Şimdi Ara

opel vectra mı ford focus sedan mı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: brkcad34

Vectra bir kere C sınıfı bir araba. Focus ile aynı segment. İşin içine C sınıfı bir model olan Astra HB ve Sedan girince yanılgı olup Vectra D sınıfı konumuna fırlıyor. Opel'in de D sınıfı olan Omega daha olmadığı için Vectra D sınıfı zannediliyor. Vectra C sınıfıdır, yanılgıya düşmeyin. Astra'da C sınıfıdır. Opel'de şu an D sınıfı model yok bence. Omega vardı eskiden şu an yok ama.
    Bu benim görüşüm. Vectra ilk çıktığı 90'lı yıllar da Astra yoktu. Corsa vardı galiba. Tam emin değilim. Ama o zamanlar Omega vardı. Hatta 90 modeli eski patronumda vardı. Vectra'lar İzmir Torbalı'da üretiliyordu. Bir kaç yıl sonra Astra çıktı. Hatchback olarak çıktı Astra ve ben ona Vectra'nın hatchback'i gözü ile baktım. Sonra Vectra kasa değiştirdi. Şu meşhur aynaları ön kaput ile birleşen kasa. AStra sedan çıktı. Daha sonra Vectra yine kasa değiştirdi. AStra değişti, vs. vs. Omega yok oldu. Bilmiyorum belki şu an Vectra'yı Opel D sınıfı olarak görüyordur ama bana göre C sınıfı.
    Yani bana göre C sınıf arabaları Corolla, Civic, Jetta, Megane, Focus, vs. ile Vectra aynı segment arabadır.

Bilmedigimiz konularda kesin konusup arkadaslari yaniltmayalim. Astra C sinifi Vectra D sinifidir. Bu isin bana goresi sana goresi yok... Muhendisler belli kriterlere gore siniflari farkli araclar uretir.. Cok nadir de olsa ara segmentte kalan araclar vardir ancak vectra kesinlikle bunlardan biri degildir...

• Maşallah Vectra C sınıfıdır dedim diye demedik laf bırakmamış kimse. Hatta insanların önünde küçük bile düşmüşüm Vectra'ya C sınıfı dedim diye. İyi, bundan sonra ki iş hayatımda yeni bir işe girerken Vectra'ya C sınıfı dedim diye işe de almazlar, kız istemeye gittiğimde Vectra'ya C sınıfı dedim diye kız da vermezler, ev tutmak istediğimde kiralık ev bile vermezler, hatta trafikte polis beni çevirip ehliyetimi görse "işte bu o Vectra'ya C sınıfı diyen adam" deyip ceza da keser, Opel firması Vectra'ya C sınıfı dedim diye şikayetçi bile olur benden.

Ne kadınmış be. Öyle der Erkin baba. Konserlerinde Deli Kadın şarkısını söylerken, ortasında "Beklerim yolunu aylar boyunca yeterki dön bana senede bir gün" şarkısını söyler ve sonunu Deli Kadın ile bitirip "Vay be ne kadınmış be" der.
    İşte bende diyorum şimdi. Vay be ne Vectraymış be. O segment listesi de ne listeymiş baravo. Fiat Albea ve Hyundai Accent C sınıfı olmuş. Fiat 131'de D sınıfı.

Bakınız, ilk mesajımın sonunda dedim. Belki Vectra ilkten C sınıfı olarak çıktı ve sonraya doğru D segmenti oldu. Çünkü günümüzde hiç bir model ilk çıktığı zamanlarda ki gibi değil. 1995 model efsane kasa Corolla ile 2009 Corolla arasında dağlar kadar fark var. Yeni kasa Corolla büyüyen boyutları ile neredeyse D sınıfa kayacak. Mesela yine 90'ların Opel Corsa'sı ile 2009 model Corsa arasında dağlar kadar fark var. O zamanlar küçük olan Corsa ne kadar büyümüş şimdi ve neredeyse C sınıfa girecek. Bu örnekler çoğaltılabilir. 80'lerin Jetta'sı ile günümüz Jetta'sı arasında ne kadar fark var. Artık araba modelleri gün geçtikçe büyüyor. Tabiri caiz etine dolgun oluyor.

Vectra; Çıktığı günden beri sevdiğim ve beğendiğim bir araba olup özellikle o meşhur kasasını (uzay kasa deniyor galiba dikiz aynaları ön kaput ile birleşen kasa) çok beğenirim. Şu an ki Vectra'yı da gerek dış görünüm, gerek iç görünüm açısından beğenirim. Mesela siyah renk ve krem rengi döşemeler ile çok da fiyakalı bir arabadır güncel kasa Vectra.

