Şimdi Ara

Opel pişmanlıktır... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SnapDragon

Yağ Soğutucusu değişti hocam bizde ilk ondan sandık ama sorun devam etti
    Değiştikten sonra radyatör temizliği yapıldı mı? Yapılmadıysa, sistemdeki kalıntı yağlar tekrar ortaya çıkmış olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Nasıl blok kaynağı 40 tl masraf ile çözülüyor?

Bugün normal bir aracın üst kapağını söküp conta değişimleri ile işçilik 1500 den aşağı çıkmaz.

Alıntıları Göster
    Hocam çaktırma aklı sıra bizi kekleyecek..susuz 1500 km yol yapmış 40 lirayla Kurtulmuş bak bak... Klasik tuvnera işte

• Suç sizin, arabayı çok şımartmışsınız... ne o öyle 10bin olmadan yağ değiştirmeler filan... vurcan sırtına kırbacı...

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

İtalyanların Magneti Marelli kullanmayışı enteresan olmuş.

Kişisel görüşüm: Ne GM ne Bosch, Denso kadar sağlam elektronik altyapı görmedim. Aynı sensörler bire bir turbo araçlarda da var. Son 5-10 yıldır yapılan Japon araçlarında abuk subuk elektronik sensör arızası görmedim hiç.

Mesela bir MAF sensörü arızası görmedim. Rölanti valfi arızasına hiç denk gelmedim. Bobin yakan toyota-honda görmedim. Arkadaşımın bmw 116'sında iki kez maf sensörü değişti. Çevremde rölanti sorunu yaşamayan veya bobin yakmamış Renault yok.

Zaten en uyuz eden arızalar, böyle ufak tefek elektroniklerden çıkıyor. Adamlar işi biliyor.

Alıntıları Göster
    Valla magneti marelli var sanırım. Arka silecek motoru magneti marelliydi.

Arabada 17 senede Bosch harici bozulanların listesi;

Arka silecek motoru

Silecek suyu deposu x3

Ön cam motorlarındaki halat

Birkere de devirdaim değişti. Pervanesi kırılmış.

Birde kendi kırdığımız rotille egzoz.

Değiştirdiğimiz Bosch parçaları yazmaya çalışsam forum çöker ben bitirene kadar

Neden Bosch sorusunu daha henüz çözemedim. Parçayı sökünce görüyoruz fabrika ne kitlemiş Lpg'den kaynaklı bobinler hakkın rahmetine kavuşunca 2 silindirle doğru servise gittik, şaak bobinleri bi çıkardık

Haçla yılan logosu var dedim nikah kıymıyoruz Doblo ne alfası

Birde benim arabada bozulmasında da değilim, alman malı illaki bozulacakta arkadaş motoru tanıyan adam da yok. Fiata gidiyorum kaputu açmalarıyla düşürmeleri bir oluyor eski ustalar da emekli oldu

• tefennili kullanıcısına yanıt
    Vectra c 90bin km oldu su an ve bakım harici masrafı bir kere alternatör bozuldu o kadar 14 yıllık araba bence bu araba kötüdür diye on yargı ile bakmamak lazim bakım ve sakin kullanım önemli

• Bir senelik aracın direksiyonu soyuldu gitti. Bir daha opel mi aman aman herkes kendi yoluna bu saatten sonra. İki tane sıfır opel araç aldım inş bir üçüncüsü başka marka olur. Dersimizi aldık opelden

• Enki kullanıcısına yanıt
    İnsignia tek kelime ile efsane

Bende opelleri pek sevmem insignia hariç ama arkadaşın başına gelen olay opel lerin hepsi böyle anlamına gelmez. Bence yaptırıp binebilirsiniz ben olsam yetkili servise yaptırırım çünkü arıza ciddi bi arıza hafife almamak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 12 Eylül 2018; 8:26:21 >
  • macropolo kullanıcısına yanıt
    Zaten neyi çok sakınsan bela onu buluyor

• Evet haklısın daha kazığı yok

• Bugün 2011 model Astra J kasayı yetkili servise götürüp devirdaim pompasının su kaçırdığını ve 1100 liraya değişmesi gerektiğini öğrenince "Opel pişmanlıktır" diye arattığımda karşıma çıkan ilk başlık bu oldu. Ondan önce de yağ soğutucusu delinip radyatöre yağ karışınca 6000 lira masraf çıkarmıştı 2018 sonlarında. Haksız değilmiş millet. Opel leş. Evlerden ırak.

Mümkünse Japon/Kore forever (Honda hariç).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Şubat 2019; 18:44:41 >
  • Arada yorarak sürseydiniz, arada bi gazlasaydınız, arabayı redline a soksaydınız bi sıkıntı olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bugün 2011 model Astra J kasayı yetkili servise götürüp devirdaim pompasının su kaçırdığını ve 1100 liraya değişmesi gerektiğini öğrenince "Opel pişmanlıktır" diye arattığımda karşıma çıkan ilk başlık bu oldu. Ondan önce de yağ soğutucusu delinip radyatöre yağ karışınca 6000 lira masraf çıkarmıştı 2018 sonlarında. Haksız değilmiş millet. Opel leş. Evlerden ırak.

Mümkünse Japon/Kore forever (Honda hariç).
    Hocam 1.4 turbo mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Logan1990

Hocam 1.4 turbo mu ?

Alıntıları Göster
    Yok hocam. 1.6 benzinli Enjoy paket. Ben bu kadar mekaniği güvensiz ve mühendisliği leş bir model görmedim. Ama Allah'ı var diğer bazı Alman'ları aratmıyor bu konuda. 15 yıllık Corolla'da olmayan sorunlar bunda var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Yok hocam. 1.6 benzinli Enjoy paket. Ben bu kadar mekaniği güvensiz ve mühendisliği leş bir model görmedim. Ama Allah'ı var diğer bazı Alman'ları aratmıyor bu konuda. 15 yıllık Corolla'da olmayan sorunlar bunda var.

Alıntıları Göster
    Evet hocam elektrik aksamı yönünden eleştirilen bir araç. 1.6 atmosferiğinin sorun çıkarması gerçekten üzücü.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Arabalar ortalama 10 yaşından veya150 bin km den sonra masraf açmaya başlar onun için ben genelde 5 yaş ve 100 bin km altı arabaları tercih ederim. Yüksek km çok uygun fiyat olmadıkça yaklaşmamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 11 Şubat 2019; 20:3:54 >
  • daha önce hiç opel kullanmadım, 2015 model makyajlı Insignia ların tasarımını çok beğeniyorum,
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.