Şimdi Ara

opel omega hakkında bilgi (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
2
Favori
96.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu omega gerçekten farklı, ama çok insana sorunca "ne yapacaksın onu" der. siz o diyenlere kulak asmayın. 18-25 bin arasında bir fiyata ortalama 40000 değerinde bir araç alırsınız. çünkü omega sınıfı mercedesler bmw ler 40000 civarında. üstelik omega onlardan daha seri bir araç. kıyasladığım model 3.28 5.25 gibi araçlar. vergi konusunda 2500 cc ve 2000 model ve altı araç alırsanız zorlanmazsınız, 6 aylık 261,50 tl ödersiniz. aracın yakıtı sanıldığı gibi veya yine birilerinin söylediği gibi uçuk değildir. lpg 2,2 tl iken şehir içi yaklaşık 0,3 kr civarı yakmakta. 1700 kg lık bir kütleyi hareket ettirmenin bedeli olarak bu değer normal. şehir dışında zaten düşer. ama hız, frenleme, güvenlik konusunda gayet başarılı. yedek parça konusunda benim de tereddütlerim vardı ama bir kaç kişinin yazdıklarını okuyunca onlar da kayboldu. aracın motor perfonmansı çok iyi. aerodinamiğinin ve ağırlığının sayesinde araç kolay sarsılmıyor. vitesin tam ortasındaki spor tuşuna basınca zaten araba adeta çıldırıyor. 20000 tl ye alınacak araçlar arasında gerçekten çok üst sınıf bir araç. bose ses sistemi de var bu araçlarda. bu sistemi şu anda 2011 renault latitude araçlarda özellik olarak sunuyorlar. gerisinin siz düşünün. arkadan çekişli olmasına rağmen savurması için çok uğraşmak gerek, savrulduğunda da sistem devreye girip aracı rayına sokuyor. ben sahibi değilim bu aracın. ama gerçek bir hastasıyım. yakınımda 2003 model 2,6 elegance modeli var. ve bu araba müthiş. alacak olanlara şiddetle tavsiye ederim. diyelim ki araç masraf çıkardı. yapacağınız masraf asla bu arabanın gerçek değerini geçmez, siz yine karda olursunuz. bir tanıdığım triger bakımını 700 tl ye yaptırdığını söylemişti.
    sonuç olarak araba tam binilecek bir araba, dış dizaynı, konforu, motoru... bir araçta istediğiniz her şey bu arabada mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_alli

bu omega gerçekten farklı, ama çok insana sorunca "ne yapacaksın onu" der. siz o diyenlere kulak asmayın. 18-25 bin arasında bir fiyata ortalama 40000 değerinde bir araç alırsınız. çünkü omega sınıfı mercedesler bmw ler 40000 civarında. üstelik omega onlardan daha seri bir araç. kıyasladığım model 3.28 5.25 gibi araçlar. vergi konusunda 2500 cc ve 2000 model ve altı araç alırsanız zorlanmazsınız, 6 aylık 261,50 tl ödersiniz. aracın yakıtı sanıldığı gibi veya yine birilerinin söylediği gibi uçuk değildir. lpg 2,2 tl iken şehir içi yaklaşık 0,3 kr civarı yakmakta. 1700 kg lık bir kütleyi hareket ettirmenin bedeli olarak bu değer normal. şehir dışında zaten düşer. ama hız, frenleme, güvenlik konusunda gayet başarılı. yedek parça konusunda benim de tereddütlerim vardı ama bir kaç kişinin yazdıklarını okuyunca onlar da kayboldu. aracın motor perfonmansı çok iyi. aerodinamiğinin ve ağırlığının sayesinde araç kolay sarsılmıyor. vitesin tam ortasındaki spor tuşuna basınca zaten araba adeta çıldırıyor. 20000 tl ye alınacak araçlar arasında gerçekten çok üst sınıf bir araç. bose ses sistemi de var bu araçlarda. bu sistemi şu anda 2011 renault latitude araçlarda özellik olarak sunuyorlar. gerisinin siz düşünün. arkadan çekişli olmasına rağmen savurması için çok uğraşmak gerek, savrulduğunda da sistem devreye girip aracı rayına sokuyor. ben sahibi değilim bu aracın. ama gerçek bir hastasıyım. yakınımda 2003 model 2,6 elegance modeli var. ve bu araba müthiş. alacak olanlara şiddetle tavsiye ederim. diyelim ki araç masraf çıkardı. yapacağınız masraf asla bu arabanın gerçek değerini geçmez, siz yine karda olursunuz. bir tanıdığım triger bakımını 700 tl ye yaptırdığını söylemişti.
    sonuç olarak araba tam binilecek bir araba, dış dizaynı, konforu, motoru... bir araçta istediğiniz her şey bu arabada mevcut.
    Türkiye'deki Omegaların sınıfı nedir?
    Bu videodakilerden yokmu ülkemizde?
    Pawel Kyoutube
    FIRST PROJECT OPEL OMEGA IRMSCHER, CADILLAC CATERA, www.jjexclusive.com
    http://www.youtube.com/watch?v=D6DVp65o-RA&list=FLWLZ3FXU5h5cyC1pqedVVYA&index=8

