Şimdi Ara

opel vectra mı ford focus sedan mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
6.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elinin altında internet var.allah aşkına arama motorlarına Vectra C segmenti yaz bir de Vectra D segmenti yaz.Çıkan sonuçlar neyin doğru olduğunu sana gösterecektir.Yanlışında daha fazla ısrar edip komik duruma daha fazla düşme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bianconera

@brkcad34
    Elinin altında internet var.allah aşkına arama motorlarına Vectra C segmenti yaz bir de Vectra D segmenti yaz.Çıkan sonuçlar neyin doğru olduğunu sana gösterecektir.Yanlışında daha fazla ısrar edip komik duruma daha fazla düşme.

• quote:

@brkcad34

Vay be iyiki söyledin. Bilmiyordum elimin altında internet olduğunu abicim. Sağol, büyüksün.
    Maşallah sanal klavye delikanlıları sayesinde saygı da kalmamış, hoş görü'de kalmamış. Oraya not olarak eklemişim, konuyu uzatıp mesajım üzerine alıntı vs. yapıp konyu uzatmayın diye. Ama nafile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 4 Aralık 2008; 13:05:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: soda23

quote:

Orjinalden alıntı: santiego-39

quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

Vectra bir kere C sınıfı bir araba. Focus ile aynı segment. İşin içine C sınıfı bir model olan Astra HB ve Sedan girince yanılgı olup Vectra D sınıfı konumuna fırlıyor. Opel'in de D sınıfı olan Omega daha olmadığı için Vectra D sınıfı zannediliyor. Vectra C sınıfıdır, yanılgıya düşmeyin. Astra'da C sınıfıdır. Opel'de şu an D sınıfı model yok bence. Omega vardı eskiden şu an yok ama.
    Bu benim görüşüm. Vectra ilk çıktığı 90'lı yıllar da Astra yoktu. Corsa vardı galiba. Tam emin değilim. Ama o zamanlar Omega vardı. Hatta 90 modeli eski patronumda vardı. Vectra'lar İzmir Torbalı'da üretiliyordu. Bir kaç yıl sonra Astra çıktı. Hatchback olarak çıktı Astra ve ben ona Vectra'nın hatchback'i gözü ile baktım. Sonra Vectra kasa değiştirdi. Şu meşhur aynaları ön kaput ile birleşen kasa. AStra sedan çıktı. Daha sonra Vectra yine kasa değiştirdi. AStra değişti, vs. vs. Omega yok oldu. Bilmiyorum belki şu an Vectra'yı Opel D sınıfı olarak görüyordur ama bana göre C sınıfı.
    Yani bana göre C sınıf arabaları Corolla, Civic, Jetta, Megane, Focus, vs. ile Vectra aynı segment arabadır.

Vectra her bakımdan D SINIFI BİR ARAÇTIR.
    HİÇ ŞÜPHESİZ..

GİDİPTE KULLANMADAN MOTORUNA TAŞ ATANLARIDA GÖRÜYORUZ YOLLLARDA ARKADAN SELEKTÖR YAPIP GEÇMEK İSTEYEN,SONRADA GAZA BASINCA KENDİNİ SAĞ ŞERİDE ATIP ORTADAN KAYBOLAN LARIDA....

KİMSE VECTRAYA TAŞ ATMASIN.
    1.6 MOTOR ÇOK RAHAT KALDIRIYOR O KASAYI.

PEKİ SORARIM SANA
    VECTRADAKİ KONFOR SAYDIĞIN HANGİ ARABADA VAR?
    BİRÇOK KİŞİ BİLMEZ VECTRALARIN ŞÖFÖR VE YOLCU KOLTUKLARININ YAYLI OLDUĞUNU.
    SERT BİR ÇUKURA GİRİN BAKALIM KOLTUK NASIL ZIPLIYOR.

HADİ GEÇTİK KOLTUK RAHATLIĞINI YA AMÖRTİSÖRLER?
    İÇERİYE 1 GRAM SES VERSİN YA.

BEN 5 SENEDİR KULLANIYORUM,KENDİ YAPTIĞIM ARIZALAR DIŞINDA BİR ARIZASI HİÇ OLMADI.
    DÜN 60.000 KM BAKIMLARI YAPILDI.ŞU AN ARABA YAĞ GİBİ..

BEN VECTRAYI ŞU ANDA HİÇBİR ARABAYA DEĞİŞMEM..
    KOLAY KOLAYDA TARİHE GÖMÜLMEZ BU ARABA KİMSELER MERAK ETMESİN..

SAYGILAR..

Sizde çok enteresan bir insansınız .

