Şimdi Ara

Opel / Vauxhall Calibra SFI 2.0 16V [ C20XE Efsanesi ] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
337
Cevap
16
Favori
33.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın aerodinamik tasarımı açısından yan marşpiyeller ve arka tamponun daha yukarıda durması çok önemli. Bu nedenle ön tampon alt hizasına indirmeyi düşünmüyorum. Artı olarak benim böyle daha çok hoşuma gidiyor.

İki stop arasındaki plaka reflektörü ayrıca satılan bir aksesuar ve gereksiz derecede pahalı (600 lira kadar) Eğer uygun fiyata ebaydan falan bulursam aklımda zaten :)

Far ön camını değiştirmek istemiyorum ama mercekleri değiştirerek bixenon montajı aklımda. İlerleyen zamanlarda vakit bulursam yapmayı planlıyorum.
  • Opelleri sevmem. Geçerli bir nedeni yok ama bana hantal arabalar gibi geliyor. Bendeki imajı öyle enazından. Ama bu kadar arabalar ailgi duyan ve bir modele neredeyse aşık olan. Bir şekilde onu alan ve bu kadar zaman devam ettirmiş birini görmek .. cümleyi nasıl tamamlamam gerekiyor acaba? Helal olsun diyelim. Bu modelden haberim dahi yoktu açıkcası, yeni öğrenmiş olduk.
    Şahsi görüşüm; tamam vectralar oturaklı, bazı kasaları hakikaten yakışıklı. Bu model zaten özel üretimmiş. Elbetteki birçok arabaya göre üst sıralarda ama sonuçta özel seri. Birçok markanın özel serisi var onlarda kendilerince "özel" yani piyasada karton tabir ettiğimiz bazı markaların dahi hakkını verdiği sıradışı araçları var, o bakımdan misalen VW genelde çok kaliteli araçlar üretiyor.
  • şahsen 8 yıllık vw teknikeriyim ama gel gelelım 94 astra gsi sfi den vazgeçilmiyor malesef
  •  Opel / Vauxhall Calibra SFI 2.0 16V [ C20XE Efsanesi ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 4 Haziran 2014; 15:32:12 >
  • ustam siz bu işi biliyorsunuz elinize sağlık nazar değmesin araca...
  • Var olan lastiklerle eski ve yeni fren sistemi testi yapabilseydiniz keşke. Merak ettim durma mesafesi performansını.

Arka sistem için ekipman bulabildiniz mi ?

Kesinlikle tam yerinde bir seçim olmuş, kazasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Folie a deux -- 8 Haziran 2014; 21:32:53 >
  • Daha henüz montajını yapmadım. Test aklımda.
  • 28.02.2013 Direksiyon İngiltereden elime ulaştı lakin airbag bulamadığım için bir süre airbag için ebay kovalamacasına başladım...

Opel / Vauxhall Calibra SFI 2.0 16V [ C20XE Efsanesi ]

Uzun bir arayışa rağmen airbag bulamamıştım. Bu nedenle arkadaşıma direksiyonun resimlerini ve logo ölçülerini verip cnc'de göbek yaptırdım. (yapım aşaması işlerin yoğunluğundan dolayı yaklaşık 1 sene sürmüştür :) )

Örnek resimler...

Aynı direksiyon Lotus Elise'de de kullanılıyor. Zaten Opel ve Lotus geçmişten beri paslaşıyorlar...

Nihayetinde CNC'den taze çıkmış göbek resimlerini göndermişti... Göbeği iki parça olarak tasarladık çerçeve ve orta kısım.

Yalnız logo elinde olmadığı için sadece yerini hafif belirlemişti. Bende soluğu tornacımda aldım...

Logo olarak elimde Opel'in şimşeği vardı fakat bana Vauxhall'ın Griffini lazımdı yani değişeceğinden dolayı loguyu kolay takıp çıkartmak için orta kısıma delik açtırdım.

