Şimdi Ara

sirke ile araç temizleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
102.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Camlardaki kireç lekeleri sirke ile temizlenirse çok rahat bir şekilde geçiyor,

Birkaç arkadaşım aracının içinide sirke ile temizlemiş ve konsolun parladığını rengine canlılık geldiğini söylüyor,

Sirke ile araç içi temizlik yapmak plastik aksama zarar verir mi ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sirkeyle Araç Temizleme

Sirke, araç temizliği için kullanılabilecek doğal ve etkili bir çözümdür. Asidik doğası sayesinde, kiri ve yağı parçalamaya yardımcı olarak aracınızın hem içini hem de dışını temizleyebilir.

Sirkeyle Araba Yıkama

• Beyaz sirkeyi 1:1 oranında suyla karıştırın.
    • Çözeltiyi bir sprey şişesine doldurun.
    • Arabanıza püskürtün ve birkaç dakika bekletin.
    • Yumuşak bir bezle silin.

Sirke, arabanızdaki kiri ve yolu gevşetmeye yardımcı olacak ve suyla kolayca durulanabilecektir.

Sirkeyle Araba Cam Temizliği

• Beyaz sirkeyi 1:1 oranında suyla karıştırın.
    • Camlara püskürtün ve kağıt havlu veya temiz bir bezle silin.

Sirke, camdaki kirleri ve yağ birikintilerini gidererek berrak bir görüş sağlayacaktır.

Arabanızı Parlatmak için Sirke

• Beyaz sirkeyi 1:4 oranında suyla karıştırın.
    • Arabanızın dışına püskürtün ve birkaç dakika bekletin.
    • Yumuşak bir bezle silin.

Sirke, aracınızın boyasındaki lekeleri ve çizikleri gidermeye yardımcı olacak ve parlak bir görünüm verecektir.

Önemli Notlar:

• Sirkeyi aracınızın hassas yüzeylerinde (örn. deri veya vinil) kullanmadan önce göze çarpmayan bir alanda test edin.
    • Sirkeyi doğrudan aracınızın lastiklerine veya jantlarına uygulamayın.
    • Sirke asidik bir madde olduğu için, kullanmadan önce her zaman suyla seyreltmeniz önerilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne gerek var hocam bu işler için bin çeşit ürün var..Sirke sonuçta aşındırıcı asit bulundurur içinde ayrıca kokuda yapar heryer yağlı durur toz yapışır sinekte türer ..7 tl'ye araç içi temizleyiciler 3 tl'ye plastik aksam parlatıcılar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Ne gerek var hocam bu işler için bin çeşit ürün var..Sirke sonuçta aşındırıcı asit bulundurur içinde ayrıca kokuda yapar heryer yağlı durur toz yapışır sinekte türer ..7 tl'ye araç içi temizleyiciler 3 tl'ye plastik aksam parlatıcılar var

doğal olsun
  • aksine sirke camdaki yağı alır camlar yağlı olduğu zaman bende kullanıyorum ama plastik aksama kesinlikle sürmem..
  • Arkadaşımın oturduğu yerde çimento fabrikası var, ne kadar yıkarsan yıka hangi oto temizlik ürününü kullanırsan kullan çimento tozu çıkmıyor. Çevredeki oto yıkamacılar bu sorun için tuz ruhunu sulandırıp beze döküyorlar ve bununla aracı siliyorlar.
  • benimde oturduğum yerde çimento fabrikası var, bazen yağmur-çimento tozu karıştığında ve sonrasında güneş gördüğünde boya üstünde ciddi biçimde kalıntı oluyor, pasta bile çıkartmıyor, tek çözüm sirke, 2lt sirkeyi sprey kutusuna döküp üstüne güzelce püskürtüyorum, kalıntılar fazla ise bezle siliyorum, sonra da hemen yıkatıyorum, aracın boyası cila atılmış gibi oluyor, tek problem çok kokuyor, arabanın içine asla sıkmam, dışına sıktığımda bile mahvediyor insanı.
  • tuz ruhu ne ya, ikinci el araç alınmaz bu memlekette
  • cillitbang ile kontrollü şekilde sadece cama sürerek çıkarabildim ben kireç lekelerini, ama çok dikkatli olmak lazım, küçük bir süngerle keskin sınırlar elde edebilirsin, kireç hemen çıkıyor..
  • benım arabadada su damlamasından leke olmustu (garajda ıkı gun boyunca ustune su damlamıs ve kırec tabakası olusmus kaputun ustunde)ne yaptıysam cıkmadı nette okudum sırke ıle sıl dıye denedım ve cıkardı ama koku berbat
  • ya hadi cam falan tamamda plastik aksam ve boyaya tuz ruhumu sürülür arkadaşlar yapmayın o arabalardan hayır gelmez iki gün sonra
  • Hocam ben kimyacı olarak söyleyeyim. Sirke dediğiniz doğal yoldan yani fermantasyonla oluşmuş asetik asittir. Ama seyreltik haldedir yani gidip piyasadan alacağınız asetik asit kadar kuvvetli değildir. Zaten öyle olsa yenemezdi...

