Şimdi Ara

★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
894
Cevap
52
Favori
171.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizde de mi mokka var? Varsa, model yılı nedir, kaç km oldu, motorla ilgili her hangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Yakıt tüketimi nasıl?

• aalpan A kullanıcısına yanıt

Evet 2021 model mokka elegance var. 20.000 km'de almıştım şuan 30.000 km'de. İkinci bakımına girdim.

Uzun ve şehir içi yol yaptım. Motorla ilgili şuana kadar hiç sorun yaşamadım.

Uzun yol konforu sınıfına göre gayet iyi. Yakıt tüketiminde Ankara şehir içinde 7lt oluyor. Şehirdışında 120 km hızda 6-6,5lt görüyorum.

Otomatik vitesi de başarılı ve sorunsuz gidiyoruz şuan.

• herodoot H kullanıcısına yanıt

İyi günlerde kullanmanızı dilerim, size yine sorularım olacak, umarım kabak tadı vermem.

* Şu eksik, şu da olsa iyi olurdu dediğiniz oldu mu?

* Son bakıma ne kadar verdiniz?

* Her bakımda buji değiştirildi mi?

* Son bakıma ne kadar verdiniz?

* Şanzıman yağ değişimi var mı? En azından serviste bu muhabbeti açtınız mı, bilginiz var mı?

çok teşekkürler, siz de güle güle kullanın. Rica ederim, bilgi paylaşımı benim için de iyi olur çünkü ilk defa opel aracım oldu :)

-şu iyi olsa dediğim özellikler;

* Multimedia arayüzü bence yavaş ve kullanışlı değil, servis temmuz sonunda güncelleme gelecek dedi ama radikal bir değişim olur mu bilemiyorum. Üst paketlerdeki arayüz daha iyi olabilir bilemiyorum ama elegance paketteki arayüz yetersiz.

* Arka alanda tavan ışığı ve yan tutamaçların eksik olması. Tamamen önde oturanlar için tasarlanmış bir araç diye düşünüyorum ama arkada tavan ışığı olmamasını anlayamadım.

bunlar dışında özellikler ve sundukları yeterli geliyor.

- 30.000 km bakımına standart bakım + buji değişimi dahil 4.600 TL verdim. Kampanyalı fiyatmış. Temmuzda fiyat değişmiş olabilir.

- Servis her 2 bakımda bir bujilerin değişmesi gerektiğini söylüyor. Yani bir sonraki değişim 60.000 km'de olacak.

- Bu km için şanzıman yağı değişiminden bahsetmediler. Siz de araştırmışsınızdır, bu aracın en sorunsuz kısmı otomatik vitesi :) Herhalde ilerleyen bakımlarda bir yağ değişimi olursa söyleyeceklerdir.

• herodoot H kullanıcısına yanıt

İlgilenip, cevap yazdığınız için ben teşekkür ederim. Benim şimdilik zamanım var ama şimdilik ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★  Sizin bahsettiğiniz şu rakama bakınca da iyisi mi 2024 gelmeden bakıma gideyim. Gittiğim zaman alabilirsem bir servis listesi almaya çalışacağım, en azından şu viteste yağ değişim aralığı var mı, varsa hangi aralıklarda öğrenmeliyim.

Tekrar hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• arkadaşlar merhaba

Mokka için gizli özelik açma veya donanım ekleyerek yeni özellik açma gibi işlemler yapılabiliyor mu?

wag grubu gibi işlemler dmeek istedğim.

• Extincttt E kullanıcısına yanıt

Ona bende baktım, PSA üzerine yapan bir yer var (yani videolarını görmüştüm ama inanın siteyi eklemedim); hani, belki bizimkiler için de olur mu diye girdim sayfaya, yeterli gelmedi. Mesela GS Line donanımda olmayan kör nokta uyarıyı aktif etme gördüm ama inanın videosunu izlemedim.

Bende sürücü ekranını büyütebilir miyim, GS donanımdaki gibi özellikle yakıt ve hararet göstergeleri ibre şeklinde görünür mü diye baktım fakat öyle bir video göremedim. Araçtada sürücü ekranının üzerini kapatan parçayı hafif kaldırınca gördüm ki aslında ekran, GS ve Ultimate donanımlarda olduğu gibi büyük fakat plastik altında kalan kısım beyaz renk veriyor. Anladığım kadarıyla, ekranın o kısmı yazılımla görüntü vermeyecek şekilde ayarlanmış. Umarım ileride bu özelliği açarlar.

