Merhaba, aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Klima her çalıştırmada otomatik çalışıyor derken, AC açık, bu anlamda mı söylediniz? Bu anlamda söylemediyseniz havalandırma sürekli çalışıyor, bunu kapatacak bir yol (bildiğim kadarıyla) yok. Aracı alalı 5 ay oldu ve bu havalandırma sürekli çalışıyor (klima değil). AC (sağ taraftaki düğme) ışığına bastığınızda sönmesi lazım. Sol taraftaki düğmeye (üzerinde menü yazan düğme) basıp ortadaki ekrandan klima ayarlarına girip, oradan bir bakın isterseniz. "AC ışığı sürekli yanıyorsa" çok ihtimal vermiyorum ama havalandırma AUTO modda ise ve havalandırma gücü (HIGH) ise belki ondan dolayı da klimayı otomatik çalıştırıyordur. |
★★★★★ Opel Mokka Kulübü ★★★★★ (34. sayfa)
-
-
Evet havalandırma sürekli açık oluyor. Çözümü bulamadım. Çok saçma bir şey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla onu da böyle ayarlamışlar, maalesef yapacak bir şey yok. SOFT moda alırsanız, vites boşluğu önündeki havalandırma kanalını açıp, diğerlerini de iyice kısarsanız rahatsız edici olmaz diye düşünüyorum.
-
Mantığını anlamadım niye böyle bir şey yapmışlar ki? Opel genel merkezle görüştüm iki gün içinde dönüş yapacaklar varsa bir çözümü buradan yazarım.
Merkezi aramak hiç aklıma gelmedi, kitapçıkta da sanki kapanmasıyla ilgili bir şey okumadım (öyle hatırlıyorum). Neyse, siz görüşün, sonucu da buradan yazarsanız memnun olurum. Bilgilenmiş olurum.
Tekrar hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde, temiz temiz kullanmanız dileğiyle
-
Arkadaşlar selamlar carvocal multimedya sistemi kullanan var mı Mokka ile yorumlarınızı merak ediyorum, direksiyon butonları çalışır ancak ön paneldeki radyo butonları çalışmaz diyorlar.
-
@fatihkilic25 Aracın kullanım kılavuzunu okudum ancak kılavuzda kapatılmasıyla ilgili bir bilgi göremedim. Sistem sürekli çalışır durumda. Benim yazdığım konuya baktıysanız, Ceed'de kapatılabiliyordu ancak dışarıdan toz girmesin diye ben sürekli çalıştırıyordum. Bu noktada sıkıntı etmiyorum.
Havanın şiddeti rahatsız ediyorsa manuel olarak en düşük fan hızına ayarlayıp kullanmayı bir deneyin, vites boşluğu haricindeki menfezleri kapalı tutmayı deneyin.
-
-
İlk sorunuz için 10bin km ya da 1 yıl şeklinde bakım süresi var. 1 yıl dolduysa tamir işareti bu nedenle yanmış olabilir. Araç sanırım fabrika çıkışına göre ayarlanmış ama ben trafiğe çıkışını tarih kabul ederek bu ikazdan iki ay kadar sonra bakıma götürdüm(km olarak henüz 5.500’lerdeydim serviste bu nedenle acele etmeme gerek olmadığını söylemişti) Bu far sorununu ilk kez gördüm. Umarım garantiyle çözülecek bir sorundur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet aldım, geçen pazartesi. Perşembe günü ilk uzun yoluma çıktım. 650 km 940 TL benzin tüketti 120 km/s cruise ile geldim , yaklaşık 5,9 L/100km yakıt harcadı. Bu süper dir değer. Frenler gerçekten çok iyi..
Kasisler de biraz sert onun dışında atak ve seri bir araç, yol tutuiunda sorun yaşamadım ki yağışlı bir gündü.
Paspas, bagaj havuzu ve rüzgarlık aldım.. Tavsiye veren olmayınca kendim karar verdim markasına
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzdil -- 25 Haziran 2023; 21:12:22 > -
Değerli arkadaşım bu arka lamba grubunda bir sorun var, bunu servise göstermekte fayda var. Aracım 7.000 km'ye yaklaştı, benim araçta böyle bir sorun yaşamadım.
