Şimdi Ara

OPEL VECTRA 2000 MODEL CD Mİ CDX Mİ ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
1
Favori
10.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla biriktiriyoruz Paraları bakalım inşallah bulucaz bitene temiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vahit92 kullanıcısına yanıt
    Simdi hocam cevaplamak bizim gibi kulananlara duser siye düşünüyorum ve başlıyorum. Oncelikle 1.8 veya 2.0 bakin brncr direk 2.0 alin. Arabaya hemen atlamayin. Sanzimana baktırin. Hele otomatik alacaksaniz baktirmak farz. Yoksa 8 bin tl ustune masraf. Arabayi babamla kullaniyoruz. Babam cok iyi anlar bu islerden ama fark edememis sanzimanin sıkıntılı olduğunu. Bize ordan giren girdi ama yapacak bir sey yok Araba surus konforu acisindan cok cok iyi. Bizde bundan once 2007 1.9 cdti vardı. Surus zevki ayni ama hiz konusu o kadar degil. 1.8 lpgli 43lt simit tup var. Sehir ici 25kr gecmiyor. Uzun yolda 18 kr yakiyor klima full acik :) ha bu arada araba devrini aldimi drli gidiyor. Bu arabalarda yokuş cikarken 1 2 vites arasi veya uzun yol yokuşu 3. Vitesde 3bin devir assagisi kalmamsi lazim. Yoksa araba klasik benzinli gibi yavasliyor. Benim babam uzun yolda 140 150 160 arasi gider surekli. Arabadan tek ses cikmiyor. Hele alacaginiz 2.0 motor eminim ki o da efsane gidiyordur. Simit tup taktirin. Yoksa bagaj ufaliyor ve guzel gözükmüyor. 2000model vectra da dijital klima var o derece kaliteli bir araba. Benim şahsi düşüncem 19 civarina 2.0 cdx alin. Ben size yine sahibinden den tavsiye yollarim. İyi gunler. Baska sorununz varsa seve seve cevaplarim:))

• teşekkür ederim üstadım saol biriktiriyoruz valla paraları inşallah gönlümdeki gibi temiz bi vectra bulurum sakarya da okuyorum ben yılmar oto var orda yetkili opel servisi bulursam düzgün bişi direk oraya götürüp sağlam bi ekspertize sokucam zaten her yerine baktırıcam ordan sanayiye ordan başka bi sanayiye işimi sağlama alıcam bu sefer :)
  • Bilen bilmeyen yazmış bizde birşeyler yazalım madem.

Öncelikle uzun yıllar B1 2.5 CDX kullandım, benim kullandığım model 1998 den sonra üretilmedi, bazı ufak dokunuşlar ile 1999 dan itibaren Sport adı altında üretildi.
    Tüm CDX donanımında (ülkemizde Torbalı da üretilenler ve ithal edilenler dahil) far yıkama, TC, Philips Radyo/Teyp+6 CD Changer (b2 den itibaren 4 cd changer olmuştur) standart gelir.
    B1-2 farketmeksizin CDX de eğer deri döşeme alırsanız; ekstra olarak koltuk ısıtma gelir.
    Alarm opsiyonel ancak ülkemizde hiç satışa sunulmamıştır, tamamında dijital klima olur (tek yönlü), klimada koku ve buğu sensörüde bulunur.
    Sport hariç tüm CDX B1 lerde orta konsol maun görünümlüdür (plastiktir sadece görünüm maundur), B2 Sport ve CDX lerde siyah ve Gri (irmscher) olurlar.
    Gelelim farka:

CDX 'in farkı far yıkama, xenon farlar (bosch/hella/valeo olarak değişir nadiren philipsde görmüşlüğüm vardır), deri ise koltuk ısıtma, TC, 4 airbag vb. gibi sıranabilir.
    B2 kasada 2.0 motor yeterlidir, ancak zamanında yapılan teknoloji için iyi olsa bile bugün 2.0 ve 2.5 motorları eskidir (basit bir örnek olarak 2.5 dan 170 gb almıştır gm mühendisleri.) Sorunu problemi çok olmamakla birlikte (elektriksel sorunlar fazladır, bu yüzden mümkün mertebe ekstra elektrikli bir donanım eklenmemişini bulmanız lazım)

Bunun dışında alma konusuna gelirsek Vectra B kasalar gereğinden fazla pahalı ben olsam almam, yanından bile geçmem temizine 20-23 arası verene kadar 4 daha ekler C kasa ya geçiş yaparım :)

Sırayla A-B-C kasaların tamamını kullandım ve uzun yıllar sahibi oldum öyle ki, 2.5 bir CDX halen garajımda saklanmaktadır çok araç değiştim 2.5 dan kopamıyorum halen.

