Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
895
Cevap
52
Favori
176.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cem1971

Hayırlı olsun kardeş, güzelmiş...
    Bunu takmak için arabada herhangi bir yer delinmiyor, yani şasede delikleri hazır. Bir de bir ayrıntıdan bahsedeyim. Basamaklar iki tip oluyor. Birinci tip parlak malzemeden yapılıyor ve sadece gör¨¹n¨¹m için kullanılıyor, bu tiplere basmak zor 稹nk¨¹ genişlikleri az. İkinci tip ise benim taktırdığım gibi genişliği fazla ve basmak için kullanılıyor. Taktıracak arkadaşların bunu göz ön¨¹ne almaları gerekir.
  • Mrb. Arkadaslar, Mokka almayi dusunuyorum ve çok yaklaştım almaya nasip tabikide birkac yerden fiyat aldim. Ama 1.4t otomatik sunrooflu ile dizel manuel arasinda kaldim karar veremiyorum enjoy paket ikiside. suanki aracim dizel yakitindan memnunum ama degistirme zamaninin geldigine karar verdim. Mokkanin 1.4t motorunun cokta fazla yaktigini dusunmuyorum 1.6 atmosferik benzinliye kiyasla , asıl merakim performans konusunda dizel ile 1.4t arasindaki hizlanmalarda devirlenmelerde nasıl ?
    Kullanıcı arkadaslardan yorumlar belkiyorum siz neye gore hangi mokkayı aldiniz?

Navigasyon geri gorus kameralı orj. cihazı 2000 2500 tl ye takabileceklerini soylediler fiyat konusunda yardimci olabileceklerini soylediler yani burada acik kapi biraktilar onceki yorumlari okuyunca bundada tereddutlerim olustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu3535 -- 12 Nisan 2016; 13:19:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yörükoğlu3535

Mrb. Arkadaslar, Mokka almayi dusunuyorum ve çok yaklaştım almaya nasip tabikide birkac yerden fiyat aldim. Ama 1.4t otomatik sunrooflu ile dizel manuel arasinda kaldim karar veremiyorum enjoy paket ikiside. suanki aracim dizel yakitindan memnunum ama degistirme zamaninin geldigine karar verdim. Mokkanin 1.4t motorunun cokta fazla yaktigini dusunmuyorum 1.6 atmosferik benzinliye kiyasla , asıl merakim performans konusunda dizel ile 1.4t arasindaki hizlanmalarda devirlenmelerde nasıl ?
    Kullanıcı arkadaslardan yorumlar belkiyorum siz neye gore hangi mokkayı aldiniz?

Navigasyon geri gorus kameralı orj. cihazı 2000 2500 tl ye takabileceklerini soylediler fiyat konusunda yardimci olabileceklerini soylediler yani burada acik kapi biraktilar onceki yorumlari okuyunca bundada tereddutlerim olustu.
    Bu arabanın Cosmo'su alınmalı. Ben benzinli kullanıyorum, aldığımda dizel yoktu. Benzinlinin yakıtı fazladır; şöyle söyleyeyim, şehiriçi 8 lt nin altı çok zor. Koklatıyorum 8,5-9,5 arası yakıyor. Koklatıyorum derken gazı hafif basıp çekiyorum, ayağım devamlı gaz üzerinde gitmem. 15500 km oldu ortalama yakıt tüketimi 8,9 lt, bunun %30 km'si şehirdışı, kıyası siz yapın. Belki güney tarafta havanın çok sıcak olduğu yerlerde 8'in altını görebilir.

Arabanın bana göre en kötü tarafı arka süspansiyonları; çok serttir. Bunu bilin.

Ama en güzel tarafı Cosmo'daki tamamen otomatik bi-xenon adaptif far sistemidir. Tek kelime ile insanı lüks sınıf bir araç kullanıyor hissetiriyor.

Navi ve kamera takılmalı, hatta orjinal kameralı alınmalı. Ben sonradan taktırdım bütçem yetişmediği için.

Niçin ve neye göre Mokka aldım; almak için aldım ben, herhangi bir sebebi yok.