bu videonun özellikle 4:33 süresine denk gelen panel resimi;
    attmotorsyoutube
    prezentare omega b irmscher
    http://www.youtube.com/watch?v=dfBZo2tQc-0&feature=related

Ülkemizdekilerden aldık diyelim bu panellerin montajının yapılması mümkünmüdür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 18 Ekim 2011; 10:09:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mydonnoz

Türkiye'deki Omegaların sınıfı nedir?
    Bu videodakilerden yokmu ülkemizde?
    Pawel Kyoutube
    FIRST PROJECT OPEL OMEGA IRMSCHER, CADILLAC CATERA, www.jjexclusive.com
    http://www.youtube.com/watch?v=D6DVp65o-RA&list=FLWLZ3FXU5h5cyC1pqedVVYA&index=8

bu videonun özellikle 4:33 süresine denk gelen panel resimi;
    attmotorsyoutube
    prezentare omega b irmscher
    http://www.youtube.com/watch?v=dfBZo2tQc-0&feature=related

Ülkemizdekilerden aldık diyelim bu panellerin montajının yapılması mümkünmüdür?

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bende 97 model 2,5 v6 cd omega var sıkıştım satmam lazım araç 235 binde kazasız şanzıman yeni 14000 tl istiyorum ilgilenen olursa pm den görüşelim selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: zorbegg

Arkadaşlar bende 97 model 2,5 v6 cd omega var sıkıştım satmam lazım araç 235 binde kazasız şanzıman yeni 14000 tl istiyorum ilgilenen olursa pm den görüşelim selamlar

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu Omega için ne önerirsiniz.Alınırmı? bu fiyata bence makul olan bir araç yakıtında değilim artık araba gibi arabaya binme isteğimi bununla karşılamak doğru bir karar olurmu sizce?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sadece-130bin-km-de-bakimli-opel-omega-60507773/detay/

• quote:

Arkadaşlar bu Omega için ne önerirsiniz.Alınırmı? bu fiyata bence makul olan bir araç yakıtında değilim artık araba gibi arabaya binme isteğimi bununla karşılamak doğru bir karar olurmu sizce?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sadece-130bin-km-de-bakimli-opel-omega-60507773/detay/

güzel araç bir iki bin tl düşerse alınır kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

quote:

güzel araç bir iki bin tl düşerse alınır kesinlikle

Alıntıları Göster
    Açıkcası bir ikibin lira düşmesi halinde yinede pazarlık yaparak alırdım.
    Bu araç için ''egzoz gazı ölçüm sensöründe motor arıza ışığını yakan problem'' motor arzasını kamufle etme amaçlı egzoz gazı ölçüm sensörü arızasına bağlamak olasımıdır.Ayrıca Omeganın motor takozlarını değiştirmeye kalkmak kalıcı bir sıkıntı ortaya çıkarırmı ve motor kulakları neden değişim ister?
    benim için fazla yakıt tüketimi sadece hafta sonları yola çıkma açısından pek dokunacağını düşünmesemde Omeganın 16lt şehiriçi tüketimi aklıkma gelince doğacak yakıt harcamasını göz önüne almadan da edemiyorum.
    Ayırdığım bütçe 20-22bin en fazla ve baktığım araçlarda vectra,accent,206,civic (önceki modellerinden) gibi.
    Ama bu Omega'nın yeri başka fiyatına göre herşey var fazlasıyla ama yakıt sarfiyatı fazla tabi motoruna göre ''normal'' denilecek ki bu doğru.Bununda çözümü lpg olacaktır.Kabaca en azında yarı yarıya maddi sarfiyatını aşağıya çekecektir.
    Bu durumda bana verecek tavsiyeniz ne olurdu?Hislerime üç önceki mesajında #ali_alli tercuman olmuştur.Gözümü kapatıp alıp kullanmaya başlayayım diyorum biran önce ama malum çevremdeki arkadaşlarıma konuyu çıtlatınca anında tepkiler geliyor :)) fazla üstlerine gidipte sahibi bile olmadan ikna etmeye çalışmakta işime gelmiyor bende kapatıyorum konuyu :))
    Sizlerden yorumlarınızı bekliyorum.Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 5 Kasım 2011; 23:00:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutozkan

arkadaşlar
    bilgi olarak söylüyorum. bandrollarda vergi indirimi diye bir yasa varmış 2004 den itibaren
    yani aracın kasko degerinin %5 ini geçiyorsa bandrol toplamı (senelik olan)
    şöyleki
    arac 2003 model kasko degeri 38 bin lira % 5 i 1900 lira
    senelik bandrolu 1400*2= 2800 lira otomatik olarak geçmiş oluyor
    siz bu durumda bir dilekçeyle vergi dairesine müracatta buunuyosunuz ve bir alt kademeye geçiyor 1400 lira yerine 845 lira ödüyosunuz. devlet bu yasayı çıkarmış ama kimse bilmiyor fazlaa..

Burda yazılana göre kasko değerleri;
    2000 2.5i CD 14.250 TL %5i 712.5TL
    senelik bandrol 787*2= 1574tl
    alt kademesi 313TL değil 523TL
    2001 2.6i Elegance 23,750tl %5i 1.187,5tl
    senelik bandrol 2196*2=4392tl
    alt kademesi 1,184TL değil 1,315TL
    2003 2.6i Elegance 29,000tl %5i 1.450tl
    senelik bandrol 2,196*2=4392tl
    alt kademesi 1,184TL değil 1,315TL
    bu hesaplara göre alt gruplardan ödeneceği görünüyor. Hesaplarda yanlışlık varmı?
    son düzenlemem galiba doğru oldu!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mydonnoz -- 18 Kasım 2011; 8:24:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut06

öncelikle herkese selamlar saygılar arkadaşlar bnde bu aralar bir opel omega almak istiyorum 2.5 v6 200-2001 modellerden düşünüyorum şimdi araba fiyatları 18-22 bin tl arasında değişiyor bnde karasız kaldım şimdi pahalı olanlarmı iyi yoksa öbürleride iyidirde piyasası o olduğu için mi 17-18-19 bin tl fiyat çekiyolar valla temiz bitane bulursam ve bana bu konuda yardımcı olursanız yer şehir farketmez gidecem alacam birde bu arabayı kullanıpta gerçek piyasasını bılen bir arkadaşım abim bana yardımcı olursa çok memnun olurum bnm aradığım modelin ki tabi birşey daha bu vergi indiiriminden yararlananlar varmı nasıl oluyo illa kasko yaptırmak mı gerekiyo bu indirimden yararlana bilmek için bu kanudada bni aydınlatırsanız çok sevinirim :) öyle yada böyle bu gemiye binmek istiyorum bu arada bn 22 yaşındayım bu arabayı bir kere kullandım ve o zaman aşık oldum :)