3 Kere vectradan memnuniyetinizi belirten mesaj attınız ama 6 tanede bu araba çok arıza yapmaya başladı , bu arabayı satacağım passat alacağım yok insignia alacağım yok yok passat alacağım tarzında mesajlar attınız

Hangisine inanalım efendim ?

brkcad34

Bu arada konuya dönecek olursak ; sanırım biraz bilgi eksiğiniz var.

Vectra-passat-mondeo-c5 aynı sınıfın araçlarıdır . Yani d sınıfır . Bunu aracın içine bindiğinizde vede sürdüğünüzde çok rahat anlayabilirsiniz .

Astra ile Vectraya binip aradaki farkı gördüğünüzde vectranın D sınıfı olduğuna karar vereceğinize eminim .

Bak arkadaşım haklısın.Ben zaten öyle birşey demedim demiyorum.
    Fakat.
    Ben yaklaşık 2 öncesine kadar arabamın arıza çıkardığını ve artık soğumaya başladığımı,ve en sonundada passat almaya karar kıldığımı söylemiştim.
    Ama konfor konusunda hiçbirşey söylemedim.

ÇOK PİŞMAN OLDUM..
    Nedenine gelincede daha 2 ARALIK yani geçen gün aracımı 60.000 bakımı için servise götürdüm.
    VE DAHA ÖNCE SORUN YAŞADIĞIM ABS BEYNİN İNCELEMEYE ALDIKLAR.
    VE SONUÇ..KULLANICI HATASI.
    ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE YAPILACAK VE STOP EDİLİNCE YAPILACAK HAREKETLERİ BANA SÖYLEMİŞLERDİ ZATEN.AMA BEN HİÇ UMURSAMADIM.
    ŞU ANDA TÜRKİYEDE VECTRASININ ABS BEYNİ BOZULAN TEK İNSAN BENMİŞİM DEDİKLERİNE GÖRE(EN AZINDAN OK AZMIŞ)

E TABİ BENDE HATAMI ANLADIM AMA BİRAZ GEÇ OLDU.

BİRDE EKONOMİK KRİZ VURUNCA İYİCE ALTÜST OLDU PLANLARIM.
    BENDE ARACIMIN SAĞINI SOLUNU YAPTIRIP 2 SENE DAHA BİNERİM DÜŞÜNCESİYLE YAPTIRDIM.
    ŞU AN ÇOK MEMNUNUM.ADETA YAĞ GİBİ GİDİYOR ARABA.
    GEÇ OLMASINA RAĞMEN DİKKATLİ KULLANMAYA BAŞLADIM VE ARACIM BENİ HİÇBİR ZAMAN YAPMADIĞI GİBİ YORMUYOR.

ARTIK SORUNLAR YOK ORTADAN KALKTI.ARIZAARIN SEBEBİ BEN OLDUĞUM İÇİN PİŞMANIM ARAÇ İÇİN SÖYLEDİKLERİME.

AMA İNSANIZ İŞTE BİR GÜNÜMÜZ DİĞER GÜNÜMÜZÜ TUTMUYOR..

SAYGILAR...

• Astra aynı motor ki sanırım aynı motor Bende 2005 Elegance Astra vardı, alet bir hantaldı bir hantaldı daha sıfır alıp acentadan yola çıkarken ne yaptım ben dedim.. 1.6 Toyota Corolla dan sonra bana gülle gibi geldi bakma sonradan alıştık.. Böyle olunca Vectra nasıl yeterli oluyor 1.6 ile anlamış değilim, her ikiside astra ve vectra 150 nm torka ve 105 hp güce sahip... Sanırım uzun zaman kullanmaktan alışmış olmalısın, mesela bir tanıdığının corollasına yada focus yada civic için sürme izini al ve test et farkı anlayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 4 Aralık 2008; 15:47:08 >
  • quote:

Allah aşkına, ben konuyu kapadım ama siz halen daha uzatıyorsunuz. İster C olsun ister D sınıfı umrumda bile değil artık. Sanki hayatımda hiç Vectra görmedim.
    Maşallah o kadar çok sanal klavye delikanlısı var ki anlatamam. Opel Corsa ilk çıktığında küçük boyutlara sahipti. Şimdi neredeyse Golf'e yakın boyutlara geldi. Şimdi B sınıfı olan Opel Corsa çağ atlayıp C sınıfımı oldu? Vectra'da işte öyle. İlk çıktığında Vectra C segmenti olarak çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam ya 1990 ya da 1991'de çıktı. O zamanlar ben 15-16 yaşındaydım ve Vectra'nın İzmir Torbalı'da Opel fabrikasında üretim aşamaları Oto Haber dergisine konu olmuştu ve defalarca okumuştum. BU gün karşıma çıkıpta bilgi eksiğiniz var diyen bazıları belki dünyada yoktu belki de 3-4 yaşlarındaydı.