Kör nokta değil, park etmeymiş.

★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★PSA Peugeot Citroen DS Opel Gizli Özellik Açmayoutube
    tel: 0 535 6833483 https://www.instagram.com/psa.telecode/?hl=tr İstanbul-Ankara-Samsun-Konya-Adana-Kayseri başta olmak üzere Tüm iller (All Countries Worldwide Remote Connection Support Contact us for details whatsapp or instagram DM) PSA Stellantis Telekodlama Donanım ekleme Özellik açma Tema yükleme Şerit takip Navigasyon Tabela okuma Otonom sürüş C3 aircross C5 aircross C4 suv 3008 5008 508 Opel Mokka GS line 2008 208 Rifter Berlingo Opel Combo Proace Highway Drive Assist Otomatik Park Grip Control Citroen Peugeot Ds Opel DS7 Telecodage Déverrouillage De Fonctionnalité Feature Unlock Automatic Park Lane Keeping Lexia Diagbox Open Window With Remote Remote Connection All CountrySupport
    https://www.youtube.com/watch?v=42RwmbZ1ihU&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 6 Temmuz 2023; 15:52:29 >

• Merhaba mokka 2022 model aracıma bugün yan basamak taktırdım resimdeki tapaları söküp oralara montaj yaptı taktırıp böyle birşey görenler varmı aklıma takıldı yanlış yere mi takıldı diye takana sordum buralara takılır felan dedi bilgilendirirseniz sevinirim

★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Daha önce kullandığım arabalarda yakit deposunu fulleyip yola çıktığımda yakit gostergesinin ibresi 50-100 km gittikten sonra düşmeye baslardi. 2021 model mokkada ise yola ciktiktan kısa bir süre sonra yani hemen hemen 10 km gittikten sonra ibre düşmeye basliyor. Sizde de durum boyle mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mustafa Ayvacı M kullanıcısına yanıt

Lüzumsuzluk yapmamak için cevap yazmadım ama yazılanlar havada kalınca da olmuyor diye cevap veriyorum.

Yan basamak tecrübem yok, arabanın altına da bakmadım, herhalde o takozların kullanılacağı bir yer vardır ama onun yerini sanırım basamak doldurduğu için gerek olmayabilir. Belki kriko dayamak için kullanılacak yere denk geldiği için takozları çıkarmışlardır. Neyse, hayırlı olsun, güle gül kullanın.

• nodoubt0938 N kullanıcısına yanıt

Öncesinde dizel araç kullandınız mı? Belki benzinli araç olduğu için yüksek yakıt tüketimi beklediğiniz için böyle olabilir. Sizdeki gibi bir durum yaşamadım ya da dikkat etmedim.

Öyle usta bir şoför değilim ama arkadaşım, ihtiyaç ne ise basın gaza gidin. Yüksek sürate çıkmak gerekiyorsa, çıkın. Bugün aracın yol bilgisayarı gidilebilecek yolu 450 km gösteriyordu. İzmit'e gittim, geldim otoban üzerinden 500 km'ye çıktı.

Belki çok devirsiz kullanılıyor (motor titriyor), belki aracı kullandığınız yerin rakımı yüksek ve bu sebeple şartlara uyum sağlanıncaya kadar rölanti devri yüksektir (dizel ceed Uşak'a gidince çok daha yüksek yakıt tüketimi ve daha fazla rölanti devri çeviriyordu) ve buna bağlı aynı hızda (benim araca göre) daha yüksek devir istiyordur, belki sürekli yokuş çıkıyorsunuz, belki çok sık dur kalk yapılıyor, belki çok sık stop-start yapılıyor (yani markete gittiniz motoru kapattınız, oradan çıktınız 500 m sonra manava girdiniz yine kapattınız gibi).

Evet depoyu doldurunca 600 km gösteriyor örneğin 150-200 km gidiyorum yolun inişli çıkışlı ya da düz olmasina gore hala 600 km gösteriyor ya da 570'e ancak düşmüş oluyor. Ama ibrenin direkt düşme olayi biraz tuhaf geldi açıkçası.

