Şimdi Ara

Opel resmen Citroen ve Peugeot ortaklığına dahil oldu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: hlksnrr

Saab gitti,

Volvo gitti,

Opel gitti,

Biz de gittik 26 Milyar doları suriyelilere harcadık, getirisi olmadığı gibi götürüsü devam ediyor.

Ben anlamıyorum cidden böyle yazınca nereye varılıyor aklım almıyor azıcık düşünerek yazsanız hala neyi göremiyorsunuz devletler ülkeler firma satın almaz satın alımı yapanlar firmalardır şirketlerdir bunu idrak edemiyorsunuz kalkmış Türkiye 26 milyar dolar şuraya harcadı diye..

Volvo 'yu kim aldı diye sorayım dersin ki Çinliler ya kardeş Çinliler almadı yani Çin devleti cumhuriyeti fazla fazla yazıyorum ki anlayasanız diye çin cumhuriyeti 'nden para çıkmıyor başarılı satışlar yaşayan ve Dünya pazarına satışlar yapan Cherry firması para kazandığı için gücüne güç katmak için kasasında bu ödemeyi yapabilecek parası olduğu için bu satın alımını gerçekleştiriyor ha hesaplar kötü giderse belki cherry denilen firmanın batışına bile sebep olabilir ama adamlar demek hesaplıyor kitaplıyorlar kendileri için doğru olan bu deyip satım alımı gerçekleştiriyorlar işte sizlerinde göremediği bu kalkıp Türkiye niye 26 milyar dolar buraya para harcayabiliyorken niye 3 5 milyar dolar buraya para harcamıyor da ülkemize 3 5 milyar dolar daha girmiş olmuyor diye mantık yapıyorsunuz cidden komedi geliyor bu bana..

Sizin söylemeye çalıştığınızı ülkeler değil firmalar şirketler yapar firmalar nedir özeldir ve bunlarında başlarında ahmet mehmet gibi yer yüzündeki 7 milyar insandan bir ve birkaçı sahibidir..

O yüzden ülkemiz de bu dediğimizi KOÇ, Sabancı, Ülker, x, y, gibi iş adamları ve kuruluşları yapabilir şimdi gelelim örnek olarak en zenginlerden kabul edilen KOÇ grubuna tahmini parasal gücü 25 30 milyar dolar olduğu internette bilgiler var bu parasal gücün çoğu nakit değil hepsi oraya buraya 3 milyon 5 milyon 10 milyon yatırımlar yapılmış ve fabrikalar santraller bankalarına yatırımları paralara sahip bir kuruluş o yüzden KOÇ dese ki ben 3 milyar dolar nakit çıkaracağım yani sahip olduğu parasal gücün yüzde 10 'unu bu OPEL 'in satışına yatıracağım dese kusura bakma da fişini çekmek derler buna o kadar kolay değil bu işler 3 milyar doları git bir araç firmasını satın almaya yatırmak akıl karı değil o yüzden cebinden 50 tl çıkarıp bakkaldan peynir almaya benzemez bu işler biz vatandaşlar bu kafa ile yaşıyoruz işte devletler niye almıyora gelince o işte o kadar kolay değil para sorun devlet çıkarır bulur parayı mesele para değil mesele alıp yürütmek geliştirmek ilerletmek bir üst seviyeye çekmek bunu bu ülke de yapabilecek kapasite de ya da eğitim de bilgi de donanım da insan var mı sence ya da sizce o yüzden bu kadar basit yaşamayın cidden üzülüyorum..

• PSA BEY DİYECEKSİNİZ!!
  • DH Otomobil dünyasının gelecekteki tartışma konusunu tahmin edebiliyorum. Opel alman mı , fransız mı ?.. tıpkı fordun yıllarca almanmı amerikanmı diye tartışıldığı gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan uzun uzun yazmışsın.

Devletin Saab-Volvo-Opel'i alacak hiç mi şirketi yok ? Almak isteyen her türlü alır. Suriyelilere harcanan parayı çatır çatır eleştiririm sende hiçbir şey diyemezsin.

Hiç kusura bakma bu ülke ortalama 40/2 matematik yapan imam-hatiplerede 5 milyar lira harcadı öyle peynire harcada neyse elde bırak peyniri koca bir sıfır var.Yandaşların vergi borcu silinirken sesiniz çıkmaz biz Opel-Volvo-Saab' ı alsaydık deyince sesiniz çıkar.

• quote:

Saçma sapan uzun uzun yazmışsın.

Devletin Saab-Volvo-Opel'i alacak hiç mi şirketi yok ? Almak isteyen her türlü alır. Suriyelilere harcanan parayı çatır çatır eleştiririm sende hiçbir şey diyemezsin.