Tartışmayı kapatıyorum. Size göre D sınıfı ama bana göre her zaman C sınıfı olarak durur Vectra. Passat ile Vectra'yı yan yana koyun. Hatta eski kasa Vectra ile eski kasa PAssat'ı yan yana koyun. Sonuç bariz şekilde ortada. Neymiş efendim otoparkta ileri geri almakla Omega'nın sınıfını anlamışım. Evladım, ben o vakitler 16-17 yaşındaydım. Gidip'te trafiğe çıkmıyordum. Ehliyetimi de 19 yaşıma girer girmez aldım ve 14 yıldır araba sürmektetyim, kesintiziz ve askerlik de dahil.
    Vectra sahiplerine ve kullanıcılarına sevgiler saygılar. Artık C'mi, D'mi tartışmasına katılıp konuyu açan arkadaşa saygısızlık yapmak istemiyorum.

Whisper 911 ; NCAP bana göre yalan kuruluş değil tabi'ki. Ama yıldızına bakıpta araba alacak biri de değilim. 5 yıldız diye sevmediğim beğenmediğim bir arabayı neden alayım? 5 yıldız alan arabaları 200 ile çarp bakalım duvara içinden sağ çıkan olacakmı?

yok klavye delikanlısıymış
    5 yıldızlı araçla 200 le çarparsan ne olurmuşşş
    5 yıldızlı araçla 200 le kaza yapabilirsizin diyen oldumu?

yaşınız büyük arabalarla ilginiz olduğunu düşünüyorsunuz ama kusura bakmayın ne kurduğunuz mantık nede otomobil bilginiz hiç geçerli değil....
    hadi vectra sizin için c sınıfı (sınıfları kendine göre yorumlamak komik ama hadi tamam öyle)
    peki 5 serisi ve e serisi nasıl oluyor da D sınıfı oluyor...

Allah kolaylık versin size hayatta başarılar dilerim...

(uzatmayın demişsiniz ama lafları söyleyip söyleyip benden alıntı yapmayın yok öyle birşey...
    biz arkadaş için bir başlık açarız tekrar...yada isterseniz vectra c mı D sınıfımıdır diye başlık açalım
    bence biraz işinize gelmiyor cevap verilmesi ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 4 Aralık 2008; 16:31:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fgum1905

2004 vectra comfot mu almalıyım yoksa focus mu arkadaşlar ayrıca vectranın değeri ne kadardır sizce

Beklentilerini yazmamışsın araçtan. Sadece arıza yapma ihtimali kriterini belirtmişsin. Focus birazcık daha sorunsuzdur ve yedek parçası daha ucuzdur. Başka kriter vermediğin için söylenebilecek birşey yok. Örneğin uzun yola çok çıkıyorsan vectra tavsiye ederim, D sınıfı araçlar uzun yolda daha konforludur.
  • quote:

quote:

@brkcad34

Vay be iyiki söyledin. Bilmiyordum elimin altında internet olduğunu abicim. Sağol, büyüksün.
    Maşallah sanal klavye delikanlıları sayesinde saygı da kalmamış, hoş görü'de kalmamış. Oraya not olarak eklemişim, konuyu uzatıp mesajım üzerine alıntı vs. yapıp konyu uzatmayın diye. Ama nafile.

Laftan anlarsın umuduyla izah etmeye çalıştım ya nafile.
    Birine klavye delikanlısı demeden önce öyle olup olmadığını anlaman lazım önce.

• Bu forumda herkes söylemek istediklerini klavye ile ekranlara döküp, sonra da enter tuşuna basıp forumda herkesin görmesini sağlıyorlar. Ama bazıları da var ki ; hiç tanıyıp görmedikleri, samimiyetleri olmadığı insanların yorumlarına istinaden alıntılar yapıp aşağılayıcı, ders verir gibi yorumlar da bulunuyorlar. İşte ben onlara klavye delikanlısı derim. Çünkü eminim ki o insanlar şu ekranın dışına çıkıp sokakta o yorumlar yazdıkları insanları görseler burada yazdıklarının çoğunu söyleyemezler.
    Şahsen ben kimseye bu tip yaklaşımda bulanmam, bulunmuyorum da. Sadece fikrimi savunmam gerekirse savunuyorum. Ama gidipte benden ister yaş olarak büyük ister yaş olarak küçük tanımadığım birine ders verircesine yanlış fikri dahi olsa mesajına bu şekilde "sen nasıl bir insanın, elinde internet var git bak, şöyle demek çokmu zor" tarzında cevap vermiyorum.
    İnternet elimin altında evet. İşim gereği bütün gün bilgisayar ile çalışmaktayım. Mekanik tesisat teknik ressamıyım. Sürekli AutoCAD kullandığımdan bilgisayar ile iç içeyim. E yani internet'de otomatikman elimin altında. Akşamları evden de giriyorum. Zaten internetsiz ev yok artık. Öyle bir teknoloji illetinin içinde yaşıyoruz ki sokakta yürürken bile cep telefonu sayesinde internet cebizimde. Ama onu kullanmıyorum işte. Yani bunu sizin söylemenize hiç gerek yoktu sayın bianconera beyefendi.