• fowell-one kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık üstadım çok acıklayıcı oldu açıklaman ama dediğin gibi fiyatlar almış başını gitmiş ya daha dün 2000 model torosa 20 bin tl 2000 model şahine 18 milyar istiyorlar e adamda haklı olarak benim aracım opel diyor yazıyor 25-26 abartı valla abartı ama satamazlar abi kimse almaz e mecbur kış gelsin indireekler fiyatları
  • Ahahahha hocam valla herkes işine geldiği gibi Konuşuyor ya kötüsünü hor kullanılmış oynanmışı alırsan tabi sanayiden çıkmaz bak kullanan Arkadaşlara 10 seneden beri tık yokmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Castìel

Makyajsız kasalar 96-99 model arası olanlar.Olabilecek arızaların başında motor elektrik tesisatı gelir motor ısısından kabloların dışı dökülüp kısa devre yapabilir ya tekrar sarılır yada yenisi alınır (belkide sağlamı denk gelir :))onun dışında bir iki ufak sensör arızası olabilir 50-100tl lik.Donanım seçiminden çok hangisini temiz bulursanız onu alın derim Cd Gls vs

malum fiyatçılardan biri gelmiş, 50 tlye ne sensörü varmış hurdacıdan mı alıcaz, 2011de 100 liraya tekılan hitachi rölanti regülatörü bir senede patladı(lafın gelişi), çekiş denen bişey kalmamıştı bozulmadan kısa zaman önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 7 Ağustos 2015; 22:44:05 >
  • Hocam orası öyle ya 25 milyar bile istiyorlar o para bu Araçlara verilmez gerçekten valla işin sonunda 10 liraya bi şahin alıcam

• Hocam yok ya birazda gösteriş Lazım

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Malum fiyatcılardan biri gelmiş ne demek üslubunuzu bilinde konuşun tanımadığın birine şucu bucu diye konuşulmaz.Aynı sensörü kullanıyorum hiç bir problemi yok 50tl ye egzantirik sensörü değişti hiç bir problemi yok hitachi rölanti ayarlayıcısını aldım yıllardım kullanıyorum bir parçanın yan sanayi olması herkesde hemen bozulacak anlamına gelmez.Yok hurdacıymış bilmem neymiş Ankara nın en iyi servisinde bakımı yapılır aracımın bir forum sitesininde sponsorlarından biri abimiz hangi parçayı önerirse onun dediği olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castìel -- 7 Ağustos 2015; 23:29:59 >
  • Hocam büyük konuşmayayım ama bu tarz almam ya Fiat almam daha doğrusu alacaksam şahin s candır :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Castìel

Malum fiyatcılardan biri gelmiş ne demek üslubunuzu bilinde konuşun tanımadığın birine şucu bucu diye konuşulmaz.Aynı sensörü kullanıyorum hiç bir problemi yok 50tl ye egzantirik sensörü değişti hiç bir problemi yok hitachi rölanti ayarlayıcısını aldım yıllardım kullanıyorum bir parçanın yan sanayi olması herkesde hemen bozulacak anlamına gelmez.Yok hurdacıymış bilmem neymiş Ankara nın en iyi servisinde bakımı yapılır aracımın bir forum sitesininde sponsorlarından biri abimiz hangi parçayı önerirse onun dediği olur.

parçaları lagunadan mondeodan ucuz diye diye bu hale düştü vectralar, herkesin tanıdığı olmak zorunda değil, sana hitachinin varsa kaliteli serisinden verebilir bozulmaz, fakat siemens taktırsan mesela orjinal, hitachi ile aynı performans ve yakıtı yakalayacağını düşünmüyorum
    yani mevzu sadece parçanın bozulup bozulmaması değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 8 Ağustos 2015; 0:05:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Captain Price 55

hocam bu arabanın muadili emin ol emin ol 30 bin tllik arabalar

bundan sonra şöyle bi 30 35 bin vereceksinki tadını alacaksın

1.6 sı gayet makul 2.0 ı ise canavar :)

2 yıldır kullanıyorum daha bi 5 sene daha kullanacam

2015 modeli cıksın onu bile alırım :)
     OPEL VECTRA 2000 MODEL CD Mİ CDX Mİ ?

mareanın konuyla alakasını öğrenelim?

• Abi kusura bakmada 22.500 a tertemiz araçlar alırım fiata vermem o parayı

• Teşekkür ederim hocam ;)

• Nede olsa alman Tankı 😂

• Vectra B den söz edersek eğer; Arkadaşımda 2000 Cd donanım lpg li Vectra B var. 100km 1.8 kuruş civarı yakmakta gayet ekonomik 100-120km arası hızla kullanan memnun temizini bulmak zor. Bir Haftasonu Tekirdağ tarafına gitmek için aracını almıştım 180bindeydi gayet iyi durumdaydı. Zamanında efsane olan Cd ve elegence donanımlarını öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Valla cüzdan kalınsa sıkıntı yok :) bir yakınımda 3.5 chrysler var çatır çatır biniyor, biz 1.3 ü zor idare ediyoruz :)

Hocam benim S40 1500 lira yiyeli 2 gün oldu.
  • Teşekkür ederim hocam inşallah bulucaz temiz

• vahit92 kullanıcısına yanıt
    içi biraz daha modern

bi 10 beygir daha yüksek motoru

ve elektrik aksamı dayanıklı olsa

alırdım bi tane beyaz renkte

üff :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.