• ongbey O kullanıcısına yanıt
    Ben 280 TL'Ye Taktırdım.Aynı Ürün.Yalnız Sadece Benimki Enjoy Paket.Bundanda Fiyat Farkı Olmaz Sanırım.Bende Memnunum.Servistede Bana 750 TL Teklif Ettiler.Hem Basamağımı Taktırdım,Hemde Arta Kalan Parayla Orjinal Bagaj Havuzu,Orjinal Paspas Orjinal Ön Kolçak,Orjinal Paspas Ve Orjinal Cam Rüzgarlığı Taktırdım.Hepsi Toplam 750 TL.Çok Uygun Oldu.Bu Arada 3M Cam Filmi ve Seramik Boya Koruma Yaptırın.Cam Filmi Aracı Gerçekten Çok Güzel Gösteriyor.Geçen Aracı Kaldırıma Sürttüm,Sermaik Koruma Olduğunda Bişey Olmadı,O Bölgeyi Yeniden Kaplattım.Bu Arada Siz ne kadara Almıştınız Benimkisi Deri Koltuklar Ve NAVI 950 İle 78.000 TL'ye Kadar İndim.Cosmo Bende Düşündüm Ancak Jantları Güzel Gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CARDRİVER06

Ben 280 TL'Ye Taktırdım.Aynı Ürün.Yalnız Sadece Benimki Enjoy Paket.Bundanda Fiyat Farkı Olmaz Sanırım.Bende Memnunum.Servistede Bana 750 TL Teklif Ettiler.Hem Basamağımı Taktırdım,Hemde Arta Kalan Parayla Orjinal Bagaj Havuzu,Orjinal Paspas Orjinal Ön Kolçak,Orjinal Paspas Ve Orjinal Cam Rüzgarlığı Taktırdım.Hepsi Toplam 750 TL.Çok Uygun Oldu.Bu Arada 3M Cam Filmi ve Seramik Boya Koruma Yaptırın.Cam Filmi Aracı Gerçekten Çok Güzel Gösteriyor.Geçen Aracı Kaldırıma Sürttüm,Sermaik Koruma Olduğunda Bişey Olmadı,O Bölgeyi Yeniden Kaplattım.Bu Arada Siz ne kadara Almıştınız Benimkisi Deri Koltuklar Ve NAVI 950 İle 78.000 TL'ye Kadar İndim.Cosmo Bende Düşündüm Ancak Jantları Güzel Gelmedi
    @Yör¨¹koğlu3535 Mokkayı tavsiye ederim. Dizelin performansı beklediğimden çok iyi, benzinlileri aratmaz ve oldukça da ekonomik. Bende Cosmo olduğu için daha alt paketlerle ilgili yorum yapamayacağım. Fakat otomatik klima ancak Cosmo pakette geliyor. Bence arabanın en köt¨¹ tasarım konusu bagajının oldukça k¨¹ç¨¹k olması. Bagajına bakmadan bu aracı satın almayın derim.

• quote:

Mrb. Arkadaslar, Mokka almayi dusunuyorum ve çok yaklaştım almaya nasip tabikide birkac yerden fiyat aldim. Ama 1.4t otomatik sunrooflu ile dizel manuel arasinda kaldim karar veremiyorum enjoy paket ikiside. suanki aracim dizel yakitindan memnunum ama degistirme zamaninin geldigine karar verdim. Mokkanin 1.4t motorunun cokta fazla yaktigini dusunmuyorum 1.6 atmosferik benzinliye kiyasla , asıl merakim performans konusunda dizel ile 1.4t arasindaki hizlanmalarda devirlenmelerde nasıl ?

Daha once de bahsetmistim, bende 2014 -1.4 turbo 140 hp Enjoy var. Once de bahsettigim gibi ulkeden ulkeye farkliliklar gosterebiliyor donanimlar. Benim aracin cosmo dan farki afl, ve navigasyon diyebiliriz. Cift yonlu klima, 18 Inc jant, CD 600 6 hoparlorlu ses sistemi, on koltuklar ve aynalar isitma, geri gorus kamerasi gibi cogu özellikler Bende de var. Sarfiyat konusunda kis mevsiminde sabah ve aksam 10 dakika araci isitiyordum ortalama 9.1 litrelerde oldu, hafif isindi havalar simdilik 8.7 ye dustu. Aracin akselerasyonu benim için yeterli. Sadece lastik davlumbazlarinin oldugu arklardan asiri ses geliyor, imkan varsa Izolasyon yapilabilir, yoksa su birikintisine girdiginizde asiri gurultu salona geliyor. Birde suspansiyon sert, en ufak kopru titresim derzinde tuk tuk ses geliyor, ama sert olmasi yol tutusa olumlu etki yapiyor. Bagaj Evet fazla buyuk degil, ona bakin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tataristan -- 15 Nisan 2016; 23:24:04 >