Whisper 911 ; sağol, Allah sana da kolaylık versin. Otomobil bilgim ve ilgim Vectra'ya C sınıfı dedim diye eksikse varsın eksik olsun. Mercedes ve BMW belki bir yanılgı olabilir. Öyle ya Mercedes A serisi gerçekten A sınıfı, B serisi ismi gibi B sınıfı, C kasa'da C sınıfı, E serisi de D sınıfı ve S serisi de E sınıfı olmayabilir. Mercedes belki bir yanılgıdır benim için. BMW'de öyle tabi.
    Otomobil mantığım ve bilgim bana yetiyor. Söylediklerim anlayana. 91 yılında'ki Vectra ile Corolla'yı yan yana tut. Hatta 91 model Passat getir yanlarına farkı gör.
    Çok güvendiğimiz kaynaklar da hata yapabilir. Onlar yanılgıya düşmez diye bir durum yok. Yani o kaynaklar öyle söylüyor diye her dediklerini de kabul edeceğiz diye bir kural da yok. Onlara göre doğru olan benim mantığıma ters olabilir. Bu doğaldır. Herkes farklı düşüncelere sahiptir. Zaten mesajımı iyi okumamışsınız. Belki Vectra ilk çıktığı yıllar da C sınıfı olarak çıktı. Sonra Astra girdi işin içine ve Astra sedan çıktı, Vectra kasa değiştirdi, genişledi ve büyüdü. 2009 Vectra ile 1991 Vectra arasında dağlar kadar fark var. Belki de Vectra şu an gerçekten D sınıfı oldu. Ama sizler ilk mesajımın sonunda üstü kapalı olarak yazdığım bu yorumu görmeden ağzınıza geleni söylediniz. Sonra da klavye delikanlısı deyince "yok klavye delikanlısıymış" oldu.
    Benim mantığıma göre belki size göre yanlış mantık olsa da, ister A sınıfı, ister B, ister C ya da D, E, F sınıfı olsun. Hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Hepsi A noktasından B noktasına ulaşımı sağlayan 4 tekerlek, 1 motor, 1 direksiyon'dan ibaret üstü sac ile kapalı birer demir yığını. İlaveten segmentlerine göre farklı donanımlar, motor seçenekleri, vs. sunmaktalar. Ve bizler de kendi beklentilerimize uygun olanı alıp kullanmaktayız. Hepsi'de aynı yolu paylaşıyor. Olay budur. Benim mantığım bu, size göre belki doğru belki yanlış.
    Hepinize bol yıldızlı arabalar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 5 Aralık 2008; 8:48:33 >

• sizde hiç geri adım atmıyorsunuzki...
    araştıracağım dediniz 95039 tane kaynak koyduk.. hala d sınıfı dır belki diyorsunuz....
    bmw mercedes bir yanılgı olabilir belki diyorsunuz....yanlışlıkda d sınıfı demişim demiyorsunuz bizim isyanımız ona...

neyse esenlikler diliyorum efendim..

