Şimdi Ara

Opel mi megane mı????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 24000 liraya opel 1.6 elegance mı alınmalı yoksa yoksa 1.6 megane II mi?Çok kararsız kaldım arkadaşlar bi yardım lütfen.Fikirlerinizi bekliyorum..

• sormaya bile gerek yok.tabiki vectra.hele elegance olursa tartışılmaz bile.....
  • Dostum OPelle Megan kıyaslanamaz bile hiç düşünme opel al derim
  • Şehir içinde kullanacaksanız Opel'e yaklaşmayın, kasası gereğinden fazla ağır ve araç çok hantal.
    Kaskosuz kullanmayı düşünecekseniz yine Opel'e yaklaşmayın, klima radyatörü Opel'de 1 milyar, megane'de 230 lira.
    yakıt tüketimleri şehirlerarası yollarda aynı, şehir içinde megane daha iyi.
    şehirlerarası yollarda opel'in konforu kat be kat daha fazla.

özetle genelde şehir içinde kullanacak ve tatillerde +500 km ötedeki mesafelere gitmeyecekseniz opel çok da akıl karı değil. ben 1 ay kullandığım megane'yi 2-3 ay önce satıp yerine opel vectra comfort aldım, çok pişmanım.
  • tabiki opel..

megan 2 nin çok fazla kronik problemi var. (son 1 yılda yaptırdıklarım)

1-Silecek motor arsızası
    2-el freni çekme kolu arızası
    3-ateşleme sistem arızası
    4-klima gider hortumu tıkanması sebebi ile klimanın yogunlştırdığı suyun araç içine akması
  • ama 1.5 dci derseniz kesinlikle megane derim.al bin gez...
  • şakamı ? megane mı? plastik araç...

OPEL! ALMAN MUHENDİSLİGİNDEN ŞAŞMA
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    6 yıl önce açıldı
    Fluence mi Fiesta mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -satana-

şakamı ? megane mı? plastik araç...

OPEL! ALMAN MUHENDİSLİGİNDEN ŞAŞMA

evet çamurluklar plastik ama ilk çıkan megane 2 4 yıldız makyajlı modeli 5 yıldız aldı.vectradan daha güvenli.önemli olan yolcu kabininin korunmasıdır ve megane bunu çok iyi yapıyor.
    ben vectra hayranıyım ama hafif bozuk bir yolda plastik aksamdan kapılardan gelen seslerden dolayı arabamı sattım.arabam çok temiz olmasına rağmen böyleydi

• megane II kullanıyorum araba tip olarak çok güzel konforuda çok iyi uzun yolda yormuyor şehir içinde atik ama problem çıkıyor özellikle fren diskleri yagmur suyunda bile eğiliyor vectrayı denemedim ama hantal oldugunu söyleyenler var
  • vectra her ne kadar hantal olsada megandan kat kat daha iyi bir performansa sahip...

vectra ...
  • bizim opel vectra var 2004.megane alacaktık ikinci el iyiki almamışız.lpg var üstünde yinede performansı gayet iyi.fazla bi problem çıkarmadı.elektroniği çok iyi.en ufak bi lamba patlasa hemen uyarı veriyor.4 hava yastığı var.konforu çok güzel.ben bir opel manyağıyım.
  • Tabii ki vectra. Tadından yenmez bee.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

Tabii ki vectra. Tadından yenmez bee.

