Şimdi Ara

sirke ile araç temizleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
1
Favori
103.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ZNTURKUAZ

Özellikle yurt dışında türkçe karşılığı " BEYAZ SİRKE " olarak satılan temizlik ürünleri var, malesef bizde pek bilinmiyor, doğal temizlik maddesi
    olarak kullanılıyor. Bu ürün türkiyede Sirke ruhu diye satılıyor. %10 asetik asit oranı var diye biliyorum, yurttışında ise bu oran %5.
    biraz araştırma yaparsanız bu ürünün birçok yerde kullanıldığını öğrenebilirsiniz, araba iç dış temizliği dahil kullanabileceği kanısındayım.
    bu bahsettiğim mutfakta kullanılan elma yada üzüm sirkesinden farklı bir şey.
    Dünya kimyasal temizlik ürünleri bırakıp doğal olana yöneliyor.
    Bize de geyiğini yapmak düşüyor :)

Alıntıları Göster
    sirkenin içindeki asit döşemelere zara verebilir ve bunu okuyan arkadaşlar denerse döşemelerde iz kalabirir örn fiat lineada su bile iz yapıyor ve çıkmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ZNTURKUAZ

Özellikle yurt dışında türkçe karşılığı " BEYAZ SİRKE " olarak satılan temizlik ürünleri var, malesef bizde pek bilinmiyor, doğal temizlik maddesi
    olarak kullanılıyor. Bu ürün türkiyede Sirke ruhu diye satılıyor. %10 asetik asit oranı var diye biliyorum, yurttışında ise bu oran %5.
    biraz araştırma yaparsanız bu ürünün birçok yerde kullanıldığını öğrenebilirsiniz, araba iç dış temizliği dahil kullanabileceği kanısındayım.
    bu bahsettiğim mutfakta kullanılan elma yada üzüm sirkesinden farklı bir şey.
    Dünya kimyasal temizlik ürünleri bırakıp doğal olana yöneliyor.
    Bize de geyiğini yapmak düşüyor :)

Alıntıları Göster
    Çorum Würth servisinde sirke ile yıkadılar arabamı bi kaç kez

• quote:

Orijinalden alıntı: gocaman52

Alıntıları Göster
    şaka gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

şaka gibi

Alıntıları Göster
    Cam suyu olarakda kullan tam olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

şaka gibi

Alıntıları Göster
    camlar sirke ile temizlenir çok ta güzel temizlenir,çıkmayan kireç reçine vb lekelere karşı etkilidir ama iç plastik için uzun vadede zararı olabilir temizlemeyin içini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

camlar sirke ile temizlenir çok ta güzel temizlenir,çıkmayan kireç reçine vb lekelere karşı etkilidir ama iç plastik için uzun vadede zararı olabilir temizlemeyin içini.

Alıntıları Göster
    Jantlara kola yada çilek reçeli

Camlara Elma sirkesi

Araç tavanı temizliğiiçin Efes Pilsen Bira

Lastik havaları için metan gazı

Kokpit ve dirksiyon temizliği içinde hakiki sızma zeytin yağı tavsiye ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLaN

Alıntıları Göster
    2 yıl öncesinin konusu hortlamış ,aslında sonuçları görebiliriz iki yıl önce sirke ,tuzruhu ile yıkıyorum vs diyen arkadaşlar halen aynı arabaları kullanıyorlarsa resim paylaşsınlar da görelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_runner

2 yıl öncesinin konusu hortlamış ,aslında sonuçları görebiliriz iki yıl önce sirke ,tuzruhu ile yıkıyorum vs diyen arkadaşlar halen aynı arabaları kullanıyorlarsa resim paylaşsınlar da görelim

Alıntıları Göster
    .aracımda recıne benzerı mınık beneklerle doluydu yıkamacı arkadaşım pasta cila ile cıkar her ne ise dedi tırnakla cıkıyordu bezle cıkmıyordu. florya meguiars ta calısmıs yenı ayrılmıs usta da oraya yenı işe başlamış direk baktı reçine dedi çıkar SİRKEYİ direk beze dök sil hiçbirsey olmaz dedi

Dedim asit boyaya zarar verir falan .Senin arabanı fırcayla yıkaman sırkeden daha cok zarar verir dedi..

Boya koruma işlemini sordum pasta cila ile aynı dedi:S ama 3 kat yapılır dedi ince kalın orta şeklinde çizikler yedirilerek giderilerek dedi..