Sirkeyle arabanın camındaki lekeleri çıkarmak? Belki olabilir ama bana çok riskli bir hareket gibi geldi. Hemen sonrasında durulasanız bile yine de kıyıda köşede kalabilir. Oraları hemen paslandırır. Hemen paslandırır! Dolayısıyla çok çok gereksiz bir hareket gibi geldi bana.

İç mekana kesinlikle sürmeyin. Arabanız son 10-15 yılda yapıldıysa iç plastik aksam boyalıdır. Boyasını kaldırırsınız. Geri dönüşü yoktur ancak yeni plastik parça alırsınız ki yüzlerce binlerce lira tutar.

Netice olarak çok gereksiz bir harekettir. Karar sizin... Arabamla deney yapacam diyorsanız birşey diyemem ama gidip normal araba temizlik ürünlerinden alın. Asitle araba temizlenmez yani...

• araban salataya döner dostum, o salatayıda kimse yemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

tuz ruhu ne ya, ikinci el araç alınmaz bu memlekette

+1
  • elma sirkesi kullansak...koku falan o kadar olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmarass

quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Ne gerek var hocam bu işler için bin çeşit ürün var..Sirke sonuçta aşındırıcı asit bulundurur içinde ayrıca kokuda yapar heryer yağlı durur toz yapışır sinekte türer ..7 tl'ye araç içi temizleyiciler 3 tl'ye plastik aksam parlatıcılar var

doğal olsun

Helal. Koptum

Organik

• Camdaki lekeler için ucuz ve etkili çözüm izo propil alkoldür.1:1 sulandırıp fıs fıs ile cama sıkıp ardından microfiber bezle silmek lazım.

Ayrıca forumda temizlik için çok komik uygulamalar da varmış. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkarakan

Arkadaşımın oturduğu yerde çimento fabrikası var, ne kadar yıkarsan yıka hangi oto temizlik ürününü kullanırsan kullan çimento tozu çıkmıyor. Çevredeki oto yıkamacılar bu sorun için tuz ruhunu sulandırıp beze döküyorlar ve bununla aracı siliyorlar.

Tuz ruhunun ne olduğunu bilmiyorsunuz heralde. Kaportada delikler açılınca anlarsınız.
  • Tuz ruhu denen şey benim bildiğim kezzaptır.Boyaya kezzap mı sürüyorlar.Şaka olsa gerek.
  • Saçma geldi bana hele tuz ruhu akıllara zarar.
  • Özellikle yurt dışında türkçe karşılığı " BEYAZ SİRKE " olarak satılan temizlik ürünleri var, malesef bizde pek bilinmiyor, doğal temizlik maddesi
    olarak kullanılıyor. Bu ürün türkiyede Sirke ruhu diye satılıyor. %10 asetik asit oranı var diye biliyorum, yurttışında ise bu oran %5.
    biraz araştırma yaparsanız bu ürünün birçok yerde kullanıldığını öğrenebilirsiniz, araba iç dış temizliği dahil kullanabileceği kanısındayım.
    bu bahsettiğim mutfakta kullanılan elma yada üzüm sirkesinden farklı bir şey.
    Dünya kimyasal temizlik ürünleri bırakıp doğal olana yöneliyor.
    Bize de geyiğini yapmak düşüyor :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.