Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
895
Cevap
52
Favori
176.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benimki de 2014-11 Mart Kore üretimi, daha ayrıntısını bilmiyorum; sizin bahsetmiş olduğunuz kapı vesaire gibi... Kapıların Avrupa'da takılması bana biraz tuhaf geldi, neden böyle iki işlem yapsınlar ki?.. "Gövde ile aynı renk nasıl oluyor o zaman aynı boya kazanından çıkmazlarsa" gibi bir sürü soru sorulabilir.

Evet bahsettiğiniz arka tarafta bir zayıflık var, fakat rahatsız edecek kadar değil, ama önde hiç yok, mesela ön çamurluktan çok az ses geliyor, ön tarafın izolasyonu oldukça iyi, arka taraf buna göre zayıf olmuş, tesbitiniz doğrudur. Kapıların izolasyonu da iyi, yalnız yüksek hızda arka kapı tarafından veya arka üst köşesinden rüzgar sesi giriyor veya geliyor, sanırım buda aynadan savrulan rüzgarın arka köşeye vurmasından kaynaklı... Başka bir yerden de rüzgar sesi almıyor.

Ben içten gelen bir sesten muzdaribim. Arka bagaj tarafından bir ses geliyor ama çözemiyorum, servise de söyledim o kadar olur dediler ve pek ilgilenmiyorlar. Bu ses sanırım ya arka bagaj kapısı hafif vuruyor veya bagaj zemini zıplıyor veya vuruyor. Bunun için ses izolasyonu yapın dedim öyle bir şey işlemlerimizde yok dediler. Böyle de bir cevap verdiler.

Yine camlar açılıp kapanırken iç döşeme bayağı oynuyor, dört tarafta, servise söyledim bir şey yapamayız dediler, fabrika ayarı öyle diyorlar, yine cam yarıya veya o civara kadar inikken kapıyı kapattığınızda cam oyuk içinde vuruntu yapıyor, yine bunu da servis bir şey yapamam dedi. Bu gibi teferruatlarla benim servis pek ilgilenmiyor, sıkıntınız bu olsun mantığındalar.

Böyle menfilikler var; ama yine de arabamı seviyorum. Belki çok uzun zamandan beri bu markayı kullanıyorum, bu markadan başka arabam olmadığı için falan da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 29 Nisan 2016; 10:04:55 >

• Cem1971 C kullanıcısına yanıt
    Aracin kapilarinin Kaliningrad sehrinde takilmasi sehrin Rus sehri olmasi ve Rusyaya getirilirken sanki uretimin Rusya'da yapilmis olarak gorunmesi ve vergi yukunun azalmasi demislerdi bana Bayide. Kapilari koreden gonderiyorlar ve montaji Rusyanin avrupada kalan sehri Kaliningrad da yapiliyor. Bana mantikli geldi açıkçası.
    Pencere kapanmasi konusunda Bende farkettim, sordum cevap vermedi ler. Pencere tam kapanirken kapi salona dogru vakumlanmis gibi kapaniyor, rahatsız etmiyor ama detay.
    Beni rahatsız eden bir diger Konu on sileceklerin tam olarak acilmamasi. Silecekleri camdan acinca buyuk olan kaputa takiliyor, soguk havalarda Cama yapismamasi için lazim oluyor ama acilmiyor anlamsiz sekilde.
    Opel bizim de Uzun zamandır kullandigimiz Marka, esimde de 2011 Astra var. Aracimdan memnunum, bu sabah 16.000 km yi gördüm. Simdilik sukur, sorunsuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tataristan T kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle vakumlanmış gibi... Daha önceki opellerimde yoktu böyle bir şey. Silecekleri yukarı kaldırmanın bir yolu var ama, duymuştum bir yerde, sonra unuttum nasıl olduğunu... Servis biliyordur ama hiç sormak aklıma gelmedi. Galiba silecekler çalışır vaziyette istop ediyor sonra kaldırıyorsunuz gibi bir şey idi.

Benim araba İzmir Torbalıdaki ana garajdan tamamen bantla kaplanmış olarak geldi, bantları sökmek için bayağı uğraşıyorlar. Sanırım ta Kore'den bantlı geliyormuş.
  • Bugun satis elemanina sordum. Aracimin satiş islemlerini yaparken.. Mokka ispanyada uretiliyor dedi.
    Araci hafta ici nasipse teslim aldigimda nerede uretiliyor bakacagim bende merak ettim.
    Bugun cam filmine anlastik 400 tl. Tum camlara 2 numara garantili cizilmez cam filmi kaplayacaklar.
    On cama kaplatmak niyetim yoktu orjinal olsun istedim. Ama satis elemaninin ovmesi gerekliligini anlatinca orasida olsun dedim. Sizce ön cama kaplatmak dogrumu 2 numara ozellikle ?
    Daha once ön cam filmli aracim hic olmadi.