SİRKEYİ DENEYEN VAR MI ? Yarın denesem mi diyorum :) çok kötü halde araba .. heryerde kırmızı benekler var beyaz arabada cok sırıtıyor:S

• quote:

Orijinalden alıntı: ak14

.aracımda recıne benzerı mınık beneklerle doluydu yıkamacı arkadaşım pasta cila ile cıkar her ne ise dedi tırnakla cıkıyordu bezle cıkmıyordu. florya meguiars ta calısmıs yenı ayrılmıs usta da oraya yenı işe başlamış direk baktı reçine dedi çıkar SİRKEYİ direk beze dök sil hiçbirsey olmaz dedi

Dedim asit boyaya zarar verir falan .Senin arabanı fırcayla yıkaman sırkeden daha cok zarar verir dedi..

Boya koruma işlemini sordum pasta cila ile aynı dedi:S ama 3 kat yapılır dedi ince kalın orta şeklinde çizikler yedirilerek giderilerek dedi..

SİRKEYİ DENEYEN VAR MI ? Yarın denesem mi diyorum :) çok kötü halde araba .. heryerde kırmızı benekler var beyaz arabada cok sırıtıyor:S

kaportadaki lekeler için kil kullan
  • RoLaN R kullanıcısına yanıt
    uygulaması zor mudur ki ve nasıl temın edebılırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakom52

Würth'ün yaptığını Çorumlu yapmaz hocam...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Febr

quote:

Orijinalden alıntı: atakom52

Würth'ün yaptığını Çorumlu yapmaz hocam...

Alıntıları Göster
    benimde aracımı bir kez sirke ile temizlediler yanlız 3 e 1 oranda sirke + sabunlu su devamında ise tazikli su ile durulama

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

benimde aracımı bir kez sirke ile temizlediler yanlız 3 e 1 oranda sirke + sabunlu su devamında ise tazikli su ile durulama

Alıntıları Göster
    tuz ruhu..

sirke..

arkadaşlar; "naaaaaabıyorsunuz be adam" demezler mi size ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut0606

Bu mesaj silindi.
    Cam buharlaşmasın diye elmayla camı silersin anlarımda sirkeyle göğüsü silmek nedir oldu olcak 2 domates 3 soğan kesinde salata yapın.
  • Sirke iyi bi temizleyici hocam. O yuzden bende bazen tercih ediyorum. Yalniz dikkat edilecek nokta lastik aksama gelmemesi. Lastigi sertlestiriyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ürün Geliştirme Uzman

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben de ankarada iken çim fıskıye suları ile arabamın camları berbat olmuştu. Bimden elma sirkesi aldım sanırım 1.5 tl ve kullandım sonuç pırıl pırıl :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

Ben de ankarada iken çim fıskıye suları ile arabamın camları berbat olmuştu. Bimden elma sirkesi aldım sanırım 1.5 tl ve kullandım sonuç pırıl pırıl :D

Alıntıları Göster
    Beyler bende metalik kırmızı aracımın kaput bölgesini 2,5 litrelik suya bir miktar üzüm sirkesi ekleyerek reçine ve bilimum çevre kirinden arındırmaya çalıştım. Umarım bir sıkıntı olmaz. Başka türlü düz su ile çıkması çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Beyler bende metalik kırmızı aracımın kaput bölgesini 2,5 litrelik suya bir miktar üzüm sirkesi ekleyerek reçine ve bilimum çevre kirinden arındırmaya çalıştım. Umarım bir sıkıntı olmaz. Başka türlü düz su ile çıkması çok zor.

Alıntıları Göster
    Beyler, sirkenin ihtiva ettiği düşük Ph ve asidik yapısı nedeniyle, pasta gibi yüzeysel çizikleri gidermesi veya maskelemesi bir şehir efsanesi mi?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yarın deneyip göreceğim şehir efsanesi mi değil mi !
  • quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Yarın deneyip göreceğim şehir efsanesi mi değil mi !

Şehir efsanesi,

bir çok farklı sirke ile bir çok farklı uygulama yaptım,

Sirkenin en ufak kılcal çizikler üzerinde bile etkisi yok,

Tek artısı camdaki kireç lekelerini ve reçine kalıntılarını geçiriyor olması

Ayrıca, araç temizlemede marketlerde satılan elma ve üzüm sirkeleri değilde yine marketlerde satılan beyaz renkli ( su renginde ) temizlik sirkesi kullanırsanız işe yarıyor, elma ve üzüm sirekesinin en ufak bir etkisi yok, ne kireç nede reçine kalıntısına bir etki etmiyor, temizlik sirkesi kullanırsanız etki ediyor ve araca bir miktar parlaklık katıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.