Şimdi Ara

Yakıt ibresi takılı kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim araçta nadir olan bir durum. yakıt göstergesi takılıyor. birkaç km gidince birden atıyor ve doğru bara geliyor. dün aldığım benzinde uzun süre gösterge doğru yere gelmedi. yavaş yavaş düzeldi.

bu durum neden olur. gösterge panelinde veya yakıt deposunda bir problem mi var?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yakıt İbresi Takılı Kalıyor: Sebepleri ve Çözümleri

Yakıt göstergenizin takılı kaldığını fark ettiyseniz, bunun birkaç olası nedeni olabilir. Bu sorun, hem benzinli hem de dizel araçlarda yaygındır.

Mazot veya Benzin Şamandırası Takılı Kaldı

Yakıt ibresi, gösterge panelindeki göstergeye bilgi sağlayan bir yakıt şamandırasına bağlıdır. Mazot veya benzin şamandırası takılı kalırsa, yakıt deposundaki gerçek yakıt seviyesini doğru bir şekilde yansıtmayabilir.

Yakıt İbresi Motoru Arızalı

Yakıt ibresi, gösterge panelindeki ibreyi hareket ettiren bir motora sahiptir. Bu motor arızalanırsa, yakıt ibresi takılı kalabilir veya yanlış okumalar verebilir.

Yakıt Sensörü Bozuk

Yakıt sensörü, yakıt deposundaki yakıt seviyesini ölçer ve bu bilgiyi şamandıraya iletir. Sensör bozuk olduğunda, yanlış yakıt seviyesi okumalarına neden olabilir.

Diğer Nedenler

• Elektrikli bağlantılarında gevşeklik veya hasar
    • Yol koşulları veya titreşimler nedeniyle hasar
    • Yakıt deposunda biriken tortu veya kir

Yakıt ibresi takılı kaldıysa, sorunun kaynağını belirlemek için bir tamirciye başvurmalısınız. Yaygın çözümler şunlardır:

• Arızalı yakıt şamandırasının veya yakıt ibresi motorunun değiştirilmesi
    • Yakıt sensörünün temizlenmesi veya değiştirilmesi
    • Elektrik bağlantılarının kontrol edilmesi ve gerekirse onarılması
    • Yakıt deposunun temizlenmesi

Yakıt ibresi takılı kalması, güvenlik riski oluşturmamasına rağmen rahatsız edici olabilir. Sorunu zamanında gidererek aracınızın düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araç çok pisss gidiyooo diye bir konu mu açsaydım. belki o zaman cevap gelirdi.
  • Yakıtı aldıktan sonra mı oluyor?
  • havalar sıcak olduğundan depo içinde basınç yükseliyor ve aracta hareket edince sarsıntıdan basınçlı hava tahliye olunca ibre doğru yerine geliyor olabilir.
  • Araban yeni modelse ve LPG var ise o yuzden yapıyo olabilir. yoksa servise götürüp göstermende fayda var
  • evet. yakıtı aldıktan sonra oluyor.

araba imzadaki araç. 2006 model benzinli nissan note. lpg yok.

3-4 kez oldu. dün gece ibre bir çeyrek geride kaldı. 15 dakika içinde yavaş yavaş olması gereken yere geldi. tuhaf bir durum.
  • Pek önemli değil o zaman.
    Arkadaşların dediği gibi basınçtan kaynaklanabilir veya depo hızlı doldurulduğundan köpük oluşabilir.Bunlardan dolayı şamandıra da sapma olur.Sonra düzelir.
  • dürtükte ibreyi
  • Keşke benimki de takılsa, bu yakıt pahalılığında yakıt ibresinin inişini ağlamaklı gözlerle seyrediyorum ?

Şaka bi yana, bence problem şamandra'da.
  • 3 yıldır ilk çeyreğin üstüne çıkmadı benim ibre.

hayranlıkla okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

evet. yakıtı aldıktan sonra oluyor.

araba imzadaki araç. 2006 model benzinli nissan note. lpg yok.

3-4 kez oldu. dün gece ibre bir çeyrek geride kaldı. 15 dakika içinde yavaş yavaş olması gereken yere geldi. tuhaf bir durum.

eşimin nissan micrasında da aynı durum oluyor.
    yavas yavas ibre dogru noktayı buluyor.Sorun yok yola devam:)
  • Benzin deposunun şamandırasında problem vardır.
  • Eger depo bitmeye yakinsa ve de bu sekilde 20 30 liralik akaryakit alirsaniz normal. Bende de bu durum mevcut. Belli bir km gittikten sonra duzelmekte. Heralde belli bir litrenin altinda almayinca deponun benzini tanimasi uzun suruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EwOoS

Eger depo bitmeye yakinsa ve de bu sekilde 20 30 liralik akaryakit alirsaniz normal. Bende de bu durum mevcut. Belli bir km gittikten sonra duzelmekte. Heralde belli bir litrenin altinda almayinca deponun benzini tanimasi uzun suruyor.

doğrudur. sarı ışık yanmadan asla almıyorum. malum sebeplerden dolayı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.