Hiç kusura bakma bu ülke ortalama 40/2 matematik yapan imam-hatiplerede 5 milyar lira harcadı öyle peynire harcada neyse elde bırak peyniri koca bir sıfır var.Yandaşların vergi borcu silinirken sesiniz çıkmaz biz Opel-Volvo-Saab' ı alsaydık deyince sesiniz çıkar.

Vergi olayına o senin bakış açın diyeceğim kapatacağım nasıl inanmak istiyorsan öyle inan uydurma şeylerle yaşama derim sadece sana gelelim konunun özetine sadece sana şunu diyeceğim senin yanlış düşüncenin bile 1000 katını düşünen bir KOÇ Grubu var emin ol eğer mantıklı olsa idi servetinin yüzde 10 'unu ile yatırım yapardı ve sen cebinde olmayan para ile alınırdı yapılırdı şöyle olurdu böyle olurdu nidaları ile yaşıyorsun adamlar yani koç grubu elinde bu paraya sahip olduğu hal de almıyor seninle o grubun arasındaki farkta bu zaten ve gelelim ülkelere hiç bir ülke alım yapmazken alanlar şirketler iken senin gibi bir düşünce yapısında olan varlık ne yapar biliyor musun Türkiye 'yi 2 günde batırır anca bay bay..

• Bizimkiler anca yol yapsın.

• 8 yıl boyunca Peugeotun 2 farkli modelini severek kullandim ve artik farkli marka olsun dedim Opel Insignia aldim.

Opel PSA gruba satıldı

1404 Room filminde bir replik vardı:

"Bu odadan çıksan bile asla bu odadan çıkamazsın."

PSA yı severim.

Opelide sevdim.

Hayirlisi olsun.

• aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    tr de hiç bir araç parasına değmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daft Punk

8 yıl boyunca Peugeotun 2 farkli modelini severek kullandim ve artik farkli marka olsun dedim Opel Insignia aldim.

Opel PSA gruba satıldı

PSA yı severim.

Opelide sevdim.

Hayirlisi olsun.

room 1408 değil mi o
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlb

tr de hiç bir araç parasına değmiyor.

Haklısın kahrolası vergi düzeni işte

• Bizlere hayırlı olsun demek düşer
    Darısı canım ülkemin başına
  • sütçü beygirleri eat6 şanzıman ile gerçek beygire dönüşecek
  • quote:

Saab gitti,

Volvo gitti,

Opel gitti,

Biz de gittik 26 Milyar doları suriyelilere harcadık, getirisi olmadığı gibi götürüsü devam ediyor.

milyar liradır o milyar dolar olsa duramazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karaçay

quote:

Saab gitti,

Volvo gitti,

Opel gitti,

Milyar lira değil milyar dolar.

Birde çok bilmiş gibi utanmamış alıntı yapmış yok duramazsın bilmem ne ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karaçay

quote:

Saab gitti,

Volvo gitti,

Opel gitti,

Milyar lira değil milyar dolar.

Birde çok bilmiş gibi utanmamış alıntı yapmış yok duramazsın bilmem ne ?

milyar dolar değil milyar lira kaç kerede anlarsan o kadar alıntı yapayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: Daft Punk

8 yıl boyunca Peugeotun 2 farkli modelini severek kullandim ve artik farkli marka olsun dedim Opel Insignia aldim.

Opel PSA gruba satıldı

PSA yı severim.

Opelide sevdim.

Hayirlisi olsun.

room 1408 değil mi o

Aynen

404 de subliminal mesaj gibi olmus ama

• quote:

Saab gitti,
    Volvo gitti,
    Opel gitti,

Almanya filan bildiğim kadarıyla gelen mülteciye evine kadar ayarlıyor ve vatandaşlık veriyor, biz naaptık, sokaklarda yatırdık, işe yarayan vasıflılar ekonomiye ucuz yollu iş imkanı oldu, doktoru mühendisi beyaz yakalı oldu (ekonomiye olan katkılarını görmeden 26 milyar harcadık bencilce oluyor), işe yaramayanlar da burada sefalet çekmemek için ölümüne Yunan adalarına kaçtı. Cesaret edemeyen iş de bulamayanlar da sokaklarda cam silmeye mendil satmaya başladı. Tabi gözümüzün önünde olanlar da onlar diye Suriyelilere besleme muamelesi yapıyoruz. O acıyı yaşayan her Suriyeliye saygım var. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Onların yaşadığı zorluğu düşündükçe halime şükrediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

DH Otomobil dünyasının gelecekteki tartışma konusunu tahmin edebiliyorum. Opel alman mı , fransız mı ?.. tıpkı fordun yıllarca almanmı amerikanmı diye tartışıldığı gibi

Alman değil ya artık alınmaz, "paran varsa alman" cıları üzmüştür Sene olmuş 2017, bunca ortaklık onca parça tedariki vs olurken saf milliyetine göre araba değerlendirmek biz Türklere mahsus olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fellini -- 8 Mart 2017; 22:4:42 >
  • Ucuza gitmiş be

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.