Ben hiç dikkat etmedim ibre konusuna. Belki şu da fark ediyor olabilir : Ben alırken hesabı düzlemek için ister istemez üzerine ekletiyorum, o fazlalık benzin tükeninceye kadar belki şamandıra oynamıyordur, bundan dolayı da dikkatimi çekmemiştir.

Siz (akıl veriyor gibi olmasın) benim konudaki tüketimlerle (ortalama hızları kıyas ederek) tüketimlere bakarak, ortalama tüketime bakın. Beklediğinizden yüksek ise, belki şamandırada arıza vardır ya da yol bilgisayarı yanlış hesaplıyordur.

Geçen haftalarda (bir ara havalar sıcaktı ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★ ) klima kullanmaya başladığımda tüketime %5 etkisi olduğunu gördüm. Belki klima sürekli aktiftir, dikkatinizden kaçmıştır.

Geçen haftalarda şunu da fark ettim: Şehir içerisinde yaptığımız yol az olduğundan pek dikkatimi çekmedi. Sakarya'ya gittiğim zamanlarda yol bilgisayarına göre 400 km gitmem lazım, kalan yolda 390'a düşmesi gerekirken hâlâ 400 km görünüyor. Dönüşte, nice sonra 380 km'ye düştüğünü görüyorum. Sanki bilgisayar 20'şer km'lik aralıklar hesaplıyor olarak yorumladım. Belki bundan dolayı dikkatinizi çekmiştir.

Paspas sormuşsunuz, onu ne yaptınız? 3D kauçuk paspas aldıysanız eğer umarım altları dişli olan, taban halısına yapışan tipten almışsınızdır. Benim aldığımın da son baktığımda fiyatı 1.400'e çıkmış.

Bir de bu yağmurlu havalarda nedense arabada buğu oluyor, cam da açamıyorum diye, zamlanmadan alayım diye rüzgarlık aldım bugün.

★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★
     ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★www.n11.com
    2021-2023 OPEL MOKKA CAM RÜZGARLIĞI YENİ MOKKA UYUMLU Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/2021-2023-opel-mokka-cam-ruzgarligi-yeni-mokka-uyumlu-27015346?magaza=cardanadamshop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 9 Temmuz 2023; 20:39:30 >

Geçenlerde Aydın-Ankara yaptım. Yol bilgisayarını sifirlamistim 5.4 gösteriyordu ortalama tüketim. Yol bilgisayarina gore her şey normal ama dedigim gibi ibre olayınin daha o once kullandigim araclardan (hatta biri eski kasa mokkaydi) farkli olması tuhafima gitti. Bugün yine yakit lambasi yaninca depoyu doldurdum yaklasik 42 litre yakit aldı araç. Yola cikinca full gosterirken yine 15-20 km gidince bir dis düştü.

Bir dahaki sefere depoyu fulluyorsaniz fullledikten sonra bir dis düşüş kac km gittikten sonra oluyor dikkat ederseniz memnun olurum.
    Cevabiniz icin tesekkur ederim.

Buna dikkat edip paylaşırım.  ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★ 

Merhaba, iyi geceler. Bugün depoyu doldurmasam da aklıma geldi, yakıt göstergesine baktım. Meğer 4 diş varmış, ilk defa fark ettim ★★★★★  Opel Mokka Kulübü ★★★★★  Neyse, toplamda 180 km yol gitmişim ve bu 4 dişin dördüncüsü (en sondaki) çok az doluydu. Yani göstergeye göre deponun çeyreği ha bitti, ha bitecek.

• Son zamanlarda araç tavanına ppf kaplatan oldu mu ? Fiyatlarla ilgili bilginiz var mı ?

