Şimdi Ara

motoru basınçlı su ile yıkamak zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

nasıl yıkanması lazım basınçlı su motora zarar verir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bütün elektrik aksam kablo vs. iyice izole edildikten sonra basınclı suyla yıkanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b2580x

Bütün elektrik aksam kablo vs. iyice izole edildikten sonra basınclı suyla yıkanabilir.

Valla yıkadı bir şey olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yıkatmadım şuana kadar ama bu işlemi kullanarak yıkayan çok gördüm ve bir sorun da yaşamamışlar. Sizin motorda bir değişiklik var mı peki yıkandıktan sonra?
  • Şuan çalışıyor biraz tekler sonra düzelir dedi yıkamacı arkadaş

• Biraz tekler sonra düzelir demek ne demek Keşke iyice tembihleseydiniz veya güvenilir bir yere götürseydiniz. Eğer dizel motorsa umarım sorun çıkmaz.
  • Bence çok yanlış bir uygulama olmuş.

Motora direk su tutmak özellike günlük binek otomobillerse bence tamamen saçmalık.Ben olsam motor parçalarının tamamen kurduğundan emin olmadan araca binmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şahinlere falan tutuyolarda yenilerde sorun olabilir beyin yanarsa sıkıntı
  • Renault grubunu yıkatmak riskli genellikle yıkamacılar yanaşmıyor.
  • arac lpg li ise buyuk sorun arac hareket halinde iken bile stop edebilir.
    benzinli ve dizel ise motor soguk iken yikanip yikandiktan sonra calistirilmadan 4-5 saat beklenir ise risk en aza iner ama asla risk kaybolmaz.tabi bu bahsettigim uygulama basincsiz normal su tutma isin icine basincli makine girdimi iflahini bile kurutabilir.tabi araca bindiniz gittiniz gezdiniz sorun yoksa bundan sonrada kolay kolay sorun cikmaz.
  • Yikattim ben. Bi sorun goremedim. Aku isigi yanip sondu bikac kez. Sonra o da duzeldi. Isi bilen biri yaparsa sorun olmaz

• Allah aşkına bir arabanın motoru, özel modifiye vs yoksa, bir fuarda da sergilenmeyecekse, neden motoru yıkanır? Yani yağ ve benzinle çalışan, ön taraftan ve alttan sürekli toz toprak alan bir bölmenin temiz kalmasını beklemek nasıl bir kafadır? Bunu temizlesen, yine pislenecek. Neden temizliyorsun? Temizlemek ne kazandırır?

Nereden baksanız saçma.

Ayrıca arabanın tüm elektronik aksamının olduğu yere basınçlı su sıkmayı düşünmek, arabanın motorunu yıkamayı düşünen bir kafa için sıradan bir işlem olsa gerek. İnşallah arabanızda her şey eskisi gibi çalışmaya devam eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator1993

quote:

Orijinalden alıntı: b2580x

Bütün elektrik aksam kablo vs. iyice izole edildikten sonra basınclı suyla yıkanabilir.

Valla yıkadı bir şey olur mu?

sen soruyu sorarken onlar zaten çoktan yıkamaya başlamışlar...

onlarca sensör var... hava akım debimetresi falan filan birini alırsan eline çok pişman olursun... çekersin yetkili servise, artık 1 gün mü yatar, 3 gün mü bilmem... öyle hava tutmayla falan geçmez o tazyiği yiyen arıza....

araç eski model bir ladaysa falan, hani fazla elektroniği olmayanlardan.. o bile başını ağrıtabilir... orada çalışır biner gidersin... sonra sigorta kutusunun içindeki nem terleme yapar.. atar oradan bir devre... artık sigortamıydı, buji miydi, ateşleme bobini miydi bakar durur ustan...

tazyikli su olmadan profesyonelce yıkayan yerler vardır elbet... 10-20 fazla verip ilaç ve hava ile falan temizletilmeliydi...

zavallı kedi..

• Motoru 1-2 kere yıkatmışlığım var ama bundan sonra asla yıkatmam.

Yıkatmaya bağlı olarak mı olmuştur bilmiyorum ama yıkandıktan belli bir süre motor sapıttı, yolda giderken kendi kendine gaz vermeye başladı (şaka değil). Rampa aşağı frene basmazsam hız 140-150'yi geçiyodu.

Bu problem çok uzun süre uğraştırdı beni. En son araçtaki hız sensörünün ilettiği sinyalin bir yerler etkilemesi sonucu oluşan anormalliklerden kaynaklandığı ortaya çıktı. Allah'tan çok iyi bir ustam var da böylesine garip sorunu çözebildi.

Bence motoru yıkatmak akıllıca bir şey değil. Tozun motora bir zararı yok sonuçta.
  • Gerekli yerler kapatılır, izole edilirse hiç bir sorun çıkmaz..

Birde yıkandıktan sonra aracın bir süre gerekli parçalar kapalı pozisyonda çalışmasında fayda var..

Bu şekilde kısa sürede su da buharlaşıyor...
  • Motor zorunlu olmadıkça yıkanmaz diye biliyorum.

• mikrofiber bezimle ayda 1 siliyorum. tertemiz oluyor. basınçlı suya da gerek kalmıyor. ha parlamıyor belki ama çamur yağ falan da yok. temiz duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.