bende size bol yıldızlı arabalar dilerim...siz ne kadar ncap mantığını bence kavrayamamışsanızda emin olun çok hayat kurtarıyorlar
  • @brkcad34
    Benim yazdığımı nasıl oluyor da" sen nasıl bir insansın, elinde internet var git bak, şöyle demek çokmu zor"gibi bir hale çevirebiliyorsunuz anlamak mümkün değil.
    Asıl saygısızlığı yapan siz siniz kullandığınız tabir ortada.
    İlaveten ben sizin yanlış bilginizle dalga geçmiyorum ki zaten hiçkimse de herşeyi doğru bildiğini iddaa edemez.Ama birşeyi yanlış bildiği halde hatasını kabul etmeyip yanlışında ısrar etmek te olgun bir insana yakışan bir tavır mıdır?
  • Bu konu segment tartışmasına dönmüş iyicene ama ben bu tartışmayı arkadaşla 1 sene önce yapmıştım ve bende de gaza gelip öyle dir böyledir die açıklamıştım ama gerek yok çünkü fikri sabit die bişey varya ona yapılcek bişiy yok , konuya dönücek olursak ben temiz bulsam vectra tercih ederdim her ne kadar c segmenti olsada
  • bazı şeylerin araştırması falan olmaz,bir takım kabuller mevcuttur,otomobiller için de kimse kendine göre sınıf belirlemesi yapamaz.ayrıca hiçbir zaman araçların sınıfları boyutlarıyla belirlenmemiştir.tabiki herkes bunları kabul etmek zorunda değildir kendi bileceğiniz iştir ancak focus-astra-civic-golf-jetta C,mondeo-vectra(insignia)-accord-passat D sınıfı araçlardır.bunun daha ötesi yok.
  • Konuyu biraz dağıtalım

Arkadaş OPEL VECTRA mı, FORD FOCUS mu diye sormuştu Kuzenimde 2006 FORD FOCUS TDCI 1.6 115 HP Ghia var ve 28.400'e aldı, araç full ve gayet de güzel.

T.G.

4. vitesli 1.700 motorlu arkadan itişli OPEL REKORD'la 1972-1977-1978-1980'de gidiş-geliş 10.000 km yol yapan sevgili babamın hatırasına...

opel vectra mı ford focus sedan mı

opel vectra mı ford focus sedan mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 7 Aralık 2008; 12:29:52 >

• @tanergode,

Duratorq TDCI focuslar 115 hp değil,109 hp 240 nm (overboost ile 260 nm) tork üreten motorlara sahiptir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

bazı şeylerin araştırması falan olmaz,bir takım kabuller mevcuttur,otomobiller için de kimse kendine göre sınıf belirlemesi yapamaz.ayrıca hiçbir zaman araçların sınıfları boyutlarıyla belirlenmemiştir.tabiki herkes bunları kabul etmek zorunda değildir kendi bileceğiniz iştir ancak focus-astra-civic-golf-jetta C,mondeo-vectra(insignia)-accord-passat D sınıfı araçlardır.bunun daha ötesi yok.

Çok haklısın.

Mondeo ya da Suberb pek çok D segmenti arabadan çok büyük diye E segmenti mi olacak?

Ya da Octavia D segmenti arabalar kadar büyüklüğe sahip diye D segmenti mi olacak?

Bir ara forumda Octavia D, Suberb de E segmenti idi ama bu ara rastlamıyorum bu fikirlere.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: Duratorq

bazı şeylerin araştırması falan olmaz,bir takım kabuller mevcuttur,otomobiller için de kimse kendine göre sınıf belirlemesi yapamaz.ayrıca hiçbir zaman araçların sınıfları boyutlarıyla belirlenmemiştir.tabiki herkes bunları kabul etmek zorunda değildir kendi bileceğiniz iştir ancak focus-astra-civic-golf-jetta C,mondeo-vectra(insignia)-accord-passat D sınıfı araçlardır.bunun daha ötesi yok.

Çok haklısın.

Mondeo ya da Suberb pek çok D segmenti arabadan çok büyük diye E segmenti mi olacak?

Ya da Octavia D segmenti arabalar kadar büyüklüğe sahip diye D segmenti mi olacak?

Bir ara forumda Octavia D, Suberb de E segmenti idi ama bu ara rastlamıyorum bu fikirlere.

octavia C mi D mi tartışması çok oluyordu bi aralar ama uzun zamandır ben de görmedim

• İLK ÖNCE BİZDE OLDUĞU İÇİN SKODA OCTAVİA TAVSİYE EDERİM 05-06 OLUR.
  • quote:

Vectra bir kere C sınıfı bir araba. Focus ile aynı segment. İşin içine C sınıfı bir model olan Astra HB ve Sedan girince yanılgı olup Vectra D sınıfı konumuna fırlıyor. Opel'in de D sınıfı olan Omega daha olmadığı için Vectra D sınıfı zannediliyor. Vectra C sınıfıdır, yanılgıya düşmeyin. Astra'da C sınıfıdır. Opel'de şu an D sınıfı model yok bence. Omega vardı eskiden şu an yok ama.
    Bu benim görüşüm. Vectra ilk çıktığı 90'lı yıllar da Astra yoktu. Corsa vardı galiba. Tam emin değilim. Ama o zamanlar Omega vardı. Hatta 90 modeli eski patronumda vardı. Vectra'lar İzmir Torbalı'da üretiliyordu. Bir kaç yıl sonra Astra çıktı. Hatchback olarak çıktı Astra ve ben ona Vectra'nın hatchback'i gözü ile baktım. Sonra Vectra kasa değiştirdi. Şu meşhur aynaları ön kaput ile birleşen kasa. AStra sedan çıktı. Daha sonra Vectra yine kasa değiştirdi. AStra değişti, vs. vs. Omega yok oldu. Bilmiyorum belki şu an Vectra'yı Opel D sınıfı olarak görüyordur ama bana göre C sınıfı.
    Yani bana göre C sınıf arabaları Corolla, Civic, Jetta, Megane, Focus, vs. ile Vectra aynı segment arabadır.