Kendi sorumu kendim cevaplayayım
    İstanbulda 3 farklı yerle görüştüm. Biri zincir marka (Bostancı şubesi), biri internet ortamında en meşhur detailingci (Ümraniyedeki) biri ise Bakırköyde internet ortamından aldığım bir tavsiyeyle bulduğum bir yerdi. Sadece seramik kaplamaya 10bin-15bin + kdv gibi bir fiyat veriyorlar. Bunun nakit ödeme olduğunu söyleyebilirim. Kredi kartı işin içine girerse fiyat artıyor.Sadece tavan ppf kaplanır ve aracın gerisi seramik kaplama olursa zincir marka 15.500, ümraniyedeki yer 18.500 + kdv gibi bir fiyat veriyor. Tüm aracı kaplamak istersek zincir marka kampanyada olduğunu ve 31bin + kdv 'ye yapabileceğini söyledi. Ümraniyedeki yer ise 60-65bin gibi bir fiyat verdi. PPF'in mikron kalınlığı değişirse fiyat biraz aşağı ya da yukarı oynayabiliyor. Ancak iki yerinde söylediği bu ppf kaplamanın dahi kuş pisliği karşısında eriyebildiği ancak araç boyasını koruduğuydu. Bu nedenle ppf kaplama yaptırdık diye aracı kafamız rahat şekilde yollara yine bırakamıyoruz. Şayet ppf kuş pisliğinden yanarsa da çirkin görüntüden kurtulmak için yenilemek zorunda kalıyoruz. Bu fiyatlar sıfır araçlar için değil bu arada, onlarda ön işlem uygulanmayacağı için fiyatlar daha uygun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishByte -- 16 Temmuz 2023; 14:42:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yaklaşık 10 sene Kia ceed kullandım, kapalı garajım da yoktu. Tek yaptığım pazarcıların kullandığı kumaştan sadece camları kapatacak büyüklükte bir kumaşla kapatmak oldu, o da arabanın içerisi güneşten yanmasın amacıyla yapıldı. Arada cila yaptım (kendim), onun haricinde bir şey yapmadım.

(Bana göre) Önce içiniz nasıl rahat edecekse öyle yapın fakat satarken araca ekstra bir değer katıyor mu diye sorarsanız: 2. el baktığım dönemde ilan sahibinin yazdığı ekstraları yazsa da önemsediğimi söyleyemem. Yani günün sonunda, arabayı satma aşamasına geldiğinizde alıcı için bu durum bir şey değiştirmiyorsa sizi hayal kırıklığına uğratması muhtemel.

Bunun yanında, arabayı alırken özelden yazıştığım bir arkadaş da kaplama yaptırmamı tavsiye etti. Önce istenen rakamları görünce (Grandland'e 60 mı, 70 mi ne vermişti, öyle hatırlıyorum, Stek markaydı galiba) zaten vazgeçtim. Üstüne 5 yıl garanti, en ufak bir sorun da tekrar kaplama gerekliliği, her hangi bir kaza durumunda (boya görüntüsü noktasında) kaplamasız araçtan hiç bir farkının olmayacak olması (yani kaza yapılan bölgeye yeniden kaplama yaptırdınız, yeni kaplama daha canlı, eskisi biraz daha soluk gibi).

Keyif sizin. Komple kaplamayı ben yaptırmadım, yaptırmayı da düşünmüyorum. Ama tavanın siyah olması bu yaz aylarında güneşi olduğu gibi çekmesinden dolayı tavanı kaplatmayı düşünüyorum. Yan çıtalar siyah kalacak şekilde tavanı komple beyazla kaplatma düşüncesindeyim, şimdilik maddi imkanlarım müsait değil. Olduğunda eğer doğruysa Stek kaliteli markaymış, soracağım.

• Merhabalar, çanakkalede bilinen bir oto kuaförüne mayıs ayında seramik kaplama yaptırdım.

Aracım sıfır olduğu için temizliği daha az sürdü. Kaput ve kapıların kenarları birde bagaj eşiğine ppf kaplama, geri kalan yerlere seramik kaplama, ön cam hariç tüm camlara cam filmi ve ön cama şeffaf ısı filmi yaptırdım. Nakit 11.000 tl tuttu.

Korumanın bakımına göre 3-4 yıl dayanacağını söylediler. Ppf in de 4 yıl sonra kontrol edilmesi gerektiğini söylediler.

Korumadan kasıt aracı kirli bırakmamak, süngerle yıkamak ve yıkarkende önce su tutarak köpük+sünger yaparken çizilmemesini sağlamak gibi ancak geçenlerde parkın yanında park halindeyken arka direğe top sürtmüş ve ışıkta dikkatli bakıldığında topun sürtme izi gözüküyor. O biraz sinir bozucu oldu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yaşadığım bir deneyimi aktarmak istiyorum, belki benim aracımda bir sorun vardır :)

müzik dinlerken yüksek sesli ve bass ağırlıklı bir müzik dinlersem dikiz aynasında titreme oluyor. özellikle daha yüksek hızlı seyahat ederken bazen araçları bulanık görüyorum. tüm araçlarda böyleyse bir tasarım hatası var demektir :(

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.