Şimdi Ara

Opel Yokuşda Zorlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sene eski opel astra classic satıp sıfır opel astra 1.6 enjoy(sedan) aldık.. Araç dik yokuşlarda zorlanıyor.. eski araba 2001 modeldi daha iyi çıkkıyordu motoruda daha düşüktü üstelik..

Sebebi nedir sizce ? kimisi klima diyor kimiside tam hızı alamadan çıkarsan böyle yapar diyor niçin böyle yapıyor?

• Nası yaw?

94 model tüplü doğan slx bile hiçbir yokuşta zorlanmazken 1.6 sıfır astra mı yokuşta zorlanıyor?

Görmeden binmeden inanmam.
  • Bende benzer bir problem yaşıyorum, arabam eylül 2010 tarihinde trafiğe çıkışlı 2010 model astra classic 3 1.6 düz vites.

Araç yokuşlarda, hele içinde 3-4 kişi varken ve klima açıkken ilk seferde kalkamayabiliyor :) Hatta, dik bir yokuşa 30 km/h hızla 2. viteste girdiğinizde tıkanıp 1. vitese atmak gerekebiliyor...hatta 99 model polo classic ile parkedebildiğim yere artık parkedemiyorum çünkü apartmanın otoparkına girebilmek için 10-15 cm'lik bir kaldırımın üstünden geçmek zorundayım, araç orayı çıkamıyor...yeni araç diyeceğim ama apartmanda birisi hyundai i10 aldı, o bile ilk günden itibaren gayet güzel çıkıyor :)

Servise götürdüğümde aracı motoru açılana kadar devirli kullanmamı, 3-4 bin km'lere geldiğinde aracın çok daha performanslı olacağını söylediler ancak pek tatmin olmadım, aracın performansını özel bir serviste ölçtürmeyi düşünüyorum. aracın ruhsatta yazan ağırlığı 1330 kg, belki bu yüzdendir ancak 115 bg'lik bir motorun bu ağırlığı rahatlıkla kaldırabilmesi gerektiğini düşünüyorum.

• kasa biraz daha ağır eski araçlara göre bundan olabilir galiba.. yada klimadan şüpheleniyorum.. ancak dediğiniz gibi bizde ağustos sonlarında aldık.. Motor henüz açılmamış olabilir
  • Arkadaşım aracının motor tipini mutlaka kontrol et. 2008'de sıfır "benzinli" astra sedan enjoy aldım, aldığım gün evin önündeki yokuşun başında kaldım!!! çekiş problemi yüzünden 14 (yazıyla ON DÖRT) defa servise gittim. Aracımın motor tipi XER olmasıymış sorun. Bu seri ile başlayan motorlara çekiş ile ilgili bir yazılımı yüklemeden yollamışlar. defalarca servise gittikten sonra (4 defa opel gerçek, 10 defa opel gedizler) yazılımı yükletmeme rağmen hala aracın çekişi tatminkar değil.
  • Ilk 1000-1500 kmde bu tür şeyler görülebilir. Aracı o tür durumlarda fazla zorlamadan kullanmanızı tavsiye ederim çünkü parçaların birbirine alışması biraz zaman alıyor. Sonrasında biraz daha devirli kullanımda hala aynı sorunu görürseniz enjeksiyonda bir problem olması muhtemel
  • evet fark ettik şuanda araçta zorlanma yok ilk kilometrelerde yapıyor sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun motor değil, aracın sedan oluşu.
    Bende 2008 1.6 Enjoy HB(115 lik) manuel var.
    Asla geri-geri yokuşta kaldırmam, şık diye sıyırır debriyajı. Sedanlardaki dert ise her iki yönde, hem ileri-hem geri düşük hızlardaki kalkışlarda(yokuş yukarıdan bahsediyorum). Sebep: aracın ağırlığı ve ağırlık dağılımı.
    Yeni alırken, sedan hb'den pahalı, ikinci elde ise ya aynı fiyat ya da daha ucuza. Piyasa hemen fiyatlamış bu durumu.
    Opellerde gaz teli kullanılmamasının da (elektronik, gaz teli yok) payı var bu tepkisizliğe. Birden gaz verdiğinizde araç iplemez bile sizi. Fakat temel sorun aracın ağırlığı.
    Dikkat edin araçta ağırlık varken asla geri-geri kaldırmayın. Yüklü iken bayağı bir sorun bu kalkışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.