• 2004 megane dynamic sedan kullandım bir sene dayanamadım üstelik araç 30000 km deydi ve ikinci vites dişli grubundan hafif ses geliyordu.aracın parçaları ise aksine pahalı.viraj denge kollarına 180 er lira para verdim 2008 de.rotiller salıncakla birlikte değişiyor ama salıncaklar için arac ön traveze kadar söküldü darmadağın oldu arac servis haricinde işi bilen bir tamirci değilse işiniz zor. sözün kısası o zamanın parasıyla 700 lirayla ancak ön takımlarda bikaç değişiklik yaptım.arka taraf hiç güvenli değil yolcular fena sarsılıyor en azından şikayet böyleydi.sonra 2005 vectra design edition aldım.bu donanım dahi yeterince dolu bir araç.meganla kıyaslanamaz bile.sonuçta biri d segmenti bir c segmenti araba.araç fazla yakmıyor atiker marka tüple kontrollü ve devirli kullanım ile harikalar yaratıyor uzun kilometreler yapıyorum (kllima açık olduğu halde sarfiyat tofaşlardan az ) aksine hantal değil üzerindeki motor yeterli.tabii kalkış ta drag pilotu olmak gibi bir hevesiniz yoksa.performans aracı değil konfor aracı.bence performans düşünen kişi de (bu paralara) b ya da a segmenti nispeten kasaya oranla büyük motorlu araçlar düşünmeli.şehir içi kullanımda düşünülenin aksine seri bir araç biraz park yeri sorunu var yalnızca :)
    yeri gelmişken unutmadan söyleyeyim vectrayı aldıktan sonra komple ön arka alt takım yaptırdım arka c kollar ve işçilik dahil 450 lira verdim 2009 senesinde. megane verdiğim paraya acıdım ve bir o kadar da söylendim...
    araca ait tek olumsuz nokta ise süspansiyonlarının sert olması çok bozuk yollarda kullanılmaacaksa bu da o ka dar rahatsızlık vermiyor yokohama nokian micelin gibi yumuşak lastikler ses ve süspansiyon sorunu biraz olsun giderilebiiyor.
    megane esp li olduğu halde vectra kadar güven vermiyor virajlarda kendi testlerim sonucunda söylüyorum bunları...
    sonuç olarak kesinlikle vectra

• 2006 vectra c2 comforf beyaz sahibiyim arkadaşların tespiti doğru konfor,emiyet kalite = vectra ekonomi 1.5 dci fakat tın tın = megane II
  • Mrb, ben de bu günlerde bi vectra almayı düşünüyorum fakat kafamda bazı soru işaretleri var. Hantal olduğunu ve 1,6 motorun bu kasalara az geldiğini birkaç vectra kullanıcısından duymuştum.
    Şimdi sizden ricam ikiside aynı sınıf araç olmamasına rağmen bana bir fikir vermeniz:
    2006 model ford focus benzinli trend modeli mi, yoksa 2004 model vectra comfort mu?
  • 2. aracım 67.000 km alıp 73.500 km de sattığım megane 2 ve 3.aracımda 40.000km alıp 48.000 km de sattığım Megane 2 sedan full, her ikiside 1,6 115 HP benzinli idi..şu an imzamdaki aracı aldım sana tek kelime ile söylüyorum ARADA DAĞLAR KADAR FARK VAR..KESİNLİKLE VECTRA AL AMA ELEGANCE OLSUN HAA...
  • megane hakkında yorum yapanlar hiç bilmeden yorum yapmışlar öncelikle meganeın Türkiyedeki hiçbir modelinde esp mevcut değildir virajlarda yana yatma olayı megane 1 lerde vardır fakat megane 2 de öyle bir surum söz konusu değildir ayrıca makyajsız kasasıda makyajlı kasasıda güvenlikten 5 yıldız almış bir araçtır en boş modelindede en dolu modelindede standart 6 hava yastığı mevcuttur.ayrıca megane ı niye sürekli astra ile değilde vectra ile karşılaştırırlar anlamam vectra d sınıfında megane da c sınıfında bir araçtır 4 sene önce araç alırken bu karşılaştırmayı bende yapmıştım tercihimi 2004 meganedan yana kullandım çok ama çok memnunum yıllık bakımı yetkili servisinde 140-150 lirayı geçmez ayrıca bakımları 15.000 km de bir yapılır uzun yol konforu çok iyi hiç yormaz hız sabitleyiciyide kulllanırsanız hiçbir yorgunluk olmuyor.megane satıp başka bir araç alıp bir süre sonra meganeını arayan arkadaşlarım var

• konfor + donanım + sorunsuzluk ve güven istiyorsan vectra ama atiklik + ekonomi + şehir içi kullanımın çok olacaksa megan al....
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_safak44

konfor + donanım + sorunsuzluk ve güven istiyorsan vectra ama atiklik + ekonomi + şehir içi kullanımın çok olacaksa megan al....

donanım yönünden megane vectradan üstündür.konfor derseniz ben opelin hiçbir aracında konfor bulamadım süspansiyonları çok sert.güvenlik derseniz zaten renaultun güvenliği tartışılmaz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.