Sadece fikrimi söyledim, maşallah demedik laf bırakmadınız. Vallahi bravo. Bütün bana yüklenircesine cevap veren, hatta insanların önünde Vectra'ya C sınıfı dedim diye küçük düştüğümü bile söyleyen, sanki bilmiyormuşum gibi ukelaca elinin altında internet var git bak diyen arkadaşları hatta otomobil üstadı, otoritesi, bilgesi arkadaşları TEBRİK EDİYORUM. Sizler bu forumun direğisiniz. Sizler OTOMOBİL ÜSTADI'sınız. %1000000000 doğru bilgilere sahipsiniz. Bense D sınıfı bir Vectra'ya C sınıfı diyen bir cahilim. Yatacak yerim bile yok valahi benim. Allah beni ne etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 7 Aralık 2008; 18:35:38 >

• quote:

Maşallah Vectra C sınıfıdır dedim diye demedik laf bırakmamış kimse. Hatta insanların önünde küçük bile düşmüşüm Vectra'ya C sınıfı dedim diye. İyi, bundan sonra ki iş hayatımda yeni bir işe girerken Vectra'ya C sınıfı dedim diye işe de almazlar, kız istemeye gittiğimde Vectra'ya C sınıfı dedim diye kız da vermezler, ev tutmak istediğimde kiralık ev bile vermezler, hatta trafikte polis beni çevirip ehliyetimi görse "işte bu o Vectra'ya C sınıfı diyen adam" deyip ceza da keser, Opel firması Vectra'ya C sınıfı dedim diye şikayetçi bile olur benden.

Ne kadınmış be. Öyle der Erkin baba. Konserlerinde Deli Kadın şarkısını söylerken, ortasında "Beklerim yolunu aylar boyunca yeterki dön bana senede bir gün" şarkısını söyler ve sonunu Deli Kadın ile bitirip "Vay be ne kadınmış be" der.
    İşte bende diyorum şimdi. Vay be ne Vectraymış be. O segment listesi de ne listeymiş baravo. Fiat Albea ve Hyundai Accent C sınıfı olmuş. Fiat 131'de D sınıfı.

Bakınız, ilk mesajımın sonunda dedim. Belki Vectra ilkten C sınıfı olarak çıktı ve sonraya doğru D segmenti oldu. Çünkü günümüzde hiç bir model ilk çıktığı zamanlarda ki gibi değil. 1995 model efsane kasa Corolla ile 2009 Corolla arasında dağlar kadar fark var. Yeni kasa Corolla büyüyen boyutları ile neredeyse D sınıfa kayacak. Mesela yine 90'ların Opel Corsa'sı ile 2009 model Corsa arasında dağlar kadar fark var. O zamanlar küçük olan Corsa ne kadar büyümüş şimdi ve neredeyse C sınıfa girecek. Bu örnekler çoğaltılabilir. 80'lerin Jetta'sı ile günümüz Jetta'sı arasında ne kadar fark var. Artık araba modelleri gün geçtikçe büyüyor. Tabiri caiz etine dolgun oluyor.

Vectra; Çıktığı günden beri sevdiğim ve beğendiğim bir araba olup özellikle o meşhur kasasını (uzay kasa deniyor galiba dikiz aynaları ön kaput ile birleşen kasa) çok beğenirim. Şu an ki Vectra'yı da gerek dış görünüm, gerek iç görünüm açısından beğenirim. Mesela siyah renk ve krem rengi döşemeler ile çok da fiyakalı bir arabadır güncel kasa Vectra.

Sadece fikrimi söyledim, maşallah demedik laf bırakmadınız. Vallahi bravo. Bütün bana yüklenircesine cevap veren, hatta insanların önünde Vectra'ya C sınıfı dedim diye küçük düştüğümü bile söyleyen, sanki bilmiyormuşum gibi ukelaca elinin altında internet var git bak diyen arkadaşları hatta otomobil üstadı, otoritesi, bilgesi arkadaşları TEBRİK EDİYORUM. Sizler bu forumun direğisiniz. Sizler OTOMOBİL ÜSTADI'sınız. %1000000000 doğru bilgilere sahipsiniz. Bense D sınıfı bir Vectra'ya C sınıfı diyen bir cahilim. Yatacak yerim bile yok valahi benim. Allah beni ne etsin.