• Tşk. ler arkadaslar yorumlariniz icin.
    Astra k kasanin 1.6 136 hp dizel otamatik aracini test sürüşü yaptim performansi hizlanmasi oldukça yeterliydi. Ayni motor zaten mokkada var . 1.4t nin test surusu yapma imkanim olmadi mokkada sanirim yapmam gerekli.
    Sunroof lu istiyorum hic sanrooflu arabam olmadi heves iste navi ve sunroof u ekleyince dizele fiyat epey artiyor ve cekecegim kredide artiyor ve 2. El almak daha mantikli geliyor.
    Senede 10 12 bin civari yaptigim icin 1.4t sunroof navi elleyip almak istiyorum.Birde arkasinda turbo yazmasi ayri bisey
    Bagajina baktim sanirim 356 litre astra k ile ayni hacme sahip birde bagaj hacmi biraz daha artiyor sanirim bir gizli bolme daha var altinda tam kaldirmadim zemini.
    Mokka x cikacakmiş youtube den inceleyen arkadas olmustur 2017de satista imis. Mokka x boşu 90 100 bin tl nin altinda satilmaz diye dusunuyorum...
    Bu mokkayi sıfir aldik aldik yani
    Youtubeden mokka testlerini izledim trim sesi vb ses cikarma konusunda hiç kimse sikayet etmedi. Olumlu gorusler coktu ses konusunda..
    Gelismeleri yazarim...

• tataristan T kullanıcısına yanıt
    İyi de bu yıkama suyu temiz değil Tataristan Hocam. :)

Resmi biraz ufaltsaydınız keşke Paint'de, çok büyük.

Dediğiniz gibi süspansiyon çok sert, bu kadar sert olduğunu bilsem almazdım, bazen aşırı rahatsız ediyor. Bu kadar sert süspansiyon yüksek hızlarda işe yarıyor ancak. 150-160 da çok işe yarıyor. Yoksa yavaş giderken neredeyse hiçbir şeyi absorbe etmiyor.

O soğukta arabanız iyi yakıyormuş, manuel sanırım araç. 8,7 ben daha görmedim.

Arabayı ilk 30 saniye çalıştıktan sonra gidilmeli. Dikka edin; marşa bastıktan sonra devir ilk 30 saniye civarı 10'un biraz üzerindedir, 30 saniye sonra devir 10'un altına düşer, bu yağın motora dağıldığı anlamına gelir ve artık araç hareket edebilir. Yani 10 dak. beklemenize gerek yok. Belki bu 30 saniye siz de 45 saniye olabilir. Benzinli araçların rolantide ısınmasını beklemek yok artık. Yağın motor içinde bir dağılma-geçiş yapmasını beklemek ilk saniyelerde önemli.

Astra K'yı ufaltmışlar, J'den daha ufak, ama içi J'den daha güzel. Neden boyutları küçülttüler anlamadım. Çok ufak duruyor. B sınıfı bir araç gibi.

Mokka'nın en kötü tarafı da ufak, içi ufak-dar. Hadi bagaj arka cama takılı örtme tablasını kaldırınca büyüyor. İki büyük valiz alıyor. Ama salon kısmı gerçekten ufak, 3 kişi arkaya zor oturuyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 15 Nisan 2016; 9:00:38 >

• quote:

Dediğiniz gibi süspansiyon çok sert, bu kadar sert olduğunu bilsem almazdım, bazen aşırı rahatsız ediyor. Bu kadar sert süspansiyon yüksek hızlarda işe yarıyor ancak. 150-160 da çok işe yarıyor. Yoksa yavaş giderken neredeyse hiçbir şeyi absorbe etmiyor.

Arabayı ilk 30 saniye çalıştıktan sonra gidilmeli. Dikka edin; marşa bastıktan sonra devir ilk 30 saniye civarı 10'un biraz üzerindedir, 30 saniye sonra devir 10'un altına düşer, bu yağın motora dağıldığı anlamına gelir ve artık araç hareket edebilir. Yani 10 dak. beklemenize gerek yok. Belki bu 30 saniye siz de 45 saniye olabilir. Benzinli araçların rolantide ısınmasını beklemek yok artık. Yağın motor içinde bir dağılma-geçiş yapmasını beklemek ilk saniyelerde önemli.

Astra K'yı ufaltmışlar, J'den daha ufak, ama içi J'den daha güzel. Neden boyutları küçülttüler anlamadım. Çok ufak duruyor. B sınıfı bir araç gibi.