Lastiklere baktim Continental premium markasi.
    Nasıl sizce memnunmusunuz sizdede aynimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu3535 -- 29 Nisan 2016; 22:34:32 >
  • Yörükoğlu3535 Y kullanıcısına yanıt
    Ön cama yasak diye biliyorum ben, muayenede kusurlu raporu verildiği kesin. Ön camlarda düz beyaz değil zaten güneş korumalı renklidir. Bence orjinal kalmalı. Zaten o camı çıkarıp yapmazlar onu üstünden yapacaklardır. Ön camı çıkarmak bayağı zor, çünkü orada bir sürü zamazingo var. Daha önce ön cam değiştirmiştim oradan biliyorum, oraya onu yapıştırıyorlar bir sürü işlemi var. Diğer yan camları çıkarıp mı yapıyorlar acaba filmi. Opel'in dünyanın değişik yerlerinde fason fabrikası var.

Benimki Kore... Prezante eden bir adam vardır bayide, onun elindeki kağıtta fabrikada üretim bandından çıktığı gün-tarih yazar.

Bende de continentaldir. Eskisin diye gün sayıyorum, değiştireceğim. Continental'in layt ürününü takmışlar daha ucuz diye. Continental premium bence beş para etmez, daha önce yazmıştım, daha beşinci ayda biri balon yaptı. Bu arabaya "sport" lastik gerekli, motor çok kuvvetli olduğundan konfor odaklı (layt) lastik pek uygun değil. Sportcontact continental olsaydı çok iyi olurdu. Ama bu lastik pahalı işte, harika bir lastiktir bu, yol tutuş mükemmel olurdu. Ayrıca 215/55 R18'i de yok bu bahsettiğim lastiğin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ongbey

Önce Opel'e gittim ama onlarda piyasa malı takıyorlar (buna da şaşırdım aslında) ve 700-750 TL istiyorlar. Ben de biraz dolaştım, İzmirdeki sanayi sitelerinde 450 TL fiyat alıp taktırdım. Bence gayet şık oldu. Fotoğraflarını da koyuyorum.
    Bu mesaja eklenen görseller:

★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★ ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

Güzel olmuş kazasız belasız günlerde kullanın bende 1 hafta önce aynı renk aldım dizel otomatik meydanlardan enjoy sunroof 85.250 adres verirseniz veya pm atarsanız yan basamak taktırmak isterim

• Merhaba. Uzun zamandir arac bakiyorum.

3008 ve mokkanin siniflari farkli ama ikiside dizel ve tam otomatik. 2 araci kullanan varmi.

Mokkanin kronim sorunu varmidir.

• Ben bu hafta icinde araci teslim alicam nasipse almadan once cok arastirdim opel yetkili serviste calisan samimi arkadaslarim var kesinlike tavsiye ettiler kronik sorunu yok. Gorsel olarak guzel ve alman arabası daha ne olsun.
    Cam filmi konusunda ön camı iptal ettirdim zaten on cam gunes işigini suzen renkli cam cok gerek yok. Diger camlar 2 numara yaptirttim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yörükoğlu3535

Ben bu hafta icinde araci teslim alicam nasipse almadan once cok arastirdim opel yetkili serviste calisan samimi arkadaslarim var kesinlike tavsiye ettiler kronik sorunu yok. Gorsel olarak guzel ve alman arabası daha ne olsun.
    Cam filmi konusunda ön camı iptal ettirdim zaten on cam gunes işigini suzen renkli cam cok gerek yok. Diger camlar 2 numara yaptirttim.
    Geçen gun ben de fark ettim, yokuş çıkarken gaz verdiğimde lastikler iyi tutunmadığından aracın önu yana doğru kafa attı. Doğrusu yeni lastikler için olmaması gereken bir durum diye d¡§¹ş¡§¹nd¡§¹m. Belki de dediğiniz gibi lastiklerin tutunması tork'a göre zayıf kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongbey -- 2 Mayıs 2016; 14:04:15 >
  • ongbey O kullanıcısına yanıt
    ESP kapalimiydi bahsettiginiz olay oldugunda? Zira hem yazlik hem de kisin taktigim civili lastiklerle bile zor kafadan kayma yapiyor arac. Kisin ESP denemek için buz kapli viraja ayni hizla girdim, esp nin araci topladigini test ettim.
    Lastik konusunda Bende de premium contact 2 var yazlik. Ben ses yapmasindan sikayetciyim. Bir de sert hamurlu gibi geldi bana. Forumlarda okudugum kadarıyla cogu kullanici baska marka alip continental leri satiyor burada.