Selamlar arkadaşım ben de 21 yaşındayım ve 1998 Model 2.5 v6 Omega'yı aynı hevesle 20 yaşımdayken altıma çektim. Şehir içi yakıtı en çok olan araçlardan biridir. 3.0 lt İnfiniti i30'dan, 2.8 Litrelik BMW 5.28'den fazla yakar. Hatta e46 kasa M3ü olan bir arkadaşla konuştuğumda kendi aracımdan daha az yaktığını da gördüm. Yani düşündüğünden fazla yakıt tüketimi vardır. Termostatı yazlık takılmış bir Omega şehir içinde Aralık, Ocak ve Şubat ayında şehir içinde normal kullanımda geçen sene ölçtüğümde doğruluğundan şüphen olmasın ki LPG'de 65 kuruş yakıt tüketimi değerini verdi. Hava sıcakken yine şehir içi ölçümüm 42 kuruştu LPG 2.20 iken. Termostatın değişmesi de masraflıdır kışlıkla değiştirirseniz işçilik çok pahalı tutar yakıt parasını fazla vermek daha mantıklı gelir. 0-100'de 2.5 motor onu geçerim bunu geçerim diye düşünme otomatik vites 2.5 v6 Omega bu konuda hiç iyi değildir. Yüksek hızlarda iddialıdır o ayrı yani rollingte birçok arabayı harcayabilirsin. Kasko değerinden sigorta düşümü için kasko yaptırmana gerek yok. Ben de yaptırmadım MTV'ye 6 aylık 263 tl yani 2000-2500 arası değil de 1800-2000 arası ödeme yapıyorsun. Yedek parçaya değinecek olursak işin çok kolay çünkü bulamazsın. Sol ayna kapağım kırıldı İstanbul'da bir yerde bulabildim 1 hafta arayıp hiç bir fonksiyonu olmayan plastik bir kapağa 100 lira istediler yalvar yakar 80 liraya aldım. Ki bu B kasa 94-99 için senin istediğin B2 kasa daha da sıkıntılıdır yedek parça konusunda. Otomatik şanzımanda kronik sıkıntı var. 3. vites dişlileri sıyırır hep. Zaten B2 kasa X25XE'lerde yani 2.5 v6'larda düz vites yoktur. Arabayı satmanız gerekir benim gibi 5 ay uğraşırsınız aldığınızdan aşağıya bile veremezsiniz. Galericilere takasa gidersiniz adamlar Omega'yla takas olmaz derler. Yani gram tavsiye etmiyorum. Ben sattım kurtuldum. Hiç bulaşmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bulbulinho

quote:

öncelikle herkese selamlar saygılar arkadaşlar bnde bu aralar bir opel omega almak istiyorum 2.5 v6 200-2001 modellerden düşünüyorum şimdi araba fiyatları 18-22 bin tl arasında değişiyor bnde karasız kaldım şimdi pahalı olanlarmı iyi yoksa öbürleride iyidirde piyasası o olduğu için mi 17-18-19 bin tl fiyat çekiyolar valla temiz bitane bulursam ve bana bu konuda yardımcı olursanız yer şehir farketmez gidecem alacam birde bu arabayı kullanıpta gerçek piyasasını bılen bir arkadaşım abim bana yardımcı olursa çok memnun olurum bnm aradığım modelin ki tabi birşey daha bu vergi indiiriminden yararlananlar varmı nasıl oluyo illa kasko yaptırmak mı gerekiyo bu indirimden yararlana bilmek için bu kanudada bni aydınlatırsanız çok sevinirim :) öyle yada böyle bu gemiye binmek istiyorum bu arada bn 22 yaşındayım bu arabayı bir kere kullandım ve o zaman aşık oldum :)

