii bi başka deyimlee WİR LEBEN DAS AUTO
  • 2004-2010 arası önce 3 yıl benzinli, sonra 3 yıl dizel (80bg) meganell kullandım. Bir yıl önce, Astra Sedan dizel(90bg) aldım. Her iki arabanın da üstün özellikleri var.
    Megane: Artılar; kalkışlarda daha atak, hava yastığı ve teknolojik özellikleri fazla, kesinlikle %25 daha az yakıyor, arabanın içinde birçok malzeme gözü var, düğmelerin kullanımı daha pratik, yol sesini almıyor, çocuk kilidi ve hareket halinde otomatik kilitlenen kapı gibi güzel özellikler var. Eksileri; kapılar, camlar, oynayan yerleri fazla, tok ve kaliteli malzeme yok, geniş gibi ama içi dar, hafif yol tutuşu kesinlikle zayıf virajlarda tedirginlik veriyor.
    Astra Sedan: Artılar; 1380kg. yola adeta yapışıyor yol tutuşu güzel, malzeme ve işçilik iyi, kalkıştan sonra çekişi daha iyi, ses sistemi daha güzel, koltuk ve oturma pozisyonu uzun yolda daha az yoruyor, kliması daha iyi. Eksileri; %25 kilodan dolayı fazla yakıyor, pratik özellikleri yok, içinde malzeme koyma yerleri kısıtlı, yol sesi fazla. İlk defa alman arabası kullanıyorum. Özellikleri az da olsa Opel'i tercih ederim. Kalite ve güven hissi aşılıyor. Ancak Megane2 de hiç de basit veya yabana atılır araba değil.
    Fiyat konusuna gelince, pazarlıkla Megane3 ile aynı idi(Geçen sene). Fluence daha pahalı idi(yeni çıktığı için olabilir, nede olsa astranın yüzü eskidi). Sonuç: Kampanyalara bakarım, çok fiyat farkı yoksa siz yukarıda bahsedilen kıyaslamaya göre, neden vazgeçemiyorsanız o sizin için belirleyici olur. Örneğin yakıt ekonomisi gibi.

• bence fazla yoruma gerek yok vectra bir numara konfor yol tutuşu ve full donanım.vectrayı asla megane değişmem megane da ben hiç bi rahatlık göremedim öyle ahım şahım bi özellikte yok(2004 civarı için diyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat0668

bence fazla yoruma gerek yok vectra bir numara konfor yol tutuşu ve full donanım.vectrayı asla megane değişmem megane da ben hiç bi rahatlık göremedim öyle ahım şahım bi özellikte yok(2004 civarı için diyorum)

vectra iyi vectra güzel diye tüm konuları hortlatıyorsunuz:)2004 megane II dynamique techno+exe paket için aklıma gelen özellikleri yazayım
    kartlı çalıştırma,6 hava yastığı,mercekli otomatik yükseklik ayarlı zenon far,far yıkama,cam tavan,detaylı yol bilgisayarı,dijital klima,cruise control(hız sabitleyici ve sınırlayıcı),ABS,AFU,EPS,EBD katlanabilir dış dikiz aynaları,dış sıcaklık göstergesi,ayarlanabilir ön başlık,10 km/h üzerinde otomatik kilitlenme,isofix,ısıtmalı dış dikiz aynaları,otomatik kararan iç dikiz aynası,yağmur sensörü,far sensörü,follow me,lastik basınç kontrol sistemi,atermik ön cam(sadece 2003-2004 modelinde vardır),arka cam ve arka kapı perdeleri,kapı aydınlatmaları,ani durmada dörtlü flaşörler yanar,soğutmalı torpido,6 lı cd changer,ön ve arka kolçak,aracın hızına göre teyp sesi ayarlama,krom iç dış kapı kolları,deri direksiyon,deri el freni ve deri vites kolu,bluetooth ön hazırlığı vb... diye devam eder klasik özellikleri yazmadım bunlar aklıma gelenler

• hocam ben yıllardır opel kullanıyorum sen bana ne özellik sayarsan say ben opeli hiç bi şeye değişmem. ben mesajımda dediğim gibi opele bi alışırsan bir daha bırakamazsın bağlanırsın...
  • quote:

hocam ben yıllardır opel kullanıyorum sen bana ne özellik sayarsan say ben opeli hiç bi şeye değişmem. ben mesajımda dediğim gibi opele bi alışırsan bir daha bırakamazsın bağlanırsın...

hocam ben size renault alın demiyorum ki siz ahım şahım bir özellik yok demişsiniz aklıma gelenleri yazdımben renault araçlarını severim ama sizin kadarda tapmam sonuçta her araç bir avuç civata opelde hiç haz etmediğim bir araç markasıdır bu arada...opel=sorun diye bilirim
  • 3 yılda 3 araba değiştirdim. Gene de opel aldım bağımlılık yaptığı doğru galiba ama benimkisi astra
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsanea_06

quote:

hocam ben yıllardır opel kullanıyorum sen bana ne özellik sayarsan say ben opeli hiç bi şeye değişmem. ben mesajımda dediğim gibi opele bi alışırsan bir daha bırakamazsın bağlanırsın...