• tataristan T kullanıcısına yanıt
    ESP açıktı ama gaz verince birden sağa doğru 30-40 cm kafa attı. Dik bir yokuştu, bilenler bilir Atat¨¹rk mahallesine çıkan hem de asfaltı tırtırlı hale getirilmiş yokuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ongbey

ESP açıktı ama gaz verince birden sağa doğru 30-40 cm kafa attı. Dik bir yokuştu, bilenler bilir Atat¨¹rk mahallesine çıkan hem de asfaltı tırtırlı hale getirilmiş yokuş.
    Aracımı hayırlısıyla teslim aldım. Ilk izlenimim ilk calistirmada yaklasik 10 20 sn gectikten motor sesi degisiyor normale donuyor.
    Lastik hava basincini gostermiyor. Yada ben bulamadım.
    Suspansiyonlari sert degil o kadar, abartilmis gibi geldi bana. Uzun sure dizel kamyonet kullandim belkide ondan bu konforlu geldi bana..
    Yakit konusunda teslim alirken bana ilk bin km yakit fazla yakar sonra normale doner dedi. Rodaj sordum yok dedi bas sorun olmadigi soyledi.
    Kullanim kılavuzumdaki gibi gostergelerin ortasindaki bilgi ekrani buyuk yada cesitli cok detayli degil benim kucuk.Enjoy paket oldugundan diye dusunuyorum.

★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Kazasız belâsız altınızda eskisin...

Enjoy'un kadran ekranı farklıdır. Tüketim ile detay gösterir, Cosmo'da bu yok, grafik gibi şeyler gösteriyor. Ama lastik basınç sistemi niye yok bu ilginç standart olmadı bu, 2014 Nisan sonrası üretimlerde standart oldu diye biliyorum. Bana da var diye satmışlardı, sonra çıkmadı lastik basınç sistemi, hattâ bunun yüzenden sorun çıkardım (Opel merkeze şikayette bulundum), ama hiç bir şey yapmadılar sadece ilk bakımı 500 TL'ye yapalım dediler. Servis yâni bayiler tam tüccarlar, alışveriş numarası yaparlar (kibar konuşuyorum) ve araç hakkında da çok az bilgileri vardır, satış sorumlularını kastediyorum, brifing aldık falan deyip dururlar ama hiçbir şeyden haberleri yok.

Adama diyorum (zarf atıyorum) manuel modda cruise kontrol kullanılmıyormuş diyorum "yok öyle bir şey" diyor bana. Halbuki kitapçıkda yazıyor (sayfa 140, yeni modellerde değişik olabilir.)

Arabanın lastiklerinin havalarını indirin, muhtemelen 40 ps'lerdedir. Bu da çok yakmaya sebeb oluyor. Rodaj diye bir şey yok, onu doğru söylemiş, istediğiniz gibi basın, motoru açın yüksek süratler çıkarak, ama bin km'den evvel de yapmayın. İlk bin değil, 500 km'lerde arabanın kaç yakacağı artık belli oluyor, ondan sonra çok şaşmıyor.

İlk 25 saniye civarı (eğer motor soğuksa) motorun yağı sirkülasyona giriyor içeride, zaten belli oluyor, 12-13 devirlerde iken takriben 25 saniye sonra 10 devirin altına düşer. Bu artık tekerlekler dönebilir mânâsındadır. Soğukken çalıtırır çalıştırmaz gitmeyin, bu 10 devirin altına düşsün. Bir de kontağı açtığınızda airbag ışığı söndükten sonra marşlayın, bu simge ışığı sönmeden çalıştırırsanız airbag'i aktif etmiş olmuyorsunuz. Yâni herhangi bir kaza ânında çalışmaz!

