Şimdi Ara

Opel pişmanlıktır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
7.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 model Opel Astra H aracımız var 60.000 de otomatik ilk sahibiniz babam arabaya gözü gibi bakardı 10.000 bile olmadan yağını değiştirir en iyi yağdan koyardı asla yormadan sürerdi. Geçenlerde yağ damlatmaya ve yedek su deposuna yağ kaçırmaya başladı. Ustaya götürdük blok çatlamış ve conta patlatmış dedi. Fakat suyunu sürekli kontrol eder hiç eksik etmezdik. Araba böyle olacağını hiç sezdirmedi. Performansda falan sıkıntı yoktu noldu anlamadık. Yarım motor yapılacakmış. Şimdi 60 binde bi arabanın motoru nasıl biter? Bloğu nasıl çatlar? Opel almayın pişmanlıktır... Sorum şu bu arabayı yaptırsak düzen tutar mı? Yoksa yeni bir motor mu alalım? Bir daha Opel mi aslaaaaaa

Edit : Bu arada sorun çıkaran araç babamın aracı bende de Opel Astra H 2004 model 1.6 twinport var 1 senedir kullanıyorum 150 binde motoru taş gibi hiç sorun yaşamadım. Fakat yeni model Opel ler z16xer motorlar biraz sıkıntılı sanırım. Ve benim aracım daha atik ona göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnapDragon -- 10 Eylül 2018; 21:41:51 >

• "Opel Pişmanlıktır" sözünü ben yıllardır söylüyorum, özellikle Vectra B-C kasalar, Astra G ve H kasalar tam bir başbelasıdır. Ben bunu söylediğim de bu forumda ki bazı süper zekalar "Astra H kasalar taş gibi arabadır, dağa taşa vuruyorum hiç bir şey olmuyor hedele hödele" diye yorum yapıyorlardı, Benim arkadaşımda Opel Vectra B kasa araç orjinal 98.000 km de, İzmir Ödemiş Bozdağ da kar fırtınasına yakalanıyor, kar fırtınasın da nasıl beceriyorsa araç hararetten conta yaktı, tam komedi yav
    quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

2000 model 255 bin km de passat 1.6 lpg li otomatik aracım vardı ve eşşek ölüsü niyetine kullanırdım hiçbir şeyine bakmaz ilgilenmezdim sadece gaza bas git
    araba hararet ikaz ışığını söndürmediği halde 1500 km yol yaptım sonra ustaya gösterdim bu ışık neden sönmüyor diye
    usta baktı ve arabayı susuz kullanmışsın dedi
    2015 senesinde sadece 40 tl blok kaynak masrafı çıkardı
    Dostum çok takdir ediyorum seni gizli gizli hiç belli etmeden çaktırmadan iyi trollüyon forumuHakikaten cvpların muhteşem+1001
    2000 model 255 bin km de passat 1.6 lpg li otomatik aracım vardı ve eşşek ölüsü niyetine kullanırdım hiçbir şeyine bakmaz ilgilenmezdim sadece gaza bas git
    araba hararet ikaz ışığını söndürmediği halde 1500 km yol yaptım sonra ustaya gösterdim bu ışık neden sönmüyor diye
    evet bence de opel pişmanlıktır 20 senedir kullandığım opel 2,0 cc aracımı değiştiremiyorum . araba bozulmuyor da ,
    hayvan gibi gidiyor 5 kişi ile bagaj dolu 180 km/h hala ilk günkü gibi gıkı çıkmıyor . bana mısın demiyor , yolda kalamadım bu araba yüzünden bu yaz bir defasında 3 kere marşa bastım çalışmadı ah işte bozuldu dedim. 4. de çalıştı millet ne güzel usta getiriyor , çekiciye yükleyip binip gidiyor ben bunları yaşayamadım çok çok pişmanım araba kendini bıraktırmıyor ., müptelası oldum , lanet olsun aldığım güne , çok pişmanım ...
  • 2000 model 255 bin km de passat 1.6 lpg li otomatik aracım vardı ve eşşek ölüsü niyetine kullanırdım hiçbir şeyine bakmaz ilgilenmezdim sadece gaza bas git
  • Hocam bence Opel Almanyanın yüz karası
  • quote:

Dostum çok takdir ediyorum seni gizli gizli hiç belli etmeden çaktırmadan iyi trollüyon forumuHakikaten cvpların muhteşem+1001

• quote:

Orijinalden alıntı: SnapDragon

Hocam bence Opel Almanyanın yüz karası
    Geçmiş olsun başka bir ustaya daha göster bence hemen motor yaptırtma.Japondan şaşmayacaksın bu arada
  • "Opel Pişmanlıktır" sözünü ben yıllardır söylüyorum, özellikle Vectra B-C kasalar, Astra G ve H kasalar tam bir başbelasıdır. Ben bunu söylediğim de bu forumda ki bazı süper zekalar "Astra H kasalar taş gibi arabadır, dağa taşa vuruyorum hiç bir şey olmuyor hedele hödele" diye yorum yapıyorlardı, Benim arkadaşımda Opel Vectra B kasa araç orjinal 98.000 km de, İzmir Ödemiş Bozdağ da kar fırtınasına yakalanıyor, kar fırtınasın da nasıl beceriyorsa araç hararetten conta yaktı, tam komedi yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Geçmiş olsun başka bir ustaya daha göster bence hemen motor yaptırtma.Japondan şaşmayacaksın bu arada

Alıntıları Göster
    Capon mu ?

Allah korusun .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PEUGEOT REZALETİ
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eski VW'lere panzer diye boşuna demiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: JNG9O

Capon mu ?

Allah korusun .

Alıntıları Göster
    Japon yazmışım capon değil .Noldu niye garibine gitti anlamadım citroen mi alalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Japon yazmışım capon değil .Noldu niye garibine gitti anlamadım citroen mi alalım

Alıntıları Göster
    Fosfoğgen olabilir misal.
  • Blok çatlaması olayından emin miyiz Hocam, yani usta sağlam mı, tanıyor musunuz ?

Yedek su deposuna yağ kaçırma mevzusu yağ soğutucusundan oluyor genelde. Chevrolet'e de var aynı problem. Özellikle de LPG ile kullanınca.
  • 7 sene astra h kullandım bakım dışında servise girmedi aracım.saat gibi işledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnapDragon

Hocam bence Opel Almanyanın yüz karası
    Yalnız Opel Alman değil. General Motors malıydı. Almanya'da fabrikası olabilir, sloganı da Almanca olabilir. Fakat bu durum onu Alman yapmaz. Bosch marka parçası çok fazla yok.

Aynı mantıkla Ford burada üretim yapıyor. Buranın mühendisleri tasarlıyor. Fakat Türk malı değil. Anlatabilmişimdir umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

Blok çatlaması olayından emin miyiz Hocam, yani usta sağlam mı, tanıyor musunuz ?

Yedek su deposuna yağ kaçırma mevzusu yağ soğutucusundan oluyor genelde. Chevrolet'e de var aynı problem. Özellikle de LPG ile kullanınca.
    Doğrudur, olabilir. Hatta bazı modelleri de egr çatlatıp su eksiltir. Bilmeyen usta da hemen conta yaktı diye kapak açtırır.
  • Opeller sıkıntı yeni k kasanında benzinlilerinde bir cok problem var.
  • quote:

Nasıl blok kaynağı 40 tl masraf ile çözülüyor?

Bugün normal bir aracın üst kapağını söküp conta değişimleri ile işçilik 1500 den aşağı çıkmaz.
  • Yağ soğutucu patlamis olabilir hocan yetkili servise de bir muayene ettirin derim ondan sonra tedavi uygulayin
  • Blok sıcaklık farkından çatlayabilir, çoğu araçta karter koruması bu nedenle önemlidir. yada aşırı kompresyondan yağ filtresi gibi ince noktalardan çatlak oluşturabilir. Bu noktada blok alüminyum olabilir.

Ama blok çatlağı öyle temizlenmeden etmeden bi bakmayla görülmez. Araç liftteyken iyice balata spreyi ile temizlenir ve bakılır.

Bir çok kişi dikiş attırır ama araç turboluysa sıkıntı olabilir. Ek olarak conta patlak araca binmeyin hocam, masraf çok büyür.

Eğer ömürlük binecekseniz sandık motor alın. Binmeyecekseniz de dikişleyip satın.
  • Benim 2010 model astra h ı satmamak için direndim uzun yıllar evde 3 araba daha olunca birinin gitmesi gerekti. Pişmanım sattığıma xc60 sürerken keyif almıyorum astra kadar. 7 bendeyken sadece standart bakımı yapıldı.
  • Biraz şanssızlık olmuş sizinki geçmiş olsun... Opel kötü kaka diye başlamışsınız hemen ama başka marka araçlarda da olmadığı anlamına gelmiyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.