• quote:

Orjinalden alıntı: havnitekin

DH forumlarında daha önce de yayınlanan detaylı bir bilimsel kategori çalışmasının
    sonuçları.....

Elmalarla armutları karıştırmamak için herkesin bilmesi gereken bir liste...

MINICAR (Mini) "A"
    SMALL (Küçük aile arabası) "B"
    LOWER MEDIUM (Alt-orta sınıf) "C"
    UPPER MEDIUM (Üst-orta sınıf "D"
    LARGE (Büyük Arabalar) "E"
    SMALL MINIVAN (Ufak minivan)
    MEDIUM MINIVAN (Orta minivan)
    LARGE MINIVAN (Büyük minivan)
    SMALL SUV - Sport Utility vehicle ( Halk diliyle Cip) (Küçük SUV
    MEDIUM SUV (Orta SUV) -http://www.suv.com/indextoc.html
    LARGE SUV (Büyük SUV)
    ROADSTER & CONVERTIBLE (Üstü açılabilen)
    COUPE (2 kapılı spor araba))
    ENTRY PREMIUM (Başlangıç Seviyesi Lüx sınıf)
    LOWER PREMIUM (Alt Lüks sınıf)
    MEDIUM PREMIUM (Orta Lüks sınıf)
    UPPER PREMIUM (Üst Lüks sınıf - M2)
    PREMIUM COUPE (Lüks Coupe)
    PREMIUM ROADSTER & CONVERTIBLE (Lüks Convertible)
    PREMIUM SUV (Lüks SUV)
    EXOTIC (Egzotik, ilginç)
    CAR-DERIVED VANS (Araba-van kırmaları)

--------------------------------------------------------------------------------

Minicar "A"

Chevrolet/Daewoo Matiz
    citroen Saxo
    Daihatsu Cuore/Charade
    Fiat Panda
    Fiat Seicento
    Ford Ka
    hyundai Atos/Atoz/Amica
    kia Picanto
    Kia Pride
    Mazda 121
    MG Rover Mini
    Peugeot 106
    Renault Twingo
    Seat Arosa
    Smart ForTwo
    Suzuki Alto
    VW Lupo

--------------------------------------------------------------------------------
    Small "B"

Chevrolet/Daewoo Kalos
    Citroen C2
    Citroen C3
    Dacia Logan
    Daihatsu Sirion
    Fiat Palio
    Fiat Punto
    Fiat Uno
    Ford Fiesta
    Honda Jazz
    Honda Logo
    Hyundai Getz
    Mazda Demio
    Mazda Mazda2
    MG Rover CityRover
    Mitsubishi Colt
    Nissan Micra
    opel/Vauxhall Corsa
    Peugeot 206
    Peugeot 1007
    Renault Clio
    Renault Thalia
    Seat Cordoba
    Seat Ibiza
    Skoda Fabia
    Skoda Felicia
    Smart ForFour
    Subaru Justy
    Suzuki Ignis
    Suzuki Swift
    Tata Indica
    Toyota Yaris
    VW Polo

Lower Medium "C"

Chevrolet/Daewoo Lanos
    Chevrolet/Daewoo Lacetti
    Chrysler Neon
    Chrysler PT Cruiser
    Citroen C4
    Citroen Xsara
    Fiat Albea
    Fiat Bravo/Brava
    Fiat Stilo
    Fiat Linea
    Ford Focus
    Ford Escort
    Honda Civic
    Hyundai Accent
    Kia Rio
    Kia Cerato
    Mazda 323
    Mazda Mazda3
    MG Rover 25/Streetwise/MG ZR
    MG Rover 200
    MG Rover 45/MG ZS
    MG Rover 400
    Mitsubishi Lancer
    Nissan Almera
    Opel/Vauxhall Astra
    Peugeot 306
    Peugeot 307
    Renault Megane
    Seat Leon
    Seat Toledo
    Skoda Octavia
    Subaru Impreza
    Suzuki Baleno
    Suzuki Liana
    Toyota Corolla
    Toyota Prius
    VW Bora
    VW Golf
    VW New Beetle