Daha yukarıdaki lastikler konusunda ise; dediğim gibi premium yaramaz, yukarıda arkadaşın da dediği gibi böyle yankı-eko yapan bir sesi var, bu da çok sert olduğunu gösteriyor, tam bir kalas lastik yâni. Bu lastiğin iyi tutunması için ısınması gerekir, bu da uzun yolculuklarda mümkün, lastiğin ilk gidişlerdeki performansı zaten çok düşüktür, çünkü buz gibi soğuktur. Kolay balon yapıyor dikkat edin, yük indeksi azdır; 95 değil en az 99 olmalıydı. Jant korumalı olmalıydı vesaire... Yük indeksinin 95 olması yanakların zayıflığını gösteriyor zaten... Lastiğin yoldaki çukur ve tümsekleri absorbe yeteneği de zayıf, ne var ne yok içeri alıyor. Buna bir de süspansiyon eklenince komik durumlar çıkıyor.

Lastikte "Yokohama" çok kaliteli, ama 215/55 18'i onun da yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 5 Mayıs 2016; 10:03:37 >

Yine ulkeden ulkeye donanim farki oldugunu görüyorum. Benim arac 2014 sonu uretim enjoy ama panel detayli veri veriyor. Lastik basinc Bende de yok ama ekteki fotoda goruldugu uzere bilgi paneli yeni alinan araca göre daha detayli.

Bu arada yeni araciniz hayirli olsun, kazasız belasız surusler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem1971

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Kazasız belâsız altınızda eskisin...

Enjoy'un kadran ekranı farklıdır. Tüketim ile detay gösterir, Cosmo'da bu yok, grafik gibi şeyler gösteriyor. Ama lastik basınç sistemi niye yok bu ilginç standart olmadı bu, 2014 Nisan sonrası üretimlerde standart oldu diye biliyorum. Bana da var diye satmışlardı, sonra çıkmadı lastik basınç sistemi, hattâ bunun yüzenden sorun çıkardım (Opel merkeze şikayette bulundum), ama hiç bir şey yapmadılar sadece ilk bakımı 500 TL'ye yapalım dediler. Servis yâni bayiler tam tüccarlar, alışveriş numarası yaparlar (kibar konuşuyorum) ve araç hakkında da çok az bilgileri vardır, satış sorumlularını kastediyorum, brifing aldık falan deyip dururlar ama hiçbir şeyden haberleri yok.

Adama diyorum (zarf atıyorum) manuel modda cruise kontrol kullanılmıyormuş diyorum "yok öyle bir şey" diyor bana. Halbuki kitapçıkda yazıyor (sayfa 140, yeni modellerde değişik olabilir.)

Arabanın lastiklerinin havalarını indirin, muhtemelen 40 ps'lerdedir. Bu da çok yakmaya sebeb oluyor. Rodaj diye bir şey yok, onu doğru söylemiş, istediğiniz gibi basın, motoru açın yüksek süratler çıkarak, ama bin km'den evvel de yapmayın. İlk bin değil, 500 km'lerde arabanın kaç yakacağı artık belli oluyor, ondan sonra çok şaşmıyor.

İlk 25 saniye civarı (eğer motor soğuksa) motorun yağı sirkülasyona giriyor içeride, zaten belli oluyor, 12-13 devirlerde iken takriben 25 saniye sonra 10 devirin altına düşer. Bu artık tekerlekler dönebilir mânâsındadır. Soğukken çalıtırır çalıştırmaz gitmeyin, bu 10 devirin altına düşsün. Bir de kontağı açtığınızda airbag ışığı söndükten sonra marşlayın, bu simge ışığı sönmeden çalıştırırsanız airbag'i aktif etmiş olmuyorsunuz. Yâni herhangi bir kaza ânında çalışmaz!

Daha yukarıdaki lastikler konusunda ise; dediğim gibi premium yaramaz, yukarıda arkadaşın da dediği gibi böyle yankı-eko yapan bir sesi var, bu da çok sert olduğunu gösteriyor, tam bir kalas lastik yâni. Bu lastiğin iyi tutunması için ısınması gerekir, bu da uzun yolculuklarda mümkün, lastiğin ilk gidişlerdeki performansı zaten çok düşüktür, çünkü buz gibi soğuktur. Kolay balon yapıyor dikkat edin, yük indeksi azdır; 95 değil en az 99 olmalıydı. Jant korumalı olmalıydı vesaire... Yük indeksinin 95 olması yanakların zayıflığını gösteriyor zaten... Lastiğin yoldaki çukur ve tümsekleri absorbe yeteneği de zayıf, ne var ne yok içeri alıyor. Buna bir de süspansiyon eklenince komik durumlar çıkıyor.

