Şimdi Ara

OPEL VECTRA 2000 MODEL CD Mİ CDX Mİ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
10.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vahit92

B1 ne hocam
    Makyajsız kasalar 96-99 model arası olanlar.Olabilecek arızaların başında motor elektrik tesisatı gelir motor ısısından kabloların dışı dökülüp kısa devre yapabilir ya tekrar sarılır yada yenisi alınır (belkide sağlamı denk gelir :))onun dışında bir iki ufak sensör arızası olabilir 50-100tl lik.Donanım seçiminden çok hangisini temiz bulursanız onu alın derim Cd Gls vs
  • quote:

Teşekkür ederim hocam öyle yapıcam başla biraz daha eklemeye bakıcam Kışı beklicem fiyatlar düşer biraz hem LPG de çok yakar mı ya 2.0 motor ?

Hocam 15 yıldır kullanmakta olduğumuz 1998 vectra cd var daha 110 binde satmayı düşünüyoruz kısmetse ev alıcaz eğer istersen görüşelim
  • B1 makyajsız,
    B2 makyajlı.

@goodorevil

7.60Li verelim, 260'da 3500 devir Bkz. Ali Can Abi :D

Edit:
    Insignia Team'de Çağrı Abi'nin kendi CDX'inin özellikleri:

2000 Model Vectra CDX

2.0lt 136hp 188nm

4-İleri Otomatik

Standart Donanım:

ABS

TC Plus Çekiş Kontrol Sistemi

Hidrolik Servo Direksiyon

Deri Direksiyon Simidi

Elektrikli ve Isıtmalı Aynalar

Elektronik İklim Kontrollü Klima

Yol Bilgisayarı

Krom Cam Çıtaları

Elektrikli Otomatik Camlar

Ön-Arka Tavan Aydınlatmaları

Işıklı Makyaj Aynaları

Aktif Koltuk Başlıkları

Tavanda Eşya Gözü

Sis Farları

Philips CCR600 Kaset + 4'lü CD Changer

5 Kollu Alaşım jant, 205/55 R16 Lastik

4 Disk Frenler

Koltuk Yükseklik Ayarı

Ayarlanabilir Bel Desteği

Yükseklik ve Eğimi Ayarlanabilir Arka Koltuk Başlıkları

Orta Kol Dayama ve Eşya Gözü

Katlanabilir Arka Kol Dayama

1/3 - 2/3 Katlanabilir Arka Koltuklar

Ön Koltuk Arkası Cepler

Timbalex Ahşap Kaplama Konsol

Gövde Rengi Dış Kapı Kolları

Krom İç Kapı Kolları

Isı Yalıtımlı Atermik Ön Cam

İmmobilizer

Xenon Farlar

Yüksek Basınçlı Far Yıkama Sistemi

Anti-Hırsızlık Sistemli Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 7 Ağustos 2015; 0:18:03 >

• Başka bir konuya da yazmıştım, direkt oradan yapıştırıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: gOkO

Bende 2000 model 2.0 100. yıl kullanıcısıyım.Sizin alacağınız araç makyajsız sanırım.Dikkat etmeniz gereken yerleri yazayım kendimce;

