Şimdi Ara

sirke ile araç temizleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
102.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Gaz yağı bulun bide onunla silin bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet denedim biraz önce ama ''Şehir Efsansi'' olduğu kanısına vardım, hiç bir işe yaramadı. Gaz yağını bi bulsam onu da test edecem de bulunmuomuş ki velet...
  • Şirke temizlik işinde işe yarar ama içerde değil dış temizlikte ve camlarda iyi temizlik yapar.

• Bir arkadaşıma pasta ciladan bahsettim. Hiç gerek olmadığını, aracın dışını sirke ile fırçalarsam boyasının ilk günkü parlaklığına ulaşacağını söyledi. Henüz denemedim. Üzümlü sirke en iyisi imiş. Sirke ile iyice fırçaladıktan sonra yarım saat beklenecekmiş. Sonra da sabunlu su ile araç tekrar yıkanacakmış.
  • Siyah passat üstünde acayip bşr suyun bıraktığı kireç lekeleri vardı..camda kaportada psta harici çıkmaz dediler..gittim sonaxın ürününü aldım çıkatmadı..turtle wax ince hare çizik alıcı işe uğraştım çıkatmadı..gazyağı döktüm sildi sildim çokatmadı..migrosta beyaz sirke aldım inanın uğraştırmadan yokettii..camlarada sürdüm bezle sonra kuru beZle sildim sonuç kusursuz..oladar upraştığıma üzüldüm..3.35 liralık beyaz sirke siyah araba kaportasında leke bırakmadı..
    Beze doktüm kireçli yerleri sildim sonra kuru bezle bidaha sildim araç pasta cila ayılmış gibi inanamadım..

• hayatınızdaki bütün kimyasal temizlik maddelerini çıkarın, bunların yerine arap sabunu ve kemal kükrer beyaz temizlik sirkesini kullanın

• Konuyu tamamen hortlatmış hatta mezarından kaldırmış olabilirim ama yazmazsam olmaz !

Aracımın camları dahil tüm kaportasında tatil yerinde 1 ay durmasından mütevellit -sürekli kuyu suyu ile yıkama neticesinde - (Sanırım deniz suyuda karışmış olmalı) korkunç bir kireç lekesi oluşmuştu. Öyle ki ön camda perde varmış gibi sürüşü etkileyecek kadar kireç kurumuş kalmış.

yıkadım şampuanladım sildim ama nafile ! Ankaraya dönmem gerektiğini için artık son çare ön camı porçözle (yanlış duymadınız tuz ruhu) dikkatlice kaportaya değdirmeden sildim ve enazından önümü görecek kadar açabildim !

Ankaraya döndüğüm bugün hemen tüm yıkamacıları dolaştım ! Pasta cila ve silaj işlemi dahil yaklaşık 12.000 TL' lik bir masraf çıkardılar ki bence bu masrafı hakedecek kadar kötüydü !

Son çare sirkeyle yıkayabileceğimi düşündüm ve Migrostan aldığım 2 LT'lik beyaz sirkeyle şansımı denemeye karar verdim !

Tüm sirkeyi bir kovaya boşaltıp paspaslı bir çekçek yardımıyla arabanın heryerini sildim ! Sonra tazyikli suyla yıkadım ! Hemen arkasından kovada kalan sirkeye cilalı oto şampuanı ekledim ve fırça yardımıyla arabanın heryerini köpükledim !

Tazyikli su ile 2 kez yıkadım ve hemen silme işlemine geçtim !

Sonuç mükemmel görünüyor !

Şimdi güneş görmeyecek kapalı bir yerde duruyor umarım beyaz sirkeyi hızlıca temizleyebilmişimdir !

Tek korkum beyaz sirkenin ummadığım yerlerde pas oluşturması ama toplamda 3 kez tazyikli su ile yıkadığım için umudum var !

• berquay kullanıcısına yanıt

Hocam senin mesajının hemen altına yazmışım !

İç döşemeyi bilmem ama tazyikli su yardımıyla arabanın dışını müthiş temizliyor !

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.