Daha sonra eloksal mı kaplatsam yoksa deri mi yapsam derken daha önce de kullanıp çok sevdiğim plasti dip ile kapladım. Sonuç 10 numara oldu :)

Hatırlayanlar olacaktır. Direksiyon mekanizmasını yükseklik ayarlı olanla değiştirmiştim. Şimdi direksiyonda airbagli model olduğu için airbag soketinden dolayı arka bakalitin uzun olması gerekiyordu. Bakaliti temin ettim lakin direksiyon yükseklik ayar kolu için yuva yoktu. Basit bir dremel işleminden sonra o da oldu :D

• jett gibi duruyor masallah
  • Harika ya verdiğin emek paha biçilemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınız çok hoş hocam; diecast'leriniz de gözümden kaçmadı, onun da konusu varsa onlara da bakmak isterim
  • Kaldığımız yerden devam...

Mevcut direksiyon ile vedalaşma vakti geldi... Hoş direksiyondaki düğmeler "Hobaaa bu arabada nos mu var" edalarına sebep oluyordu ama olsun :D

Airbag soketinden korna için olan kabloları bulup kalanı içeri tıkıyoruz.

Göbeğin çerçevesi...

Uzun bir süre Şimşek logosuyla kullandıktan sonra griffin logosunu temin ettim ve hemen montajını yaptım. (Sırf logo için airbag almak zorunda kaldım )

Bu da bonus, ileriye yatırım :D

Ve mutlu son...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasuta -- 11 Haziran 2014; 15:00:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

jett gibi duruyor masallah

Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: MAGNATECH

Harika ya verdiğin emek paha biçilemez

Allah'ın izniyle elimizden geldiğince yapıyoruz bişiler.

quote:

Orijinalden alıntı:

Aras. Aracınız çok hoş hocam; diecast'leriniz de gözümden kaçmadı, onun da konusu varsa onlara da bakmak isterim

Teşekkür ederim.

Diecast konusu:http://www.diecastr.com/viewtopic.php?f=12&t=5954&sid=b882cfe0a9a7437d4f8a686a19e2ff45

• bu araca yaptıgın masrafalr ne kadar tuttu toplam
  • araç çok güzel maaşallah techturkeyde görmüştüm
  • Oha ya verdiğiniz emekler çok iyi ellerinize sağlık
  • BOLDVIPER,

Bazı durumlarda harcanan para göze batmaz. Her zaman söylerim bu araba bazısı için sadece 4 tekerlekten oluşabilir ama benim için bir hayalin gerçekleşmesinden ibaret. Bu nedenle hayale harcanan paranın bi önemi kalmıyor... Şimdiye kadar iki calibra parası harcanmıştır ve harcanmaya da devam ediyor...
  • İşçilik çok başarılı gerçekten.

Yükseklik ayarı yerinin bakalitinin uzunu da mı varmış. Mübarek opel bir çok tip bakalit üretmiş anlaşılan. Bir çoğuna da yükseklik ayarı eklememiş.

Direksiyon için logo bulmanın bu denli zor olduğunu bilmiyordum. Momo direksiyon için airbag arıyorsunuz. Anladığım kadarıyla lotus fotoğrafındaki gibi ortası kesikli plastik içerisinde airbag dahil. Cnc den yaptığınız ise geçici göbek.

Merak ettiğim aracın airbag beyni ile momo için üretilen airbagler uyumlu olabiliyor mu ?
  • Evet uyumlular. Çünkü Opel Speedster'de bu direksiyon fabrikasyon olarak çıkıyor. Ben airbagi işe yarasın diye aramamıştım sadece direksiyonun ortasını doldursun diye alacaktım.
  • Konuyu geçenlerde gördüm ve tüm mesajları okudum .
    Elinize kolunuza sağlık , herkesin imreneceği bir çalışma olmuş
    Şahsi fikrim alkantra deri kaplama olursa tadından yenmez hele birde emniyet kemerleri kırmızı renklileri ile değiştirilirse
    Tekrar kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.