-Krank devir sensörü ve egzantirik mili sensörü orjinal değilse çabuk bozulur ancak orjinali yıllarca sorun çıkartmaz.
    -Makyajsız kasalarda elektrik sistemi kablolarının yıllara bağlı olarak sertleşip soyulması ve buna bağlı olarak kısadevreler ve çeşitli elektriksel sorunlar olur.Bu yüzden iyi bir elektronikçiye kabloları göstermeniz iyi olur.
    -Aracın abs-tc beyni ve ecu su ellenmemiş olmalı, iyice kontrol ettirin.
    -Aracın sert bir yürürü vardır ve ön amortisörler ve süspansiyon elemanları sorun çıkartabilir kontrol ettirin.
    -Aracın motor durumu çok öenmli, hele ki 200 bindeki bir araç için durum daha da sıkıntılı.Benim aracım 208 binde ve 7000km de yağ değiştiririm.İyi bir motor ustasına detaylı olarak gösterin.
    -Aracın direksiyon kutusunu kontrol ettirin.Bozuksa çok ses yapar ve boşluk olur.
    -Aracın havayastığı soketleri koltuğun altındadır ve koltuk hareket ettiğinde(kontak takılı iken) yanıyorsa soketlerde temassızlık vardır.Bu durumda havayastığı ışığı yanar ve havayastıkları çalışmaz.Muhakkak soketleri kontrol ettirin.
    -Klima sistemini kontrol ettirin.Klima dijital ise her moda basarak çalışıp çalışmadığını test edin.
    -Özellikle ön camlar açılıp kapanmada sorun yaşayabilir kontrol ettirin.
    -Debrijay balatası, triger seti gibi bakım elemanlarının ne zaman değiştiği hakkında bilgi alın ve kontrol ettirin.

Aracı aldığınızda sizi mutlu eder, sorunlusuna veya yan sanayi parça kullanılmış arabaya denk gelirseniz illallah ettirir ancak iyi bir araç alırsanız yaını suyunu koyup gezerseiniz.Çok keyiflidir.Vites oranları uzun olmasına rağmen halen çevik bir araç sayılabilir.Tüketimi şehir içi ortalama 8-10, şehirler arası 6.5-7.5 litredir.Lpg ye uyumlu olup özellikle şehirler arası yollarda uzun 5. vites oranından da kaynaklı olarak tüketimi oldukça düşüktür.

Arkadaşlar çoğu şeyi yazmış zaten.Vectra güzel arabadır ben 7 senedir kullanıyorum.Çok şükür büyük bir sıkıntım olmadı.Tavsiye ediyorum ancak alacağınız aracın evveliyatı ve değişen parçaları çok önemli.Eğer 18-20 bine cdx alırsanız muhtemelen çok canınızı sıkacaktır.Vactra cdx lerin iyileri 22-23 liradan başlıyor.

• vectralari çok severim,ama size laguna önereceğim,daha ucuza daha temizini bulabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: createemir

B1 makyajsız,
    B2 makyajlı.

@goodorevil

7.60Li verelim, 260'da 3500 devir Bkz. Ali Can Abi :D

Edit:
    Insignia Team'de Çağrı Abi'nin kendi CDX'inin özellikleri:

2000 Model Vectra CDX

2.0lt 136hp 188nm

4-İleri Otomatik

Standart Donanım:

ABS

TC Plus Çekiş Kontrol Sistemi

Hidrolik Servo Direksiyon

Deri Direksiyon Simidi

Elektrikli ve Isıtmalı Aynalar

Elektronik İklim Kontrollü Klima

Yol Bilgisayarı

Krom Cam Çıtaları

Elektrikli Otomatik Camlar

Ön-Arka Tavan Aydınlatmaları

Işıklı Makyaj Aynaları

Aktif Koltuk Başlıkları

Tavanda Eşya Gözü

Sis Farları

Philips CCR600 Kaset + 4'lü CD Changer

5 Kollu Alaşım jant, 205/55 R16 Lastik

4 Disk Frenler

Koltuk Yükseklik Ayarı

Ayarlanabilir Bel Desteği

Yükseklik ve Eğimi Ayarlanabilir Arka Koltuk Başlıkları

Orta Kol Dayama ve Eşya Gözü

Katlanabilir Arka Kol Dayama

1/3 - 2/3 Katlanabilir Arka Koltuklar

Ön Koltuk Arkası Cepler

Timbalex Ahşap Kaplama Konsol

Gövde Rengi Dış Kapı Kolları

Krom İç Kapı Kolları

Isı Yalıtımlı Atermik Ön Cam

İmmobilizer

Xenon Farlar

Yüksek Basınçlı Far Yıkama Sistemi

Anti-Hırsızlık Sistemli Uzaktan Kumandalı Merkezi Kilit

7.14 falan var mı şöyle 1.4 falan

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yakında "TR Edition" ya da "Tax Edition" donanımı altında çıkar, gidişat bunu gösteriyor
  • createemir kullanıcısına yanıt
    Hocam ister misin 2-3 sene sonra 7 serisine de 1.6 Turbo motor falan geliyormuş.
    Vallahi segment vergisi getirilmezse hayır demem
  • quote:

Orijinalden alıntı: createemir

Vallahi segment vergisi getirilmezse hayır demem

Benim S40'a binen bazı arkadaşları "Bu araba 1.4" veya "1.2 motor var abi bunda" diye trollüyorum. Gazada az basıyorum böyle ışıklarda falan millet yanımdan geçip giderken ben hantal kalıyorum, bilmeyen yiyor.
    Güzel taktikmiş
  • Vectra CDX 2500 cc dir.sifiri üretilmediginden Temizini bulmak zordur.cd ye göre daha sıkıntılıdir.1.6 temiz cd o kasayı sorunsuz taşır. Ama genelde bu araçlar model yılı dolayısıyla çok km yapmıştır.beyin ve elektronik sistem arızası sıkça yaparlar. Temizini bulmak çok zor olduğundan dolayı uzak durulması gereken araclardir.
  • fenercix kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevabın için. Km boya takıntım yok yeterki ciddi kazası olmasın. Lancer ford focus şuana kadar aklıma yatanlar. Peki bu araçlar lancer ve focus , vectradan kötü müdür ?
  • vahit92 kullanıcısına yanıt
    seçenek çok aslında ne istediğinize göre değişir

B sınıfı HB

Pejo 206

Reno Clio 2

Honda Civic EK4

C sınıfı Sedan

Reno Megane 1

Opel Astra G

D sınıfı

Reno Laguna

Volvo S40

Honda Accord 5
  • bedaesoldier kullanıcısına yanıt
    Vectra D sınıfı lancer ve focus C sınıfı olduğundan vectra daha üstün diğerlerine göre

sizin baktığınız araçlarda iyi araçlar

önerilerime gelecek olursak

C sınıfı aile aracı diyebileceğimiz sedan araç istiyosanız

Honda Civic 1998-2000

Opel Astra G 1998-2002

Reno Megane 2 2002-2009

HB olur derseniz Pejo 307

D sınıfı geniş araç istiyorsanız

Opel Vectra B

VW Passat B5

Ford Mondeo

Volvo S40
  • B kasayı 1.6 almak gibi bir hata yapmayın.A kasa bile 1115 kg.B kasanın,hele CD'lerin helalinden 1250 kgsi vardır bence.A kasa 2.0 motor 5 kişi ile normal gidiyor.Üstelik klima yok.B kasa hem daha ağır,üstüne klimayı ve 5 kişiyi düşününce durum pekte iç acici değil.2.0 altı bakmayın.
  • Arkadaşlar hepinize yorumlarından ötürüm çok teşekkür ederim çok açıklayıcı olmuş
  • Bende şu aralar vectra gt Alacağım 98 yada 99 model olanı kesinlikle vectra candır cd olanı vardı bende abi araba ya valla temizini buldun mu kaçırma çok hoş bir arabadır güven hissi verir sana gazda üzmez seni 2.0 motor korkutmasın seni araba her viteste sana cevap verir tek kötü yanı radio bence oda bi teyp ile çözülür
    Valla cüzdan kalınsa sıkıntı yok :) bir yakınımda 3.5 chrysler var çatır çatır biniyor, biz 1.3 ü zor idare ediyoruz :)
  • quote:

Teşekkür ederim hocam öyle yapıcam başla biraz daha eklemeye bakıcam Kışı beklicem fiyatlar düşer biraz hem LPG de çok yakar mı ya 2.0 motor ?
    cdx yada comfort alcan o araçlarda
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.