Upper Medium "D"

Chevrolet/Daewoo Nubira
    Citroen Xantia
    Citroen C5
    Fiat 131
    Fiat Marea
    Ford Mondeo
    Honda Accord
    Hyundai Elantra
    Hyundai Lantra
    Kia Sephia/Mentor
    Kia Shuma
    Mazda 626
    Mazda Mazda6
    Mazda Xedos 6
    Mitsubishi Carisma
    Nissan Primera
    Opel/Vauxhall Vectra/Signum
    Peugeot 406
    Peugeot 407
    Renault Laguna
    Toyota Avensis
    VW Passat

Large "E"

Chrysler 300C/300M
    Honda Legend
    Hyundai Sonata/Sonica
    Hyundai XG
    Kia Magentis
    Kia Opirus
    Kia Clarus/Credos
    Mazda Xedos 9
    Mitsubishi Galant
    Nissan Maxima QX
    Opel/Vauxhall Omega
    Peugeot 607
    Renault Vel Satis
    Renault Safrane
    Skoda Superb
    Subaru Legacy/Outback
    Toyota Camry

Small Minivan

Daihatsu Move
    Daihatsu Gran Move
    Daihatsu YRV
    Fiat Idea
    Ford Fusion
    Hyundai Matrix
    Hyundai Santamo
    Mitsubishi Space Star
    Opel/Vauxhall Agila
    Opel/Vauxhall Meriva
    Renault Modus
    Suzuki Wagon R+
    Toyota Yaris Verso

Medium Minivan

Chevrolet/Daewoo Rezzo/Tacuma
    Citroen Xsara Picasso
    Fiat Multipla
    Ford Focus
    Honda Stream
    Honda FRV
    Kia Carens
    Kia Joice
    Mazda Premacy
    Mazda Mazda5
    Mitsubishi Space Runner
    Nissan Almera Tino
    Nissan Serena
    Opel/Vauxhall Zafira
    Renault Scenic/Gran Scenic
    Seat Altea
    Toyota Corolla Verso
    Toyota Picnic
    VW Touran

Large Minivan

Chevrolet Trans Sport
    Chrysler Voyager/Grand Voyager
    Chrysler Pacifica
    Citroen C8/Evasion/Synergie
    Fiat Ulysse
    Ford Galaxy
    Ford Windstar
    Honda Odyssey/Shuttle
    Hyundai Trajet
    Kia Carnival/Sedona
    Lancia Phedra/Z
    Mazda MPV
    Mercedes V class/Viano
    Mitsubishi Space Wagon
    Mitsubishi Space Gear
    Mitsubishi Grandis
    Opel/Vauxhall Sintra
    Peugeot 806
    Peugeot 807
    Renault Espace/Grand Espace
    Renault Avantime
    Seat Alhambra
    Toyota Avensis Verso
    Toyota Previa
    VW Sharan

Small SUV

Daihatsu Terios
    Honda HR-V
    Jeep Wrangler
    Lada Niva/Taiga
    Mitsubishi Pajero Pinin/Montero Io/ Shogun Pinin
    Ssangyong Korando
    Suzuki Jimny
    Suzuki Samurai
    Suzuki Vitara

Medium SUV

Ford Maverick
    Honda CR-V
    Hyundai Tucson
    Kia Sportage
    Kia Sorento
    Land Rover Defender
    Land Rover Freelander
    Mazda Tribute
    Mitsubishi Outlander
    Nissan Terrano
    Nissan Murano
    Nissan X-Trail
    Opel/Vauxhall Frontera
    SsangYong Musso
    Subaru Forester
    Suzuki Grand Vitara
    Tata Safari
    Toyota RAV4

Large SUV

Chevrolet Blazer
    Chevrolet Tahoe
    Chevrolet TrailBlazer
    Dodge Durango
    Ford Explorer
    Hyundai Santa Fe
    Hyundai Terracan
    Hyundai Galloper
    Isuzu Trooper
    Jeep Cherokee
    Jeep Grand Cherokee
    Land Rover Discovery
    Mitsubishi Pajero Sport/Montero Sp./Shogun Sp.
    Mitsubishi Pajero/Montero/Shogun
    Nissan Pathfinder
    Nissan Patrol GR
    Opel/Vauxhall Monterey
    SsangYong Rexton
    Suzuki Grand Vitara XL-7