Selamlar arkadaşım ben de 21 yaşındayım ve 1998 Model 2.5 v6 Omega'yı aynı hevesle 20 yaşımdayken altıma çektim. Şehir içi yakıtı en çok olan araçlardan biridir. 3.0 lt İnfiniti i30'dan, 2.8 Litrelik BMW 5.28'den fazla yakar. Hatta e46 kasa M3ü olan bir arkadaşla konuştuğumda kendi aracımdan daha az yaktığını da gördüm. Yani düşündüğünden fazla yakıt tüketimi vardır. Termostatı yazlık takılmış bir Omega şehir içinde Aralık, Ocak ve Şubat ayında şehir içinde normal kullanımda geçen sene ölçtüğümde doğruluğundan şüphen olmasın ki LPG'de 65 kuruş yakıt tüketimi değerini verdi. Hava sıcakken yine şehir içi ölçümüm 42 kuruştu LPG 2.20 iken. Termostatın değişmesi de masraflıdır kışlıkla değiştirirseniz işçilik çok pahalı tutar yakıt parasını fazla vermek daha mantıklı gelir. 0-100'de 2.5 motor onu geçerim bunu geçerim diye düşünme otomatik vites 2.5 v6 Omega bu konuda hiç iyi değildir. Yüksek hızlarda iddialıdır o ayrı yani rollingte birçok arabayı harcayabilirsin. Kasko değerinden sigorta düşümü için kasko yaptırmana gerek yok. Ben de yaptırmadım MTV'ye 6 aylık 263 tl yani 2000-2500 arası değil de 1800-2000 arası ödeme yapıyorsun. Yedek parçaya değinecek olursak işin çok kolay çünkü bulamazsın. Sol ayna kapağım kırıldı İstanbul'da bir yerde bulabildim 1 hafta arayıp hiç bir fonksiyonu olmayan plastik bir kapağa 100 lira istediler yalvar yakar 80 liraya aldım. Ki bu B kasa 94-99 için senin istediğin B2 kasa daha da sıkıntılıdır yedek parça konusunda. Otomatik şanzımanda kronik sıkıntı var. 3. vites dişlileri sıyırır hep. Zaten B2 kasa X25XE'lerde yani 2.5 v6'larda düz vites yoktur. Arabayı satmanız gerekir benim gibi 5 ay uğraşırsınız aldığınızdan aşağıya bile veremezsiniz. Galericilere takasa gidersiniz adamlar Omega'yla takas olmaz derler. Yani gram tavsiye etmiyorum. Ben sattım kurtuldum. Hiç bulaşmayın.

Alıntıları Göster
    Bak ne güzel yazmışsın ''hevesle 20 yaşımdayken altıma çektim'' diye.Bence yakıtı fazla tüketmen gayet normal gençliğinizin ateşi 2.5cc yi sürekli dip gaz yaptırmış olmalı.Bende o yaşlarda öyleydim.Artık sakin, konforlu,donanımlı ve ucuz olana binelim birazda.20-25bin TL arasında alınmış bir aracın üstelik bu özelliklerde olması ve yakması bence gayet normal.
    Zaten ülkemizdeki trafik sıkıntısını gördükçe sadece hafta sonları ve ist. dışına doğru kaçmak en makulü bu nedenle trafiğe girmeyeceğim için yakacağı günlük ''abartıyorum'' 100TL yakıt sadece hafta sonu için göze alabileceğim bir rakamdır.Araç kiraladığını düşün en kötü yakın yere gitsen kira + yakıt yine 100TL ye yakın olacaktır.
    Aynı dönemde 95 fairway ve 94 3.20i otomatik kullandım tüpte ikiside aynı yakıyordu.ikisiylede 100-120km arasında yol alıyordum.Her şey senin kullanım tarzına ve aracın ne kadar bakımlı olduğuna bakar ''bence''.
    Aslında fazla uzatmasam iyi olacak; zevk ve renkler tartışılmaz diyerek lafımı bitireyim.

• quote:

Bak ne güzel yazmışsın ''hevesle 20 yaşımdayken altıma çektim'' diye.Bence yakıtı fazla tüketmen gayet normal gençliğinizin ateşi 2.5cc yi sürekli dip gaz yaptırmış olmalı.Bende o yaşlarda öyleydim.Artık sakin, konforlu,donanımlı ve ucuz olana binelim birazda.20-25bin TL arasında alınmış bir aracın üstelik bu özelliklerde olması ve yakması bence gayet normal.
    Zaten ülkemizdeki trafik sıkıntısını gördükçe sadece hafta sonları ve ist. dışına doğru kaçmak en makulü bu nedenle trafiğe girmeyeceğim için yakacağı günlük ''abartıyorum'' 100TL yakıt sadece hafta sonu için göze alabileceğim bir rakamdır.Araç kiraladığını düşün en kötü yakın yere gitsen kira + yakıt yine 100TL ye yakın olacaktır.
    Aynı dönemde 95 fairway ve 94 3.20i otomatik kullandım tüpte ikiside aynı yakıyordu.ikisiylede 100-120km arasında yol alıyordum.Her şey senin kullanım tarzına ve aracın ne kadar bakımlı olduğuna bakar ''bence''.
    Aslında fazla uzatmasam iyi olacak; zevk ve renkler tartışılmaz diyerek lafımı bitireyim.