Lastikte "Yokohama" çok kaliteli, ama 215/55 18'i onun da yok.

Tesekkur ederim arkadaslar iyi dilekleriniz için.
    Memnunum arabamdan beğenerek aldim.
    Park ettigimde herkes göz ucuyla bakiyor, jantlarda 2016 modelde cok guzel gercekten.
    Lastik basinc sistemi ile ilgili kullanim kilavuzunda asagidaki bilgileri buldum. Lastuk basınç kontrol lambasından bahsediyor.

Lastiklerin hava basinci icinde ön 39 arka 41 ps eco siruş icin uygun hava basıncı oldugu yaziyor..

İşte o üçüncü resimdeki ünlem işareti varsa arabada bu sistem mevcuttur. Bu da ilk kontağı çevirdiğinizde kadranda arabda var olan bütün sistemlerin simgelerin ışıkları yanar, bu simge yanıyorsa vardır, yoksa yoktur bu sistem. Kitapçıkta bütün bilgiler vardır. Kitapçıkta varsa sizin arabada olacak diye bir şey yok.

Lastik basıncın olup olmadığı kadrandaki ekran menülerinden de anlaşılır. Üçüncü reimde görüntüsünü vermiş zaten, araba tasviri ve değerler...

Ekonomik mod için lastik basınç sistemi öyle ama, reelde öyle olmuyor. Yani o basınçla giderse araba daha az yakmıyor, daha çok yakıyor. O basınçta lastikler davul gibi şiş artık... Lastik değerleri 32 ila 36 arasında olmalı. Tabi çok yüklü ise daha çok artırılabilir.

Güle güle kullanın...-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 5 Mayıs 2016; 23:36:45 >
    Tam hız kadranının altında yanıyor. Yakaladım onu..

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yörükoğlu3535 -- 6 Mayıs 2016; 21:03:33 >
    Evet varmış Sayın Yörükoğlu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem1971 -- 6 Mayıs 2016; 23:09:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem1971

Evet varmış Sayın Yörükoğlu...
    Benim kafama takılan iki soruyu paylaşmak istiyorum ruhsatımda trafiğe çıkış tarihi olarak 20/04/2016 yazıyor (aracı aldığım tarih) ama muayene tarihi olarak 08/01/2019 yazıyor buraya takıldım 20/04/2019 olması gerekmezmi idi
    bir başka konu trafik sigortasında mokka 1,6 136 at fwd cosmo diyor halbuki enjoy paket+sunroof olarak izmir mercanlardan 85.250 ye aldım ayrıca poliçe eki ile değişen kısımlar bölümünde aracın plaka bilgisi değiştirilmiştir ve araç bilgileri değiştirilmiştir yazıyor kafam karıştı bunun açıklaması nedir?lastik havaları ön arka farklımı olacak kapıda 2.2 bar (32psi)yazıyor iki kişi şehir içi kullanımda ideal ölçü nedir teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: BERSUM

Benim kafama takılan iki soruyu paylaşmak istiyorum ruhsatımda trafiğe çıkış tarihi olarak 20/04/2016 yazıyor (aracı aldığım tarih) ama muayene tarihi olarak 08/01/2019 yazıyor buraya takıldım 20/04/2019 olması gerekmezmi idi
    bir başka konu trafik sigortasında mokka 1,6 136 at fwd cosmo diyor halbuki enjoy paket+sunroof olarak izmir mercanlardan 85.250 ye aldım ayrıca poliçe eki ile değişen kısımlar bölümünde aracın plaka bilgisi değiştirilmiştir ve araç bilgileri değiştirilmiştir yazıyor kafam karıştı bunun açıklaması nedir?lastik havaları ön arka farklımı olacak kapıda 2.2 bar (32psi)yazıyor iki kişi şehir içi kullanımda ideal ölçü nedir teşekkürler

Benimde 30.04.2016 trafige cikis tarihi ilk muayene tarihi 04.03.2019 yaziyor. Sanırım aracın uretim tarihini baz alıyorlar. Bende Bornova Surtaştan aldım 2 ustteki mesajimda kullanım kilavuzundaki lastik basinc degerleri yaziyor. Eco kullanim icin ön 39 arka 41psi degerlerini belirtmiş.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.