Roadster & Convertible

Chrysler PT Cruiser
    Chrysler Crossfire
    Chrysler Sebring
    Citroen C3 Pluriel
    Daihatsu Copen
    Fiat Punto
    Fiat Barchetta
    Ford StreetKa
    Honda S2000
    Mazda MX-5
    MG Rover TF
    Opel/Vauxhall Astra
    Opel/Vauxhall Tigra TwinTop
    Opel/Vauxhall Speedster/VX220
    Peugeot 206 CC
    Peugeot 306
    Peugeot 307 CC
    Renault Megane
    Smart Roadster
    Toyota MR2/MR
    VW Golf
    VW New Beetle

Coupe

Chevrolet Camaro
    Chrysler Crossfire
    Fiat Coupe
    Ford Cougar
    Ford Puma
    Ford Mustang
    Honda Civic
    Honda Integra
    Honda Prelude
    Hyundai Coupe
    Mazda MX-3
    Mitsubishi 3000 GT
    Mitsubishi Eclipse
    Nissan 200SX
    Opel/Vauxhall Astra
    Opel/Vauxhall Tigra
    Peugeot 406
    Renault Megane
    Toyota Celica

Entry Premium

Alfa Romeo 145-146
    Alfa Romeo 147
    Audi A2
    Audi A3
    BMW 1 series
    BMW Mini
    Lancia Y
    Lancia Ypsilon
    Lancia Delta
    Lancia Musa
    Mercedes A class

Lower Premium

Alfa Romeo 156
    Audi A4
    BMW 3 series
    Jaguar X-type
    Lancia Lybra
    Lexus IS
    Mercedes C class
    MG Rover 75/MG ZT/ZT-T
    Saab 9-3
    Volvo V40
    Volvo V50
    Volvo S40

Medium Premium (Executive Sınıf)

Alfa Romeo 166
    Audi A6
    BMW 5 series
    Cadillac CTS
    Jaguar S-type
    Lancia Thesis
    Lancia K
    Lexus GS
    Mercedes E class
    Mercedes CLS class
    Saab 9-5
    Volvo S60
    Volvo S70
    Volvo V70/XC70
    Volvo S80

Upper Premium

Audi A8
    BMW 7 series
    Cadillac Seville
    Jaguar XJ series
    Lexus LS
    Maserati Quattroporte
    Mercedes S class
    VW Phaeton

Premium Coupe

Alfa Romeo GTV
    Alfa Romeo GT
    Audi TT
    BMW 3 series
    BMW 6 series
    BMW Z1
    BMW Z8
    Chevrolet Corvette
    Jaguar XK
    Lexus SC
    Lotus all
    Maserati Coupe
    Mazda RX-8
    Mercedes CL
    Mercedes CLK
    Mercedes SL
    Nissan 350Z
    Porsche 911
    Volvo C70

Premium Roadster & Convertible

Alfa Romeo Spider
    Audi TT
    Audi A4
    BMW 3 series
    BMW 6 series
    BMW Z3
    BMW Z4
    BMW Mini
    Cadillac XLR
    Jaguar XK
    Maserati Spyder
    Mercedes CLK
    Mercedes SL
    Mercedes SLK
    Porsche 911
    Porsche Boxster
    Saab 9-3
    Volvo C70

Premium SUV

BMW X3
    BMW X5
    Cadillac Escalade/EXT
    Cadillac SRX
    Hummer all
    Land Rover Range Rover
    Lexus RX
    Mercedes G class
    Mercedes M class
    Porsche Cayenne
    Toyota Land Cruiser
    Volvo XC90
    VW Touareg

Exotic

Aston Martin all
    Bentley all
    Bugatti all
    Dodge Viper
    Ferrari all
    Honda NSX
    Lamborghini all
    Maserati MC12
    Maybach all
    Mercedes SLR McLaren
    Porsche Carrera GT
    Rolls-Royce all

Car-Derived Vans

Citroen Berlingo
    Fiat Doblo
    Ford Transit
    Mercedes Vaneo
    Opel Combo Tour
    Peugeot Partner/Ranch
    Renault Kangoo
    VW Caddy

KAYNAK:

"Emprekis" Kaunas, Misko str. 6a-3, +370-37-321080
    e-mail: mprekeivis@kaunas.omnitel.net
    Yapım Tarihi: 04 2005 (bazı yeni araçlar eklenmiştir.)

bunun ışığında pek çok araç eklenebilir...

Konuya son noktayı koymak için başka bir konudaki, bu mesajdan alıntı yapıyorum...

Söylemek istediğim sadece aracın boyutlarına bakıp yorum yapmak sizi böyle herkesin içinde küçük düşürücü duruma sokar, bilmiyorsanız araştırın; bakınız Fiat 131 bile (Yani bizim Murat 131) D sınıfı imiş çıktığı zamanlarda...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.