Üstadım inan bu konu için söylüyorum, benim yapımda sana benziyor, nasıl diye soracak olursanız içimizdeki omega ateşi gözümüzü köreltiyor. Bende sizin gibi durmaksızın araştırıyorum daha doğrusu araştırdım diyeyim, sormadığım kişi, bakmadığım internet sayfası kalmamıştır herhalde. Bu araba hakkında olumsuz bir yanıt aldığımızda hıı deyip kabullenmek istemiyor, fakat ufacık bir olumlu yanıt aldığımızda hah işte budur deyip neredeyse uçuyoruz, ama şu bir gerçekki bende halen bu arabanın hayranı olmama ramen tabiricaiz ise bu aracı almanın büyük bir kumar olduğunu kabulleniyorum. Yukarıdaki açıklamayı yapan arkadaş bir omega kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum diyor, tabi çok harika ben çok memnunum diyende var ama genellemeye vuracak olursak çoğunluk uzak durun diyor, yalnız şundan hiç süphem yokki bilmeden bu aracın sorunlusunu almak sinir ve ruh salığımızı bozmak anlamına gelir, hani beğenmezsek satarız diyeceğimizde bir araç değilki, arkadaşında söylediği gibi piyasası ayaklar altında. Bende sizin gibi çok kilometre yapmayacağım için yakıtını önemsemiyorum. İşin özü bu aracı almadan önce hertürlü maddi menevi riske hazırlıklı olmak ve sonucu ne olursa olsun bu araca bineceğim diyebilmek gerekiyor. Umarım Allah herkezin gönlüne göre güzel ve sorunsuz araçlar nasip eder.

• quote:

merhabalr bende 2.5 CD lere bakmaktayım. faka herkeste olduğu gibi bende korkuyorum bıraz. benım korkum yakıt. tek sorum lpg de 100 km de kaç litre yakar? bazı arkadaşlar 100 km de 16 lt. bazı arkadaşlar 100 km de 9 lıtre gibi rakamlar yazmışlar hangisi normaldir bilgilendirirsenız sevınırım. teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: omegailker

merhabalr bende 2.5 CD lere bakmaktayım. faka herkeste olduğu gibi bende korkuyorum bıraz. benım korkum yakıt. tek sorum lpg de 100 km de kaç litre yakar? bazı arkadaşlar 100 km de 16 lt. bazı arkadaşlar 100 km de 9 lıtre gibi rakamlar yazmışlar hangisi normaldir bilgilendirirsenız sevınırım. teşekkürler

Yardımcı olmamı isterseniz 100 km'de lpg'de şehir içi 20 lt tüketimi vardır benzinde 16-17 lt yakar. Şehirler arası LPG'de 10-11 litre yakıt tüketimi var.
  • quote:

quote:

Yardımcı olmamı isterseniz 100 km'de lpg'de şehir içi 20 lt tüketimi vardır benzinde 16-17 lt yakar. Şehirler arası LPG'de 10-11 litre yakıt tüketimi var.

Alıntıları Göster
    teşekkürler. ama yukarıda kullanıcı bı arkadaş 100 km de 9.5-10 lt yazmış şehir içi şehir dışı ortalama. acaba yürürü kusursuz oluncamı böle yakıyo. sizin dediğiniz rakamlar çok fazla bence 100 km de 20 ltre şehir içi. bi yakın tanıdığımda 2.5 CD vectra var aynı motora sahip diye biliyorum. 100 km de şehir içi 9 ltre lpg, şehirler arası 7 lt reye kadar düşüyo demişti. bu konuda net bi bilgiye ihtiyacım var.

• quote:

teşekkürler. ama yukarıda kullanıcı bı arkadaş 100 km de 9.5-10 lt yazmış şehir içi şehir dışı ortalama. acaba yürürü kusursuz oluncamı böle yakıyo. sizin dediğiniz rakamlar çok fazla bence 100 km de 20 ltre şehir içi. bi yakın tanıdığımda 2.5 CD vectra var aynı motora sahip diye biliyorum. 100 km de şehir içi 9 ltre lpg, şehirler arası 7 lt reye kadar düşüyo demişti. bu konuda net bi bilgiye ihtiyacım var.