Mokka'nın en kötü tarafı da ufak, içi ufak-dar. Hadi bagaj arka cama takılı örtme tablasını kaldırınca büyüyor. İki büyük valiz alıyor. Ama salon kısmı gerçekten ufak, 3 kişi arkaya zor oturuyor mesela.
    Alabiliyorsanız orijinal navigasyonlu alın. Sonradan takılıyor denilen cihazlar çok kullanışsız, benim daha önceki Necvox yorumlarıma bakabilirsiniz, taktırdıktan sonra sökt¨¹rd¨¹m. Arka kamera ve navigasyon gelecek diye arabanın m¨¹kemmel çalışan ses sitemini bozmak istemedim. Zaten navigasyonu telefondan hem de trafik sıkışıklıklarını görecek şekilde kullanıyorum, arka kamera da eksik oluversin.

• quote:

Mobilden yazdigim için kucultemedim fotoyu evde duzeltirim mutlaka.
    Aracim Otomatik, son 15-20 gundur havalar arti sicakliklara cikti, o yüzden dustu yakit tuketimi. Hem yol bilgisayari hem de kullandim Fuelio programindan teyit ettim.
    Kisin eski 20 eksi 30 larda mecburen sabahlari ve aksamlari 10 dakika isitmak zorunda kaliyorum, zira çok soguk hava, henüz motor ve sanzuman yagi isinmiyor, tek ben degil tum Rus suruculerde aynisini yapiyor.
    Bir de gozlemlerime göre direksiyon isitma arac isinirken elinize sicaklik verince arac isinmis ve harekete hazir oluyor. Çok defa denedim bu yontemi, basarili oldu.
    Fotoyu aksam pcden duzeltirim, kusura bakmayin artik.

• Yarın inci beyazi 1.4t sunrooflu mokka icin daha once telden konustugumuz en uygun fiyat veren bayi ile konusmaya gidiyorum.
    Son 77 bin tl diyor asagiya zorluycam artik kısmet.. fiyat listesinde 81400 tl.
    Renk inci beyazı sizce nasıl ?

Sonradan takilan navi cihazindan olumsuz yorumlarinizdan dolayı vazgectim. Boşuna maliyetide yok yere arttirmak istemedim.

• Yörükoğlu3535 Y kullanıcısına yanıt
    Enjoy mu bu? Bence kahverengi en güzeli, espresso kahverengi, bu renk simlidir; kırmız yeşil ve sarımsı parçalar vardır boyada. Bu parçaçıklar sayesinde üç renk olur güneş ışığına göre araba; siyah, kahve, birde kırmızı üzüm renginde görünür.
    Beyaz inci beyazı değil bana göre, yoğurt veya süt beyazı denilen beyaz. Meselâ Nissan X-trailde var inci beyazı, gerçek inci beyazı odur.
  • Evet enjoy paket. Espresso kahverengiyi degerlendireyim, gormedim hic gezdigim bayilerde 3 renkte farkli gorunmesi guzelmiş

• quote:

Evet enjoy paket. Espresso kahverengiyi degerlendireyim, gormedim hic gezdigim bayilerde 3 renkte farkli gorunmesi guzelmiş
    1,6 dizel otomatik suv bir araç almayı düşünüyorum. mokka ile kadjar arasında gidip geliyorum. hangisinde durayım ?
  • İkisinin sınıfı farklı Kadjar ust sınıf.ancak benzer özelliklerde Mokkaya gore asgari 15000 TL fazla odersiniz.ikisinin test surusunden sonra karar vermeniz daha doğru olur.

• Bu hafta parayi yatiracagim nasipse 77.250 ye anlastik
    Inci beyazi 1.4 t sunrooflu enjoy paket 2016 model.
    Araba ellerindeki stokta var.
    Arabanin ellerinde olmasi biraz dusunduruyor acikcasi beni hatali boyali biryeri olabilir diye. Yeni siparis versem gemiyle gelmesi vs epey bekleyecegimide biliyorum.
    Sizce sıfir mokka alirken nerelerine dikat etmeliyim.ilk defa sıfır araba almaya niyet ettim bu yuzden biraz bilgisizim. Ekspertiz raporu falanmi istesem.
    400 tl lik ic dis bakim paketi hediye ettiler. Bunun haricinde daha baska ne hediye alabilirim bayiden. Cam filmi dusunuyorum.

• seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    Kadjar "C Suv" dur, Mokka "B Suv"; yani Kadjar'a göre daha kompakt-küçük bir model, bagajı ile, içi ile vesaire. Mesela Nissan X-Trail "D Suv"dur; geçenlerde bir arkadaş aldı binmiştim bayağı büyük içi, teatral oturma düzeni vardır, yani arka taraf şoför tarafına göre yüksekte.

Nisbeten ufak bir araba istiyorsanız Mokka alınabilir. Ama yüksekliği bayağı yüksektir. İhtiyaca ve ekonomik duruma göre değişiyor istekler.

Ama cam filmi gerekli, ön ve arka (krom) bara gerek yok ama yan basamak gerekli, kamera gerekli, artık bir çok araba kameralı. 77 TL iyi fiyat, ben Espresso Cosmo'sunu 77'ye almıştım, tabii bir buçuk sene evvel.

Bir de bayiler artık gündüz ledi takıyor, farın altındaki plastik kısma... Bakım paketi neyi ihtiva ediyor bilmiyorum ama, bence bakım paketi yerine o taktırılabilir. Enjoyda sarı ışık vardır gündüz farı olarak, ayrıyeten beyaz led taktırılabilir.

Bayide kanıma girmeye çalışmştı geçen satış sorumlusu, senin zaten ledin var alt kısma bir led daha ister misin gibisinden satmaya çalışmıştı; 750 TL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 26 Nisan 2016; 15:57:55 >

• Farın altina takilan o led opelin orjinal urunu degilmis 100 200 tl ye takiyorlarmis piyasada.
    Karter koruma ve bagaj havuzu hediye edecekler.
    Cam filmi uygun fiyata yapilacak. 400 tl bakim paketinde koltuk koruma motor koruma boya koruma cam yuzeyi ile ilgili islemler. Ekspertiz yaptiracagimi soyledim uygun gorursem parayi verecegimi soyledim. Kaporada vermedim bu yuzden. Arac baska sehirdeki bayilerinden gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu3535 -- 27 Nisan 2016; 22:09:56 >
  • Yörükoğlu3535 Y kullanıcısına yanıt
    Bana orjinal dedi bu ledler için ama bilmiyorum burası Türkiye her şey olabilir. Bu korumalar genellikle sentetik maddelerden oluşuyor, kanserojen falan oluyorlar, koltuklar için ne kadar gereklidir bilemem, iç kısma sürdürmemek lazım bana sorarsanız. Boya koruma falan bunlar 5-6 ay sonra etkisini kaybediyor zaten. Yani bunlar çoğu göz boyayıcı paketler. Veya yan basamak da istenebilir.

Ekspertize olumlu bakarlarsa yaptırın tabi, iyi bir şey... Mokka güzeldir, benzinli model çok sessiz ve rahattır, motor çok kuvvetlidir. 140 beygirden yüksektir; 150-160 beygir gibidir. Yüksek beygir kullanıcılarından duydum, sürenlerin yorumları bu. Yüksek hızlarda çok tatlı bir sesi vardır motorun.

Arabanın dingil mesafesi kısa olduğundan arka taraftaki yolcuların savrulma katsayısı fazladır ve keza yüksek olduğundan... Böyle birkaç olumsuz yönler var arabada, süapansiyon sertliği vesaire...

Genel anlamda, ortalama olarak bakrsak konforlu bir araçtır. yalıtım çok iyidir. Dışarıdan rüzgar sesi dışında pek ses gelmez.

• Cem1971 C kullanıcısına yanıt
    Daha once bahsetmistim, sanirim ulkeden ulkeye farkliliklar gosterebiliyor donanimlar Mokka da. Ben kendi adima aracin tekerlek arklarindaki izolasyonu begenmiyorum. Su birikintisine veya kar yiginina girdiginizde salona inanilmaz ses geliyor. Bu nedenle Rusya'da Mokka alanlar imkani varsa araca ses izolasyonu yaptiriyor. Bir de merakimi cezbeden bir Konu var, Turkiye de satilan Mokka lar hangi ulke uretimi? Benim arac 2014 sonu Kore de uretilmis, kapilari Monte edilmeden Kaliningrad sehrine gelmiş ve kapilari takilip sevk edilmis. Vin numarasi X ile basliyor. Son 1 yili geciktir Belarusya da fabrika acildi ve Mokka orada uretiliyor. Tr ye buradan mi ithal ediliyor?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.