Aracın verdiği uyarıda, anladığım kadarıyla periyodik bakım aralığıyla ilgili ve kılavuza göre (ki bana söylenen de bu idi) 15.000 km, belki yazılım güncellemesi yapılması gerekiyordur. Bu şekilde kullanımda sorun olmayacağını düşünüyorum fakat yine de servise gidip durumu anlatmakta, çözüm istemekte fayda var.
-
Hayırlı olsun, iyi günlerde, güle güle, temiz temiz kullanmanızı dilerim.
3D paspas konusunda bir arayışınız olduğunu bilseydim, Sahler almayın derdim. Altlarında tutunacak dişler olmadığından kayıyor ve özellikle arka paspaslar halı kısımları kapatamıyor, aşırı kayıyorlar. Benim açtığım konuda görmüşsünüzdür, baştan o paspasları görseydim onlardan alırdım. Aldığım paspaslarla kayma derdi olmadan, toz toprak olacak derdi olmadan kullanıyoruz. Neyse, alınmış, bir süre kullanın, memnun kalmazsanız eğer benim aldığım paspasları tavsiye ederim.
-
Şimdi Ankara'dan Aydın'a geldim. Yari yarıya cruise controlde ve kendim kullandim. 110-140 km arasında hiz yaptim. Yol bilgisayarini sifirlamistim, 5.4 litre yakmis gözüküyor.
Opel merkezden cevap geldi. Malesef kapatmanın bir yolu yokmuş, bu arabanın bir özelliği imiş. Bu özellik ne işe yarıyor diye sorduğumda herhangi bir cevap alamadım. 1 haftada arabadan soğudum yeminle. Her seferinde havalandirmayi kapatmak zorunda kalıyorum.
Bence, bu havalandırma konusu araçtan soğumanıza sebep olmasın.
Size kendi kullanımımı anlatayım (bildiğiniz şeylerse, umarım yazdıklarımla sizi gücendirmiş olmam): Ben havalandırmayı otomatik olarak, klima kapalı kullanıyorum. Sıcaklığı 16'ya ayarladım, tabi klima çalışmadığı için güçlü hava üflüyor. Klimayı açacağım zaman önce sıcaklığı yükseltiyorum, zaten bunu yapınca düşüyor. Otomatik ayarı da SOFT olarak ayarladım.
Siz hava sesinden rahatsız oluyorsanız size tavsiyem manuel moda alıp, sıcaklığı 22'ye ayarlayıp, fan hızını da en düşükte tutacak ve vites önündeki havalandırma menfezi hariç tüm menfezleri kapatacaksınız. Sıcaklık yükseldikçe (otomatik modda) sesi azalıyor.
-
Merhabalar 2022 elegance paket aracım var birşey sormak istiyorum araçla hareket halinde giderken kapı açılırsa ne olur, bunu neden soruyorum bir kere park halindeyken kapı açıktı az ileri alayım dedim vites n getir p ye getir gibi uyarılar verdi kafama takıldı, uzun yolda dalarım hızlı giderken kapı açılır ne olur diye merak ettim bilgisi olan illaki vardır şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanım kitabına hızlıca göz gezdirdim de maalesef bu senaryoyu göremedim. Sanırım gördükleriniz bir uyarıydı. Gündelik kullanım sırasında böyle olursa, aracı durduracağını sanmıyorum. Emniyet kemerlerini takmadığımızda sadece uyarı verdiği gibi uyarı vereceğini düşünüyorum.
-
merhaba hocam kaçırdım sanırım. paspas için link paylaşabilir misiniz?
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155930702
Buraya aracımdaki fotoğraflarını da attım, incelersiniz. Aracı aldığım zaman bu paspası görseydim, fiyatı pahalı olsa da sanırım tercih ederdim. Fotoğraflara bakarak fikir sahibi olacağınızı düşünüyorum fakat olur da aklınıza takılanlar olursa cevaplamaya, yeni fotoğraflarla bilgilendirmeye çalışırım.
-
Opel'in kendine has özellikleri var. Bana da araba çalışırken araç teybinin kapatılamaması ilginç geliyor. Güç düğmesine dokunursanız sesi kapatıyor. Servise sorduğumda kapanma özelliği yok evet sesi keser demişti :)
Araçtan soğumanıza gerek yok diye düşünüyorum. Araç genel olarak memnun eden bir araç ama marka özelinde farklı özellikler koymuşlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X