Şimdi Ara

TAZYİKLİ MOTOR YIKAMA ZARARLI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır motoru tazyikli suyla iyi bir yıkatasım var tozu toprağı iyice bir aksın temizlensin..
    yıkamacılar bir kimyasal madde sıkıyoruz bir şey olmuyor diyor..
    serviste ustalar hemen bir şey olmaz ama ilerde kesin olucaktır diyor ..
    siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

• Bunu ben de merak ediyorum. Cogu kisi, yeni nesil araclarda kaputu acip hic bi noktayi kapatmadan gayet kendiniz yikayabilirsiniz diyor ama emin olamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    hocam yıkamacılar kapalı devre sistemi var bir şey olmaz diyor ama ben güvenemiyorum youtubede bir kaç video izledim motorlar yıkanınca güzel oluyor da ustaların dediği gibi ilerde sorun çıkartır diyor. eski araçlar gibi karadüzen motorlar değil elektronik parça çok diyorlar.
  • Su şiddetli geldiği için boyada ve kaportada görünmeyen, içten hasarlar oluşuyor diye duymuştum.

Şahsen her hafta üşenmeden alırım suyumu, sabunumu kendi ellerimle yıkarım. En azından kafam rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 31 Temmuz 2015; 21:15:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam baaligi tekrar oku istersen

• hocam üst tarafını bende siliyorum da elin girmediği yerler beni rahatsız ediyor.. şöyle altından yağlar akarken izlemek istiyorum :))
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    Affedersiniz dalgınlıktan motorun sorulduğunu anlamamışım bile.

Hocam motor yıkama için ben Sonax'a gidiyorum. Ücret 90 TL. Sadece ürünü alıp, kendin de yıkayabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18_Eren

Su şiddetli geldiği için boyada ve kaportada görünmeyen, içten hasarlar oluşuyor diye duymuştum.

Şahsen her hafta üşenmeden alırım suyumu, sabunumu kendi ellerimle yıkarım. En azından kafam rahat.

ek bilgi için teşekkürler
  • Bimde satılan aspirin alın + tuvalet fırçası ince olucak bolca sıkın fırçayla fircalayin sonra ıslak bir bezle temizleyin yağ kalmıyor.
    Tazzikli suyu motora vurulmasına karşıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni nesil araclarda motorluk bi durum yok. Motor, kendisinin neredeyse 1.5 kati buyuklugunde kapakla kapli. Motora suyun temas etmesi soz konusu bile olamaz. Ama arkadasin 2008 ford focus unda yoktu nesela bu kapaktan. Onlarda tabii ki riskli.

• çok faydalı olur hatta mümkünse koruyucu plastikleride söktürün aralarına aralarına iyice vurdurun suyu çok güzel harika temizlensin oralar

• Tazyiki kapatıp akünün olduğu tarafa, beynin olduğu kısma paspas atıp yıkıyor yıkamacılar.
  • Geçen hafta Yıkamacıda motoru yıkattım.
    Önce aracın beynini poşet ile kapattılar.ardından sprey ile bişey sıktı.sanırım yağ sökücüydü.hemen ardından köpükleyip duruladılar.
    Daha sonra biraz muahabbet ettik.dizel araçlarda beyin kapanmasa bile sorun olmuyor ama biz önlem amaçlı yinede kapatıyoruz.
    Benzinli araçlarda genelde sorun olabiliyor.sahibine bilgi veriyoruz ısrarla Yıkamamızı isterse sorumluluk kabul etmiyoruz diyerek yıkıyoruz demişti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.