Arkadaşlarımız biraz abartıyor sanki. Fabrika verileri bile vectra 2.5 cdx için 14.5 lt civarı şehir içi benzinli yakıt tüketimi veriyor. LPG'de bu 16-17 ltyi zorlar, Omega için fabrika verisi 15.6 gibi bir şehir içi benzinli yakıt tüketimi. Yani LPG ile düşünün 20 litreyi yakalar az çok. Ben bu arabayı 5 ay kullandım 5.500 km yaptım o söylenilen rakamlar cidden komik. O koskoca motor ve gövdeyle 9 lt yakması imkansız günümüzde bile 2.5 litre benzinli araçlar 12 litre altına düşemedi 94 yılında kullanılmaya başlanılan motor için gerçekten imkansız.

• quote:

Alıntıları Göster
    hiç bir araba 20 litre yakamaz bizde chrsyler 300m 3.5 var o araçki ekonomik olsun diye en ufak bir şey yapılmamış bir araç neticede amerikan hapı hupur benzin yiyor o araç bile şehir içi 16 litre yakıyor 3.5 motor kaldıki şehir dışı 8.5 yakıyor benzinde bizim araçda lpg yok.

omega nın 2.5 ide şehir içi yaksın yaksın en fazla 12-13 litreyi geçmemesi lazım.. hadi abarttım 15 olsun..

• quote:

hiç bir araba 20 litre yakamaz bizde chrsyler 300m 3.5 var o araçki ekonomik olsun diye en ufak bir şey yapılmamış bir araç neticede amerikan hapı hupur benzin yiyor o araç bile şehir içi 16 litre yakıyor 3.5 motor kaldıki şehir dışı 8.5 yakıyor benzinde bizim araçda lpg yok.

omega nın 2.5 ide şehir içi yaksın yaksın en fazla 12-13 litreyi geçmemesi lazım.. hadi abarttım 15 olsun..

Şefim keşke dediğin gibi olsa bu araba çok yakıyor gerçekten. 3.0 infiniti i30'dan daha fazla yaktığını kendi gözlerimle gördüm araştırın bakın teknik verilerine.
  • quote:

quote:

Şefim keşke dediğin gibi olsa bu araba çok yakıyor gerçekten. 3.0 infiniti i30'dan daha fazla yaktığını kendi gözlerimle gördüm araştırın bakın teknik verilerine.

Alıntıları Göster
    bence sizin kullanıdığınız aracın yürürü ve motor aksamında sorun olabilirmi. düzensiz yaktıran ?

• quote:

bence sizin kullanıdığınız aracın yürürü ve motor aksamında sorun olabilirmi. düzensiz yaktıran ?

Alıntıları Göster
    bakdım hakkatten fazla yakıyor bune kardeşim 2.6 sına bakdım 16.6 yakıyor yuh bizdeki 3.5 300m kaldıki f segmenti bir araçdır 300m 16 litre yakıyor bizimki birde amerikan arabası ekonomiye dair motorda en ufak bir şey yapılmamış safi performans 252 beygirlik araç..

omegayı severim ama bu değerler cidden fazla..
  • quote:

bakdım hakkatten fazla yakıyor bune kardeşim 2.6 sına bakdım 16.6 yakıyor yuh bizdeki 3.5 300m kaldıki f segmenti bir araçdır 300m 16 litre yakıyor bizimki birde amerikan arabası ekonomiye dair motorda en ufak bir şey yapılmamış safi performans 252 beygirlik araç..

omegayı severim ama bu değerler cidden fazla..

Bana hak vereceğinizi tahmin etmiştim :)
  • quote:

Mümkün değil ne zaman memlekete izine gitsem babam altından girer üstünden çıkar bi eksikllik tuhaflık varsa hemen bulur ya kendi tamir eder ya da birine yaptırırdı. Arabam hiç bir zaman bakımsız kullanılmadı. (Babam motor ustasıdır.)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.