Araclar sınıflandırılırken tek kriter boyut değildir. Sizi küçük düşürdüğü vs. yok insanların. Ancak sizinde yanlış yaptığınız bir nokta var Vectra bence C sınıfıdır gibi bir cümle kullanmanız. Bence gibi kelimeler böyle teorik konularda kullanılmaması gereken kelimelerdir. Bilmemeniz değil öğrenmemeniz ayıptır. Sizde bildiklerinizi bizle paylaşırsınız bizde bilmediklerimizi sizden öğreniriz. Hepimizin yanıldığımız ya da bilmediğimiz noktalar mutlaka olacaktır.
    Ama siz hala bilmediğiniz bir konuda iddaalarda bulunuyorsunuz. Belki vs. gibi kelimeler kullanmak yerine bildiklerinizi çeşitli kanıtlarla desteklerseniz insanlarında size tepkisi daha az olur..
    Vectra D sınıfı bir araçtır çıktığından beri. Astranın bir üst sınıfıdır ve boyutlar bu kriteri değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 7 Aralık 2008; 18:54:04 >

• levent-- isimli arkadaşım;
    İnsanlar "bence, belki, vs." gibi kelimeler ile fikrimi söyledim diye tepki göstermek zorunda değillerdi. Mesajımda küfür etmedim, hakaret etmedim. Bir kural ihlalinde bulunmadım, var olan bir kanuna aykırı bir cevap vermedim.
    İnsanlar sadece o an sinirlerini boşaltmak için klavyelerinin tuşları aracılığı ile istedikleri gibi bağırırcasına ve hatta ukelaca yorumda bulundu. İçlerinden bir Allah'ın kulu da çıkıp "arkadaşım bak, senin fikrin sana göre doğru olabilir ama aslında bunun doğrusu budur, bu bu şekilde D sınıfı olmuştur" şeklinde bir yorum yapsaydı bu konu bu kadar uzamazdı. Ama ne yazık'ki bu forumda öyle bir insan yok. Var ama çok az. Bir elin 10 parmağını geçmez.
    Orada demişim ki, konuyu açan arkadaşa saygısızlık etmek istemiyorum daha fazla bu segment tartışmasını uzatmayalım diyorum ama nafile. Yahu bir geri kalın, tamam deyin uzatmayın ve Focus'mu, Vectra'mı alsın arkadaş o yönde yorumlar yazın. Ama yok, o da nafile. Canları çatmaya yer arıyor. Aradıklarını da buldular. Bak burada birisi D sınıfı arabaya C sınıfı demiş, haydi ileri deyip sinirlerini boşalttılar.
    Sanki bu bir kural. Sanki bir kanun da ben fikrimi söyleyince suç oluyor. Alt tarafı bir araba. C olsa ne olur, D olsa ne olur. Hepsi aynı yolu gidiyor. Hepsi yarın bayramın birinci günü 1.Boğaz köprüsü trafiğinde 1. vites ile dur/kalk şeklinde ilerleyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 7 Aralık 2008; 19:11:01 >

• quote:

levent-- isimli arkadaşım;
    İnsanlar "bence, belki, vs." gibi kelimeler ile fikrimi söyledim diye tepki göstermek zorunda değillerdi. Mesajımda küfür etmedim, hakaret etmedim. Bir kural ihlalinde bulunmadım, var olan bir kanuna aykırı bir cevap vermedim.
    İnsanlar sadece o an sinirlerini boşaltmak için klavyelerinin tuşları aracılığı ile istedikleri gibi bağırırcasına ve hatta ukelaca yorumda bulundu. İçlerinden bir Allah'ın kulu da çıkıp "arkadaşım bak, senin fikrin sana göre doğru olabilir ama aslında bunun doğrusu budur, bu bu şekilde D sınıfı olmuştur" şeklinde bir yorum yapsaydı bu konu bu kadar uzamazdı. Ama ne yazık'ki bu forumda öyle bir insan yok. Var ama çok az. Bir elin 10 parmağını geçmez.
    Orada demişim ki, konuyu açan arkadaşa saygısızlık etmek istemiyorum daha fazla bu segment tartışmasını uzatmayalım diyorum ama nafile. Yahu bir geri kalın, tamam deyin uzatmayın ve Focus'mu, Vectra'mı alsın arkadaş o yönde yorumlar yazın. Ama yok, o da nafile. Canları çatmaya yer arıyor. Aradıklarını da buldular. Bak burada birisi D sınıfı arabaya C sınıfı demiş, haydi ileri deyip sinirlerini boşalttılar.
    Sanki bu bir kural. Sanki bir kanun da ben fikrimi söyleyince suç oluyor. Alt tarafı bir araba. C olsa ne olur, D olsa ne olur. Hepsi aynı yolu gidiyor. Hepsi yarın bayramın birinci günü 1.Boğaz köprüsü trafiğinde 1. vites ile dur/kalk şeklinde ilerleyecek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.