hocam ben size renault alın demiyorum ki siz ahım şahım bir özellik yok demişsiniz aklıma gelenleri yazdımben renault araçlarını severim ama sizin kadarda tapmam sonuçta her araç bir avuç civata opelde hiç haz etmediğim bir araç markasıdır bu arada...opel=sorun diye bilirim

zevkler ve renkler tartışılmaz ben şimdiye kadar belkide bir sorun görmediğim için bu kadar seviyorum bu arabayı olamazmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat0668 -- 6 Mayıs 2011; 14:45:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aşkıbade

3 yılda 3 araba değiştirdim. Gene de opel aldım bağımlılık yaptığı doğru galiba ama benimkisi astra

nihayetinde opel
  • quote:

quote:

quote:

zevkler ve renkler tartışılmaz ben şimdiye kadar belkide bir sorun görmediğim için bu kadar seviyorum bu arabayı olamazmı

olabilir şans...Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

• quote:

quote:

quote:

quote:

olabilir şans...Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

allah razı olsun herkese kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

• bende yıllarca opel kullandım
    tamam iyi hoş ama takım tutar gibi bağlanmak bence doğru değil
    aksine insan sıkılıyor farklı markaları denemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamina propria

bende yıllarca opel kullandım

doğru insan sıkılır ama üst modelini alırsın sıkıntın geçer. ben öyle yaptım çünkü.
  • 1,5 senedir astra h 1.3 otomatik kullanıyorum, clio 3'den oda "en boş clio authentique" modelinden geçince, astra bana uzay mekiği gibi geldi, otomobil sahibi olduğumu hissetmiştim, aile arabası lüksü temsil ettiği bir marka. yani a3,golf bunlara paran yetmiyorsa astra hb almak sanırım tam yerinde olur.

ama astra'da bir çukura girdiğinde arka tamponu bıraktım sanıyorsun, bir süre sonra yani alıştıktan sonra sorun olarak görmüyorsun. 6 ileri 2500 devirde 130-140km hızda gidiyor, 3bin 3200 devirde 150-160km hıza çıkıyor tam yakıt cimrisi.

uzun yolda almanlar en iyi arabayı üretiyor, şehir içinde megane daha iyidir kanımca. ama ben opel'i sevdim memnunum servisinde kendimi önemli hissediyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lamina propria

bende yıllarca opel kullandım

doğru insan sıkılır ama üst modelini alırsın sıkıntın geçer. ben öyle yaptım çünkü.

ben aracı kucultecegm için sıfır corsa bakmistm ama hoşuma gitmedi hem de fiyatlarını inanılmaz artırdılar
    bende gittim aynı paraya 2005 116i aldm:)
    sıkıntım baya gecti:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

1,5 senedir astra h 1.3 otomatik kullanıyorum, clio 3'den oda "en boş clio authentique" modelinden geçince, astra bana uzay mekiği gibi geldi, otomobil sahibi olduğumu hissetmiştim, aile arabası lüksü temsil ettiği bir marka. yani a3,golf bunlara paran yetmiyorsa astra hb almak sanırım tam yerinde olur.

ama astra'da bir çukura girdiğinde arka tamponu bıraktım sanıyorsun, bir süre sonra yani alıştıktan sonra sorun olarak görmüyorsun. 6 ileri 2500 devirde 130-140km hızda gidiyor, 3bin 3200 devirde 150-160km hıza çıkıyor tam yakıt cimrisi.

uzun yolda almanlar en iyi arabayı üretiyor, şehir içinde megane daha iyidir kanımca. ama ben opel'i sevdim memnunum servisinde kendimi önemli hissediyorum.

aynı duyguyu clio dan inip megane II ye binenlerde yaşıyor:)sonuçta bir üst sınıfa geçiyorsunuz uzun yol konforuda dahil megane II nin astradan konforlu olduğunu iddaa ediyorum her iki aracıda uzun süre kullanmış biri olarak

• Megane'ın vectra ile kıyaslanması öncelikle segment açısından yanlış. Laguna deseniz neyse. Bu şartlar altında tabi ki vectra bir kaç adım önde megane'dan. İstediği kadar daha az yaksın veya şehiriçine daha uygun olsun D segmentinde bir araçtan bahsediyorsanız yakıt değerlerindeki artışı da gözönünde bulunduracaksınız. Ama aynı özelliklerdeki laguna'dan bahsetseydiniz belki daha sportif bir görünüme sahip olduğundan Laguna denebilirdi, fakat bu kıyaslamada vectra derim...
  • vectra akar megane bakar (GERÇİ topic açan arkadaş OPEL VE MEGANE yazmış opelin modelini belirtmemiş :)
  • Beyler boşuna parmaklarınızı yormayın. Konuyu başlatan şahıs sonrasında 1 tane bile mesaj yazmamış, zaten konu 2010 konusu 9 gün sonra 1 yıllık konu olacak. Aslında bi konu açsam iyi tartışma çıkar JETTA VS CİVİC ?
    Nasıl olsa bizde kendimizinkini veya beğendiğimizi başkalarına övme iyi, üstün gösterme, ispatlamaya çalışma huyumuz var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.